Šta je novo?

iPad

Valjda su u novi ubaciti paralelni, imam jedan Epson matrichni pa bi ga povezao :d

iPad poseduje WiFi i/ili 3G, prema tome sve što treba da se usnimi na njega se uradi kroz jednu od navedenih mreža. Ne vidim svrhu kačenja USB fleševa i hard diskova. Koristim ga 8 intezivno meseci za poslovne potrebe a i privatno ga vučem non-stop sa sobom gde god krenuo i nikada nisam imao potrebu za tako nečim. WiFi i/ili 3G je sasvim dovoljno za sve što treba.

Ako ste mislili prebacivanje sadržaja teškog nekoliko Giga pa to se da uraditi preko WiFi u kućnoj mreži preko raznih programa.

Poslednja izmena:
Cekaj, ti nisi instalirao Torrent na pad? :d Sta ce ti takav hardware u torbi? :d

iPad 2 ce morati da ima jako dobar price/performance odnos, jer je HoneyComb deceniju ispred iOS-a sto se tice tableta :), a i drugi proizvodjaci najavljuju 100$ - 150 $ jeftinije tablete sa jako dobrim specifikacijama (Acer prednjaci).

Btw. prebacivanje nekoliko giga preko WiFi ce debelo da potraje.

@cena pa sa laptopom ces sve odraditi brze u odnosu na tablet, a imas 13" ice koje su po dijagonali samo 3" vece od iPad-a, a mnogo su mocnije od njega. Tablet je vise za zabavu i nekoga kome je potrebna ultra mobilna stvar i kome su potrebne najnovije informacije u sto kracem vremenskom periodu pa ne moze da vucara lap stalno sa sobom.

Pa zasto onda najavljuju cene za Xoom i Galaxy Tab 2 preko 600$+ugovor? Apple opet moze da se podvuce pod tu cenu i da proda vece kolicine. Kad smo vec kod Androida 3.0, flash podrska kasni (bar kod Motorole) a sto se tice decenije ispred iOS-a, do sada sam uspeo samo da vidim UI i delove funkcionalnosti tako da mi je rano da donosim zakljucak (koristim iPad vise od 6 meseci).

kao sto su rekli gore nema za tim potrebe , a postje programi za pc dax sve sto ti treba ubacis preko kabla
a mozes realno da ubacujes muziku i filmove ,sveostalo za njega nije vece od par desetina megabajta sem pojedinih igara
uostalom ko god ovu spravu ima u vlasnistvu ne verujem da se pokajao

iPad 2 ce morati da ima jako dobar price/performance odnos, jer je HoneyComb deceniju ispred iOS-a sto se tice tableta :), a i drugi proizvodjaci najavljuju 100$ - 150 $ jeftinije tablete sa jako dobrim specifikacijama (Acer prednjaci).

@cena pa sa laptopom ces sve odraditi brze u odnosu na tablet, a imas 13" ice koje su po dijagonali samo 3" vece od iPad-a, a mnogo su mocnije od njega. Tablet je vise za zabavu i nekoga kome je potrebna ultra mobilna stvar i kome su potrebne najnovije informacije u sto kracem vremenskom periodu pa ne moze da vucara lap stalno sa sobom.

Što se tiče prebacivanja preko WiFi znam da traje ali to sam naveo "ako baš treba", ne vidim svrhu gomilanja GB na iPad osim nekih pominjanih, recimo prebacivanje filmova što je po meni glupost, kao da ne mogu sebe da zabavim nečim drugim nego ću da gledam film (realno, ja i nemam slobodnog vremena kada sam mobilan pa da gledam film ali ima i takvih prohteva). Ali i to se rešava kablom, pustiš da se prebacuje i radiš nešto drugo (recimo, kuvaš ručak :) )

Što se tiče laptopa to je relativno. Ako ti je laptop uključen, DA, završićeš posao brže. Ako nije uključen, TEŠKO, pošto samo podizanje iz mrtvih ili hibernacije dovoljno traje da na iPad proverim i odgovorim na mailove, na primer. Naravno, ko je u poziciji kao ja (kao što sam već jednom opisao) da stalno je pokretu i da koristi sve slobodne kratke intervale da nešto završi iPad završava svaki posao. Uskočim u taksi, dok se vozim 10-15 minuta odradim na iPad svašta a i rukovanje je lako. 700gr nosim svuda sa sobom (i poslovno i privatno) a moj Macbook Pro 13" ipak držim kući ili u autu, previše je težak.

