Šta je novo?

iPhone 12

Kada nam je nalog na Srpski region, da li prebscivanjem na US nalog moram ponovo lazirati adresu i da li bankovna kartica koju sam prijavio mogu koristiti?

Mora evo ja probavam i uvek me vrati na srpski već gubim živce.

Vazno je da uvek ima pare na tom US nalogu, a njih ubacujes kupovinom gift kartice i redemovanja njihovog koda. Na telefonu mozes da drzis i srpski nalog ali ne znam zasto bi to radio, zar nije lakse sve na jednom nalogu i plus sto je najvise aplikacija na US Store-u. Jedino ako mu treba neka specificna ali onda napravis taj dodatni nalog i skines takvu aplikaciju, izlogujes se sa njega i vratis na primarni nalog.
Trenutno su na moru, ima SE 2020 koji će verovatno meni da ostane, pa ću da naučim (ne menjam android po 3-4 godine, zato bi se i prebacio).
Nisam siguran da li je na US nalogu, mada mislim da verovatno jeste.
Čitam po forumu neke stvari za početnike kad uhvatim vremena :) Uglavnom sam pitao zbog mene za, npr. banking, raipay... a zajedničko je tipa netflix, hbo, deezer... Znam da koristi trenutno npr. netflix sa vpn ili bez zbog izbora. Nisam bio siguran da li mora da ide na ovaj region da skine aplikaciju za recimo HBO. Brzo će on u punoletstvo pa će mu trebati banking :)
Razumeo sam šta si hteo da kažeš i hvala puno. Vraća se uskoro pa ćemo da odradimo to.

Ja sam prebacio nalog na US, otisao preko sajta da vidim za applecare i izbacuje mi da ne postoji sanse da mi otvori stranicu i da pokusam preko drugog naloga, probao sam i preko imei broja telefona da udjem kaze da uredjaj drugi pokusam, sta bi mogao problem biti?

Jel pravite us nalog samo zbog apple care? Kod mene je sve na srb, aplikacije plaćam normalno sa app store, icloud imam opciju da dokupim gb ali neću dok mi se ne napuni ovih 5gb. Jedino nema aplikacija yt music i google photos al me za to mrzi da otvaram još jedan nalog.

Kada nam je nalog na Srpski region, da li prebscivanjem na US nalog moram ponovo lazirati adresu i da li bankovna kartica koju sam prijavio mogu koristiti?

Ne mozes da vezes srpsku karticu, regularnim nacinom, za US App Store i to ne trebas ni da pokusavas.

@nesa69

HBO Go je jedna od aplikacija zbog koje su ljudi sa US Store-a pravili nalog na CRO posto se na njemu nalazi. Netflix, Deezer, bankarske aplikacije nasih bankarskih institucija se najnormalnije nalaze na US App Store-u. Raipay je za android ali zato njihovu karticu mozes da ubacis u okviru Apple Pay i vrsis placanje :)

Ćao ljudi, imam par pitanja pre same kupovine iPhone uređaja. Već duže vreme se lomim za kupovinu iPhone 12, jer mi je nekako po mom nekom mišljenju doplata od 300e za Pro model previše.

Kakvi su utisci prilikom korišćenja, trajanje baterije, pregrevanje samog uređaja itd. Takođe, interesuje me da li će osnovni model od 64gb biti dovoljan? U suštini nisam neki zaluđenik za igricama i nekim preteranim slikanjem. Više mi je potreban zbog samog posla i pristupa mejlovima i društvenim mrežama u svakom trenutku. Svakako voljan sam da čujem sve predloge, jer mi je jako bitno mišljenje ljudi koji ga imaju ili su se susretali sa njim u nekom periodu.

jer mi je nekako po mom nekom mišljenju doplata od 300e za Pro model previše.
Slažem se. Jeste bolji, ali je razlika manja nego što je to bio slučaj sa 11/11 pro.

Kakvi su utisci prilikom korišćenja, trajanje baterije, pregrevanje samog uređaja itd.
Ja koristim mini, prezadovoljan sam, ali se dosta greje u određenim situacijama (npr kada je na brzom punjaču). Takođe, kada sam ga koristio na moru, već posle 5-6 minuta na jakom suncu se ekran dimuje na 50%. Čini mi se da je X bio bolji po tom pitanju, ali sam pročitao da je i standardni 12 isto bolji (veći je, pa je hlađenje verovatno bolje).

Takođe, interesuje me da li će osnovni model od 64gb biti dovoljan?
Ja sam hteo da kupim 128GB mini, međutim kada sam proverio tri godina korišćeni X i video da imam 30GB slobodno, shvatio sam da mi je 64GB sasvim dovoljno. Slike držim na iCloudu, za muziku koristim Apple Music (koji koristi samo par GB za offline playliste). Ipak, mala je razlika u ceni, pa ako plaćaš telefon kešom ili operater preko koga uzimaš uređaj ima i 128GB verziju, preporučujem ti da uzmeš taj.

I 11 pm kad se “pregrije” na suncu, dimuje ekran. Jos kod mene dark mode, nista se ne vidi.

Kakvi su utisci prilikom korišćenja, trajanje baterije, pregrevanje samog uređaja itd.
12/128, baterija od 2 do 4 dana, još nisam uspio da je spalim za jedan dan, ali žena izgleda uspijeva i to. Nisam uspio ni da ga zagrijem još uvijek, od igrica imam instalirano samo 2048. Naravno, ovo je moj use-case, drugi imaju drugačiji, naravno. Prešao sa 6S/64 i osjetio napredak u svakom pogledu, još se nisam pokajao, ali se još nisam u potpunosti ni navikao na veličinu, jer mi je malkice veći. Nemam problem sa korišćenjem samog telefona, mogu i dalje sve da dohvatim jednom rukom, samo pojam veličine/dimenzija još nisam u potpunosti svario, tj. još mi nije u potpunosti legao.

Pa
12/128, baterija od 2 do 4 dana, još nisam uspio da je spalim za jedan dan, ali žena izgleda uspijeva i to. Nisam uspio ni da ga zagrijem još uvijek, od igrica imam instalirano samo 2048. Naravno, ovo je moj use-case, drugi imaju drugačiji, naravno. Prešao sa 6S/64 i osjetio napredak u svakom pogledu, još se nisam pokajao, ali se još nisam u potpunosti ni navikao na veličinu, jer mi je malkice veći. Nemam problem sa korišćenjem samog telefona, mogu i dalje sve da dohvatim jednom rukom, samo pojam veličine/dimenzija još nisam u potpunosti svario, tj. još mi nije u potpunosti legao.
Pa kako da ne osetis kad prelazis sa telefona koji je star 6 g. Da nisi osetio napredak, realno to bi bila katastrofa epskih razmera... ajde neka te sluzi bar još toliko 💪

7EAC75B6-F904-43C3-9ED2-F6464D6746F6.jpegDanas stigao sa Aliexpressa šta sve kinezi naprave izgleda kao skin i veoma tanak verovatno nije nikakva zaštita ali lepo izgleda i tel odlično leži u ruci i uopšte ga ne zadebljava.
Jedno pitanje da li postoji način da se aktivira apple tv jer i na PS5 ima promocija 6 meseci gratis?

pravi carbon?

Na žalost nije , moram naći način kako da poručim a da nije dostava 30€
Ovo bilo 3€ poručio 23.08 danas stiglo

I ja sam to imao, skinuo posle dva dana, nije mi se svidelo.

Je l se seća neko koliko je bio 12 pro max na kp čim je izašao prošle godine?

Mislim oko 1650€

A 12 64GB? Ne secam se, ali cini mi se da su poceli sa 900e?

Praznjenjem baterije do kraja i da se stavi da se napuni do 100% donosi neko osvezenje baterije kao sto su nekad pricali dobro je tako uraditi u par meseca?

Bukvalno najgora stvar koju možeš uraditi bateriji je da je isprazniš do kraja. Idealno je da se prazni do 40-ak% a puni do 90%. Pošto, naravno, nismo poremećeni da toliko vodimo računa o jednoj bateriji, samo treba paziti da ti se nikada ne ugasi zbog prazne baterije. Bolje sam ugasi telefon na 10-ak posto.

Uzeh 12 mini skoro pa imam mozda glupo pitanje, mozda mi se cini ali su mi jako tihi tonovi za notifikacije, zvono je ok ali viber whatsapp i sms slabo bas, da li to treba negde posebno podesiti? Nisam duuugo koristi iphone pa ne kontam🙃

Ne, na istom mestu se podešava. Baš čudno da je slabo, meni je recimo na oko 40-50%. Isto mini.

Evo sad sam bas probavao, kad odem npr u viber/settings pa samo izaberem ton da vidim kako se cuje, cuje se normalno, kad mi neko posalje poruku onda dosta tise i isto je sa whatsapp i sms, zvono je normalne jacine… ne kontam

Možda je neki bag... Probaj da resetuješ telefon (vol+, vol-, držiš power dok se ne ugasi i pojavi jabuka)

Kada sam presao sa iPhone 11 Pro Max na 12 Pro Max, da li je dobro ici na set up new phone ili moze sve prebaciti sa icloud, neki kazu bolje uvek sve ispocetka i tako kad dodje novi update nego prebaciti stare podatke jer se sistem uspori, koliko znam to je nekad bilo da se telefon najbolje vratiti na fabricka podesavanja posle update.

Nazad
Vrh Dno