Ovo je krajnje logično i ako se to desi mnogo povecavaju sanse da me izgube kao kupca. Samo zbog bezobrazluka i alavosti, ali i to ima granicu. Odem na s22 i dobijem sve čime me ovde ucenjujuSve i da je tehnički izvodljivo ubaciti AOD na 13 Pro nisu ludi da to urade jer bi time ugrozili prodaju 14ice za bar 50% a i bez toga će biti potencijalno nategnuto prodati očekivane količine u situaciji kada sve oko nas poskupljuje a dolar je neobično jak i preti nam finansijska krizetina u stilu 2008. godine a možda i gora
Kakve su šanse da 13 pro max dobije AOD?
Ja licno mislim da ce dobiti cela serija 13 ili ajde makar Pro modeli....
Minus nula.
Sve i da je tehnički izvodljivo ubaciti AOD na 13 Pro nisu ludi da to urade jer bi time ugrozili prodaju 14ice za bar 50% a i bez toga će biti potencijalno nategnuto prodati očekivane količine u situaciji kada sve oko nas poskupljuje a dolar je neobično jak i preti nam finansijska krizetina u stilu 2008. godine a možda i gora
Burazeru, mislim da je vreme da ides na S22, verujem da imas punu podrsku svih nas sa ovog dela foruma.Ovo je krajnje logično i ako se to desi mnogo povecavaju sanse da me izgube kao kupca. Samo zbog bezobrazluka i alavosti, ali i to ima granicu. Odem na s22 i dobijem sve čime me ovde ucenjuju
Aha, znači imaju izgovor da ne daju starijim modelima. Kao da smo mi ludi pa ne znamo da i kojekakvi krševi imaju aod. A njihov zahteva najnoviji tip oled ekrana sa 1hz...Bukvalno ovo citirano 😃 plus takodje njihovo objašnjenje gde jedino novi tip displeja omogućava da radi refresh rate na 1 Hz.
Pa rade. Ali apple to radi toliko bezobrazno. Koju fensi stvar nemaš na 22 ultra? Zamisli da nemaš aod o kome pričamo. Ili da kursor na telefonu ne može da se pomera. A da ne pričamo o tome što je apple uveo oled ekrane 10 godina posle samsunga ili što samsung uveliko ima sasvim dobar savitljivi telefon...Ako cemo realno svi to rade, svako na svoj nacin, ali ocigledno ljudima ne smeta jer da im smeta ne bi isla prodaja, a imamo dokaze za upravo suprotno od toga
Pa bas zato sto je euro sad sa dolarom 1:1 razlika u ceni ce tek sad biti ogromna.Npr. Fold4 je u US 1,800$ rsp ako se ne varam, a obzirom da su $ i € 1:1 kad pretvorite u dinare kod nas nije prevelika razlika u ceni, juce smo baa gledali drugar i ja.
E sad, takodje, nasi dobavljaci mislim da nisu gledali tako nego zapravo cenu u EU gde Apple uvek digne cene bez nekog veceg opravdanja.
Iako nije realno ocekivati, ali ako ostave cene od prosle godine onda su presli jgricu, mislim da bi Android potonuo dobrano...
Ali apple to radi toliko bezobrazno. Koju fensi stvar nemaš na 22 ultra? Zamisli da nemaš aod o kome pričamo. Ili da kursor na telefonu ne može da se pomera. A da ne pričamo o tome što je apple uveo oled ekrane 10 godina posle samsunga ili što samsung uveliko ima sasvim dobar savitljivi telefon...
Mislim ok je da se kalkuliše, ali ne treba biti bezobrazan.
Najveći problem Samsunga je što Apple već nekoliko godina ima realno zaokruženiji proizvod. Ma koliko ja voleo bolji ekran kod Samsunga, kamere na iPhone-u su bolje (možda je bolja reč konzistentnije), većina aplikacija radi bolje na iOS i na kraju (možda najvažnije) baterija je bolja na iP. Android ima još svega nekolicinu opcija koje Apple nema, ali lista je sve kraća sa svakom generacijom (donedavno 120 Hz, AOD još uvek...).Pa rade. Ali apple to radi toliko bezobrazno. Koju fensi stvar nemaš na 22 ultra? Zamisli da nemaš aod o kome pričamo. Ili da kursor na telefonu ne može da se pomera. A da ne pričamo o tome što je apple uveo oled ekrane 10 godina posle samsunga ili što samsung uveliko ima sasvim dobar savitljivi telefon...
Mislim ok je da se kalkuliše, ali ne treba biti bezobrazan.
Opet kažem, ja sam dugo korisnik epla, ali realno nema smisla da rade to samo zato što im se može.
To je isto kao da si vlasnik firme i dođe ti osoba kojoj gori pod nogama i mora da radi. I ti tu osobu počneš da kinjiš jer ti se može. Neke stvari ne treba da se rade iako ti se može. Iako si ogromna firma, poštuj te ljude od kojih živiš.
Slažem se. Naravno da iphone ima ogroman broj prednosti i da na prste može da se prebroje mane. ONajveći problem Samsunga je što Apple već nekoliko godina ima realno zaokruženiji proizvod. Ma koliko ja voleo bolji ekran kod Samsunga, kamere na iPhone-u su bolje (možda je bolja reč konzistentnije), većina aplikacija radi bolje na iOS i na kraju (možda najvažnije) baterija je bolja na iP. Android ima još svega nekolicinu opcija koje Apple nema, ali lista je sve kraća sa svakom generacijom (donedavno 120 Hz, AOD još uvek...).
Da li bi Apple mogao da pruži više, sigurno da bi mogao, ali onda bi im profit bio manji. Zna se da puštaju inovacije na kašičicu, ali niti je to od juče, niti su jedini sa takvim pristupom.
Mislim da oni nikog ne teraju da kupi novi iPhone.
Sve zavisi kome šta odgovara, ti vidiš silne prednosti Samsung telefona, savitljive displeje i to je ok, a meni je to apsolutno neprivlačno, nezanimljivo.
Međutim, samsung nam daje koliko može. Da mogu bolje dali bi nam (uglavnom).
Pa da. Nisam mislio da nam samsung daje zadnju reč tehnologije, nego ono što nam sleduje za određenu generaciju uređaja. Sad sam valjda sve pojasnio 😃@Stich7 I ja isto mislim, ali eto npr. kod Fold 4 nije...
Ljudi naravno da je tehnologija godinama ispred nego ono sto se nama plasira i nudi kao krajnjim korisnicima, pa nove generacije automobila su spremne 7,8 da ne kazem 10 godina unapred, ne naprave oni platformu 3 meseca pre izlaska pa ajde udri, istrazivanja i implementacija traju.... Sve dok mi koristimo 'ono staro' cime se zapravo odusevljavamo kao necim novim...
To što su imali, ne znači da je bilo spremno za masovnu proizvodnju. Ima i toga da daju na kašičicu, a ima i toga da zapravo je mnogo teško dovesti stvari do nivoa da mogu da se masovno proizvode za razumnu cenu.Nisi svestan koliko je ovo netacno. Drugar je radio u u Samsungu, bio je nekoliko puta u J Koreji i pre 10 godina mi je pricao kako je video telefone sa savitljivim ekranima koji rade. A to je npr samo nesto sto su oni njima pokazali, sto i nije bila neka tajna. Svi najveci proizvodjaci daju inovacije na kasicicu. Primera radi, ja sam siguran da postoji tehnologija da baterije traju mnogo vise nego sad ili da se pune mnogo brze, ali da im se jos uvek mnogo vise isplati da nam serviraju ovako.
Tim Cook se trese što ti nećeš kupiti novi iPhone.Ovo je krajnje logično i ako se to desi mnogo povecavaju sanse da me izgube kao kupca. Samo zbog bezobrazluka i alavosti, ali i to ima granicu. Odem na s22 i dobijem sve čime me ovde ucenjuju
Isto tako. Cak mu ne prepoznajem svrhu pored toga sto je na Iphone-u dovoljno jednom da se tapne ekran i pokazuje sve, ne treba ni power digne niti double tap. Naravno svako je razlicit, ali svakako ja ne prepoznajem svrhu i jako mi je ruzno resenje. Nervira me kad mi nesto seta po ekranu ili da vidim non stop nesto na njemu.Verovatno sam u manjini, ali mi AOD toliko nije bitan, da nije normalno. Ako me zanima koliko je sati, power, vidim, power, ako me mrzi palim telefon, tu je smartband, a ako su stigle neke notifikacije, ili udjem, ili ne udjem da ih otvorim. Ja ne znam sta se ljudi loze na AOD, ili hoces da vidis nesto ili neces, ovo na pola mi je besmisleno, ali kazem, opet sam u manjini.
Od S3 Samsunga znam za AOD, i od tad je bio ugasen i na njemu, a i na daljim telefonima. Mene cak i iritira to sto se ajfonov ekran budi kad stigne notifikacija, nema nigde globalni toggle za to, samo DND, a na androidu nije tako. Ali, sta je tu je. Izvagas benefite, izvagas mane, i doneses odluku.
Ne treba zapravo ni da se tapne, nego da se podigne (raise2wake), mada evo meni i to cak smeta pa je disableovano.Isto tako. Cak mu ne prepoznajem svrhu pored toga sto je na Iphone-u dovoljno jednom da se tapne ekran i pokazuje sve, ne treba ni power digne niti double tap. Naravno svako je razlicit, ali svakako ja ne prepoznajem svrhu i jako mi je ruzno resenje. Nervira me kad mi nesto seta po ekranu ili da vidim non stop nesto na njemu.
Fascinantno u 2023 se nadas 40w sto kinezi imaju 4 godine...
Izasle cene na kp 🤪 jupiiii🤩
5000mah baterija se na punjaču od 45W (Samsung S22 Ultra) napuni za sat vremena.I ja sam tako razmisljao pre, ali cini mi se da postoji razlog zasto Samsung i Apple ne daju brzine koje daju kineski manufactureri, i da nije za dzabe i tek tako. Verovatno ima veze sa zagrevanjem baterija, dugotrajnost iste, i ostalo. Naravno uvek postoji i pesimisticno ono "pa naravno da ne daju, tvrde pazar, stavice ga na modelu 2-3 god kasnije kad nemaju sta jos pametno da ponude, da se barem tu vidi inovacija", ne kazem da ni to nije istina, ali opet.
Na raise2wake sam totalno zaboravio, iskljucena je opcija odmah. Ali da kada bi gledali ma to za ovaj novac jeste totalno ispravno da ima sve opcija pa kako kome odgovara.Ne treba zapravo ni da se tapne, nego da se podigne (raise2wake), mada evo meni i to cak smeta pa je disableovano.
Mislim da je na kraju krajeva najbitnije imati opciju, pa ko sta voli nek izvoli, zato smo i dali tolike pare.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari