Šta je novo?

iPhone 13

I moj 13 PM u baksuznoj seriji, došao sa prašinom u kameri na telephoto objektivu.
Popravke sem zamene modula nema, ili ti u prevodu 150€ da se isti zameni.IMG_2266.jpeg

Pao mi 13 PM na pedalu od bicikla i napuklo staklo glavne kamere (samo). Staklo nista prednje 😂

Zvao ovlasteni, kod nas u BiH je Mekline. 1600 KM, a ako je kamera nastradala jos 600 KM. U eurima cca 1120-1150€. Otisao u servis i rijesio za cca 30€ sve. Staklo i cao. Kakvi smecari…

Meni srećom lik od koga sam kupio hoće da otkupi telefon nazad jer dečko nije ni znao da postoji ovaj problem i da je bilo prašine na objektivu.
Duša me boli jer je Alpine Green boja, nikad lepši telefon video nisam, ali možda naiđe nešto slično.

A zar to nije pokriveno garancijom ili nekim replacement programom?

Meni srećom lik od koga sam kupio hoće da otkupi telefon nazad jer dečko nije ni znao da postoji ovaj problem i da je bilo prašine na objektivu.
Duša me boli jer je Alpine Green boja, nikad lepši telefon video nisam, ali možda naiđe nešto slično.
Korektno skroz od njega. Da je vise takvih… ma da ako je “poznat” problem trebalo bi da je Apple to pokrio garancijom ili nekim vidom zamjene.

Ništa na netu nisam našao, osim toga da su u garanciji odmah čim neko donese telefon bez ikakvog prigovora menjali kamera modul i zadnju stranu.

Jedno pitanje:
Imam Iphone 13, star oko godinu dana.
Kad razgovaram duže od 10 min ili skrolujem instragram,ili slične jednostavne zadatke, telefon se doslovno pregreje.
Šta je rešenje i ima li još neko ovakvo iskustvo?

Jedno pitanje:
Imam Iphone 13, star oko godinu dana.
Kad razgovaram duže od 10 min ili skrolujem instragram,ili slične jednostavne zadatke, telefon se doslovno pregreje.
Šta je rešenje i ima li još neko ovakvo iskustvo?
Instagram nije bas jednostavan zadatak, imajuci u vidu kako napreze ceo CPU.

Za razgovore ne bi smelo.

Ako ti je baterija otisla (battery health ispod 85% npr), moze biti da je do toga, a takodje ako si napolju, gde je sunce, znaci nisi na 25c unutra, ambijentalna temperatura je problem i tu nema leka, svaki ajfon ce se slicno ponasati.

Jel na poslednjoj verziji ios-a? U normalnim uslovima se ne greje. Na vrućini gledam da ga ne koristim jer se pregreje, imam utisak, samo kad ga otključam. U zatvorenom prostoru bez sunca, pre neki dan na +38 se greje u zatvorenom prostoru bez klime.

Pozdrav. Da li se isplati upgrade iphone 13 za iphone 15 uz doplatu od 320e u pitanju je nov iphone 15? Da li vredi tih 320e doplate?

Postavio si isto pitanje u temi za iPhone 13 i iPhone 15, gde si i dobio odgovor. Nema potrebe da ponavljaš isto pitanje u više tema. Prvi put sam samo obrisao poruku...

Iz nekog razloga mi u zadnjih par dana odjednom iskoci ono no sim detected, pa se posle par sekundi vrati u normalu? iOS baguje pretpostavljam?

Veca verovatnoca fizicki kontakt. Probaj je malo ocistiti. (gumicom za olovku se lepo ociste kontakti, itd...) ili zameni sim.

esim ftw 😃

Ma skoro se pojavilo, pre neki dan. Ocisticu malo. Esim cu kad zamenim telefon. :D

Ako neces esim, prosetaj do neke poslovnice operatera i zatrazi zamenu kartice, to traje nekih 4-5 minuta.
Meni je tako pre nekoliko godina isto, gubio se signal i izbacivalo istu poruku pa sam zamenio karticu i resio.

Pocelo da me nervira i aktivirao eSim. Kasnije kad odem kuci, izvadicu karticu.
E sad sto se tice ovih podesavanja, tj. izbora, nisam nista menjao, Primary i Personal je islo kako mi je nudilo. MTS inace je mreza.
Ali me malo buni kad iskljucim wifi i ostanem na svom netu, primary no service a personal pise mts. A kad ukljucim wifi, bude obrnuto.

Pretpostavljam da je to jer imam karticu u telefonu? Kad izvadim, nece biti dve opcije?

Poslednja izmena:
To primary i personal su samo labeli (etikete), mozes i sam da stavis npr "svalerska" za jednu od njih, i to je to. Kad izvadis, kao sto i sam kazes jer si prebacio broj sa fizicke na eSIM, nece biti dve opcije. Fizicka je prestala da vazi od trenutka kad je eSIM izvadjena.

Ljudi slabo čitam ovu temu, generalno ne čitam o iPhone, ali sad mi treba savet (ne za mene) o ovom modelu. Znači kako se pokazao iPhone 13 obični, sta su prednosti a koje su mane, i vredi li sad uzimati nov za 530€? (za sebe nikad ne bih kupio ovo za 530€ jos 3 godine star ali ajde, nije za mene, samo pokušavam da pomognem)

To primary i personal su samo labeli (etikete), mozes i sam da stavis npr "svalerska" za jednu od njih, i to je to. Kad izvadis, kao sto i sam kazes jer si prebacio broj sa fizicke na eSIM, nece biti dve opcije. Fizicka je prestala da vazi od trenutka kad je eSIM izvadjena.
Kako izvadis eSIM :D?

Pitanje je bilo u stvari kako “izvadi” e-sim iz telefona posto nije fizicka kartica?

Pogresno se izrazio, ne mozez izvaditi esim, mozes ugasiti liniju ili obrisati esim. To je poenta.🤣

Pozdrav,
Kako mi je najlakše da smanjim rezoluciju slikama koje sam slikala, a moram da ih posaljem emailom, ne we transferom, ima ih oko 20tak i svaka je po 5 mb otprilike. Nemam komp pri ruci pa moram sa telefonom. Nije toliko bitan krajnji kvalitet, samo ih moram smanjiti... Hvala

Koristi mail aplikaciju, kada dodas slike unutar mail-a, imas ponudu da se smanje slike.

Prilozi

• Screenshot 2024-10-02 at 22.53.18.png
    Screenshot 2024-10-02 at 22.53.18.png
    170.6 KB · Pregleda: 20
Ja to u Gmail apk ne vidim,ili gledam na pogrešnom mestu 🤔

Nazad
Vrh Dno