Poslednja izmena:

Evo ga jos jedan ekspert.

Sent from my U20i using Tapatalk

iPad poseduje WiFi i/ili 3G, prema tome sve što treba da se usnimi na njega se uradi kroz jednu od navedenih mreža. Ne vidim svrhu kačenja USB fleševa i hard diskova. Koristim ga 8 intezivno meseci za poslovne potrebe a i privatno ga vučem non-stop sa sobom gde god krenuo i nikada nisam imao potrebu za tako nečim. WiFi i/ili 3G je sasvim dovoljno za sve što treba.

Ako ste mislili prebacivanje sadržaja teškog nekoliko Giga pa to se da uraditi preko WiFi u kućnoj mreži preko raznih programa.

UFFF,

pa kako ?? ne treba ti USB za kacenje flesheva i hardiskova na nesto sto bi trebalo da predstavlja neki mini racunar?! jos PLUS mobilan racunar! kako ces da prebacis nesto na ipad sa flasha onda, ilinekog prenosivog harda?

sutra kad izadje ipad2 sa usb-om onda ce biti "feature"

tako je bilo za iphone...nije imaoo multitasking, copy-paste, prednju kameru, bluetooth, itd..i dosta ljudi je govorilo kako je to nepotrebno(p i sam Stevica !), kako su izbacivali nove verzije iphonea i dodavali sta je nedostajalo....onda je to opet postao veliki plus za taj isti iphone...pateticno...

UFFF,

pa kako ?? ne treba ti USB za kacenje flesheva i hardiskova na nesto sto bi trebalo da predstavlja neki mini racunar?! jos PLUS mobilan racunar! kako ces da prebacis nesto na ipad sa flasha onda, ilinekog prenosivog harda?

sutra kad izadje ipad2 sa usb-om onda ce biti "feature"

tako je bilo za iphone...nije imaoo multitasking, copy-paste, prednju kameru, bluetooth, itd..i dosta ljudi je govorilo kako je to nepotrebno(p i sam Stevica !), kako su izbacivali nove verzije iphonea i dodavali sta je nedostajalo....onda je to opet postao veliki plus za taj isti iphone...pateticno...

Ja nemam fleš memoriju skoro dve godine, do tada sam je vukao po džepovima i torbama jer sam smatrao ako zatreba... Nije zatrebala pa sam je ostavio kući. USB hard disk od 1GB isto čuči na polici skoro godinu dana. Sve što treba da prebacim uradim kroz iFile i kroz lokalnu mrežu ili ako koristim Mac neki SW koji podržava Bonjour. Sve što treba da odradim na terenu skinem bežično jer, hvala Bogu, sve postoji na internetu. Svi gotovo imaju negde WiFi, prosečne brzine kućnog interneta je oko 2Gb, kafići, firme, svuda je moguće. Ako treba neko nešto da mi pošalje ili ja njemu, odradim kroz e-mail, gotovo svi serveri (javni, privatni) podržavaju slanje i po nekoliko desetine MB sadržaja.

E sada što kažeš da korisnici traže "nešto novo" to je samo zato što nisu sposobni da se snađu u okruženju (jer prosečan korisnik ne zna ni da promeni osnovno podešavanje mrežnih parametara). Zamisli dva prosečna korisnika sede u kafiću i hoće da razmene sadržaj, mnogo im je jednostavnije da razmene fleš memoriju između sebe nego da se zakače na istu WiFi mrežu to urade na "native" način kakav je napravljen za Apple uređaje.

Ali nemam ništa protiv, prosečni korisnici su u većini pa neka, nek dodaju. Samo hoću da kažem da su neke stvari nepotrebne je postoji način kako uraditi. Ali, ponavljam, naprednih korisnika je jako malo i nisu referenca.

Za iPhone se slažem da je multitasking, kamera i blutut neophodan jer da nije ne bi ostali telefoni imali.

