Šta je novo?

iPhone 14

Kad je upaljen ekran ne vidi se nista, tako da AOD ima ipak neku svrhu :D

8h upaljenog ekrana off screen je na 6h na 3 dana ili 2 dana i 7h ekrana (4-5h off) ako je upaljen AOD.

Kad sam vadio iz dzepa zakacio sam o tegometal konstrukciju... Otporan je, ali ovo tesko da bi bilo koji telefon prosao bez zareza.

its only a phone :)

Ma nije, neko paperje.

Ja sam uzeo u martu i sada izgleda katastrofalno, izgulila se ali ne od habanja nego od ko zna cega. Tesko razocarenje imajuci u vidu da sam imao predhodne verzije i bile su besprekorne. Ne znam sta se desilo ali ovo je bas sramota. Uzeo u Istyle-u.

Ja sam uzeo u martu i sada izgleda katastrofalno, izgulila se ali ne od habanja nego od ko zna cega. Tesko razocarenje imajuci u vidu da sam imao predhodne verzije i bile su besprekorne. Ne znam sta se desilo ali ovo je bas sramota. Uzeo u Istyle-u.

Pa takva je koza. Imas na macrumours temu samo za kozne maske i kako vremenom stare. Nekome se to svidja, nekome ne.

Prilično zadovoljan baterijom. AOD isključen.

Prilozi

• E71AE39F-1606-481F-9C4A-C91DDD788FD9.png
    E71AE39F-1606-481F-9C4A-C91DDD788FD9.png
    411.9 KB · Pregleda: 124
D6127740-B4B3-4BDA-BEF4-36CDEC5C2FF3.jpeg

Ja sa druge strane nisam baš zadovoljan. Razočaran, možda je bolje reći - AOD uključen i malo je bolja od 11 pro koji je bio 2 godine star.

Običan pro, možda sam imao malo veća očekivanja.

Meni je prvi iPhone, nisam hteo da se ispruzim za Pro jer imam GoPro 10 s kojim snimam i uzeh običan plavi.
Stvarno sam prezadovoljan za sada jedino je baterija bas slaba. Skinem s punjača oko 7h i oko 19h-20h je već gotova.

Meni 2 dana gura lagano sa 7-8 sati. AOD nicemu ne sluzi imam AW.

Definitivno su nešto menjali sa NFCom. Apple pay na 14 Pro radi i brže i sa mnogo veće distance nego na 13 Pro.

AOD je ubica baterije, na iOS 16, malo manji na 16.0.2. Otišao je u istoriju, definitivno, što se mene tiče.

Kod mene je američki ”only esim” iP 14 Pro Max. Jedan savjet za sve one koji dobiju američku verziju telefona. Nemojte, ni pod razno, da brišete svoj stari telefon prije nego što postavite esim na novom, ukoliko ste na starom imali fizičku nano-sim karticu. Ja sam svoj 13 PM obrisao, jer sam očekivao da će sa iClouda povući sve što treba. I jeste, osim konfiguracije za esim. Na T-Mobile sam mreži, njihov customer service je super, sastavljen od Indijaca sa čudnim zapadnjačkim imenima poput Rudoplha, Beatrice i zvukovima pijetlova u pozadini.
Ali radi ekipa dobar posao i generalno su dobro potkovani i znanjem engleskog i tehničkim znanjem. Preko 45 minuta je trebalo da mi ubace podatke za esim u novi telefon. Vrlo iritantna situacija.

Znači, ako prelazite sa iPhone na novu 14 only esim verziju, telefon uz telefon i tako neka novi kopir i sim konfiguraciju.

Sa AOD kod mene na Pro Max jedva pun dan izgura telefon, mada sam bio na odmoru ovih dana pa je bio 6+ h screen time.

Uglavnom, isključio sam ga, jer volim kad mi baterija traje dan i po do dva.

AOD je ubica baterije, na iOS 16, malo manji na 16.0.2. Otišao je u istoriju, definitivno, što se mene tiče.

