Šta je novo?

iPad Mini

Au koja sprdnja sa iPadom... stvarno neverovatno, ljudi koji su kupili new iPad ispadaju budale, i ja medju njima... samo je pitanje kakva ce biti razlika...

Odusevljen sam novim iMac-om, a sto se ostalog tice sve se manje vise vec i znalo, iPad mini koji ce se prodavati kao alva, MBP 13" Retina koji je po meni preskup za ono sto nudi... Refresh iPad-a je odluka pomalo nekarakteristicna za Apple ali ocigledno zele da zacementiraju svoju poziciju na tablet trzistu pred dolazak MS tableta... ne vidim zasto bi korisnici iPad-a 3 generacije (sto sam i ja) bili razocarani, s/w update-ovi ce jos godinama stizati a sam uredjaj je vrhunski.

ovo se izgleda sprema nexus 10 za nedelju dana...

nije problem u specifikacijama, mada mi znaci lightning konektor prvenstveno zbog punjenja, vec u osecaju da si pre par meseci papreno platio nov proizvod koji je zamenjen vec posle tih par meseci...

nije problem u specifikacijama, mada mi znaci lightning konektor prvenstveno zbog punjenja, vec u osecaju da si pre par meseci papreno platio nov proizvod koji je zamenjen vec posle tih par meseci...

Upravo to! ista cena a po njihovim recima, DUPLO brzi i bolji! Svi o tome pricaju!

"It's quite clear now the iPad 3 was a stopgap; Retina Display was too much for its hardware to keep up." +1000

Poslednja izmena:
Bolji ili ne u odnosu na Nexus, mislim da niko ne sumnja da će Mini da se prodaje kao hot cake, pogotovu sad pred božićne praznike, barem 10 miliona komada. iPad 4 nije u fokusu, videlo se to i u toku prezentacije.

Zapravo, meni je svejedno :) Moje pravilo o kupovini svake treće generacije nema šanse da prekršim :)

Apple Keynote je najbolji dogadjaj na svetu, tih dana je benchforum maksimalno interesantan.

b6sk0m

Au koja sprdnja sa iPadom... stvarno neverovatno, ljudi koji su kupili new iPad ispadaju budale, i ja medju njima... samo je pitanje kakva ce biti razlika...

Ljudi su isto tako da ispadnu za Nexus 7. Sad ce da izadje verzija sa 32gb i 3g-om(prica se po internetu) za iste pare...

Nije napomenuto ali iPad Mini će isto imati Siri. Cellular verzija ima i aGPS.

Rekao sam da fokus nije bio na novom iPad jer ih je bilo realno sramota da ga promovišu. Sem procesora ništa novo, ram ostao isti a lightning konektor nisu ni morali stavljati jer je debljina ostala ista. U suštini, biće problema kod kupovine :)

Jer se novi ne zove iPad 4 već samo iPad, kao i prošli, a neiskusni neće gledati konektor :p

Poslednja izmena:
Meni se izuzetno svidja novi iPad mini... Ali ali ako Google stvarno spusti cene Nexus 7 uredjaju za nedelju dana, onda... bas ne bih mnogo razmisljao iskreno.

Prodaj ga i kupi iPad mini, imaces opet zadnji apple proizvod :)

Napad Applea na Nexus7 tokom keynote-a je bio fail, pogotovo kada se cena unese u jednacinu. Ipad mini je mnogo skuplji [a naravno nisu spomenuli nijednom koliko su mi mape problematicne, i sto N7 ima vecu rezoluciju].

Nadam se da ce Google odreagovati sa jos vecim snizenjima cena i boljim hardverom [10" nexus tablet rumori su ql, ali ko zna dal je to true], pa makar gubili pare jos malo vise nego sada.

Poslednja izmena:
Meni se svidja iPad mini. Dizajn je bolji nego na velikom iPad-u (bar po slikama na Apple sajtu). Ne svidja mi se sto vec nisu ubacili bar A5X nego A5. Rezolucija realno nije mogla biti veca od iPad2 u ovom trenutku. Ne verujem da se na tako maloj povrsini moze isplativo pogurati Retina rezolucija. Ona na iPad3 najvise trosi resurse, a ovo je ipak manji uredjaj. Da su stavili neku medju rezoluciju (koja nije 1x ili 2x od iPad2) samo bi napravili probleme developerima a i kupcima aplikacija. Na kraju veci je dpi na iPad mini nego na iPad 2.

Zna li neko da li ce iPad mini + LTE imati onaj plasticni (crni) deo pozadi? Nisam video ni jedan screenshot.

Ne znam i da li ima onaj iPhone 5 ekran (bez dodatnih slojeva)? Verujem da ima.

Ne razumem zasto bi se neko nasao uvredjenim zbog brze zamene (ako je tako mozemo zvati) iPad 3-ke? Daj nemoj da zezate. Lighting port su koliko se secam svi pljuvali a onda je neko shvatio da to i nije losa stvar, pogotovo kad se moze ugurati obostrano i dok ste pod gasom.

