Šta je novo?

iPhone 14

Mts je bas nagurao cene. A prethodno su podigli i za 13 seriju

ako se placa apple care, onda nema razlike dal uzeo od crnog ciganina ili od operatera, svakako imate garanciju dve godine

Mts je bas nagurao cene. A prethodno su podigli i za 13 seriju
Ovo je bas preterano. Kakva je onda poenta i beneficija uzeti uz neki postpaid paket i to jos na dve godine?
Iskreno se nadam da A1 nece dizati cene, jer cekam da im stignu uredjaji kako bih narucio.
ako se placa apple care, onda nema razlike dal uzeo od crnog ciganina ili od operatera, svakako imate garanciju dve godine
Pa nije bas isto, operater ne pokriva fizicke probleme, lomove i sl, dok AC da.

Koliko vidim, kada sam radio preorder 14 Pro Max 128GB je bio 7700 uz Omorika 16, sada glatkih 8700! Kao da smo Brazil...

Ja sam nesto gledao 14 pro 256 i cini mi se da su digli za oko 1000 dinara ratu...

Ovo je bas preterano. Kakva je onda poenta i beneficija uzeti uz neki postpaid paket i to jos na dve godine?
Iskreno se nadam da A1 nece dizati cene, jer cekam da im stignu uredjaji kako bih narucio.

Pa nije bas isto, operater ne pokriva fizicke probleme, lomove i sl, dok AC da.
Pa to ti kazem, po meni nema nikakve logike uzeti od operatera, jer platis AC i briga te od koga si uzeo.
Crni ciganin sa kp + AC sigurnije i jeftinije od fensi operatera gde placas vise ni za sta.

Operateri daju na rate i zato se i uzimaju tamo, oni to znaju i zato "gule"

i za to sam bio navodio primer, ako vec covek hoce na rate, isplativije je otici u banku uzeti kes kredit i kupiti telefon od crnong ciganina sa kp, nego od operatera.
doduse sad su i kamatne stope porasle, tako da je i cena kredita veca, samim tim se moze i objasniti porast cene telefona preko operatera, al princip je uvek isti, banka je jeftinija od operatera, a AC garnacija je bolja i sigurnija od garancije operatera. doduse ovde kazu, da operater mora da ti da novi telefon, dok AC mozes da dobijes refurbished, to je eto neka prednost operatera.

Operateri daju na rate i zato se i uzimaju tamo, oni to znaju i zato "gule"

Ali i mesecni paket je skuplji na rate, a i sam telefon, tipa paket neki bez telefona je 1400 mesecno, a sa telefonom 2000, plus rata za telefon, i izadje te da si placao racun 600 din vise mesecno (puta 24) i telefon si platio od 200 pa do 400e vise nego da si iskesirao..
Ako uzimas 14pro max, a nemas da ga platis odmah u kesu onda ***, nisi u finansijskoj situaciji da ga uzimas.. i samo se jos vise ukopas finansijski na duze staze, iako ti mesecno zvuci "bezbolnije"..

Ali i mesecni paket je skuplji na rate, a i sam telefon, tipa paket neki bez telefona je 1400 mesecno, a sa telefonom 2000, plus rata za telefon, i izadje te da si placao racun 600 din vise mesecno (puta 24) i telefon si platio od 200 pa do 400e vise nego da si iskesirao..
Ako uzimas 14pro max, a nemas da ga platis odmah u kesu onda ***, nisi u finansijskoj situaciji da ga uzimas.. i samo se jos vise ukopas finansijski na duze staze, iako ti mesecno zvuci "bezbolnije"..
A1 je zato fer jer nudi 10% popusta za placanje u gotovini, sto uopste nije mali iznos. Zato sam i presao iz lopovskog MTS-a i samo cekam da dobiju uredjaje.
1664273493908.png1664273518376.png

Neo Surf je inace 1999 mesecno. Kako je moguce da je tolika razlika?

Poslednja izmena:
A1 je zato fer jer nudi 10% popusta za placanje u gotovini, sto uopste nije mali iznos. Zato sam i presao iz lopovskog MTS-a i samo cekam da dobiju uredjaje.
Ovo i ja mislim, trenutno je kod njih 14 PM 128GB oko 1370€ ako platis u gotovini, sto je jeftinije nego da uzimas tipa u Nemackoj gde je u oficijalnoj Apple prodavnici model od 128GB 1450€, ali i to ima svoju cenu zato sto te obavezu ugovorom na 2 godine i moras za najefitniji paket da placas 2000 RSD mesecno, sto te izadje nekih 450€ za te 2 godine i opet je vise al opet kazem sve ima svoju cenu, samo ne znam hoce li dizati mozda cene kad dobiju uredjaje, a nadam se da nece

Izgleda da samo A1 nije podigao cene.
I Yettel je digao, ali manje od Mts-a, sto nikad nije bio slučaj.
Uglavnom mi koji smo porucili ranije dobijamo po staroj ceni, jer nam je po toj odobren zahtev, upitah za svaki slucaj.
Doduse nemaju nikakavu predstavu kada bi to moglo biti.