Sa iPada moze mnogo toga da se uradi, ali za neke standardne stvari su neophodna zaobilazna resenja, a to je ono sto mi se ne svidja. Transfer kroz WiFi je nekoliko put sporiji od transfera preko USB-a. Nedostaje mi sync iPhone-a i iPada bez posredstva iTunesa. Nedostaje mi slanje SMS-a sa iPada. Ne mozes okaciti sliku na forum sa iPhonea ili iPada iz web browsera....u Vojvodini? Za neke od navedenih zadataka je neophodan JB. Zbog toga imam stav da je ipak jos uvek rano ostaviti laptop i preci na iPad jer se mozes naci u situaciji da ne mozes obaviti nesto za sta ti nije palo na pamet da nije omoguceno na iPadu.
Klasican scenario je da jedan sagovornik ima iPad, a drugi laptop i da u tom trenutku nemate pristup internetu, a treba da prebacis neki doc u bilo kom pravcu. Resenje je podizanje AdHoc WiFi mreze izmedju laptopa i iPada, pa pokretanje iFile servera na iPadu, ali za takvu akciju treba mnogo vise vremena nego kopiranje na flash. Ako korisnik laptopa nije sposoban a podigne AdHoc WiFi, onda moras licno to da obavis. A onda nastaje problem jer svaki wifi adapter ima svoj tool za konfigurisanje, pa prvo treba provaliti opcije. U principu ne volim da cackam po tudjem racunaru, jer posle stvaras obavezu da nesto popravis ako krene naopako.

@frostonja decenija se mislila pre svega na UI, pogledaj home screen na iPad-u i na nekom Honeycomb uredjaju (kada izadje ), mislim da je to dovoljno :). Pa apple moze da se podvuce pod tu cenu, ali sa kakvim uredjajem. Ako je iPad 500 $, Samsung ce moci uredjaj sa ~istim specifikacijama da napravi barem 50 $ jeftinije, samo zasto to ne rade nemam pojma ? Bilo koju cenovnu trku ako Apple pokrene, uvek ce izgubiti (pre ili kasnije), mislim da to ne treba objasnjavati. A sto se tice flasha, evo imas ovde sve :). iPad je i dalje dobar tablet ako ostane u cenovnom rangu do 500 $, ali kada pogledam Samsung Galaxy Tab 10.1, iPad mi izgleda zaista jadno, jeste da je par stotina $ skuplji u USA, ali u EU bi ta razlika trebala da bude manja.

@jopopo Pa dobro nema svrhe pregomilati sadrzaj, ali nema svrhe i imati takav neki uredjaj i popuniti na njemu 50 mb :). USB, donese ti neko fajl na flesu koji ti moras ~brzo da pogledas, sta ces da radis, da ga telepatski prebacis na tablet i drugi proizvodjaci prate istu politiku da prave tablet bez USB-a, mada to moze biti do standarda koji da ubace 3.0 ili 2.0, ipak MicroUSB ne ide:).

@Ragnarok izvini molim te nisam te prepoznao :).

@manfromearth kada bi Stevi palo na pamet da napravi telefon bez displeja, hardcore apple fanovi bi to odobravali. Isto je bilo sa kamerom na iPad-u, pa odjednom se pojavi ne jedna nego dve :).

Zakljucak: daleko je iPad od loseg uredjaja i moglo bi se reci da opravdava cenu, ali za isti novac se moze uzeti neki lap ili tablet nekog drugog proizvodjaca koji ce u pojedinim segmentima biti bolji, u pojedinim gori. Trenutno iPad nema neku jaku konkurenciju, ali za koliko 2-3 meseca pocece jako brzo da mu pada trzisni udeo. iPad ima par nedostataka, ali i vecina drugih proizvodjaca ne zeli da promeni taj trend :). Samo cekam kada ce Apple da izbaci iOS koji je optimizovan za tablete.

Poslednja izmena:
Nedostaje mi sync iPhone-a i iPada bez posredstva iTunesa. Nedostaje mi slanje SMS-a sa iPada.
Klasican scenario je da jedan sagovornik ima iPad, a drugi laptop i da u tom trenutku nemate pristup internetu, a treba da prebacis neki doc u bilo kom pravcu.

