Šta je novo?

iPad 3

E bem ga, ja sam updateovao pa ce vidimo. Inace bez jb ipad je bas skucen uredjaj, fancy ali skucen :)

Nisam siguran da će raditi na 5.1, evo šta je rekao pod2g:

LNR8p.png

Ništa odoh immediately da podignem na 5.1.1 :-D

@kraken
Pa iskreno nije samo fensi uredjaj, radi tecno i odlicno, a i app nisu skupe, tako da se isplati kupiti ih.

Poslednja izmena:
Ništa odoh immediately da podignem na 5.1.1 :-D

@kraken
Pa iskreno nije samo fensi uredjaj, radi tecno i odlicno, a i app nisu skupe, tako da se isplati kupiti ih.

Kako nije, sa obicnim dhdom mi je deset puta lakse. Npr hteo sam juce da skinem pdf casopis sa neta, ipad to ne moze da uradi ni sa jednog sharing servera. Pa sam cak nasao i direkt link i opet ne moze da skine. Pa sam se drndao sa nekim pdf programom koji moze da skida pdfove al bez uspeha. Onda sam za par minuta dlovao pdf preko rapida sa dhdom al kako prebaciti? Mail ne moze zbog ogranicenja, bt ipad nece da se upari sa androidom pa ajde sa dhd na pc pa cu kablom na ipad. Al ipad ne prihvata drag and drop :D a ja ne mogu nic da instaliram jer mi je firmin lap zakljucan. U prevodu, manipulacija fajlovima na androidu je nesto o cemu ipad moze da sanja. Zato jedva cekam jb, u ovakvom obliku je jedva upotrebljiv. Ili ja jednostavno ne znam da koristim jos uvek ipad?
Btw nemam problem sa placanjem appova al imam sa ogranicavanjem funkcionalnosti.

Lepo odeš na app store i skineš downloads, imaš dve aplikacije, lepo skida sve sa share siteov-a, otvara sve vrste dokumenata, raspakuje arhive, prebacuje file-ove u druge programe, mislim da ima i mogućnost za dropbox.

Hvala na preporuci, odmah cu da probam. Btw za transfer sa pc na ipad dal ima neki nacin bez programa na pcju?

@Kraken: osim epub (za koji koristim ibooks) i mobi formata (kindle) sve ostalo (pa i pdf) čitam pomoću goodreadera.
U pitanju je aplikacija sa velikim brojem opcija, omogućava i transfer fajlova sa pc-a preko wifi (bez itunesa), kao i download fajlova direktno sa neta, unošenjem adrese fajla, ili surfovanjem preko built in web browsera.

Lepo odeš na app store i skineš downloads, imaš dve aplikacije, lepo skida sve sa share siteov-a, otvara sve vrste dokumenata, raspakuje arhive, prebacuje file-ove u druge programe, mislim da ima i mogućnost za dropbox.

Jos jedna preporuka za Downloads HD.

P.S. Evo malo zabave :)

[YOUTUBE]A4ihplSkSrg[/YOUTUBE]

Hvala na preporuci, odmah cu da probam. Btw za transfer sa pc na ipad dal ima neki nacin bez programa na pcju?

Kako bi ti prenosio fajlove a da ne startujes neki program? Cak i kad prenosis fajlove kroz CIFS aka windows sharing, koristis windows explorer ili neki drugi fajl menadzer.

Ali ako bi zeleo da to sto vise podseca na klasicni racunar, moras uredjaj da JB-ujes, instaliras iFile i neki ftp/sftp server. Odatle bi se sa PC-ja povezivao na ipad preko ftp/sftp klijenta (total commander to ima ugradjeno u sebi), napravio neki svoj folder gde bi narokao sve fajlove, startovao iFile, nasao te fajlove, zabodes fajl i izleti meni sa svim appovima koji mogu da otvaraju taj fajl. Prilikom otvaranja fajla isti ce biti importovan u aplikaciju i prekopiran u folder aplikacije.

Pre svega svima hvala za predloge programa.
A za prebacivanje fajlova napisah gore- treba mi obican drag and drop u windozi, sto kod androida radi bez problema. Ocigledno da ios to ne podrzava.

