Šta je novo?

iPhone 14

^prva tura koja stigce ce biti po 500e vise od zvanicne

Uprošćeno AOD je AOD, ali ovde je napisano sa kakvim specifičnostima bi trebao da bude :)

^prva tura koja stigce ce biti po 500e vise od zvanicne
Pa i sad je serija 13 400 eura veca od zvanične cene (pricam o ovlascenim distributerima).
S obzirom na skok dolara u odnosu na euro, a i na sam skok cene koji je najavljen, bojim se da ce ta razlika biti veca od 500 eura (i to dosta nazalost).

Da li se zna nešto da li će biti manje ivice oko ekrana? Jasno mi je da ne može da izgleda kao na zakrivljenom ekranu, ali me baš odbijaju te ogromne ivice na iP.

Stvar je navike, uostalom displej je jedna od retkih stavki koja mi više odgovara na Samsungu, ali se svakako vraćam na jabuku sa sledećim telefonom. Pritom, ne vidim potrebu za bilo kakvim prozivkama, ako je post iznad trebao to da bude. Srdačan pozdrav:)

Cene telefona su otišle u vraga. s22 ultra 160 000, fold 210 000. Ispade da je ajfon i najjeftinija opcija...

Cene telefona su otišle u vraga. s22 ultra 160 000, fold 210 000. Ispade da je ajfon i najjeftinija opcija...
Koji od tih telefona će dobiti security patch za 9 godina kao 5s?
Kako vreme odmiče, tako je Android sve manje competitive, cene su sve veće, a da pri tome ne dobiješ dovoljno za svoj novac.

Koji od tih telefona će dobiti security patch za 9 godina kao 5s?
Nisam baš razumeo ovaj deo. Ako si hteo da kažeš da je iphone bolji izbor i oni su skupi. 13 pro max 160 000 pa naviše. Za koju godinu flegšip će ladno da izađe na 200 000, i sad su neki preko 2000 evra.
Čisto isprobavanje granica potrošača, ne može jedan telefon da košta kao dva najbolja laptopa... Nije logično. Nego korak po korak isprobavaju dokle mogu da nas šišaju

^zavisi kao to gledas, pogledaj sta se sve nagura od tehnologije u jedna lap top a sta u moderan molbini. Manje vise sve isto sem veceg ekrana sto je mozda najefntinija komponeta od ovih bitnijih, a sa druge strane nenormlano mnogo para se ubacuje u telefone za ozbiljne kamere koje su postale neralno dobre a sve to treba spakovati u kuciste koje mozes da drzis u jednoj ruci. Kamere i na iphone 13 i i s22 su nerelano dobre, bukvalno na nivou DSLR-a i to ne moze da bude jeftino nazalost..

Nije ni daleko.. Sem ako ga ne upoređujes sa full frame telom od 5k evra i objetivima koji koštaju pojedinačno neretko kao 2 telefona.

Sad ce da krenu preorderi na KP za 14PM kod nakupaca za 2000e, cudi me da ih vec nema

Nisam baš razumeo ovaj deo. Ako si hteo da kažeš da je iphone bolji izbor i oni su skupi. 13 pro max 160 000 pa naviše. Za koju godinu flegšip će ladno da izađe na 200 000, i sad su neki preko 2000 evra.
Čisto isprobavanje granica potrošača, ne može jedan telefon da košta kao dva najbolja laptopa... Nije logično. Nego korak po korak isprobavaju dokle mogu da nas šišaju
Jesu skupi, nego objektivno dobiješ više kod Apple.

^zavisi kao to gledas, pogledaj sta se sve nagura od tehnologije u jedna lap top a sta u moderan molbini. Manje vise sve isto sem veceg ekrana sto je mozda najefntinija komponeta od ovih bitnijih, a sa druge strane nenormlano mnogo para se ubacuje u telefone za ozbiljne kamere koje su postale neralno dobre a sve to treba spakovati u kuciste koje mozes da drzis u jednoj ruci. Kamere i na iphone 13 i i s22 su nerelano dobre, bukvalno na nivou DSLR-a i to ne moze da bude jeftino nazalost..
Strasno sta ti pricas!

Ajde budi konkretnoj da možemo da imamo diskusiju na datu temu?:}

Misli da je sustina, a da ne zakrvimo, da je za prosecnog pa i iznad prosecnog korisnika sada dovoljan premium telefon da obavi 90% potreba za fotografijom i da to obavi fantasticno. Ja imam malo dete i Iphone je obavio sva slikanja i snimanja. Noisam video potrebu za profi aparatom. Druga stvar, ja se ne razumem, hocu point and shoot i to Iphone radi fantasticno.

To su cene u zvaničnim prodavnicama koje deru. Na KP je znatno jeftinije. Ja sam 13 Pro 128 gb platio 980 eur i još sam istog dana prodao svoj OnePlus za 270 eur tako da me je realno izašao 710 eur, a mislim da je to dobra cena za ovaj telefon. Na žalost se nilako ne isplati ići u prodavnice

Npr. Fold4 je u US 1,800$ rsp ako se ne varam, a obzirom da su $ i € 1:1 kad pretvorite u dinare kod nas nije prevelika razlika u ceni, juce smo baa gledali drugar i ja.
E sad, takodje, nasi dobavljaci mislim da nisu gledali tako nego zapravo cenu u EU gde Apple uvek digne cene bez nekog veceg opravdanja.
Iako nije realno ocekivati, ali ako ostave cene od prosle godine onda su presli jgricu, mislim da bi Android potonuo dobrano...

Najnovija informacija je da će cene ići 50 dolara gore, prethodno je negde pisalo da će biti 100.

Mozda ce za 'obican' ici 50 , a za Pro 100...
Ako dolazi novi setup kamera na 14 i baterija se ponovo pokaze odlicnom na Pro Max modelu mislim da cu pazariti....

Ja licno mislim da ce dobiti cela serija 13 ili ajde makar Pro modeli....

realno moze od X serije, svi imaju oled ekrane :)

Sve i da je tehnički izvodljivo ubaciti AOD na 13 Pro nisu ludi da to urade jer bi time ugrozili prodaju 14ice za bar 50% a i bez toga će biti potencijalno nategnuto prodati očekivane količine u situaciji kada sve oko nas poskupljuje a dolar je neobično jak i preti nam finansijska krizetina u stilu 2008. godine a možda i gora

Nazad
Vrh Dno