Šta je novo?

iPad 2

Nah, samo treba celoj situaciji da se pridje nepristrasno. imao iP 2g,3g,3gS, sad Desire HD i SGS (a izmedju toga svasta nesto). Iskreno svi su dobri za nesto. I sensation je odlican ali isto tako i ip4. Mozda Sensation ima jaci HW ali je iOS bolje optimizovan pa rade isto (mislim ja sam svojevreno kukao kako SGS radi sporije od mog starog 3Gsa, i radio je na kojekakvim shit romovima. Dok sad mislim da SGS radi istom brzinom kao sto je radio 3Gs).

Uostalom, kao sto sam 1000 puta rekao :), svako kupuje sta zeli i sta mu je potrebno. Ali isto tako nema razloga pljuvati nesto drugo kao sto se radi:), zar ne?:).

Isto sa iPadom, neko ce uzeti njega neko android tablet, ali nema potrebe doci sad ovde i prosuti drvlje i kamenje po iPadu (ne kazem da ti radis neko vidjalo se to bas).

A i sto kaze priest procenat ljudi koji kupuju tablete a zele da isplate isti taj tablet njegovim koriscenjem tezi 0. (sto znaci nije to do iPada, nego do bilo kog tableta).

P.s. Znaci samo otpakuje, stavi u torbicu i laganezi :D? Znaci nema vise zapisivanja kad se izlazi iz zemlje sta nosis i sta donosis natrag:).

Naravno, svako svoj novac moze da trosi kako hoce, ovde sam ja malo subjektivno prisao situaciji :),... iPad 2 je trenutno najbolji tablet na trzistu, ali dokle ce Apple drzati tu glavnu rec pitanje je :),...

Inace sto se tice prenosa, samo ga otpakuje eventualno ukljuci (za svaki slucaj, ako ovi krenu da traze dlaku u jajetu) i prenese kao svoju licnu stvar, nema carinjenja nista,... Meni je tetka donosila pre 2 godine WD Passport koji je tada kostao oko 110-120 e, trebao je da bude ocarinjen, ali iako je bio u full pakovanju niko nije pravio problem, ali ipak iPad je malo ozbiljnija stvarcica od tog HDD-a tako da bi najbolje bilo da postupi na nacin koji sam vec opisao :),...

Pa ne znam da li je bas tako.

Kad prelazis granicu i nosis laptop ti treba da ga prijavis pre nego sto izadjes iz zemlje, tako da kad ulazis ponovo carinik vidi da je to tvoja masina pa te ne tera da placas carinu.

Ovo sam, normalno, saznao na tezi nacin - prvo nosenje laptopa pre 7-8 god. preko granice, na Surcinu mi niko nista nije rekao (iako su videli na skeneru sta je u torbi), ali su me zato maltretirali kada sam se vratio u zemlju (sto ga nisi prijavio, pa kako nisi znao, pa sto se pravis da ti niko nije rekao itd).

Mislim da nesto slicno vazi i za tablete obzirom da kostaju koliko i notebook.

mislim da je to na granici individualno, tj kako dune cariniku. kad sam pre 6, 7, 8 godina (davno bese) isao na more, jedan lik na granici vadi laptop da prijavi da iznosi, carinik samo odmahuje rukom, kao nema potrebe.

moj brat svake godine dolazi iz amerike, uvek nosi lap sa sobom i nikad ga nisu smarali ni kad ulazi ni kad izlazi iz zemlje.

Ma verovatno po pravilu mora da se prijavi, samo sto carinike mrzi da ti naprave list i puknu pecat.

Ajd da je bio neki laptop, nego matora raspala toshiba za koju se iz aviona videlo da jedva radi :) Doslo mi da ga ostavim tamo i oteram budalu u tri lepe.....

Ја рецимо релативно често путујем вани, и никада нисам имао проблем са лаптопом...чак га нисам никада ни пријављивао.
Што се уношења новог хардвера тиче, мени је рођак прошверцовао ипад2 преко царине пре пар дана, без икаквих проблема...још су га, с обзиром да има исто име и презиме као један лик са потерница, комплет претресали, и ништа... наравно,рекао сам му да кутију баци, и сачува све сем кутије...

Pre su smarali sa prijavljivanjem.. sada su odustali jer mnogo putnika ima laptop.

iPad moze da posluzi i Big Laletu :)

[YOUTUBE]LAhP-yLJJ9s[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
где купити неку солидну футролу за двојку?