Moguce da ce i A1 da podigne cene kada im stignu uredjaji koje mozes da kupis samo po odlasku u poslovnicu bez porucivanja.. ali opet ovo sto daju 10% popusta pri gotovinskom placanju je nesto sto ne daje ni Yettel ni MTS tako da ko planira da uzima preko operatera mislim da se na neki nacin isplati uzeti na taj nacin

I suprug i ja smo imali problem sa A1, konstantno smo bili nedostupni. Na primer na mom radnom mestu skoro nikad nisam imala domet,dok sa Yettel-om i Mts-om to nije slučaj. S obzirom da na poslu provodim pola dana, a nekad i vise iskreno A1 ne dolazi u obzir,sto je steta jer su najpovoljniji.

A1 ponuda je i vise nego korektna, problem je samo sto je mreza smece
Ovo potpisujem.
Ja evo 2x. avgusta sam platio samo da odem kod drugog operatera i vratih se u mts posle nepunih 30 meseci, ako pogledam cene telefona jeste mi zao, ali sve ostalo neka hvala.

Evo vam banalan primer, svratite do N. Merkatora na N. Beogradu i cekajte red u posti koja je na 10m ( ako i toliko ) od A1 poslovnice i necete imati domet, a ne da pricam o internetu ili necemu, ista situacija me zadesila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj na prolece, a poslovnica je maltene paralelan lokal sa druge strane....
Ja sam imao mnogo veci problem pa sam odlucio da ih promenim, da ne idem dalje u off.

Ovo i ja mislim, trenutno je kod njih 14 PM 128GB oko 1370€ ako platis u gotovini, sto je jeftinije nego da uzimas tipa u Nemackoj gde je u oficijalnoj Apple prodavnici model od 128GB 1450€, ali i to ima svoju cenu zato sto te obavezu ugovorom na 2 godine i moras za najefitniji paket da placas 2000 RSD mesecno, sto te izadje nekih 450€ za te 2 godine i opet je vise al opet kazem sve ima svoju cenu, samo ne znam hoce li dizati mozda cene kad dobiju uredjaje, a nadam se da nece
Pretplatu bih placao svakako, sto i do sada jesam, tako da je ta razlika minimalna.

Pa za koliko su to podigli cene?

Ja sam uzeo 13icu pre 3 nedelje i gledam sad i dalje ista cena u Yettelu...

Sto se tice 14 Pro Max 256 gb, mts je digao cenu 825 rsd uz Omoriku 16, Yettel cini mi se za blizu 1000 rsd uz Total 12

Evo upravo su me zvali iz MTS-a jer sam u procesu prebacivanja broja, i sve sto su mogli da mi ponude su 3 meseca po 1 dinar, sto je nista u ovom slucaju.
Imao sam priliku da ih dodatno iskritikujem za povecanje cena. :LOL:

Pa s obzirom da su podigli za 13 seriju, onda nije ni za cuditi da su podigli i za 14,mada je previse u svakom slučaju preterano i neisplativo.
Da ne vazi stara cena za nas koji su vec porucili, odustala bih bez razmišljanja.

I suprug i ja smo imali problem sa A1, konstantno smo bili nedostupni. Na primer na mom radnom mestu skoro nikad nisam imala domet,dok sa Yettel-om i Mts-om to nije slučaj. S obzirom da na poslu provodim pola dana, a nekad i vise iskreno A1 ne dolazi u obzir,sto je steta jer su najpovoljniji.
Nema to veze sa mrežom generalno nego samo sa pokrivenosti u toj oblasti.
Kod mene recimo u zgradi sa MTSom nisam imao dometa u kupatilu, čim izađem iz stana, ni ne uđem u lift, već gubim net i gasi mi se strim muzika, kod sestre u stanu uopšte nemam dometa.
Kako sam prešao u A1, iz lifta pričam najnormalnije, u celom kompleksu nikad manje od 2 crtice.
Ali zato recimo kad putujem, tačno ima nekih rupa u signalu gde sa MTSom to nije bio slučaj.
Svakako nije mreža smeće nego samo taj deo.

Dovoljno da ljudima ne odgovara i da ide na zivce, ja sam imao drugi problem, ali to nije tema naravno. Svakako trenutno A1 nudi ajde da kazemo zaista fer ponudu, dok ostala 2 operatera mogu slobodno da kazem idu upravo u kontra smeru.

Ovo potpisujem.
Ja evo 2x. avgusta sam platio samo da odem kod drugog operatera i vratih se u mts posle nepunih 30 meseci, ako pogledam cene telefona jeste mi zao, ali sve ostalo neka hvala.

Evo vam banalan primer, svratite do N. Merkatora na N. Beogradu i cekajte red u posti koja je na 10m ( ako i toliko ) od A1 poslovnice i necete imati domet, a ne da pricam o internetu ili necemu, ista situacija me zadesila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj na prolece, a poslovnica je maltene paralelan lokal sa druge strane....
Ja sam imao mnogo veci problem pa sam odlucio da ih promenim, da ne idem dalje u off.
Sa ovim se mogu sloziti, to sam i ja isto primetio u nekim delovima gde se nalazim ili tipa u podrumu nekom kad sam nemam signala a ovi drugi iz Yettel i MTS mreze imaju tako da tu su jedino smece kod nestajanja signala ostalo sve msm da je okej, to je do pokrivenosti vise

Evo sad video u radnji ovde na bliskom istoku iPhone 14 Pro Max stigao i cene su;

128GB - 1300€
256GB - 1400€

Koliko su kod nas ti modeli?

Vrh Dno