da li je mzod aneko zainteresovan da zemni crni za beli iPad 3?
danas mi je stigao greskom beli iPad 3 32GB WiFi. Zamenio bih za crni 32 ili 64GB.
skinut je celofan sa kutije ali je iPad i dalje u celofanu, nije paljen - skroz nov.
imam i racun, kupljen je u spaniji.
Apsolutno neverovatno iskustvo danas sa iPad-om. Prikačio sam ga sinoć na PC da bih sinhronizovao neke podatke preko iTunes-a i zaboravio na njega.
Danas, negde od podneva pa sve do nekih 17-18h, PC je počeo da mi se gasi na svakih 20 minuta. Posle par sati provedenih u eliminaciji svega i svačega skapiram da je iPad krivac. Naime, danas iz određenih razloga nije radila klima u prostoriji gde su se PC i iPad nalazili i to je očigledno uticalo na iPad da povuče veću amperažu preko USB-a na šta je ploča naravno reagovala restartom (ploča i napajanje su poprilično kvalitetni tako da sam njih odmah u startu eliminisao kao krivce).
Dakle nije mi jasno kako neko može da napravi uređaj koji košta 800€ a da ne ugradi bilo kakvu zaštitu u vidu potpunog isključivanja punjenja baterije kada se detektuje low-power USB? Mislim kapiram ja da 500mA nisu dovoljni za bilo kakvo punjenje baterije ali zar je moguće da nikome u Apple-u nije palo na pamet da će iPad koristiti za povezivanje na klasičan PC sa kojim će rizikovati da spali USB hub!? Pa ni onaj adapter što dolazi uz uređaj sa svojih 10W očigledno nije dovoljan a kamoli bednih 500mA na 5V
I još jedna stvar. Ne znam da li je to normalno pošto je ovo prvi iPad koji lično posedujem ali moj uređaj se užasno greje ovih dana. Kada ga uveče pred spavanje uzmem u ruke i pustim recimo bilo šta što je iole zahtevnije (recimo WebGL sadržaj itd.) bukvalno se toliko ugreje da mi se ruke kompletno oznoje a držanje postane krajnje neprijatno.
Uze li Smart Case?
Kakav smart case?
http://store.apple.com/us/buy/home/shop_ipad/family/ipad/new_ipad?product=MC706LL/A&step=accessories
Stize mi za manje od 7 dana, pa cu baciti na sta lici ovo,...
Kada moj iPad 2 preko USB-a zakacim na OS X, on se puni normalno dok se na Windowsu ne puni uopste (pise Not Charging).
Ako sam dobro shvatio, ti si ga povezao preko USB hub-a i za to ne znam sta da kazem posto nemam hub, ali u ovo sam poprilicno siguran da se iPad ne puni kada ga direktno zakacis na PC/Mac pod Windows-om.
Google u ruke i trazite "ai charge".
Zato što su ploča (ASUS P7P55D-E LX) i napajanje (Corsair TX-650) sve samo ne komponente kod kojih proizvođači "štede" i ne "poštuju specifikacije"^
zasto si ubedjen da je problem u iPadu? mozda su PC OEMi toliko stedeli da nisu ispostovali USB specifikaciju.
Adapter koji dolazi uz novi iPad 3 je deklarisan na 10W pa opet izgleda da ni on nije adekvatan jer se usija tokom punjenja. USB sa druge strane po specifikaciji koristi napon od 5V (+-5%) uz zagarantovanu struju od 500-900mA (zavisi od verzije i tipa) što u prevodu otrpilike znači da u najidealnijim slučajevima može da isporuči oko 4,75W! Kada je ispoštovan napon punjenja uređaja (za iPad je oko 5V) onda amperaža i nije toliki problem jer se uređaj samo sporije puni. Međutim, ako je izvor (ovde USB hub) deklarisan na preko četiri puta manju amperažu (iPad adapter isporučuje 2,1A) onda je elektronika huba (matična ploča) debelo pod stresom! Potpuno isti scenario kao sa onim USB glupostima (ventilatori, lampe, grejači za kafu...) sa kojima su ljudi i više nego uspešno spaljivali USB hubove na matičnim pločama.^
btw
spominjes 10W ?? pa zar max. za USB nije 1W?
kako to funkcionise? mislim detekcija ""low-power" USB port"a? mozda ploca ne postuje specifikaciju pa iPad ne moze da detektuje "low-power" USB port.Kako god okreneš poenta i nije u tome da li je ispoštovana specifikacija već da iPad ne bi uopšte trebalo ni da započinje punjenje baterije kada detektuje "low-power" USB port.
pomesao sam; mislio sam da je ukupno 1W a ne max 900mA za USB.uz zagarantovanu struju od 500-900mA
"Low power" USB port se poprilično lako detektuje jednostavnim merenjem amperaže u trenutku kada se uređaj priključi na USB pošto će u tom trenutku da povuče maksimalnu jačinu struje koja mu je stvaljena na rasplolaganje. Ukoliko se merenjem detektuje amperaža manja od nekih 600mA (uzima se obzir potencijalna margina greške) u pitanju je "low power" port.kako to funkcionise? mislim detekcija ""low-power" USB port"a? mozda ploca ne postuje specifikaciju pa iPad ne moze da detektuje "low-power" USB port.
meni iPad treba za pregled fotografija i zato mi treba crni a ne beli@Kovac: mnogo je lepsi beli modelja kada sam video oba (iPad 2) izlozena (opet u Spaniji), odlucio sam se za beli. iPhone 4 imam crni i tu nema razmisljanja
![]()
U suštini da. Kada se detektuje iUređaj drajver pojačava raspoloživu amperažu na tom konkretnom USB priključku. Međutim, hardver (matična ploča) moraju da imaju podršku za tako nešto.btw sta radi ai charge? daje 0.9A na USB portovima ???
ja sam pre par meseci po preporuci sa foruma kupio cooler masterov wake up folio: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6779Inače crni iPad je užas što se tiče otisaka tako da kome estetika ne smeta verovatno će se bolje provesti sa belim. Još kako su počele ove vrućine. Moram stalno da brišem displej krpicom.
DivnoInače crni iPad je užas što se tiče otisaka tako da kome estetika ne smeta verovatno će se bolje provesti sa belim. Još kako su počele ove vrućine. Moram stalno da brišem displej krpicom.
Problem sa punjenjem preko USB-a je prisutan od prvog Ipada. Pošto ne dobija dovoljno struje puni se sporo, a u status baru piše "not charging"
Kao što je yooyo već napisao, rešenje je ASUS Ai Charger aplikacija koja značajno ubrzava punjenje.
Kod moje Asus ploče (P8Z68V), ova aplikacija je u okviru AI Suite-a, dok za ploče drugih proizvođača može da se downloaduje aplikacija na ovom sajtu: http://event.asus.com/mb/2010/ai_charger/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari