Šta je novo?

iPad 3

Zna li neko gde se moze kupiti dobra futrola, ali ne kozna i sl. vec ona sa nekim kao sundjerom:
http://www.amazon.com/gp/product/B003K0Y4MM/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A17MC6HOH9AVE6

Neki neopreene (sta god da je to).

Kliknuo ja sav happy na Add to Chart jer cena od 29$ sto nije nesto skupo (a imam od iste firme za MacBook Air i odlicna je), ali onda mi Shipping and Handling ispade $70+ . Kad nisam pao sa stolice. Kod nas nesto ne mogu da nadjem takve futrole. Meni ona odgovara jer samo ubacim mac u nju i bacim ga na zadnje sediste automobila. Ipak ne bih da ga drzim van futrole. Za po kuci mi ne treba futrola.

Hvala.

Narucio neku za 6$ . Vrsice posao :)

Hvala i rastafarianu, ali vec narucih sa dx.com .

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanja za iOS i Safari.

Kako da sacuvam directory korisnik/sifru za neki sajt. Dakle ne onu sifru na samom sajtu, vec za poseban folder na serveru (ona sifra ciji se unos pojavljuje u plavom dialog prozoru)? Koristim jedan deo mog sajta privatno, koji je zasticen pa bih da mu pristupam sa iPad-a a da ne moram da unosim sifru non-stop. Ne planiram da koristim JB.

Hvala.

Mislim da nije to to. To je za login na webstrani koliko mi se cini. Ja imam tu opciju stikliranu i opet mi trazi :(

Ne zelim da ikako remetim stabilnost sistema. Zelim da sa svakim updateom softvera sve radi isto, odmah posle updatea. To mi je najbitnije, a i iskreno imam sve sto mi je potrebno (osim ove opcije eto).

Iskreno, sa JB sistem nije nestabilan ako ne instaliraš milion gluposti. Ali, ima stvarno korisnih tweakova, ja sam jedva čekao da izbace za iPad 3 jer sam stvarno bio limitiran. Mada, ako tebi radi sve što ti hoćeš kako treba - onda super, ni ne treba da radiš JB.

moze li mali hint za neki koristan JB tool sa Cydie? Ali eto, treba cekati posle updatea da izbace JB. Pre ili kasnije taj tool moze da ne radi (namerno od strane Applea). Ja volim da istog dana uradim update kada izadje novi iOS.

Ja sam imao 2 iPhone sa Cydiom i sem par stvari nista posebno nisam nasao. Na telefonu mi iskreno samo treba dugme za Enable Cell Data On/Off i to je sve.

Ja nikad nisam mogao bez 5-row tastature koja se skida sa cydije. Ionako je kucanje na ipadu ******, ali bez reda sa brojkama je, barem meni, apsolutno mucenje.

@Boyce
Što se tiče iphone-a cydiu moram zbog unlocka (3gs), a što se tiče tweakova, ja koristim samo installous (aplikaciju) i tweak "swipe keyboard" ... (ljudi hvale zephyr, al mene nije nešto privukao..)

Čak i ako nećeš da instaliraš nikakav tweak, već hoćeš samo krekovane aplikacije, neće moći bez JB (makar cydiu ne otvorio, jer možeš da instaliraš bilo šta pomoću programa ifunbox sa kompa, ali opet uređaj mora da bude JB)

mnogi vole JB jer mogu domilu raznoraznih tweakova, grafičkih kerefeka, igranki sa ikonicama i sl, onda kad se sa time pretera može da ode u neku drugu krajnost ... ja kad sam uzeo telefon bio je nafilovan svim i svačim što mi se nije dopalo, pa sam ga ubio, instalirao od nule 5.0.1 odradio JB i kažem ti sem unlocka, swipe i installous nisam ništa drugo stavio ...

P.S. čak i taj Enable Cell Data On/Off mi nije potreban jer imam onaj telenor "neograničen" (1GB) internet i nikada mu nisam ni blizu (mail, fb, twit, tapatalk, vesti)

Poslednja izmena:
To za Data Cell On/Off si u pravu. Ja izbegavam da predjem na postpaid, iako mozda potrosim i vise kao prepaid (vrlo verovatno). Ali da mogu placao bih i struju prepaid :) Samo jednom u zivotu sam pozajmio novac i vratio ga za nedelju dana ;)

Krekovane aplikacije mi nisu potrebne. Sve sto mi treba je ili besplatno ili 0.99$ (jedino navigacija koja je 99$). Kupim po par aplikacija mesecno (nekad ni jednu) pa se i ne oseti.

Poslednja izmena:
Slažem se.. postpaid dođe kao najgrđa prevara (šatro mu platim za nešto što ni blizu toliko ne potrošim, al ako pređem onda mi hebu kevu sa cenama) .. sa druge strane prepaid je kriminalno skup ...