- Sync, da, mada postoji servis Mobile Me, koji delimično zato služi i služi. Zašto bi odobrili nešto džaba kad može da se naplati :)
- Slanje SMS da, pošto po zapadu koristim prepaid 3G kartice i dopuna se aktivira slanjem SMS na neki broj. Moram da vadim SIM, ubacujem sa adapterom u telefon pa pošaljem SMS, eto to je smorno. Ali nije ni zamišljeno da bude SIM pripejd, to što ja štedim i ne pravim firmi troškove je moj problem i onda se snalazim. Ne radim po standardu, odmah problemi.
- Da se nađeš negde sa nekim i nema interneta? Možda u zemlji Srbiji ali mi nismo referenca za ostatak sveta. Sve kolege, prijatelji, kolega na zapadu imaju 3G modeme sa sobom uz noutbukove i internet nije problem. Slažem se da su problem veliki fajlovi ali prosečan korisnik i poslovni korisnik ne razmenjuju velike fajlove.

@gile23
Šta ima da mi donosi na flešu, može kući gde imam svašta sa USB, ali ako sam mobilan nek pošalje mail ili okači negde pa ću da skinem :)

Problem je što se mi u Srbiji večiti krpimo i improvizujemo jer nam je standard očigledno niži nego u Americi i zapadnoj Evropi pa nam je odsustvo osnovnih resursa problem a i naravno plaćanje dodatnih servisa za koje nismo spremni ili nemamo mogućnosti da platimo.

Poslednja izmena:
@frostonja decenija se mislila pre svega na UI, pogledaj home screen na iPad-u i na nekom Honeycomb uredjaju (kada izadje ), mislim da je to dovoljno

Posto vidim da dobro procenjujes zanima me koliko su decenija po tvom strucnom proracunu aplikacije za iPad bolje od Android tablet konkurenata? :D

- Sync, da, mada postoji servis Mobile Me, koji delimično zato služi i služi. Zašto bi odobrili nešto džaba kad može da se naplati :)
- Slanje SMS da, pošto po zapadu koristim prepaid 3G kartice i dopuna se aktivira slanjem SMS na neki broj. Moram da vadim SIM, ubacujem sa adapterom u telefon pa pošaljem SMS, eto to je smorno. Ali nije ni zamišljeno da bude SIM pripejd, to što ja štedim i ne pravim firmi troškove je moj problem i onda se snalazim. Ne radim po standardu, odmah problemi.

Jesi probao SwirlySMS, ja doduse nisam ali kazu ljudi da radi.

http://www.youtube.com/watch?v=xo-5N2g6nVU

Poslednja izmena:
Ne mozes okaciti sliku na forum sa iPhonea ili iPada iz web browsera....u Vojvodini?
Pa imas toliko programa za upload na imageshack, Picasa, flickr... zasto mora bas direktno iz browsera?
Za forume uglavnom koristim tapatalk koji isto nudi direktni upload slika.
Sta si hteo da kazes sa Vojvodinom?

Na kraju pored ovih konkurenata kao sto su motorola, iPad ce ispasti jeftin proizvod :)

Poslednja izmena:
Pa imas toliko programa za upload na imageshack, Picasa, flickr... zasto mora bas direktno iz browsera?
Za forume uglavnom koristim tapatalk koji isto nudi direktni upload slika.
Sta si hteo da kazes sa Vojvodinom?

Na kraju pored ovih konkurenata kao sto su motorola, iPad ce ispasti jeftin proizvod :)

ma ne vredi, jednostavno ne vredi, na kraju ce ispasti plus to sto ne mozes iz browsera da uplodujes sliku, nego lepo instaliras jos jedan dodatan program zamo za tu stvar, prelepo !

@priest:
Ne znam odakle Vojvodina u mojoj poruci? Izvinjavam se ako sam nekog uvredio. U tom trenutku sam chatovao sa Nemanjom o anketi koju je postavio (tamo se pominje Vojvodina) ali stvarno neznam kako je zavrsila u mojoj poruci.

Znam da moze, ali je neprijatan workaround. Krenes da kucas poruku, i hoces da posaljes sliku, onda gasis browser, palis neki uploade, saljes sliku na neki imghosting, kopiras URL, nazad u browser, nadas se da ti nije obrisao zapocetu poruku i ubacis URL. Moze.. ali nije elegantno i ne prilici ovakvom uredjaju da jednostavnu stvar radis na skroz zaobilazan nacin. Jednom sam ovo uradio i nikad vise. Lakse mi je da ustanem, upalim racunar, sacekam da se podigne 5 godina star WinXP i odradim to sto sam hteo.

Tapatalk ne koristim jer mi ne odgovara.

