Šta je novo?

iPhone 12

Kad pisete o Bateriji. Kupio sam iPhone 12mini u Decembru 2020 i battery health mu je 86% da li je to dobro ili lose za toliko star uredjaj?
 
Nisam kritično vezan telefonom da bi me reset omeo u poslu ili slicno. A opet ne znam ni da li ce ih jos biti. Ako bih znao da je original duzeg trajanja i da ni nju ovih par godina ios nadogradnji ne cede brze, zamenu bih zakazao za posle praznika kako su mi rekli kada sam se raspitao danas. A ni 16 nije losa ideja mada nece biti povoljno kao zamena baterije.

@Tomiprunet to je ok sasvim i realno za tu starost. Ipak meni je battery bank postao potreban jer nikada da izgura dan.
 
Kad vidiš koliko je star telefon, to je i odličan, iako ne deluje realan, rezultat 😃
I ja se zacudim ponekad, :D Tj sad sam prvi put i pogledao koliki je battery health. Jer sam gledao oglase na KP i vidim da polovni prodaju sa battery health od 75/76. rekoh ajd da i ja pogledam :D
 
  • Like
Reagovanja: iOS
Zamenio sam u servisu bateriju za iPhone 12 mini sa nekom neoriginalnom. Restartovao mi se do sada 3 puta da sam video, za dva dana koriscenja. Nisam nesto ni odusevljen trajanjem baterije. Koji bi bio dobar test da uporedim koliko zapravo ova baterija zamenska traje u odnosu na originalnu novu? Idealno da ne trosim internet pustajuci youtube. Razmisljam da zakazem zamenu baterije za originalnu u Macoli i podnesem trosak. Ali ne znam da li cu dobiti bitno duze trajanje baterije.

Alternativa je da sacekam iphone 16 i to kupim a ovaj na oglas tada ovakav kakav je.

Neki predlog?
Pitanje ja da li ćeš uopšte išta više na telefonu moći da odradiš u ovlašćenom servisu, jer ako me sjećanje dobro služi, ne primaju na servis uređaje koji nisu popravljani u ovlašćenom servisu, tj. “obrađeni” su u neovlašćenim servisima. Mada, najbolje da kontaktiraš @mikenziyu za tačne informacije.
 
Može da se menja ako je baterija neoriginalna. Promenio je to Apple pre par godina. Bolje prvo da ga preda na dijagnostiku da se vidi da li je do baterije jer možda i nije.
Ali pre toga može i da reinstalira telefon da vidi da li će se restartovane nastaviti.

Takođe, mora da se proveri i da li se kreiraju panic log fajlovi prilikom restartovanja i da se analiziraju ako su tu.
 
  • Like
Reagovanja: iOS
Tražio sam logove ali nema sa tim recima u njima nijednog. Nisam video da se resetovao posle. Macola pristaje sa menja bateriju ako budem hteo kao sto reče mikenziyu. Ako upalim stopericu da li se pri resetu stopira pa da znam jel bilo ili ne kada ne gledam?
 
Koliko košta zamena baterije iPhone 12 mini u ProMobi ? Da li imaju ( neku ) akciju za baterije ( kao ) što su imali za iPhone 11 seriju ? Da li vredi menjati bateriju ako je telefon kupljen 04.07.2022. i ima 90% ili 88% Battery Health ?
 
Zamenio pre par dana u Amsterdamu za 103 eura. Mislim da ta cena mora da bude kod svih ovlašćenih Apple servisera bez obzira gde su. Bio na 79% health, vidi se drastična razlika. To sam uradio jer su mi u BG i Macola i ProMobi i u Ušću rekli da telefon ostaje par dana kod njih iako zakažeš. U Amsterdamu za 1h sve gotovo.
 
@qobrex U pro mobiju 10990 din. Nema akcije sada. Dodjes posle praznika u sredu i taj dan ce biti gotov ako ga prepodne doneses. Potrebno uraditi bekap i iskljuciti find my. A moze i preko sajta slanje kurirom i onda je za oko 3 dana gotovo. Placanje moze na racun ili pouzecem.
 
Koliko košta zamena baterije iPhone 12 mini u ProMobi ? Da li imaju ( neku ) akciju za baterije ( kao ) što su imali za iPhone 11 seriju ? Da li vredi menjati bateriju ako je telefon kupljen 04.07.2022. i ima 90% ili 88% Battery Health ?
Ne vredi, tek ima smisla kad bude pisalo service battery, u suprotnom, nema potrebe, vrsice posao i power bank, iako je cimanje.
 
Pa sam uređaj ti ništa ne kaže oko zamene baterije a tebe hvata panika :)
Problem je što mini ima oko 20% manju bateriju od npr. običnog 12 modela, tako da je uvek prisutan taj problem oko dodatnog powerbanka. Imao sam do skoro SE2020 pa mi je poznata problematika a nisam zahtevan korisnik.
Kod male sestričine je običan 12, oko 2 i po godine star i baterija je na 80%. Verovatno će uskoro da upali da je za zamenu ali radi bez problema. Nju to uopšte ne tangira, a besplatna mi je zamena čim se upali servisni zahtev.
Ako mene pitaš, koristi ga koliko god možeš. Imaš onaj mali magsafe powerbank od 5000mAh da prilepiš na leđa za nekih 20-30 evra i ne misliš. Dotle već nekako dođe vreme da pređeš na noviji model. Bar je tako kod mene. Taj mali SE služi sad kao zamena dok se ne reši havarija. I dalje lepo radi a baterija mu možda na ispod 70%, ako se ne varam.
Po meni ti se to ne isplati, jer ništa mnogo ili primetno bolje ne dobijaš. Bolje dobro optimizuj potrošnju prema nekom uputstvu sa neta.
 
To sam uradio jer su mi u BG i Macola i ProMobi i u Ušću rekli da telefon ostaje par dana kod njih iako zakažeš. U Amsterdamu za 1h sve gotovo.
U ProMobi možeš da zakažeš termin za zamjenu baterije za sat vremena:
Potreban vam je hitan servis?
Rezervišite termin i Vaš uređaj popravljamo za samo sat vremena.
Čini mi se da je moglo i u iStyle nekada, ali nisam siguran.


… besplatna mi je zamena čim se upali servisni zahtev.
Kako besplatna - ili je u garanciji ili je na AC+, ne znam kako treće može biti besplatna zamjena?
 
Imam AC+ za sve uređaje. Nisam bogat da mogu da budem neosiguran :)
Nema besplatne zamene baterije inače u običnoj garanciji, osim da ti baš crkne u prvih 6 ili 12 meseci. Nisam tu baš ni siguran oko uslova garancije, zavisi od svega i svačega, treba pogledati u uslovima, zop-u.
Za Promobi stoji to što kažeš ali treba da ima i bateriju na stanju. Inače čekaš da dobiju bateriju pa nosiš, ne mogu da se setim da li mora neka kapara. Pitao sam davno za se2022.
AC+ je neko vreme bez vremenskog ograničenja (bilo je valjda 24 meseca ranije), tako da je pokriveno sve dok ne otkažeš. Zakačila me ta promena pa sam miran oko toga.
 
Nazad
Vrh Dno