Šta je novo?

iPad 3

Ok hvala, a recite mi kako ste zadovoljni generalno?
Ima li nekih mana? Pregrijavanje? Kakav je displej? Ima li probijanja, mrtvaka?
to tell the truth, kupio sam wake up folio sa back coverom za novi Ipad pre nego što je sam uređaj stigao, kad je stigao odmah sam ga stavio, tako da nisam mogao da osetim da li se uređaj greje u radu ili ne - kroz cover ne osećam da je topao :)
Display je odličan naravno, ali retina se ne primećuje toliko na fotkama ili klipovima, već najviše kad čitam neki tekst - npr flipboard na novom ipadu je za mene fenomenalno iskustvo :)

izuzetno mnogo se greje, cak i pri obicnom surfovanju. naravno da cete to primetiti samo ako drzite direktno aluminijum a ne preko zastite. i naprotiv, fotke izgledaju nestvarno, ali moraju biti u njegovoj nativnoj rezoluciji da bi cenio ostrinu i detalje, svako skaliranje zamucuje sliku.

sto se tice sitnog teksta, procitati sledeci link pre kupovine.

http://www.makeuseof.com/tag/ipad-3s-retina-display-game-changer-opinion/

zaista, sitan tekst i rezolucija cine ogromnu razliku za citanje i web. to mi je najbitnije, a ne gomila gameloft trecerazrednih igara u zapanjujucoj novoj rezoluciji i psone kolicinom poligona. igranje na tabletu je uopste jako neudobno. kvalitet i kolicina igara ocugledno rastu, ali jos uvek nisu dovoljni da bi me zainteresovali pored pc-ja i dve konzole.

kakvo probijanje i mrtvi pikseli ja za to u zivotu nisam cuo na apple mobilnim uredjajima. to su neverovatno kvalitetni ekrani.

Imam Smart Case (50$) na Apple store-u, zarko vam preporucujem da ga kupite super vrsi posao. Ali grejanje se oseca, izadjem napolje gde je doduse malo toplije kroz cover osetim da je topliji u jednom delu, a nekad cak osetim i na samom display-u toplotu. Sto se tice display-a perfekcija, za web i citanje (PDF) je perfektan uredjaj.

Vidim da je u Co*t**de na VP lager stigla velika količina new iPad-a, jako mnogo crnih i desetak belih. Baš me interesuje koliko će sad ići ovi s oglasa doneti iz USA i sl.

Poslednja izmena:
NA koji fazon se prebacuje muzika na iPad na Jailbreak-ovan iPad, ali da se ta muzika otvara u built in App-u Music. Pokusao sam sa SSH nece da prepozna, pokusao preko Google Drive nista?

Pa preko itunes..

Sad sam i ja pogledao co.mtr... portal i ima dosta Ipada.Cena je prilicno visoka.....ima dosta povoljnije po oglasima.

Da li mogu da jailbreakaujem ipad 3 ako ga kupim danas u USA. Tj tu verziju (kapiram da je najnovija)...

Naravno

Malo off, koji torrent client koristite? Probao sam, itransmission2, da li ima još neki klijent da radi na ios5?

Upravo ovih dana uzimam trojku a i iphone u isto vreme pa mi je bitan svaki dinar. Nije bas mala cifra kad se sabere. Zanima me da li vredi uzimati 4g, kapiram da kod nas to ne sljaka?

Ne radi 4g, ali radi 3g, vredi ako ti treba pristup internetu preko mobilne mreže.

mislim da bi svaki potencijalni kupac ipada 3 kod nas morao da ima uvek sa sobom tel koji ima mogucnost mobilnog hotspota, tako da ne vidim sta ce mu 4g...

Može i tako :))) ali ipad 4g ima i gps.

Ima i iPad 3 WiFi GPS. Ja nisam uzeo 4G da ne bih dao jos jedan priliv novca operaterima svaki mesec. Imam telefon i napravim personal hotspot i to je to. Bitniji mi je 3G na telefonu.

Korisniji je 3g na tabletu ako cemo iskreno, pored istog ne bih ni pogledao telefon plus sto trosis bateriju na telefonu i na tabletu da bi odradio jedan posao. Ali... skoro 99% ljudi koji kupuju tablet vec imaju smartphone sa nekim paketom i koji su uračunati MB pa onda tako i razmisljaju...

