Šta je novo?

iPad 2

narode, da li i vama cesto pucaju aplikacije tipa tapatalk-a , twitter-a i my pad-a? Pocesto mi se desava da samo prsne i ode u gl.ekran...Inace, sve su ipad varijante, a tapatalk je i paid uz to...

Sta je najbolje koristiti za http download na ne-jailbreakovanom ipadu? Da li postoji app koja ce nastaviti dl cak i kada se zatvori smart cover (poput App Store)? Safari mi se zabaguje kada pustim dl i zatvorim cover.

Govoris o 1080p na 10 inch ... ili te ja nisam skapirao ?

Da.. jer niko nije lud da trosi silno vreme kovertujuci film u rezoluciju koju tablet moze da pusti. Mnogo je lakse kopirati 1080p film na tablet i da ga gledas na 10" u manjoj rezoluciji. Baterija ionako moze da izdrzi 1080p.

ljudi o čemu mi ovde pričamo? 720p i ipad2? pa pobogu 720p pustaju kineski tableti bez ikakvog štucanja već godinu dana!!! ipad2 ako ne može da pusti 1080p na hdtv nek se obrišu odma!
TI kineski tabletu imaju dedicate VP cip za decoding H264...
Kineski procesori ne bi ni 720p mogli da puste ...

Da.. jer niko nije lud da trosi silno vreme kovertujuci film u rezoluciju koju tablet moze da pusti. Mnogo je lakse kopirati 1080p film na tablet i da ga gledas na 10" u manjoj rezoluciji. Baterija ionako moze da izdrzi 1080p.

Ne govorim o mogucnosti iPad2 za tako nesto kao ni o autonomiji...Ne razumijem rezon po kom je bolje spakovati citava 2 i po filma na osnovni model (pretpostavimo) i zatim pustati 1080p na 10" sa mono zvucnikom???

Neces gledati filmove po citav dan na njemu zaboga, vec kad si na odmoru ili jednom u 2-3 dana ...

Sta je problem preko noci pustiti kroz Handbrake 7-8 filmova koje hoces i dobiti 720p sa neznatno manje detalja a pri tom se ustedi mnogo dragocjenog prostora?

Ali kineski modeli koji kostaju 3x manje to mogu.. verovatno i iPad2 to moze ali Apple ne dozvoljava jer smatra da to nije potrebno korisnicima.

Ja takodje mislim da niko nije lud da samo sa jednim filmom napuni ceo slobodan prostor na tabletu kada moze mnogo vise filmova da stane u manjoj rezoluciji.
Recimo kada planiram negde na put, pre cu staviti pet ili sest filmova umesto jednog, jer kvalitet na tako malom ekranu je isti a kuci ako hocu HD imam PC sa terabajtima, takodje konvertovanje danas i nije neki posao, mada vecina vec skida film u formatu koji mu odgovara.

Poslednja izmena:
narode, da li i vama cesto pucaju aplikacije tipa tapatalk-a , twitter-a i my pad-a? Pocesto mi se desava da samo prsne i ode u gl.ekran...Inace, sve su ipad varijante, a tapatalk je i paid uz to...

Tapatalk i Twitter koristim dnevno i normalno sve radi, nemam problema, mada na prvom iPad, ne na dvojci.

Zar se vama ne čini da je sva ta komplikacija i zavrzlama oko videa i iPad toliko gubljenje vremena da ja postavljam vama pitanje, šta je to toliko bitno odgledati na iPad i zašto je nužno gledati nešto u visokoj rezoluciji? Ja evo pokušavam da postavim sebe u tu poziciju, za godinu dana koliko imam iPad nisam ni jedan video materijal usnimio i odgledao.

Ozbiljno pitam, interesuje me vaš pogled na to.

Poslednja izmena:
Ma to je sad vaganje ciji je veci.... Visa rez od 720p nema smisao ni na jednom tabletu, ukoliko se gleda na samom tabletu i to ipad2 savrseno radi, bez seckanja uz avplayerhd. Striming i hdmi out uz rez 1080p .... To nisam probao pa necu da lupqm.

Zar se vama ne čini da je sva ta komplikacija i zavrzlama oko videa i iPad toliko gubljenje vremena da ja postavljam vama pitanje, šta je to toliko bitno odgledati na iPad i zašto je nužno gledati nešto u visokoj rezoluciji? Ja evo pokušavam da postavim sebe u tu poziciju, za godinu dana koliko imam iPad nisam ni jedan video materijal usnimio i odgledao.

Ozbiljno pitam, interesuje me vaš pogled na to.