@salac
Sa iOS 5 iPad 2 dobija podrsku za 1080p video :eyebrows:

9to5Mac notes that with iOS 5 beta 1, 1080p video now syncs and plays smoothly on the iPad 2. Prior to iOS 5, iTunes wouldn’t even sync true HD video: now it handles it like a champ.

LINK

Poslednja izmena:
Jel to znači da pušta nekonvertovane 1080p video klipove?

@djurkash
pa imas te futrole na raznim mestima, u apple prodavnici u TC Usce ili u GlobeNet-u u Maksima Gorkog (obe u BGD). Mislim da bi mogao da prodjes i sa torbicama za 11-incne laptopove.

@priest77
jao priest.... evo odmah cu da ti kazem - na ekranu ipada 2 nikada neces moci da vidis 1080p video bez uzasnih penala u frejmovima. Zasto je to tako ostavljam ti da proucis sam guglajuci diljem interneta, posto ocito imas vremena na pretek jer svaki dan zasipas ovaj topic postovima :)

Ja nikada necu ni koristiti na tabletu 1080p i ko zna sta oni planiraju sa tom podrskom (najverovatnije streaming na tv) ali hteo sam samo da te informisem jer koliko vidim ovi sto su probali kazu da ide glatko :)

@djurkash
musclenerd je na twiteru rekao da ne preporucuje ljudima da stave betu iOS 5 ako planiraju da urade JB za postojeci 4.3.3

Poslednja izmena:
Da, ali su neki ljudi potvrdili da su uspesno vratili 4.3.3 nakon 5.

Ja nikada necu ni koristiti na tabletu 1080p i ko zna sta oni planiraju sa tom podrskom (najverovatnije streaming na tv) ali hteo sam samo da te informisem jer koliko vidim ovi sto su probali kazu da ide glatko :)

Striming u 1080p nikad nije bio sporan ni za konkurenciju sa dvojezgarnim CPU-ovima, to tamo ide bez ikakvih problema. Problem je u skaliranju HD slike pune rezolucije 1920x1080 na rezolucije ekrana telefona/tableta (gde se prakticno vrsi konverzija u letu).

iPad 2 koji posedujem tecno pusta 1080p YouTube sadrzaj i prikazuje na TV u Full HD rezoluciji preko HDMI adaptera

pa realno, ima zmaja od soc-a 1080p je boranija za njega... doduše taj 1080p yt što si ti puštao, verovatno je truba, sigurno nije blue ray kvalitet, možda bi se ipad2 mučio kad bi mu bacio neki film od 50+GB, ali who cares, dovoljno je i ovo...

ipad 2 ne pusta u 30 fps ni 720p na touchscreen ekranu, licno isprobao. Koji je tacno bio format nemam pojma, to je bio jedini mkv koji sam imao (Oceans, 4.5 giga velicina mkv fajla). HDMI dongl nemam pa ne mogu da isprobam na sta bi to licilo na TV-u.

Poslednja izmena:
720p klipovi rade odlicno, mislim da se cak nijedan frejm ne gubi, koji si player koristio, da li je imao podrsku za A5? 1080p je vec prevelik zalogaj, pusta ih ali se gubi dosta frejmova.

avplayer

Avplayer upravo i koristim za HD materijal, ranije verzije nisu podrzavale dual core, mozda je do toga, ako meni na rec ne verujes dovoljno je pogledati poslednjih par review-a na Appstore-u, ljudi govore da 720p H264 klipove pustaju tecno.

kod mene je zadnja verzija sa dualcore podrskom avplayera, a da li je h.264 ili nesto drugo nemam pojma. sve u svemu krza i secka od pocetks do kraja.

ljudi o čemu mi ovde pričamo? 720p i ipad2? pa pobogu 720p pustaju kineski tableti bez ikakvog štucanja već godinu dana!!! ipad2 ako ne može da pusti 1080p na hdtv nek se obrišu odma!

najnoviji avplayer, a fajl je 1280x544 h.264, 6ch 48 khz dca.

@ed_hunter
ne verujem da ne pusta svaki mkv ali ocito ima profila i formata koji se teze svare. moj uzorak je isuvise mali (jedan mkv fajl koga imam) da bi bilo sta konacno moglo da se zakljuci.

Poslednja izmena:
Izgleda da je JB veoma blizu

@comex
-My goal today is to prodce a scrolling library that doesn't fall into uncanny valley, by exactly mimicking the behavior of UIScrollView.

-for the web, I mean

-My challenge is that the only reliable solution is to look at UIScrollView's code, but I haven't "learned to read" these FP insturctions.

- (the scroller is for the jailbreak site)

Tako da ubacite u favorites jailbreakme.com i refreshujte ovih dana :)

Vrh Dno