iPad 2 ce morati da ima jako dobar price/performance odnos, jer je HoneyComb deceniju ispred iOS-a sto se tice tableta, a i drugi proizvodjaci najavljuju 100$ - 150 $ jeftinije tablete sa jako dobrim specifikacijama (Acer prednjaci).
Btw. prebacivanje nekoliko giga preko WiFi ce debelo da potraje.
@cena pa sa laptopom ces sve odraditi brze u odnosu na tablet, a imas 13" ice koje su po dijagonali samo 3" vece od iPad-a, a mnogo su mocnije od njega. Tablet je vise za zabavu i nekoga kome je potrebna ultra mobilna stvar i kome su potrebne najnovije informacije u sto kracem vremenskom periodu pa ne moze da vucara lap stalno sa sobom.
iPad 2 ce morati da ima jako dobar price/performance odnos, jer je HoneyComb deceniju ispred iOS-a sto se tice tableta, a i drugi proizvodjaci najavljuju 100$ - 150 $ jeftinije tablete sa jako dobrim specifikacijama (Acer prednjaci).
Btw. prebacivanje nekoliko giga preko WiFi ce debelo da potraje.
@cena pa sa laptopom ces sve odraditi brze u odnosu na tablet, a imas 13" ice koje su po dijagonali samo 3" vece od iPad-a, a mnogo su mocnije od njega. Tablet je vise za zabavu i nekoga kome je potrebna ultra mobilna stvar i kome su potrebne najnovije informacije u sto kracem vremenskom periodu pa ne moze da vucara lap stalno sa sobom.
iPad poseduje WiFi i/ili 3G, prema tome sve što treba da se usnimi na njega se uradi kroz jednu od navedenih mreža. Ne vidim svrhu kačenja USB fleševa i hard diskova. Koristim ga 8 intezivno meseci za poslovne potrebe a i privatno ga vučem non-stop sa sobom gde god krenuo i nikada nisam imao potrebu za tako nečim. WiFi i/ili 3G je sasvim dovoljno za sve što treba.
Ako ste mislili prebacivanje sadržaja teškog nekoliko Giga pa to se da uraditi preko WiFi u kućnoj mreži preko raznih programa.
UFFF,
pa kako ?? ne treba ti USB za kacenje flesheva i hardiskova na nesto sto bi trebalo da predstavlja neki mini racunar?! jos PLUS mobilan racunar! kako ces da prebacis nesto na ipad sa flasha onda, ilinekog prenosivog harda?
sutra kad izadje ipad2 sa usb-om onda ce biti "feature"
tako je bilo za iphone...nije imaoo multitasking, copy-paste, prednju kameru, bluetooth, itd..i dosta ljudi je govorilo kako je to nepotrebno(p i sam Stevica !), kako su izbacivali nove verzije iphonea i dodavali sta je nedostajalo....onda je to opet postao veliki plus za taj isti iphone...pateticno...
Nedostaje mi sync iPhone-a i iPada bez posredstva iTunesa. Nedostaje mi slanje SMS-a sa iPada.
Klasican scenario je da jedan sagovornik ima iPad, a drugi laptop i da u tom trenutku nemate pristup internetu, a treba da prebacis neki doc u bilo kom pravcu.
@frostonja decenija se mislila pre svega na UI, pogledaj home screen na iPad-u i na nekom Honeycomb uredjaju (kada izadje ), mislim da je to dovoljno
- Sync, da, mada postoji servis Mobile Me, koji delimično zato služi i služi. Zašto bi odobrili nešto džaba kad može da se naplati
- Slanje SMS da, pošto po zapadu koristim prepaid 3G kartice i dopuna se aktivira slanjem SMS na neki broj. Moram da vadim SIM, ubacujem sa adapterom u telefon pa pošaljem SMS, eto to je smorno. Ali nije ni zamišljeno da bude SIM pripejd, to što ja štedim i ne pravim firmi troškove je moj problem i onda se snalazim. Ne radim po standardu, odmah problemi.
Posto vidim da dobro procenjujes zanima me koliko su decenija po tvom strucnom proracunu aplikacije za iPad bolje od Android tablet konkurenata?![]()
Pa imas toliko programa za upload na imageshack, Picasa, flickr... zasto mora bas direktno iz browsera?Ne mozes okaciti sliku na forum sa iPhonea ili iPada iz web browsera....u Vojvodini?
Pa imas toliko programa za upload na imageshack, Picasa, flickr... zasto mora bas direktno iz browsera?
Za forume uglavnom koristim tapatalk koji isto nudi direktni upload slika.
Sta si hteo da kazes sa Vojvodinom?