Poslednja izmena:
Nije mi jasna ovolika fama oko ovog uredjaja. Jedni ga kude, drugi ga dizu u nebesa a istina je da je u pitanju multripaktik koji radi svasta ali nista dovoljno dobro. Sve u svemu zanimljiv gadget, nista vise od toga.

Oni koji ga hvale kazu kako mogu u pokretu da procitaju i odgovore na mail, pogledaju neki info na netu, precesljaju neke kontakte i slicno. Nista sto ne mogu da uradim brze na blackberry-u koji je em manji, em ima hardversku tastaturu. U krajnju ruku i na bilo kom modernom telefonu mogu isto to, plus da telefoniram.

Za gledanje filmova moze da prodje, ali opet ga ubija odnos stranica, kao i velicina samog ekrana. Zvuk ne treba ni pominjati. Da li stvarno neko gleda filmove na njemu, a da to nije pokazivanje funkcija uredjaja nekome drugom.

Kazu ljudi da citaju knjige na njemu, ali stvarno ne mogu da poverujem da neko ozbiljno cita na tom uredjaju. I ovo mi lici na gore pomenutu varijatu, vidi sta moze. Skoro sam trazio alternativu za citanje elektronskih knjiga (ne mogu sve da nadjem kao hard copy) i posle par dana provedenih sa kindlom i ipadom, bez dileme sam se odlucio za kindle.

Sa druge strane dizajn mu je sjajan i privlaci paznju ljudi u okolini. Za jedno skidam kapu apple-u, a to je da su pokrenuli lavinu tablet uredjaja. Da li ce posle pocetne euforije da se smire strasti, i da sve dodje na svoje mesto kao sto je bio slucaj sa netbook racunarima, ostaje da vidimo. IT firme trazi nova trzista, i sa te strane tablet koncept je dobra stvar za industriju u globalu.

e ovo je ista prica kao i iphone koji nema mms.Kad se pojavio i dan dans je najboji telefon ikad.Ostalim prozvodjacima treba po par godina da naprqve bledu kopiju.Ja licno koristim htc magic kao telefon i iphone 3gs kao drugi telefon ali funkcije koje iphone ima ako je korisnik dovoljno napredan da ih upotrebi su tri svetlosne godine ispred svih ostalih.Ustavari realno su aplikacije te koje i ipad i iphone dizu iznad svih ostalih.
kvalitet izrade istih , brzina , fudbal je na ipadu isti kao na ps3 , e a ta lavina koja stize ce verovatno biti samo bleda kopija ove sprave, bas kai telefoni koji su izasli posle iphone- a.I da zakljucim probajte ,koristite, uzivajte u njemu pa onda vidite dali je nedostatak usb-a problem.On je naprqvljen da vam zavrsi sve sto vam treba u toku dana, a ozbiljni poslovi se idalje rade kuci.Ali mozete pomocu njega da odrzite prezentaciju ,pogledate film,cetujete na fejsu,slusate muziku , odigrate igricu a ima ih vrhunskih , spakujete recepte za kuvanje, pretvorite ga u mixetu za zurku , citate stripove ,knjige i ko zna sta jos ....
Znaci sprava je za svaku preporuku i toliko od mene na ovu temu , nebi vas vise zadrzavao:)

Oni koji ga hvale kazu kako mogu u pokretu da procitaju i odgovore na mail, pogledaju neki info na netu, precesljaju neke kontakte i slicno. Nista sto ne mogu da uradim brze na blackberry-u koji je em manji, em ima hardversku tastaturu. U krajnju ruku i na bilo kom modernom telefonu mogu isto to, plus da telefoniram.

Isto to mogu uraditi i na mojoj prastaroj Nokiji e61 ali bitan je nacin na koji ces to uraditi kao i udobnost u istom.

Kazu ljudi da citaju knjige na njemu, ali stvarno ne mogu da poverujem da neko ozbiljno cita na tom uredjaju. I ovo mi lici na gore pomenutu varijatu, vidi sta moze. Skoro sam trazio alternativu za citanje elektronskih knjiga (ne mogu sve da nadjem kao hard copy) i posle par dana provedenih sa kindlom i ipadom, bez dileme sam se odlucio za kindle.

Najopustenije citam elektronske knjige na iPad-u, pisana izdanja i citanje na desktop-u sam maltene batalio.