Ne znam kakvo je sad stanje, ali jednom sam sa caletom isao do sudije kada je morao da plati kaznu zbog kasnjenja. Tamo je bilo jos gomila takvih kao on sto me je malo odvratilo od ideje da predjem na postpaid

Ja nikad nisam mogao bez 5-row tastature koja se skida sa cydije. Ionako je kucanje na ipadu ******, ali bez reda sa brojkama je, barem meni, apsolutno mucenje.

+1, ta tastatura se u iOS 5 verziji zove iKeyWi HD.
Mada, losija mi je od stare 5-Row Keyboard: na novu su dodali jos po 2 tastera u svakom redu, i sada mi je neprijatno uzano za kucanje, premali su tasteri. A izgleda nema nacina da se izbaci taj nepotrebni visak...

Ne instalirajte madvlock nikako na iPad :) Zakucao mi je ipad ne mogu da kliknem ni na jednu ikonu, stalno restartuje springboard.
Jel postoji neki drugi program za zakljucavanje odredjenih aplikacija... najvise mi treba za mail, jer mi je tu sav posao i svasta nesto bitno, pa necu da bude svima na izvolte.

I ja danas radio restore, skucao mi se na instalciji swirlsms-a, zaglavio na apple logo, posle restore-a sve proslo kao po loju

Htedoh da pitam, je l' dovoljno što sam SHSH sačuvao preko Tiny Umbrella? Kada otvorim Cydiu piše mi SHSH 5.1.1.

Ne instalirajte madvlock nikako na iPad :) Zakucao mi je ipad ne mogu da kliknem ni na jednu ikonu, stalno restartuje springboard.
Jel postoji neki drugi program za zakljucavanje odredjenih aplikacija... najvise mi treba za mail, jer mi je tu sav posao i svasta nesto bitno, pa necu da bude svima na izvolte.

Probaj Applocker (autor cjori).
Ja sam ga skinuo sa sinfuliphone repoa i meni vrši posao na 4S-u, a piše da radi na svim iUredjajima :)

Evo koristim ga vec 3 dana i ja sam zaista zadovoljan. Dobio sam vise nego sto sam ocekivao (iako sam drndao tablete, pa i iPad 2 po prodavnicama). Mozda bi utisak bio losiji da nije retina ekrana jer sa njim je zaista uzivanje citati knjige, flipboard i sajtove. Konacno da mogu da se maknem sa stolice i malo sednem na krevet, odem u bastu i sl. dok browsujem internetom i koristim aplikacije.

Probacu ovih dana i Diet Codu za koju kazu da moze da odradi sitne popravke na sajtu (jedino je steta sto nisam kupio prvog dana jer sada je cena duplo veca!). Nadam se da je ona "povukla" nogu za neke kvalitetnije aplikacije na tablet racunarima. Imam naravno i Pages i Numbers - sasvim dobre i upotrebljive aplikacije.

Inace, tablet se maltene i ne greje. Malo se zagrejao kad sam upalio Infinity Blade 2 i sl. igre, ali to je za ocekivati.

Mogla bi inace Mail aplikacija da bude bolja (ili je ja nisam skroz provalio ?). Voleo bih da ima makar Flags ili foldere (ili bar tagove). Mozda kupim zbog toga Sparrow kad izadje posebno za iPad.

Mogla bi inace Mail aplikacija da bude bolja (ili je ja nisam skroz provalio ?). Voleo bih da ima makar Flags ili foldere (ili bar tagove). Mozda kupim zbog toga Sparrow kad izadje posebno za iPad.

I ja čekam Sparrow, stvarno je dobra aplikacija, jedino što nema push po defaultu, ali ga ima sa jednim tweakom sa Cydie.

flag: edit->obeležiš poruku->mark->flag
folder: mailboxes -> pod accounts ideš na mail u kome hoćeš da dodaš folder -> edit -> new mailbox

Hvala. Ubedjen sam da sam probao, ali definitivno ponekad umeju da zakopaju opcije malo daleko.

Sparrow sa iPhone to mnogo lepse resava, a ima i video tutorijal na sajtu.

Za one koji se nisu susreli jedna od "must have" aplikacija Appsfire Deals, besplatna, obaveštava vas kada i koje aplikacije pređu u besplatne i šta je na popustima, i još mnogo toga. U svakom slučaju za preporuku

Poslednja izmena:
Potrebno mi je malo pojasnjenje- kako ubacujete narodne verzije programa na ipad? One manje preko instaliousa ubacujem direktno ali nisam siguran kako one koje skinem sa pc-jem mogu preko ifile-a da ubacim i gre treba da ih stavim?

Ja za vece stvari koristim DiskAid, lokacija u koju ubacujes IPA fajlove je User/Documents/Installous/Downloads

kao što reče drgonzo ifunbox .. meni fenomenalno jednostavan program ... možeš da prebacuješ normalno fajlove, a ima i posebnu opciju "install app", samo mu daš .ipa fajl koji si skinuo i on će da uradi ostatak (verovatno je suvišno što ću ovo da napišem ali ipak: da bi radio ifunbox uređaj mora da bude jailbreakovan i mora da bude instaliran itunes)

narodne verzije mogu i preko itunesa

Nazad
Vrh Dno