Toga nema.

A i da ima, tesko je to na ipadu. Instaliraj iFile i zaviri malo u fajl sistem, videces da su folderi aplikacija sa retardiranim i tesko dokucivim random heksadecimalnim imenima. Napr, 0FAE2-265AB-5589A-332AB - ko bi rek'o da se iza ovoga krije garageband? :)

edit: ovo sto zelis bi moglo eventualno ako na krekovanom uredjaju postoji klasicna instalacija za cifs (samba) server, slicno kao na androidu. A koliko znam toga za ipad nema na sistemskom nivou, ili ja nisam uspeo to da nadjem. A ne postoji ni klasicni USB mod pa da priheftas ipad i vidis ga kao usb disk.

Poslednja izmena:
Pre svega svima hvala za predloge programa.
A za prebacivanje fajlova napisah gore- treba mi obican drag and drop u windozi, sto kod androida radi bez problema. Ocigledno da ios to ne podrzava.

ja za pristup fajlovima na PCju/Macu koristim CloudConnect - mozes da pregledas fajlove koje se nalaze na remote shareu (SMB, AFP, FTP, NFS...) a mozes i da ih svuces na iOS.

Meni dropbox zavrsava posao.

Instaliraj iFile i zaviri malo u fajl sistem, videces da su folderi aplikacija sa retardiranim i tesko dokucivim random heksadecimalnim imenima. Napr, 0FAE2-265AB-5589A-332AB - ko bi rek'o da se iza ovoga krije garageband? :)
Samo ukljuci u iFile u podesavanjima Aplication Names na ON i imaces ime programa "garage band", bez onih hexa

Poslednja izmena:
takođe dropbox, kad otvorim dropbox, uglavnom u preview delu lepo prikazuje doc, pdf i sl. fajlove, a kada "pipnem" onu ikonicu u ćošku me pita kojom aplikacijom hoću da otvorim fajl (pdf mi nudi ibooks, doc mi nudi pages i uredno ga pages otvara..)

sve aplikacije koje dodam preko installousa mi se uredno prijavljuju u itunesu tako da mogu i tako da prebacim ...

a za npr filmove koristim AirPlay koji je odličan i lepo striming (radi live konverziju formata i baca u dobrom formatu na ipad) a ako treba prevod onda onaj AVPlayer HD koji bi trebalo da pušta sve formate, takođe se on prikaže kao aplikacija u iTunesu pa se prebaci fajl, onda bez striminga lepo pušta sve

Može npr kroz iFunBox da se prebaci neki fajl u bilo koji folder na ipadu (iphoneu) i takođe preko njega može da se instalira .ipa fajl ...

Možda, ostalo je da testira još iPad 2,4 valjda, ako ga već nije istestirao danas. Mada može biti da će biti tek za par dana, ja sam kao na iglama, čekam otkad sam dobio trojku. :)

Inače, stigao mi je juče kineski CCK sa dealextreme, radi opušteno i sa trojkom.

^ Koliko mu je trebalo da stigne od porudzbine?

Naručio 29. aprila, stiglo 22. maja. Pratio sam stalno stanje pošiljke, oni su dali Hong Kong pošti 10. maja, da bi oni poslali 15. maja i nedelju dana dok je stiglo, taman 22. maj.

Ok, hvala na detaljnom odgovoru. Bas mi je to trebalo jer sam porucio i ja neki kabl. :)

greenpois0n.com down trenutno :)

Edit. It's up and ready :) Absinthe 2.0 is out.

Poslednja izmena:
Pošto nisam odavno imao iOS, dajte šta treba od tweakova sa Cydije, preporuke, itd. :)

odradio i ja na ipad 3 i 1 ... sad cu da probam i 2 :)

Kupi zephyr :)

Poslednja izmena:
Kupiću, samo da prebacim pare na karticu, kupio sam PocketCloud pre neki dan pa otišlo sve. :) Za divno čudo, Cydia nije zatrokirala, možda malo na početku.

Vrh Dno