Šta je novo?

iPhone 12

Ma ne treba se previše opterećivati. Dve godine će izdržati šta god da joj radiš, posle zamena i nije toliko skupa. Ja sam X tri godine punio kako god (jedino sam vodio računa da se nikad ne ugasi sam), i baterija se ponašala sasvim normalno (health je padao do 83%, tu je ostao najmanje 6 meseci ali se ponašala očekivano).

Da li koristite neko staklo za Pro Max,ako da koje?
Nešto mi se iskreno i ne stavlja staklo,kapiram da bi užas osećaj bio pod prstima
Godinama sam koristio stakla, i bolja i losija i svako kvari osecaj pod prstima. Jednostano, nije to to.

Uplati AC+ i budi bez brige.

Meni nikad nije isti osećaj sa staklom i bez, kakvo god da je. Kada ga staviš nekako se navikneš, ali ako ga skineš baš se primeti razlika.

Sa tim u vezi: Da li neki servis u BG radi poliranje stakla (skidanje mikroogrebotina) i nanošenje oleofobnog premaza?
Ovo je zanimljivo pitanje za poliranje, ne znam da je bilo reci o tome na forumu? Postoje DIY tutorijali na YT ali ne i neko ko se usluzno bavi time..

Ma ne treba se previše opterećivati. Dve godine će izdržati šta god da joj radiš, posle zamena i nije toliko skupa. Ja sam X tri godine punio kako god (jedino sam vodio računa da se nikad ne ugasi sam), i baterija se ponašala sasvim normalno (health je padao do 83%, tu je ostao najmanje 6 meseci ali se ponašala očekivano).
Nema tu nekog posebnog opterećivanja... punjač za noćno punjenje jednostavno sedi uključen pored noćnog stočića i to je to...

Ja ga imam od februara, punim ga iskljucivo na bezicnim punjacu, i to kad stignem, samo gledam da ne ide ispod 20 i ne punim ga preko 80%,jos uvek je na 100%Ne znam kako ali tako je.

Ja samo gledam da ne padne ispod 20%, punim gs iskljucivo uvek do 100%.
Na svakojaki nacin sam punio iphone uredjaje, cuvao baterije i nisam cuvao, praznio i dopunjavao po ko zna koliko puta na dan, trosio do kraja i punio do kraja sa jednim ciklusom i posle godinu dana nekako uvek dodjem isto i na isti battery health.

ili mozda sama baterija vremenom degradira?

Evo da napšem par utisaka pre nego što telefon za 2 nedelje završi na oglasima. 12 Pro imam od 1 juna, ne tako dugo, pre toga sam imao običan 12 ako se ne varam od decembra. Odlična godina za iPhone ali ujedno i prvi put da non-pro model ima problema za RAMom, to mi je i glavni razlog bio zašto sam prešao na Pro.

Za Pro imam samo reči hvale. Izrada, izgled, brzina, baterija. Telefon 100% po mojoj meri. Dugo dugo me neki telefoni nisu ovako oduševili, verovatno od 6ice i HTC One.
Sem toga sto ti je gasio aplikacije u pozadini, ako sam dobro razumio, jesi imao nekih vecih razlika u negativnom smislu u odnosu na pro? Znam da je pro svakako bolji ali i znatno skuplji. I na sta konkretno mislis kad kazes gasio ti aplikacije u pozadini, sto je dovelo dooo?
Imam ovaj Xiaomi Mi 11, dosao sa 11 PM, i top je telefon samo ne mogu ja ovaj android da ga hebes...12 ili 12 pro kontam ako se mognem kako protegnuti.

Imam jedno glupo pitanje - da li je neko probao da koristi onaj magnet držač za kola? Bez da je zalepio magnet na telefon/masku.

baš me zanima da li magnet radi na taj način, to bi bilo super.

Imam jedno glupo pitanje - da li je neko probao da koristi onaj magnet držač za kola? Bez da je zalepio magnet na telefon/masku.

baš me zanima da li magnet radi na taj način, to bi bilo super.
Nemam Iphone ali nije ni bitno za ovo pitanje. Koristim magnet koji sam stavio izmedju maskice i telefona, drzi bez ikakvih problema. Znaci magnet nije zalepljen ni na maskici ni na telefonu, samo sam ga zaglavio izmedju.

Jasno, ali suština je da se koristi bez maske. Kad imaš masku, onda ništa ne fali toj varijanti sa magnetom.

Baš to, bez maske - s obzirom da od 12 postoji magnet unutar telefona, pa me zanimalo da li radi tako.

Sem toga sto ti je gasio aplikacije u pozadini, ako sam dobro razumio, jesi imao nekih vecih razlika u negativnom smislu u odnosu na pro? Znam da je pro svakako bolji ali i znatno skuplji. I na sta konkretno mislis kad kazes gasio ti aplikacije u pozadini, sto je dovelo dooo?
Imam ovaj Xiaomi Mi 11, dosao sa 11 PM, i top je telefon samo ne mogu ja ovaj android da ga hebes...12 ili 12 pro kontam ako se mognem kako protegnuti.
Manje aplikacija drži u RAMU pa se ponelada dešavalo da učitava app ispočetka. Ne prečesto.
Razlika je i u kameri, ja često koristim Tele objektiv, ko ne koristi nije bitno.
Da se razumemo i obična 12ica je izuzetan telefon.

Pošto nisam uspeo da pronadjem,pitaću. Da li nekome treperi kamera na Pro Max modelu kada snima slowmo video,a ponekad i običan video po mraku sa upaljenim svetlom? Ne znam do čega je,da li do same kamere ili softvera?

Meni na 12ici. Koliko sam razumeo to zavisi od ambijentalnog svetla i frekvencije na kojoj radi osveteljenje.

Pojava se zove Flickering i zavisi od izvora svetla, odnosno frekvencije struje. Potraži na guglu, ima lepo objašnjeno.
Ako ti je mreža na 50 Hz, onda koristi PAL režime snimanja za video u zatvorenom. Poenta je u celom broju kod deljenja sa FPS.
Zato imaš problem pri slow-mo jer ima samo 120 i 240 FPS (bar kod mene na se2020, nije mali tu da pogledam da li u 12-ci ima još neki).
Nisam odavno u materiji, rešavalo se i promenom ugla snimanja... Zaboravio sam dosta toga oko podešavanja, sve je bilo skromnije tada, uzmi sa rezervom ovo što sam pisao.

Nije losa ova 12-ka.
Trenutno sam na 14.6, sacekacu par dana nakin sutrasnjeg pustanja iOS 15, pa vidjeti dal raditi apdejt.

Da li je ostvaren neki napredak u vezi sa VoLTE pozivima kod naših operatera vezano za Apple uređaje?

Kakav napredak? Meni od prvog dana radi odlicno na 11 pro.

Od pola 7 jutros do sad, evo 21:10, ostalo jos 10% baterije. SOT 6:30h. Light tema. 50% wifi-50% LTE. Poslije Mi 11 koji meni nije mogao na 5h SOTa izvuci, meni je ovo extra.
Ne znam koliko drugi korisnici izvlace sa obicnom 12-kom?

Da li je ostvaren neki napredak u vezi sa VoLTE pozivima kod naših operatera vezano za Apple uređaje?
Ja koliko znam jos nije potpisan ugovor. Na A1 ne radi.

Inace kod svih operatera izlazi greska da nije podrzan VoLTE, ali eto negde radi.

Meni na telenor mreži ne izlazi greska, ali da budem iskren ne primećujem neku razliku u kvalitetu

Od pola 7 jutros do sad, evo 21:10, ostalo jos 10% baterije. SOT 6:30h. Light tema. 50% wifi-50% LTE. Poslije Mi 11 koji meni nije mogao na 5h SOTa izvuci, meni je ovo extra.
Ne znam koliko drugi korisnici izvlace sa obicnom 12-kom?
Na 12 pro max evo sad bas stavio na punjac, posle 7h SOTa ostao na 30%.

Prilozi

• 9DA85D06-2231-4472-B259-6FA3635D2737.png
    9DA85D06-2231-4472-B259-6FA3635D2737.png
    415.1 KB · Pregleda: 23
Pa dobro pro max je extra uredjaj, skoro najbolji po pitanju svega pa samim time i baterije. Vise me zanimalo za obicnu 12.
7h SOT juce, ja prezadovoljan.

Da li kupovati sad iPhone 12 ili sačekati da se pojavi iPhone 13? Da li je realno očekivati neki drop u ceni? Žena bi da se reši iPhone XS pa ne znam sta da radim, da li da vrtim oglase ili da sačekam malo.

Vrh Dno