Ustavari realno su aplikacije te koje i ipad i iphone dizu iznad svih ostalih.
Upravo tako, samo je problem sto ljudi koji nisu koristili ovaj uredjaj nadju za shodno da diskutuju o stvarima u koje nisu upoznati. Mislim dovoljno je pogledati The Daily, tipican primer kako jedne elektronske novine treba da izgledaju.

On je naprqvljen da vam zavrsi sve sto vam treba u toku dana, a ozbiljni poslovi se idalje rade kuci.Ali mozete pomocu njega da odrzite prezentaciju ,pogledate film,cetujete na fejsu,slusate muziku , odigrate igricu a ima ih vrhunskih , spakujete recepte za kuvanje, pretvorite ga u mixetu za zurku , citate stripove ,knjige i ko zna sta jos ....

Upravo tako.

iPad nije zamena za noutbuk ili netbuk. iPad je, kao što kaže @SnekeEyes alternativa za udobniji rad. Ja i dalje imam 2 mobilna telefona, iPad, noutbuk i desktop računar pa i dobar fotoaparat i video kameru. Ne očekujem da bilo šta menja ono drugo i nosim sa sobom ono što mi u tom momentu treba ili će mi trebati.

Druga stvar je što ljudi hoće da kupe jednu stvar od navedenih i da radi sve što požele. Teško. Zato ne upoređujte nego koristite i uživajte.

Pa na prethodnoj strani se velicali tablet i govorili kako ste ostavili laptopove???
Ipad je sprava za konzumiranje sadrzaja sa Interneta i AppStore-a, mada ni to ne radi najbolje.

Pa na prethodnoj strani se velicali tablet i govorili kako ste ostavili laptopove???
Ipad je sprava za konzumiranje sadrzaja sa Interneta i AppStore-a, mada ni to ne radi najbolje.

Skolski primer flame post-a, nista rekao nisi samo si bacio mrznju bez argumenata.

Ipad je sprava za konzumiranje sadrzaja sa Interneta i AppStore-a
Predlazem ti da procitas ovo jos koji put i razmislis sta si zapravo rekao. Sta drugo bilo koji racunar radi osim sto konzumira sadrzaje sa interneta i pokrece aplikacije? Kuva, pere, pegla?!

mada ni to ne radi najbolje.

Ovako nesto kad napises onda je red i da argumentujes inace je totalni flame. Jel se ovo odnosi na aplikacije ili na surfovanje netom? Sta to ne radi najbolje?

ma ne vredi, jednostavno ne vredi, na kraju ce ispasti plus to sto ne mozes iz browsera da uplodujes sliku, nego lepo instaliras jos jedan dodatan program zamo za tu stvar, prelepo !
Nije plus ali ne mozes da tvrdis da iPad ne valja zbog toga. Kao da celi dan kacis slike na forumu i to ti je glavni problem.
Uz ovaj fast app switching sto nudi iOS, to je cas posla i vemo lako, ali ja kazem za forme uglavnom koristi tapatalk, koji narocito sa zadnjim update-om radi bez greske na na iPhone, a verujem da je isto i za iPad.

Jedva cekam 2 februar da vidim novi iPad i verujem da ovaj i dalje nece biti ugrozen uopste od konkurencije. Citiracu nesto sa twittera:

The amusing thing is that most upcoming tablets are competing against the iPad on specs. That's a sideshow. The real front is OS and apps.

Ali ja verujem da i sa hardverom novi iPad ne moze da se postidi, jer uredjaji slicnog kvaliteta konkurencija nudi skuplje i vidi se jasno da te tablete prave samo da bi uzeli deo kolaca od iPad.

Stvarno se nadam da ce cena iPad1 uskoro pasti kada iPad2 krene u prodaju. Teoretski ce ga najaviti drugog marta.

@SnakeEyes:
Pa okreni prethodnu stranu i citaj. Nisam nista izmislio. Popovic Dusan je rekao da ne pali laptop i desktop od kako je uzeo iPad.. ima jos primera. I onda je jopopo rekao da iPad nije zamena za notebuk ili netbuk. Nema flejma ni mrznje.. sumirao sam 20-ak prethodnih postova u jednoj recenici.
Na racunaru mozes da radis i zaradis, mozes nesto da nacrtas, modelujes, programiras.. ima mnogo mogucnosti. Sa iPad-a mozes samo da visis na Internetu, saljes mailove i igras dosadne igrice sa AppStore-a. Jel sad jasnije?
A to da ni surf nije najbolji.. pa rekoh vec ranije... ne prikazuje flash, nema upload slika na web sajt onako kako sam navikao da radim, ne mogu da skine file i da ga kasnije bez cimanja prebacim na desktop ili laptop, ne mogu da snimim attachmet iz maila, nabadanje sitnih linkova na forumu prstima nije bas precizno. Mozda si ti srecan zbog ovi iPad nedostatke ili ih ne primecujes. Ja sa druge strane ocekujem da ova sprava omoguci ovakve banalne stvari.

A sad savet. Promeni ton i razmisli dobro pre nego sto nesto napises.

Ok, znaci svaki kineski xPad je bolji od iPada jer ima te sve mogucnosti.

@SnakeEyes:
Pa okreni prethodnu stranu i citaj. Nisam nista izmislio. Popovic Dusan je rekao da ne pali laptop i desktop od kako je uzeo iPad.. ima jos primera. I onda je jopopo rekao da iPad nije zamena za notebuk ili netbuk. Nema flejma ni mrznje.. sumirao sam 20-ak prethodnih postova u jednoj recenici.

Naravno da nece potpuno zameniti desktop (ti si izgleda jedini koji smatra da tablet treba da bude potpuna zamena za desktop) ali u mom slucaju ce smanjiti dosta potrebu za istim u odredjenim situacijama.

Na racunaru mozes da radis i zaradis, mozes nesto da nacrtas, modelujes, programiras..
Tacno, dodao bih tu recimo i video produkciju ali nabrojane stvari (osim programiranja) ne mogu da uradim na notebook-u, isto kao sto ne mogu da ih uradim i na tabletu, ali za takve stvari sluzi desktop.

Sa iPad-a mozes samo da visis na Internetu, saljes mailove i igras dosadne igrice sa AppStore-a. Jel sad jasnije?
E ovim samo pokazujes svoju pristrasnost i ostrascenost. Nabrojao sam ti 10 puta aplikacije sa Appstore-a (koje nisu "dosadne igrice" vec krajnje korisne stvari) koje za Android tablete ne postoje ili su bedno uradjene a ti konstantno furas istu pricu kao da se na appstore-u nalaze samo "dosadne igrice". Jel treba svaki put da copy paste-ujem isti link? Ruzno je jer kad takvu neku glupost napises neupuceni ce pomisliti da na appstore-u postoje iskljucivo "dosadne igrice" a upravo tako i nastaje flame.

http://www.techrepublic.com/blog/10things/10-ipad-business-apps-worth-loading/1446
http://www.businessinsider.com/20-best-ipad-apps-for-business-2010-5

Documents to Go, iWork, Remote Desktop, Dragon Dictation,FTP On The Go, AirVideo... Jel su to sve "dosadne igrice"?

, ne mogu da skine file i da ga kasnije bez cimanja prebacim na desktop ili laptop

I opet netacne stvari navodis... Mozes, imas toliko aplikacija (ukljucujuci i besplatne, a gle cuda ne moras ni JB da radis, legalne su sa appstore-a) za ovo...

ne mogu da snimim attachmet iz maila

Ne znam stvarno kako ovo da protumacim. Da li uopste imas iPad, da li si namerno zloban, da li namerno siris hate po forumu... Nije mi jasno ali mislim da bas zbog ovakvih stvari ne treba da se javljas u apple podforumu. Slika koja vredi vise od 1000 reci...

bench1.jpg

bench2.jpg

Poslednja izmena:
Na racunaru mozes da radis i zaradis, mozes nesto da nacrtas, modelujes, programiras.. ima mnogo mogucnosti. Sa iPad-a mozes samo da visis na Internetu, saljes mailove i igras dosadne igrice sa AppStore-a. Jel sad jasnije?
Pa 95% ljudi ne koristi racunar za one stvari koje tebi nedostaju; crtanje, programiranje...
Vecina ga koristi za one stvari koje iPad vec nudi, a novi iPad moze biti samo bolji...

@SnakeEyes
I ja ne vidim zasto stvari koje su sa Cydia ljudi uporno nece da vide. Stvar je jednostavna, da li moze to i to iPad?
Odgovor je: Moze!

Ako neko ne ume da uradi JB i koristi sve mogucnosti koje pruza iPad onda to je drugi problem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno