Šta je novo?

iPad 3

• Začetnik teme Začetnik teme gile23
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lepo ti je pisalo da je samo za iUredjaje, ne znam zasto si kupovao te aplikacije?

Da piše da su za iUređaje ali nigde ne piše da služe samo za bluetooth povezivanje između iUređaja.

Meni bluetooth znači zato što tako često mogu mnogo brže da prebacim stvari između uređaja bez da punim mail naloge koji su mi i onako prenatrpani. Isto kao što mi često znači što mogu laptop direktno da povežem sa telefonom i da preuzmeme ili pošaljem neku bitnu stvar.

Sta znam, meni je to dovoljno da shvatim sta mogu da ocekujem 🙂

Meni bitne stvari su uglavnom u mejlu ili na forumu (gde sam admin). Ali njima svejedno mogu da pristupim bilo sa telefona, bilo sa laptopa (a uskoro i iPad-a). Offline je definitivno proslost 🙂 Slike i Video mogu preko DropBox-a, ali ostaje problem PDF-a. I ja bih voleo da Apple malo sporije "gura" ka tome, ali to je druga i duga prica.

Sta znam, meni je to dovoljno da shvatim sta mogu da ocekujem 🙂

Meni bitne stvari su uglavnom u mejlu ili na forumu (gde sam admin). Ali njima svejedno mogu da pristupim bilo sa telefona, bilo sa laptopa (a uskoro i iPad-a). Offline je definitivno proslost 🙂 Slike i Video mogu preko DropBox-a, ali ostaje problem PDF-a. I ja bih voleo da Apple malo sporije "gura" ka tome, ali to je druga i duga prica.

Problem leži u tome što skoro svi moji ugovori imaju NDA klauzulu koja zabranjuje skladištenje resursa vezanih za projekte na cloud medijumima. Još gore, ponekad je dozvoljeno isključivo korišćenje klijentskih VPN-ova a tu tek nema priče o "online" skladištenju.

To je onda problem. Mozda je bolje da predjes na neki drugi uredjaj koji podrzava te mogucnosti.

Bez uvrede onima koji koriste Apple uređaje ali ja ovoliku količinu retardiranosti na jednom mestu odavno nisam video.

Nema uvrede, to je i napravljeno kao jednostavan uredjaj za ljude koji zlele da odgledaju slike, filmice sa sto manje konverzije i surfnu netom. Zato se i prodaje tako dobro, jer to za sta je napravljen radi fantasticno. Ono sto tebi treba je retkost i apple objektivno ni ne planira da menja pristup i poveca upotrebljivost uredjaja vec ide na dumb down i to daje sjajne poslovne rezultate.
Sa svakim komplikovanjem samo bi odbili prosecnog joe-a iz usa kojeg bi to mozda zbunilo. Ovako je uredjaj 'tard friendly i tako ce i ostati.

Poslednja izmena:
Sta znam, po meni je tablet za neko opustanje i sl. Za rad je komp. Nazalost prodaja racunara (moje prve ljubavi) ce opasti (sto mozda i poveca njihovu cenu u buducnosti) , jer mnogima koji su kupili komp zbog facebook-a i sl. tablet ce biti sasvim dovoljan. Ovde se i granica izmedju kompjutera i tableta malo zamaglila, ali pod kompjuterom podrazumevam full-size OS. Opet postoji realna opasnost (na cemu i MS i Apple predano rade) da se i on uprosti do maksimuma 🙁

Glasajte da li hoćete da se izbaci jailbreak za iOS 5.1 ili da se čeka iOS6 (nije sigurno da će exploiti raditi i na iOS6):

http://pod2g-ios.blogspot.fr/

Ja sam glasao da bi trebalo da izbaci jailbreak, jer svaki put kada su čekali Apple je zakrpio te exploite, tako da bolje da imamo funkcionalni iOS5 jb, nego posle i za iOS6 da čekamo.

Nema uvrede, to je i napravljeno kao jednostavan uredjaj za ljude koji zlele da odgledaju slike, filmice sa sto manje konverzije i surfnu netom. Zato se i prodaje tako dobro, jer to za sta je napravljen radi fantasticno. Ono sto tebi treba je retkost i apple objektivno ni ne planira da menja pristup i poveca upotrebljivost uredjaja vec ide na dumb down i to daje sjajne poslovne rezultate.
Sa svakim komplikovanjem samo bi odbili prosecnog joe-a iz usa kojeg bi to mozda zbunilo. Ovako je uredjaj 'tard friendly i tako ce i ostati.

Hahaha hvala ti za dobro jutro, ismejah se 🙂

Dobri poslovni rezultati Apple-a u prvom tromesečju 2012:
Apple povećao dominaciju među tabletima

Istraživačka kompanija IDC objavila je rezultate svog istraživanja tržišta tabličnih računara u prvom tromesečju 2012. koji pokazuju da je Apple povećao svoj udeo na tom tržištu.

Pad isporuka modela sa Androidom doveo je do toga da IDC-ove prognoze o isporukama u prvom tromesečju 2012. ne budu ispunjene.

Kompanija je predvidela da će u tom tromesečju biti isporučeno 18,6 miliona tabličnih računara, ali su se isporuke zaustavile na 17,4 miliona.

Takođe, IDC je predvideo pad isporuka od 34% u prvom tromesečju u odnosu na četvrti kvartal 2011, ali isporuke su smanjene za 38,4%.

Appleove isporuke su takođe smanjene, ali ne u toj meri kao kod proizvođača računara sa Androidom.

Apple je u prvom tromesečju 2012. prodao 11,8 miliona iPada (15,4 miliona u poslednjem tromesečju 2011.), ali je zahvaljujući lošijim rezultatima svojih konkurenata povećao tržišni udeo sa 54,7% na 68%.

Na drugom mestu rang-liste proizvođača nalazi se Samsung, a slede kompanije Amazon, Lenovo i Barnes & Noble.

Svim proizvođačima tabličnih računara za utehu ostaje činjenica da isporuke rastu na godišnjem nivou. U poređenju sa prvim tromesečjem 2011. kada je prodato 7,9 miliona tabličnih računara, prodaja je u prvom tromesečju 2012. povećana za 120%.

IDC-ovi analitičari smatraju da je Apple povećao svoj tržišni udeo ne samo zahvaljujući lošim rezultatima svojih konkurenata, već i zbog toga što iPad sve više postaje računar za sve namene, umesto računara za zabavu i multimediju.

Sve više korisnika počinje da koristi iPad u obrazovne svrhe, navode IDC-ovi analitičari, a u tome im pomaže i to što je Apple odlučio da zadrži nisku cenu iPada 2, nakon što je u martu predstavio model iPad 3.

IDC-ovi analitičari predviđaju da će u drugom tromesečju tekuće godine doći do opravka tržišta, jer će mnogi proizvođači ponuditi svoje nove modele. Ipak, jedan od ključnih faktora za nadmetanje sa Appleom (pored, naravno, karakteristika uređaja) je niska cena tih modela.
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&nav_id=606538

zahvaljujući lošijim rezultatima svojih konkurenata povećao tržišni udeo sa 54,7% na 68%.
A toliko puta smo procitali ovde "strucna" predvidjanja kako ce ih brzo konkurencija pojesti sa plagijatima... 🙂

Kad ce se kod nas pojaviti iPad 3, a da ima vise modela (mene zanima beli od 64 GB WiFi)? Ovi iz TelekoPlus-a kao imaju na sajtu, i zovem ih na svakih 5 dana a oni kao sad ce videti kod dobavljaca i pozvace. I tako svaki put.

Razmisljam jos uvek da li da kupujem u Osijeku, ali jos se nisam odlucio kada cu da idem tamo.

Mozes li mi poslati kontakt do tok coveka? Meni je samo bitno da bude neotpakovan, dakle potpuno nov.

Koristim 2-ku od kad se pojavila, i juce sam video uzivo 3-ku. Ekran je bolji, upadljivo, drasticno, neuporedivo i to se vidi na prvi pogled. A to kazem, jer sam procitao na vise mesta da ljudi ne razlikuju novi i stari model. Ko ne vidi razliku treba da ide kod ocnog lekara...
Inace koristim visoke rezolucije, ali ovo nisam video. Ekran je stvarno mocan.

Poslednja izmena:
Danas sam poredio u apple shopu dvojku i trojku i razlika ekrana je vidljiva svakom ko zna sta treba da gleda. Na prvi pogled izgleda isto, dok se ne pogleda tekst, ikone i bilo koji objekat sa preciznim linijama, razlika je ogromna. Na trojci nisam uspeo golim okom da vidim pixel, na dvojci se pixelizacija vidi odmah.
Jedina muka je sto dvojka ima jb a za trojku, kolko znam, nema jos uvek jb i piraterije appova pa ce to sigurno motivisati ljude kod nas da kupuju i dalje dvojku.

Koje su sad cene kod nas za recimo 16gb 4g i 32 sa 4g?

Oko 600,700e na macserbia

uKITC.png

Jailbreak će biti baš uskoro... 🙂 Ja sam na 5.1, čekam da vidim da li će normalno raditi na 5.1.1 pa da updatujem.

Nisam koristio iPad jedno 20ak dana 🙂 Taman sad kad izadje JB da ga jos malo izmucim pred prodaju 😀

Dobro pitanje. Mada mislim da coveku jednostavno nije potreban i da hoce da gq proda jer ne koristi.

Pa mislio sam u smislu vijanje iPad-a izlazak i sve, mislim trenutno najbolji tablet na trzistu, iako nece izgubiti mnogo novca u razlici kupovina/prodaja zbog toga sto Apple proizvodi dobro drze cenu, ali cemu onda kupovina da bi ga prodao... Jedino ako nikad nije imao tablet, pa kao hteo je da vidi hoce li mu biti potreban ili nece...

Lol 🙂 Djilkosh, ovo mi je peti iPad tako da ono ... 🙂 Imao sam tableta i ovih (iOS) i onih (Android), nego poslednjih mesec dana sam u nekom haosu pa nisam ni stigao da ga koristim, chuchi i ceka. Znam kako to ide kod mene, izadje JB, ja sav euforican, mesec dana ga ne ispustam iz ruku i posle se zapitam koji ce mi ovo 😛 Nista lose ne mislim o iPadu, naprotiv. Ali sve vremenom smori, pa i iPad.

Stvarno te nisam pratio koliko si ih kupionimao, tako da sam lupio 🙂 Ne znam, meni je to dobra stvar, ali ako ti cuci u "fioci" onda ga bolje prodaj, pa otidji malo na more 😛

Umalo da se zeznem da updateujem 🙂 bolje nek stoji na 5.1 dok ne vidim kakav je jb 🙂

Možete da updatujete na 5.1.1, nije ugrožen jailbreak time. Kažu da bi trebalo u petak da ga puste.

Nazad
Vrh Dno