Naravno da jeste, ali zaista ljudima nije potrebna ta beda da imaju jos jedan postpaid paket (prepaid je neisplativ za internet) koji ce im isisavati novac svakog meseca. Treba u zivotu imati sto manje pasive. Ja da mogu, sve bih placao na prepaid :) - struju, fiksni telefon...

Sta znam, svuda vec ima neki WiFi i ja sam ga uveo na dvema lokacijama gde zivim.

Extra paket bi bio 2 broja koji dele zajednicku kolicinu mb/gb na 3g mrezi, pa da ti bude lakse da koristis oba uredjaja.

ali mislim da to nema kod nas. npr, samo da se klonira kartica sa istim brojem i paketom koja se ubaci u ipad. u norveskoj moze...

ili, npr, data only brojevi. morace nesto da smisle, iz 2 razloga. prvo, sve je vise tableta a drugo prihodi operatera bice sve veci od data saobracaja, jednim delom i na racun voice, koji ce, sve mi se cini, za desetak godina mozda i potpuno nestati iz upotrebe, bice samo voip.

za prvu pomoc ima a-gps a svi koji kupuju ipad 3 imaju gps na telefonu. nisam siguran da gps sam po sebi vredi razlike u ceni.

usteda baterije na telefonu... ok, to vec ima smisla.

Poslednja izmena:
Nece morati (domaci operateri) apsolutno nista da urade po tom pitanju. I ovako njih 3 dijele i vise nego socan kolac.... Gurace ovako jos par godina kad u srecnim zemljama 4g bude mainstream onda ce nam ga predstaviti kao next-gen mrezu po next-gen cijenama...

internet ce postati sveprisutan i pristupacan kao voda iz cesme. dalje od par godina morace zato sto ce im biti isplativije. sve vise komunikacije odvija se preko wi fi i socijalnih mreza (da li imas predstavu koliki je gubitak na sms porukama koje se sad salju preko fejsa), sve je vise cloud i web servisa... znam da jos ni 3g pokrivenost nije zadovoljavajuca ali 3g a pogotovu 4g imaju smisla samo zbog interneta. ko jos koristi, npr, klasican video poziv? voice ne moze mnogo da evoluira, dostigao je svoj maksimum u tehnoloskom smislu. moze samo da se poboljsa indoor prijem i pokrivenost, a renovacije mreza se sprovode pre svega zbog lakseg odrzavanja i pripreme za daleko obimniji, sirokopojasni data saobracaj u buducnosti.

podela kolaca nije bas miroljubiva kao sto izgleda. neko uvek mora prvi da povuce potez (novom tehnologijom, nizom cenom usluga i telefona) a konkurencija prosto mora da brzo odgovori i da se prilagodi inace gubi korisnike. mislim, nije da su podelili ista vise trziste nego proizvodjaci hendseta (ili automobila ili praska za ves). rat izmedju samsunga i apple korporacija izgleda vam stvaran, a operateri samo sednu za sto i dogovore, a sve na stetu korisnika. nije bas tako...

Poslednja izmena:
@offtopic: Mislim da je Apple-ov i Samsung-ov odnos 80% saradnja, 20% konkurencija.

Kada bi se uveo neki besplatan (ili jeftin) WiFi na nivou skoro celog grada, operatori bi imali ogroman gubitak. Oni su samo neophodno zlo.

Da i ima nacin da se pustaju titlovi u srt formatu iz jb ipada? Na androidu mi to ide najnormalnije

Poslednja izmena:
Air Video server, probaj taj program, rade titlovi

Moze, ako pokreces sa iPad-a AV Player (Buzz takodje), a ako ces sa nekog mreznog diska, koristi XBMC

Imam slicno pitanje:

Embedovao sam titlove u mp4 fajl , ali me zanima da li mogu da ih pustim iz Video aplikacije na iPad-u? Imam neke druge aplikacije, ali kod njih moram da prebacujem fajl preko "File Transfer" opcije, a ovako mogu da jednostavno sihronizujem film iz iTunes biblioteke.

Ne koristim JB.

Trebalo bi da moze, ja sam na kecu gledao filmove konvertovane handbrake-om preko default player-a.

Hvala na brzim odgovorima. Koiko vidim ne mogu nista da radim sa vec skinutim filmovima preko itunesa vec moram opet da prevlacim sa kompa

Poslednja izmena:
Kako mislis vec skinutim? Koje si ranije sinhronizovao? Ne, moraju proci kroz neki konverter (eventualno smanjis velicinu, dodas titl) i onda sinhronizujes opet....

Nazad
Vrh Dno