Ja imam iPad 3 i realno ne vidim razlog zbog kog bi mi trebao iPad 4. Sve lepo i brzo radi (ukljucujuci Infinity Blade and company). Proci ce neko vreme pre nego sto pocnu da izlaze aplikacije koje guraju novi A6(X) do maksimuma. Tad ce da izadje i verzija 5, pa ko zeli nek zameni tada. Ja cu ovaj (ipad 3) da koristim bar jos 2 godine (kupio ga odmah nakon izlaska). Meni vise fali taj lighting port, ali mogu bez njega jer ionako punim iPad (tj. moja devojka) jednom pre spavanja. Eventualna sihronizacija se obavlja preko WiFi-a. Sporiji procesor na iPad mini ce ipak da uspori puno upregnuce A6X procesora jos neko vreme.

iMac fino izgleda.

Ajde, nemaš pare za novi ajped pa racionalizuješ ;) Al kupiće tvoja devojka, ona ionako ima sve bolje od tebe ;)

Za sada,miniju je dizajn jedna od jacih strana. Pun pogodak,da sad kupujem 7 in tablet,ovo bi bio moj izbor.

Kad ce ovo stici u iStyle na usce da ga isprobam? :D

Imam para. Razmisljao sam da kupim i iPhone 5, ali sam se onda zapitao da li mi je zaista potreban (imam iP4). Mi ljudi volimo da posedujemo stvari i mozda sledece godine pred izlazak iP5(S/6) i kupim, ali moze se desiti da novi iOS7 i donese nesto novo a ne bude podrzavao iP4 u dovoljnoj meri.

EDIT:
Uglavnom, ne zelim da pricam sta imam i sta mogu da kupim, ili ne mogu, vec da probate malo da gledate stvari iz drugog ugla i da podelim iskustvo koje imam. iPad 3 koristim sve cesce iz dana u dan (evo odgledah i keynote zavaljen u fotelju) i mozda mogu neke stvar iz prve ruke da vam kazem. Da mi skuplja prasinu, ja ni rec ne bih o njemu progovorio. Moguce je da cu uskoro raditi vecu aplikaciju za njega i saznajem polako i neke stvari koje su ispod haube.

Poslednja izmena:
prvo, da skrenem pažnju na moju prognozu od jutros :D
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?292951-iPad-Mini&p=3052126&viewfull=1#post3052126
dosta dobro, zar ne? :)

@Boyce: baš to! Stvarno ne kapiram ekipu sa foruma. Izašli su sa 5-6 novih, odličnih uređaja i ne vidim čemu kritike?
Zašto bi se neko ko ima iPad 3 ljutio na Apple što je izbacio osveženu verziju uređaja, četvrtu generaciju?
Hoće li iPad 3 prestati da radi? Hoće li možda prestati da pružaju podršku za njega, hoće li aplikacije postati nekompatibilne? Naravno da neće!
Onaj ko je kupio trojku koristiće ga kao i do sada, onaj ko sad planira da kupi dobiće za iste pare bolji uređaj! Apple sa A6X najavljuje 2x bolje performanse, a znate šta to znači... ;) Apple obično delivers po tom pitanju
Jedino neko ko kupuje hardver zbog nekog osećaja elitizma i želje da ima najbolje i najnovije će možda biti uvređen, ali to je problem za psihijatre...

Što se tiče Minija, uređaj je pokušaj Apple-a da obuhvati i taj segment tržišta, male tablete.
Ja lično preferiram tablet od 9.7" i ne bih uzimao mali tablet, ali očigledno da postoji tržište i za Apple Mini, dokaz su Nexus 7 i Kindle, koji su postigli veliki uspeh.
Rezolucija je takva kakva jeste samo iz razloga da bi se postigla 100% kompatibilnost sa svim postojećim aplikacijama za iPad, a to je ipak mnogo veća stvar nego razlika u ppi u ovom slučaju.

Što se tiče ostatka prezentacije, iMac je brutalan, ali kupio sam zverinu od kompa prošle godine, a i nemam keša na žalost :d

Molim i modove da malo porade na threadu, jer nakupilo se dosta spama na temi koja je posvećena iPadu Mini

Poslednja izmena:
Bili su pritisnuti od strane 10" i 7" nexusa, to je sustina ovog keynote-a: nisu smeli sebi da dozvole 6 meseci da budu potisnuti u drugi plan. Dinamika u mobilnim tehnologijama je neverovatna i bolje je da se svi priviknemo na to.

Nisam preterano odusevljen sto je novi Ipad predstavljen posle 6 meseci, ali je daleko manja razlika nego izmedju prethodnih generacija: izmedju prve i druge bilo je duplo vise rama (zbog cega je kec bio neupotrebljiv za surf) i kamera a izmedju druge i trece nemerljiva razlika u ekranu... Niko nece pohrliti da zameni trojku samo zbog "do dva puta" brzeg procesora - mozda veca iznenadjenja cuvaju za prolece. Ocigledno je da ce fokus trenutno da prebace na mini, koji jeste malo preskup, ali marketing je cudo.

Ocekivao sam retina displej i na velikom iMac-u (iako je dizajn sjajan), kao i Air sa retina ekranom. Sledeci keynote ce biti zanimljiviji...

Vrh Dno