Kod mene je američki ”only esim” iP 14 Pro Max. Jedan savjet za sve one koji dobiju američku verziju telefona. Nemojte, ni pod razno, da brišete svoj stari telefon prije nego što postavite esim na novom, ukoliko ste na starom imali fizičku nano-sim karticu. Ja sam svoj 13 PM obrisao, jer sam očekivao da će sa iClouda povući sve što treba. I jeste, osim konfiguracije za esim. Na T-Mobile sam mreži, njihov customer service je super, sastavljen od Indijaca sa čudnim zapadnjačkim imenima poput Rudoplha, Beatrice i zvukovima pijetlova u pozadini.
Ali radi ekipa dobar posao i generalno su dobro potkovani i znanjem engleskog i tehničkim znanjem. Preko 45 minuta je trebalo da mi ubace podatke za esim u novi telefon. Vrlo iritantna situacija.

Znači, ako prelazite sa iPhone na novu 14 only esim verziju, telefon uz telefon i tako neka novi kopir i sim konfiguraciju.
Meni nije uspeo da prekopira eSIM na 14 pro - probao nekoliko puta i onda sam odradio aktivaciju manuelno.

Sa AOD kod mene na Pro Max jedva pun dan izgura telefon, mada sam bio na odmoru ovih dana pa je bio 6+ h screen time.

Uglavnom, isključio sam ga, jer volim kad mi baterija traje dan i po do dva.
Znaci dzabe sto radi na 1hz kad je to prakticno lockscreen sa manjim brightnessom? Kako su zamisljali da je to dobra ideja.. svi pixeli su upaljeni konstantno..

Uvek je cilj bio dan trajanja baterije, pri tome dan se odnosi na jutro vece pred spavanje... Nisu upaljeni svi pixeli konstantno, gasi se kada je u dzepu, kada se duze vreme ne koristi, kada se sat odalji od telefona npr itd... Ako mislis da su upaljeni dok radi, onda da, ali opet gledas iz vizure korisnika kome je najbitnije sto duze trajanje baterije, a apple je dostigao svoj cilj i sad ima prostora da se igra :)

Moje iskustvo za sada je da je razlika izmedju 10-20% kad je ukljucen i iskljucen AOD... Ali i dalje imam lagano ceo dan koriscenja, iphone 14 Pro je u pitanju...

Da ali zar nije bolje resenje da su ugaseni svi pixeli umesto onih sto prikazuju recimo sat, notifikacije, kao sto je resenje na Androidu, a ne dimovani lockscreen? Al dobro ako im je generalno bolja baterija onda imaju prostora da se razmasu sa tom implementacijom..

Ovako se vidi wallpaper...

A i postoji opcija da bude tako, kao sto je na Pixelu npr, ukljuci se dim lock screen u Focusu...

Drugar kaže da mu se više svidja ovo i prešao je sa Androida, jer može da vidi notifikacije sadržinu u odnosu na ikonice kod androida.

Mene nervira svakako AOD bio ovakav ili onakav kad imam sat.

Pa da, zaboravih glavno, sadržaj notifikacije 😂

Inače, odustao sam od RAW slika, možda ću eventualno nekad kad je bitno nešto ili na putovanjima ili bas kad mislim da sredjujem posle, ali generalno mi nema nekog smisla preteranog….

2X mi bas znaci, mnogo više nego sto sam očekivao, 48mm je bas sweet spot 😀

Update za Pro Cam za Pro modele.

Snimanje 8K + fotke u 48 mpx

Prilozi

• 3C68DE5F-D0F1-401E-8A96-C13EA6C87CD3.jpeg
    3C68DE5F-D0F1-401E-8A96-C13EA6C87CD3.jpeg
    263.7 KB · Pregleda: 59
Da ali zar nije bolje resenje da su ugaseni svi pixeli umesto onih sto prikazuju recimo sat, notifikacije, kao sto je resenje na Androidu, a ne dimovani lockscreen? Al dobro ako im je generalno bolja baterija onda imaju prostora da se razmasu sa tom implementacijom..

Jeste, ali pretpostavljam da je Apple napravio tako da bi se razlikovao od Androida. Na Androidu ne možeš da držiš fotografiju na AOD ekranu, pa ovako mogu da kažu da su izumeli nešto novo, umesto samo implementirali što drugi već odavno imaju. I stvarno mislim da je Apple odradio AOD skroz loše, nikakvih opcija nema, već samo drži kako smo zamislili ili isključi načisto. Ne može čak ni da se ugasi noću, kad stigne notifikacija, obasja ti celu spavaću sobu.

I ja sam mislio da ajfon ima bolju bateriju, na testovima to deluje lepo, ali kako pišete, vidim da je trajanje baterije u praksi na nivou mog dve godine starog kineza.

Nazad
Vrh Dno