Nije nuzno gledati svakako,ali kad si na odmoru recimo, moze da skrati par sati prilikom putovanja ili tokom boravka. Prosle god sam isao kolima BG-Valensija (oko 2300km u jednom cugu) i da budem iskren, ne znam sta bih radio da nisam imao 10-ak filmova i nesto muzike....

Takodje, gleda ti se neki film kuci, ne pali ti se komp samo zbog toga a imas film na iPadu,zasto ga ne odgledati iz kreveta/fotelje/cega god?

Eto par banalnih primjera iz mog iskustva.

Takodje, gleda ti se neki film kuci, ne pali ti se komp samo zbog toga a imas film na iPadu,zasto ga ne odgledati iz kreveta/fotelje/cega god?

Ovo nisi trebao nikako da stavis. Mislim nemoj da se ljutis, ali ja bih, kada bih video nekog da kuci gleda film na iPad-u poslao ili u G.Toponicu ili kod Laze :)

bem li ga nema teorije da rekompresujem filmove.... pa brze mi je da skinem sa neta isto to ali sa manjom rezolucijom....

Gledati kuci film na tabletu? Ja ne vidim sta je tu normalno... Zar kuci gde treba uzivati u filmu, oustiti se i uzivati....

Pa to sam i hteo da kažem, zar nije uživanje gledati film na velikoj dijagonali, u 5.1 audio formatu, zavaljen u fotelju ili ležaj... :)
'Ajde u redu da negde putuješ pa prekratiš vreme ali ja više volim da trošim vreme na Angry Birds, Plants vs Zombies, Zen Bound... :) ako baš imam vremena za to. Ali to je samo moje mišljenje.

@priest77 Ako ovo nije "pushka" trebao bi danas da se pojavi .... no, vec sam vise izgubio svaku nadu da ce se ikada pojaviti :)

Link

Poslednja izmena:
Moze li mali hint (moze i na private) gde moze da se kupi iPad 2 (za 3G) u Srbiji? (Naravno neotpakovan) Ne ide mi se do Madjarske :)

Video sam neki sajt koji se reklamira na Facebook-u, ali mi nisu nesto sigurni (About stranica na sajtu im ne radi (!)).

Hvala!

Da li postoji neki Video plejer koji može da reprodukuje sadržaj sa mreže? Recimo, hoću u kućnoj mreži da povučem neki video sa deljivog storidža i prikažem na iPad.

Jedno glupo pitanje.
Da li postoji efikasan nacin da kada kucam nesto na ipadu pa pogresim i to skontam par reci kasnije, da se jednostavno brzo vratim na slovo koje zelim da promenim i izbrisem ga. Dakle sa prstom mogu odmah otprilike da ga zabodem, ali to je u principu red iznad, ispod, par slova napred nazad, e sada kada sam to uradio da li mogu nekako kao na androidu da strelicama tacno dodjem dela koji zelim jer me ovo najblaze receno izludjuje kada svaki put moram deset puta da stiskam prstom ne bi li nekako na srecu potrefio bas slovo koje zelim.

Pa zadrzis malo duze prst na ekranu i pojavice se lupa, sa njom ides tacno do slova koje si pogresio ...

Da li postoji neki Video plejer koji može da reprodukuje sadržaj sa mreže? Recimo, hoću u kućnoj mreži da povučem neki video sa deljivog storidža i prikažem na iPad.

trebalo bi da mozes da aktiviras cifs (samba) i da lokalno mountujes externi storage. posle toga pustas bilo koji fajl bilo kojim player-om kao da je u lokalu. tako funkcionise na androidu a kolko znam cifs funkcionise i na iOS (jailbreak-ovanom)

Još samo da izađe jailbreak za iPad2 :)

trebalo bi da mozes da aktiviras cifs (samba) i da lokalno mountujes externi storage. posle toga pustas bilo koji fajl bilo kojim player-om kao da je u lokalu. tako funkcionise na androidu a kolko znam cifs funkcionise i na iOS (jailbreak-ovanom)
Znam ja to, ali ne mogu ja da aktiviram nešto što nije pod mojom kontrolom. Evo da objasnim. Radi se o tome da postoje neke video lekcije kojima treba da pristupim, neke su kod mene kući i to je ok, neke su na udaljenoj lokaciji kojima treba da pristupam preko VPN a neke su u kancelariji u lokalu (u BGD) kojima po želji mogu da pristupam, kada sam tamo. Da ne bih nosio laptop i skidao sve to pa gledao (ili koristio laptop uopšte), palo mi je na pamet da pratim kad želim i šta želim na iPad. Znači, treba ono što sam pitao, bez ikakvih podešavanja i servisa, jednostavno unosom UNC adrese ili kroz "browse" Win mreže naći fajl i reprodukovati.

Ako može, naravno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno