Šta je novo?

iPad

Postujem, mozda ja naucim nesto novo..
aj sabij ovu sliku u phtooshopu na 4:3 a nemoj pokvariti bitne stvari tipa da mi odseces jednog cuvara piramide ili desno uvo ovog slatkog decaka.

Čovječe ovo je SLIKA gdje selektuješ bitne dijelove pa se onda ovi neki "nebitni" ISJEKU (znači gubljenje opet). Serija neka ima 40 minuta, 2400 sekundi, 72000 frejmova. Hoćeš li obrađivait svaki u PSu? Čak i da hoćeš, taj video opet ne bi tekao "glatko":
Čak i da postoji tool koji će obrađivati video na ovaj način, opet bi bilo gubljenja. Ne možeš konvertovati 16:9 u 4:3 bez gubljenja ili razvlačenja. Krši se sa zakonima matematike i fizike. Ili zdravog razuma, ako hoćeš. :D

Pa weasel je malopre rekao da to nije moguce u photosopu da se odradi, i ja sam mu dao link da se nauci kako se to radi, a ovi u Hollywood-u budi siguran da imaju alatke cime mogu to da rade.
U svakom slucaju film koji se re-edituje, danas moze da se obradi mnogo vise od obicnog crop-a kako ti mislis.

Ja vise necu da se raspravljam sa vama, jer je ocito da je vama jedini cilj pljuvanje po apple-u

Poslednja izmena:
ajde Priest nadji jedan film koji je editovan na nacin kako ti to tvrdis i ja cu da ti poklonim jedan iPad

Pa weasel je malopre rekao da to nije moguce u photosopu da se odradi, i ja sam mu dao link da se nauci kako se to radi, a ovi u Hollywood-u budi siguran da imaju alatke cime mogu to da rade.
U svakom slucaju film koji se re-edituje, danas moze da se obradi mnogo vise od obicnog crop-a kako ti mislis.

Ja vise necu da se raspravljam sa vama, jer je ocito da je vama jedini cilj pljuvanje po apple-u

Koja je razlika između ovoga i cropa? Na oba načina gubiš dio slike. Ma da sam ja još gori od tebe što pokušavam da ti nešto objasnim, kad si ti toliko zaluđen, da je to nevjerovatno!

Weasel te moli da ne izvlacis iz konteksta jel moze ?
Weasel je reko da je to nemoguce odraditi bez da secemo usi ili jednog cuvara samo sliku zaboravio da stavi
Weasel je reko da je aaple to odradio u phtooshopu ali film se ne moze tako odraditi niti je ijedna odradjen

A tvoja magicna tehika izgleda ovako
xntd1j.png

wtc9ic.png

Toliko o sofisciticarnoj tehnici...
pluis treba se sece jos 7-8% negi mi bilo zao decka da mu secem uši

Poslednja izmena:
ajde Priest nadji jedan film koji je editovan na nacin kako ti to tvrdis i ja cu da ti poklonim jedan iPad

Eno ti star wars :D
A sada cekam iPad jer jako bih voleo da ga imam, makar i reklama bila lazna, a tudji photoshop skill necu da komentarisem :)
Vi ste do malopre tvrdili da jedino crop postoji na ovom svetu :)

Koliko vidim ti "mlatis" svasta i ne mozes da pravis razliku izmedju obicnog crop-a i edit+crop.

Pozdrav i cujemo se u neku drugu temu!

A sada cekam iPad jer jako bih voleo da ga imam, makar i reklama bila lazna, a tudji photoshop skill necu da komentarisem :)
Ovo ti je isto crop :) samo ne cropuje sa strane nego svuda po malo gde on misli da najmanje stete nanosi

aj moj photoshop skill je shit - priznajem i realno jeste

aj ti odradi onu gore sliku u 4:3 :)
najbolzbiljnije jedva cekam da vidim kako ce izgledati

nemoj biti : ne pada mi napamet ista da dokazujem , uradite sami necu se ja cima

Odradi to i pokazi nam kako je moguce da zacutimo svi ...

Poslednja izmena:

ocigledno prevazilazi tvoje mogucnosti da shvatis na sta se odnosilo pitanje pa ajde sa pojednostavimo cisto da ne moras da previse razmisljas o cemu se radi i sta se od tebe ocekuje. daj link prema reeditovanoj verziji filma star trek 2009 koja je odradjena u formatu 4:3 u kome moze da se vidi pomenuta scena da izgleda identicno onoj na apple reklami.

nadam se da ti je ovo dovoljno nedvosmisleno
Posted via Mobile Device

Dva pitanja za tebe ?

Kakve veze ima phantom edit ?
Jel znas ti sta je uopste to ili si ukucao na googlu reedited movie i jedini koji ima je taj .
TO je ne oficijani reedit move. Ukrakto izbacene su smesne scene , joke i slicno da bi film bio ozbiljnij
Sad pitanje za tebe : kakve to veze ima sa 16:9 u 4:3 konverzijom

Kad bi mogo da mi odgovoris na to pitanje i da okacis reeditovnu sliku onog crtanog sto sam okacio sa svojim photoshop skillom.

molio bih da ne skrens temu na neso tipa : samo vi napadajte apple on je najbolji

nego urkatko objasnis mi ( posto ja ne znam) kakve veze ima phantom edit iz koga su samo izbacene smesne scene sa 16:9 u 4:3 konverzijom .
Cisto sumnjam da ces odgovoriti ili okaciti sliku ali eto da probam, verovanto ces reci : ma necu vise da diskutuejem o tome verujete u sta god ocete

pozdrav

Poslednja izmena:
iPad je hw odlicna sprava, ali je iOS jadan. Sprava prosto place za boljim OS. Pri tome ne mislm da desktop OS, vec na neki specijalni OS za tablete. Tuga je sto ima samo 256 MB RAM-a. Da ima bar 512MB bilo bi mnogo bolje. Ekran je OK, ali negledljiv ako je okolina malo svetlija. Film je nemoguce gledati po dnevnom svetlu. Vise vidis sopstveno lice nego film.
Sve u svemu, prilicno beskorisna sprava sa ovakvim iOS-om. Tuzno, ali istinito.