Na kraju pored ovih konkurenata kao sto su motorola, iPad ce ispasti jeftin proizvod![]()
Oni koji ga hvale kazu kako mogu u pokretu da procitaju i odgovore na mail, pogledaju neki info na netu, precesljaju neke kontakte i slicno. Nista sto ne mogu da uradim brze na blackberry-u koji je em manji, em ima hardversku tastaturu. U krajnju ruku i na bilo kom modernom telefonu mogu isto to, plus da telefoniram.
Kazu ljudi da citaju knjige na njemu, ali stvarno ne mogu da poverujem da neko ozbiljno cita na tom uredjaju. I ovo mi lici na gore pomenutu varijatu, vidi sta moze. Skoro sam trazio alternativu za citanje elektronskih knjiga (ne mogu sve da nadjem kao hard copy) i posle par dana provedenih sa kindlom i ipadom, bez dileme sam se odlucio za kindle.
Upravo tako, samo je problem sto ljudi koji nisu koristili ovaj uredjaj nadju za shodno da diskutuju o stvarima u koje nisu upoznati. Mislim dovoljno je pogledati The Daily, tipican primer kako jedne elektronske novine treba da izgledaju.Ustavari realno su aplikacije te koje i ipad i iphone dizu iznad svih ostalih.
On je naprqvljen da vam zavrsi sve sto vam treba u toku dana, a ozbiljni poslovi se idalje rade kuci.Ali mozete pomocu njega da odrzite prezentaciju ,pogledate film,cetujete na fejsu,slusate muziku , odigrate igricu a ima ih vrhunskih , spakujete recepte za kuvanje, pretvorite ga u mixetu za zurku , citate stripove ,knjige i ko zna sta jos ....
Pa na prethodnoj strani se velicali tablet i govorili kako ste ostavili laptopove???
Ipad je sprava za konzumiranje sadrzaja sa Interneta i AppStore-a, mada ni to ne radi najbolje.
Predlazem ti da procitas ovo jos koji put i razmislis sta si zapravo rekao. Sta drugo bilo koji racunar radi osim sto konzumira sadrzaje sa interneta i pokrece aplikacije? Kuva, pere, pegla?!Ipad je sprava za konzumiranje sadrzaja sa Interneta i AppStore-a
mada ni to ne radi najbolje.
Nije plus ali ne mozes da tvrdis da iPad ne valja zbog toga. Kao da celi dan kacis slike na forumu i to ti je glavni problem.ma ne vredi, jednostavno ne vredi, na kraju ce ispasti plus to sto ne mozes iz browsera da uplodujes sliku, nego lepo instaliras jos jedan dodatan program zamo za tu stvar, prelepo !
The amusing thing is that most upcoming tablets are competing against the iPad on specs. That's a sideshow. The real front is OS and apps.
@SnakeEyes:
Pa okreni prethodnu stranu i citaj. Nisam nista izmislio. Popovic Dusan je rekao da ne pali laptop i desktop od kako je uzeo iPad.. ima jos primera. I onda je jopopo rekao da iPad nije zamena za notebuk ili netbuk. Nema flejma ni mrznje.. sumirao sam 20-ak prethodnih postova u jednoj recenici.
Tacno, dodao bih tu recimo i video produkciju ali nabrojane stvari (osim programiranja) ne mogu da uradim na notebook-u, isto kao sto ne mogu da ih uradim i na tabletu, ali za takve stvari sluzi desktop.Na racunaru mozes da radis i zaradis, mozes nesto da nacrtas, modelujes, programiras..
E ovim samo pokazujes svoju pristrasnost i ostrascenost. Nabrojao sam ti 10 puta aplikacije sa Appstore-a (koje nisu "dosadne igrice" vec krajnje korisne stvari) koje za Android tablete ne postoje ili su bedno uradjene a ti konstantno furas istu pricu kao da se na appstore-u nalaze samo "dosadne igrice". Jel treba svaki put da copy paste-ujem isti link? Ruzno je jer kad takvu neku glupost napises neupuceni ce pomisliti da na appstore-u postoje iskljucivo "dosadne igrice" a upravo tako i nastaje flame.Sa iPad-a mozes samo da visis na Internetu, saljes mailove i igras dosadne igrice sa AppStore-a. Jel sad jasnije?
, ne mogu da skine file i da ga kasnije bez cimanja prebacim na desktop ili laptop
ne mogu da snimim attachmet iz maila
Pa 95% ljudi ne koristi racunar za one stvari koje tebi nedostaju; crtanje, programiranje...Na racunaru mozes da radis i zaradis, mozes nesto da nacrtas, modelujes, programiras.. ima mnogo mogucnosti. Sa iPad-a mozes samo da visis na Internetu, saljes mailove i igras dosadne igrice sa AppStore-a. Jel sad jasnije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari