Šta je novo?

iPad 3

Pošto nisam odavno imao iOS, dajte šta treba od tweakova sa Cydije, preporuke, itd. :)
Sa cydia na iPad 3 jedino sto ti treba je: installous, iFile i mozes da probas SwipeSelection. Zephyr je dobar ali na iPad vec imas odlicne gestures pa neces imati neko poboljsanje sa njime, po meni on pravu vrednost ima na iPhone.

P.S. izasao neki update za Absinthe, taman sada i ja da uradim update i JB na 5.1.1 :)

Evo sta kazu na twitteru:

Chronic-Dev, LLC@chronicdevteam
some fixes have been pushed for a couple of little bugs, #Absinthe 2.0.1 is now live greenpois0n.com

Ma, ništa posebno, nekima nije prolazio JB. Ortak ima iPad 2 i nije htelo da mu prođe sa 2.0, sa 2.1 prošl opušteno.

@Priest

Stavio sam Wifi booster, AdBlocker, Curiosa, CyDelete, iEagleEye, iFile, Inifinidock, NCSettings, ProTube, SplitMail, SwipeSelection, SwitcherMod i XBMC. :)

Mislim da nema potrebe, ja neću za sada. ;)

Meni nece da downloaduje packages sa bigboss repo-a..... da li se i kod vas isto desava?

Evo skinuo sad NCDismiss sa BigBossa.

Kod mene nema trika da prodje... sve sam probao. Mozda ga ponovo JB-em....

XGCnM.png

Ovo mi stoji vec pola sata i ne prolazi nikako....

Edit: Probao sam da obrisem bigboos pa da ga readdujem, ali nije pomoglo.... Ono sto je pomoglo je ... cydia/changes/refresh ... popunio se i BB repo.

Poslednja izmena:
Ma, navalila marva. :) Ja ne znam kako sam uhvatio danas oko 15:30h da nije Cydia u kolapsu.

Pa da pregazim ovaj jb 2.0 ? :)
Zašto bi to radio - ako je uređaj jailbreakovan - jailbreakovan je i tu više nema priče.
Ako nije, koristiš 2.0.1, jer su tu ispravljeni neki bugovi iz verzije 2.0 zbog kojih ljudi nisu mogli jailbreakovati uređaj.

Što se tiče cydie, ne vredi ništa, mora se sačekati 3-4 dana, ja još nisam uspeo da stavim hackulous i sbsettings

Ja sve opušteno stavljam sa Cydie, evo sad ću probati SBSettings (mada ga izbegavam, stavio sam NCSettings koji mi je bolji).

Ja sam tek jutros uspeo da ubacim NCSettings na iPhone (ne koristim ni ja vise SBSettings), a na iPad necu jos uvek uraditi update dok se ne smiri situacija jer je Cydia preopterecena.

Jer ima negde beginers guide za jb? Nisam nikad imao apple proizvode pre ipada3 pa nemam pojma sta treba da radim :)

Ako ti je ipad vec na 5.1.1, samo skini absinthe 2.0.1, nakaci na komp i pritisni dugme Jailbreak :).

http://greenpois0n.com/

jel neko kupovao aplikacije nakon jb-a, radi li ???

Hvala puno, mislim da to i ja umem da uradim :) Btw verujem da mogu da se vratim na oficijelni po potrebi?
E da, i sta znaci untethered?

Možeš sam sigurno, kažu da "može i baba da uradi" :D, vraćanje nije nikada bio neki problem, a untetherd znači da možeš da ga gasiš i pališ i da će ostati JB-ovan. Za razliku od tetherd JB-a koji moraš nanovo da radiš nakon totalnog gašenja uređaja. Amin :D

Ja nikada nisam koristio te gift kartice jer mi intesina kartica radi normalno sa hrvatskim nalogom.

Kupio sam danas iPad 3 od jednog momka sa foruma i zadovoljan sam. Ekran je zaista prelep.

Ja sam se povezao na isti Apple ID nalog od iPhone-a i sve mi se fino sihronizovalo - bez ikakvih problema. Stavio da slike vuce iz istog foldera, isti bookmarkovi - milina. Jako mi odgovara ta integracija iako Safari nije najbolji browser na Mac-u (Chrome je brzi i bolji) a Mail nije najbolji mail klijent (mada radi i vise nego sto mi treba). Sve ostalo funkcionise sjajno u simbiozi i mogu da gledam iste filmove, slusam istu muziku, knjige i sl. Jos da kupim Pioneer-ov AV receiver sa AirPlay-om i to je to. To ce malo da potraje dok ne skupim.

Ima i nova serija Onkyo-a AirPlay, a cini mi se i Yamaha za 2012. Ono sto nisam siguran je da li preko AirPlay-a ide i video na risiveru posto sa mreze moze da se strimuje samo audio materijal. Ja sam podigao HTPC masinu i na njoj XBMC gde AirPlay funkcionise i sa videom.

Pogledacu i njih. Video mi je doduse mnogo manje vazan preko AirPlay-a, mada je pozeljan.

Uglavnom, cekam da nas konacno ubace u iTunes prodavnicu kao Hrvate i ostale narode iz okruzenja. To bi mozda doprinelo vecem broju aplikacija za iOS. iPad vec ima da se kupi skoro svuda u Beogradu (doduse jos uvek iPad 2) i deli se po nagradnim igrama da je steta sto ce ljudi da se iznenade kad shvate da moraju da kreiraju fake nalog za kupovinu aplikacija (ne secam se da li mogu free aplikacije da se skidaju i bez kartice). Nisam odusevljen Facebook generacijom, ali bi mnogima manjeg racunarskog znanja znacile i te besplatne aplikacije. Da ne pominjem i igre od 0.99$ sto je zaista malo i za nas, a ide na sve iOS uredjaje koje posedujete.

Mogu free aplikacije bez kartice, registruje se samo free US nalog i za payment se izabere "None".

Da li je moguće da Apple nije ubacio Weather.app na iOS 5.1, tj. na iPad? Hteo sam da ubacim Weather u Notification Center, ali nikako mi nije uspelo zbog toga. Ima li neke alternative?

Poslednja izmena:
Celsius. Ali nema dodavanja u not. center.

Znam za Celsius, ali Weather.app mi treba da bih ga dodao preko Dashboard X na homescreen.

Nazad
Vrh Dno