Sta bi to bilo mnogo bolje sa 512MB RAM-a? OS je brz bez obzira na broj aplikacija u pozadini. U poredjenju sa onim Samsungovim djubretom, iPad je kao celina 10x zaokruzeniji proizvod.

Zbog cega je OS jadan? Ti si naveo 2 mane od kojih nijedna nije softwareske prirode.

Jadan je jer je ogranicio upotrebnu vrednost sprave. Ovo je samo uvecani iPod.

Poslednja izmena:
Pa ogranicen je jer ne mozes da saljes ostaloj deci u skoli slicice preko bluetootha, nema flash i mnogima smeta itunes :D
To su uglavnom "debeli" razlozi zasto je ogranicen, i zato je bolje kupiti neko djubre od tablea sa androidom, (kineski ili onaj samsung, isto ****)
Konkurencija ni za godinu dana nije uspela da izbaci uredjaj koji moze da parira iPad-u, i dok jos uvek reklamiraju razne prototipove, apple ce izbaciti iPad 2.
Dok za izbor aplikacija i igrica koje ima iPad, treba jos vise cekati...

Argument o uvecanom ekranu nije validan. Upravo zahvaljujuci toj "uvecanosti" upotrebna sposobnost iPada u odnosu na iPod je DRASTICNO uvecana. Web browsing, knjige i gomila aplikacija koje rade bolje i udobnije na iPadu su dokaz tome, a to su u principu neke oblasti u kojma bi tableti trebalo da pokazu vidljivu superiornost u odnosu na smartphone. Gde ti vidis hendikep kod OS-a?

Pa ogranicen je jer ne mozes da saljes ostaloj deci u skoli slicice preko bluetootha, nema flash i mnogima smeta itunes :D
To su uglavnom "debeli" razlozi zasto je ogranicen, i zato je bolje kupiti neko djubre od tablea sa androidom, (kineski ili onaj samsung, isto ****)
Konkurencija ni za godinu dana nije uspela da izbaci uredjaj koji moze da parira iPad-u, i dok jos uvek reklamiraju razne prototipove, apple ce izbaciti iPad 2.
Dok za izbor aplikacija i igrica koje ima iPad, treba jos vise cekati...
Aj kad si tu da mi odgovoris na pitanje
1)kakve veze ima phantom edit sa 16:9 u 4:3 konverizju(kad je phatnom edit potpuno isti samo izbacene humor scene)

2)da okacis konverotavnu sliku u phtooshopu 4:3 da vidim dal je moguce a da se ne seku usi

aj kad te ne bude mrzelo barem jedno od ova 2 ;)

Poslednja izmena:
Evo predajem se, reklama je fake i to je nevidjena katastrofa, zbog toga mnogo bolji izbor su oni takozvani tableti u pokusaju, sa androidom na njima koje ja ne bih preporucio ni neprijateljima. :D

Nigde to nisam reko, niti mi je padalo na pamet da poredim uredjaj od 100 evra sa onim od 500 evra :)

Zabranjeno je ponavljati nesto sto je tacno? Ili si ti iz one grupe koja misli da citirana recenica nije tacna?

GalaxyTab je vrhunski uredjaj u odnosu na iPad. Zaista mi je neverovatno kako to ne vidite? Ili je nedostatak kamere, usb-a, SD slota i BT-3 u stvari prednost. Ajde sacekacemo iPad2 pa da vidimo sta je Apple iskopirao sa Galaxy Tab-a.

Zabranjeno je ponavljati nesto sto je tacno? Ili si ti iz one grupe koja misli da citirana recenica nije tacna?

Ja samo znam da si ti najžešće pljuvao po Eplu i njihovim proizvodima, pa si sada kupio iPad i pričaš drugu priču. Nije to problem, probao si nešto što si ranije pljuvao i dopalo ti se pa nema razloga da dalje pljuješ (a tu je i onaj momenat vlasništva, moje je najbolje itd.) Ono što mi nije jasno, na osnovu čega pljuješ Samsung Tab? Probao si ga na pet minuta u radnji, kod prijatelja, kupio pa odmah prodao jer nije valjao?

Ако сам ја добро схватио, мане код Галаксија су екран и софтвер :).

Slazem se. Ceo svet je glup i sve firme sto prave tablete nemaju pojma .
samo apple zna sta radi... E da su svi ko apple , steta sto nisu :(
http://www.grouchyoldcripple.com/archives/mot2.gif

Ja se slazem da je apple prvi krenuo sa tabletima da su vecina samo kopije ipada ali ne mogu da razumem kako fs moe da bude bolje od wide, mislim mogu ali to je 10% stvari koje se inace rade na tabletu.

Poslednja izmena:
ne, nego sve firme osim appla znaju sta rade. apple nema pojma, a proda vise nego svi ostali zajedno :)

vecina tableta su kopije televizora, a ne ipada :)

Nazad
Vrh Dno