Šta je novo?

iPad Mini

Prodaj ga i kupi iPad mini, imaces opet zadnji apple proizvod :)
mali mi je mini... mada cu ga verovatno kupiti jer je dzabe a idem u USA uskoro :)

btw, dva, po meni, velika faila, mac mini server sa 2xhdd u standardu, sto je suludo... i iMac koji izgleda ludilo ali nema dvd :(

Poslednja izmena:
Bili su pritisnuti od strane 10" i 7" nexusa, to je sustina ovog keynote-a:

+1... konkurencija je cudo. Moze da prica ko sta hoce - ali Apple itekako uzima ozbiljno nexus 7 (stvarno nemam pojma koliki uspeh je google napravio sa njim, ali mi je sada jasno da je napravio uspeh koji je zapao za oko menadzmentu Apple-a), kada vrse uporedjenja sa njim.
iPad mini ima sve elemente za uspeh, sta vise bio bih sokiran kada bi se mini prodavao manje nego li nexus 7....

Da li i Apple ima neke informacije sta ce Google predstaviti za nedelju dana (a sasvim sam siguran da ima), ja licno mislim da ce Google predstaviti Nexus 10 - zbog toga su mozda i izbacili ovaj novi veliki :) iPad

Odlican je mali, odlican :) Mali ali tehnicar :D
Bice ovde interesantno u sledecim mesecima, godinama jaoooo :)

Vidim da ipak ima deo za antenu (od plastike)... Samo sto je ovog puta u boji metala. Steta sto nikako da se zaobidje taj problem sa LTE antenom (mozda i nije moguce, nisam upucen).

Nisu me ubedili za novi MBP13-Retina... ali definitivno jesu za iPadMini.

Ocekivao sam retina displej i na velikom iMac-u (iako je dizajn sjajan), kao i Air sa retina ekranom. Sledeci keynote ce biti zanimljiviji...

Hm, da bi na 27" imao ppi od oko 220 kao što je na mbp-ovima, rezolucija bi trebala da bude 5120 x 2880 sto daje 217 ppi. Sigurno to može da se proizvede, ali ako se uzme i kakav bi ostatak hardvera morao da bude da gura to, teško da bi cena mogla da bude normalna. Cini mi se da ce se jos cekati na takav iMac :/

http://www.youtube.com/watch?v=rMim19eIn6E

Poslednja izmena:
Cek, hoce moci da se poziva preko GSM mreze sa 3G modelima? Jel to uopste moglo do sada?
Ne verujem da će oni to da omoguće, jer nije postojalo ni na prethodnim, većim, verzijama iPad(a). Postoji App zvani PhoneIt-iPad koji omogućava zvanje.

Ti li si Stevee? Au al ga opisa u pm. Da li si i ti sa uzbudjenjem pratio ovu retardiranu prezentaciju? Koga zabole da li je apple., google ili neko treći ne razumem? Ako mi to odgovara ja ću to kupiti. Ali ovo beatiful, amazing, wearethebest proserevanje je daleko od nečega što bi mene privuklo. Druga stvar, prelep dizajn nemam reči ali... Klik na sajt ups install flash, transfer music ups itunes, sync from another computer prc sutra malo, 0,9" veći wowwwww AMAZINGGGGGGG. Neverovatno koliko sam i sam bio fasciniran kad sam uzeo ipad pa onda razočaran s'vremenom. Kakvi ste vi likovi:)

E, ajd smanji malo doživljaj. Niko ne divlja u ovoj temi koliko ti. Skontali smo šta si hteo, a igrom slučaja, sve smo to, oko marketinga, konstatovali još pre nekoliko godina.

Mali tablet je zakon, jer se može imati uvek kod sebe, dok veliki stoji kod kuće. Na manjem tabletu se takođe drastično lakše kuca. Imam 7" i 10.1" i telefon 4.3" - najbrže se kuca na 7" u vertikalnom položaju.

10tka može da se spusti na neki sto i kuca sa svim prstima, ali najčešće tog stola nema, a nema ni 10tke ako je ostala kod kuće...

Potpuno ih podržavam, tj prvi put imaju uređaje koje bih i ja kupio. Sve do sad mi je bilo van pameti. :)

Ne znam kako ovo predstavlja konkurenciju Nexusu sa kojim ga i oni sami porede-ovo je 60% skuplji uredjaj, ekran je veci za trecinu, niza rezolucija i ppi, ima 4:3 odnos umesto 16:10, ovaj je aluminijum, onaj plastika, hardver potpuno razlicit...

Jedino sto je slicno je tezina, ostatak uredjaja je nebo i zemlja.

Kindle ima bolji hardware i bolji ekran i daleko razumniju cenu.
Ovo je prava sramota za apple, i na zalost jos jedan hit u najavi (mislim na prodaju).

Jedino sto mi se svidja jeste sto ima tanke ivice, voleo bih da buduci tableti idu u istom smeru - sto tanje ivice i tanji uredjaj (odnosno manje dimenzije u odnosu na ekran)

Samo kvalitet uredjaja (plastika vs aluminijum) i ogroman izbor kvalitetnih aplikacija napravljenih bas za tablet (a ne za telefone pa razvucene ...) dovoljan je razlog zasto nexus i ekipa nema sta da trazi pored iPad mini

Poslednja izmena:
@priest77: mislis? Kao sto rekoh da u Apple-u razmisljaju kao ti - ne bi uopste i spominjali Nexus ;)
Inace ja ne znam koliko to aplikacija koristite na iPad-u, ja njih recimo 10-ak i to 70% vremena provedem u safariju (kada koristim iPad3)... ili stvarno nemate sta da radite po ceo dan :D

@STriderKOCOBO
To je tako bilo sa svim verzijama iPad-a, zasto mislis da je ovaj mini drugaciji?

@bata87
Pa recimo samo twitter (tweetbot) i facebook aplikacije koje skoro svima trebaju i koriste se, mnogo bolje rade na iOS a verzije za iPad jesu napravljene za tablet a ne za telefon.
Izbor kvalitetnih aplikacija mi je bitan jer recimo moj sin isto puno koristi iPad i za njega isto imam ogroman broj aplikacija i igrica.
I ne vidim razlog sto si toliko odusevljen sto su uporedili iPad mini sa Nexus 7, i do sada su poredili veliki iPad sa Samsung tabletima koliko se secam na proslim eventima.

Poslednja izmena:
Ovo nije konkurencija Nexus-u, vec je ovo opet uredjaj za one sa dubljim dzepom.

Razlike:
Cena - Nexus 7 32GB ($250) vs iPad Mini 32GB ($429)
Velicina ekrana - Nexus 7 (7") vs iPad Mini (7.87")
Rezolucija ekrana - Nexus 7 (1280x800) vs iPad Mini (1024x768)
GPS - Nexus 7 (ima) vs iPad Mini (samo verzije sa 3G-om koje su jos skuplje)

Opet, neki su spomenuli izradu, pa i to da uvrstimo u razlike.

Nexus 7 (Plastika) vs iPad Mini (Aluminijum)

Pre svega, ovo ne moze biti konkurent Nexus-u zbog same cene, jer je razlika prevelika.
Necu komentarisati detaljno, samo cu reci da o ovom uredjaju sigurno necu vise razmisljati bas zbog odnosa cena-dobijeno koji je mnogo bolji na Nexus-u.

Poslednja izmena:
@MegaSkot
Kakve veze ima ova tvoja slika sa temom? Da li i zbog ovog treba da nas bombarduju? :D

Ima sa hajpom, slepih kod očiju. :D

Ovaj event me ubedio konačno da više ništa ne pazarim od Apple-a. Samo preprodaja i dranje vune.

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne verujem da je ljudima 7'' pad dobra stvar?? ... Drugar je uzeo taj novi asus pad 7" i za te pare je dobio zasta mocnu platfomu ali tolicni ekran na tabletu je smesna stvar.

"Mini pad da nosis a veliki da ti ostane kuci"? :D Pa zar nije bila poenta da ti komp ostane kuci a da nosis pad??
Al' dobro, ljudima je do jaja i 4" telefon u dzepu :D

Za mene je ovo sve potpuni horor i nocna mora. Blizu sam toga da se polako pozdravim sa apple-om. Sacekacu da vidim da li ce se smilovati i napokon uraditi neku postenu reviziju mac pro-a i pro softwera ali koliko vidim slabe su sanse. Srecom, postoji proverena kombinacija sa OS X 10.6.7 i Logic 9/Pro Tools 9.1 te mi posao ne zavisi preterano od ovih gluposti kojma se okrecu i zaboravljaju sta je apple.

Uzas, uzas, uzas...

Vrh Dno