Šta je novo?

iPad 2

Ni ja ne vidim sto bi neko uzimao znacajno skuplji 3g model u slucaju da ima fon sa wifi tetheringom i odgovarajucom karticom.

edit: dapimp za minut brzi od mene :)

Meni danas stigao, ipad2, osnovni model 16GB, kupljen u Apple store u Londonu. Prvi utisci vise nego povoljni, a valjda ni taj JB neće još dugo...

P.S. e, moj Priest, kada dva androidaša kupe "dvojku" pre tebe, treba da se pokriješ ušima...ili bar da pazariš jedan xoom ili tab :d
Ne znam ko treba da se prekrije usima. :p

Switch ga ima odavno.

Meni danas stigao, ipad2, osnovni model 16GB, kupljen u Apple store u Londonu. Prvi utisci vise nego povoljni, a valjda ni taj JB neće još dugo...

P.S. e, moj Priest, kada dva androidaša kupe "dvojku" pre tebe, treba da se pokriješ ušima...ili bar da pazariš jedan xoom ili tab :d
Ja pare za bacanje na android igracke nemam :)
Prvo ste ubedili ljude kako iOS ne valja i posle, jedan po jedan kupujete iPad, polako cete sami skontati koliko je to ozbiljnija stvar od androida :)
Koriscenje iOS uredjaja jeste uzivancija bez obzira sto za sada nema widgete, ali kvalitet i pouzdanost samog uredjaja u kombinaciji sa kvalitetnim softverom koji RADI, je kljuc uspeha.

Mene su zeznuli madjari, rezervisao sam u Budimpesti iPad i cekao tri nedelje da stignem na red pa me pozvali i rekao sam im da cu u cetvrtak ici tamo ali nisam uspeo, zvao ih ponovo u cetvrtak uvece da odlozim za jedan dan. Javila mi se neka druga radnica tamo i kaze nema problema i kad ono sutra oni mi prodali iPad.
Inace i ja sam uzeo 32GB wifi only verziju jer mi 3g skoro uopste ne treba, i cak i kada mi treba, ukljucim hotspot na iPhone.
Dvoumio sam se, sta je bolje, 3G ili vise GB, i izabrao GB :)

Poslednja izmena:
To su aplikacije koje su napravljene bas za iPad, a koliko ja znam mozes da koristis i iPhone aplikacije, ali one ne izgledaju tako dobro i nisu bas preko celog ekrana.

U svakom slucaju iPad 2 se prodaje ko lud i bice jos vise novih aplikacija za njega upravo zbog toga sto je popularan.

Poslednja izmena:
Switch ga ima odavno.

Ja pare za bacanje na android igracke nemam :)
Prvo ste ubedili ljude kako iOS ne valja i posle, jedan po jedan kupujete iPad, polako cete sami skontati koliko je to ozbiljnija stvar od androida :)
Koriscenje iOS uredjaja jeste uzivancija bez obzira sto za sada nema widgete, ali kvalitet i pouzdanost samog uredjaja u kombinaciji sa kvalitetnim softverom koji RADI, je kljuc uspeha.

Mene su zeznuli madjari, rezervisao sam u Budimpesti iPad i cekao tri nedelje da stignem na red pa me pozvali i rekao sam im da cu u cetvrtak ici tamo ali nisam uspeo, zvao ih ponovo u cetvrtak uvece da odlozim za jedan dan. Javila mi se neka druga radnica tamo i kaze nema problema i kad ono sutra oni mi prodali iPad.
Inace i ja sam uzeo 32GB wifi only verziju jer mi 3g skoro uopste ne treba, i cak i kada mi treba, ukljucim hotspot na iPhone.
Dvoumio sam se, sta je bolje, 3G ili vise GB, i izabrao GB :)

Ti si stvarno nepopravljiv. Ali ne vredi s tobom polemisati, a jos manje objasnjavati ti nesto.

@caesar, mogu iphone apss ali ne izgledaju najsrecnije.....
http://i.imgur.com/cecKm.jpg
http://i.imgur.com/SHPn1.jpg

Poslednja izmena:
Video sam da postoji neki tweak na cydia koji moze te iphone aplikacije da prikaze preko celog ekrana i tako izgledaju bolje.

P.S. Ne znam da li ste znali da gestures mogu da se aktiviraju bez JB-a, treba vam mac i xcode

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Video sam da postoji neki tweak na cydia koji moze te iphone aplikacije da prikaze preko celog ekrana i tako izgledaju bolje.

P.S. Ne znam da li ste znali da gestures mogu da se aktiviraju bez JB-a, treba vam mac i xcode

FullForce se zove ali neće svaka app ko što reče @yooyo. "Gestures" se može aktivirati i prostom izmenom 3 fajla: com.apple.springboard.plist, General.plist i K48AP.plist (za iPad). Evo instrukcija link

To ne vazi za iPad 2 jer ti treba JB, sa xcode moze bez JB da se odradi. Najverovatnije da ce u iOS5 one vec biti ukljucene jer to stvarno dobra stvar.

Jeste apple bije ljude da kupuju njihove proizvode. :)
Ako je sve samo reklama, zasto ljudi koji su kupili jedan njihov proizvod i posle malo koriscenja tog uredjaja, uglavnom ga ne prodaju nego vecina hoce jos neki njihov proizvod jer imaju dobro iskustvo sa prvim?

P.S. Ako ce biti u ponedeljak WWDC prenos uzivo na netu, zanima me da li postoji neki hejter odavde koji to nece pratiti? :)

Ako je sve samo reklama, zasto ljudi koji su kupili jedan njihov proizvod i posle malo koriscenja tog uredjaja, uglavnom ga ne prodaju nego vecina hoce jos neki njihov proizvod jer imaju dobro iskustvo sa prvim?

P.S. Ako ce biti u ponedeljak WWDC prenos uzivo na netu, zanima me da li postoji neki hejter odavde koji to nece pratiti? :)

cc kako mozes nekog prozivati da je hejter ili da podbada, a pises takve komentare ???

evo da ti kazem da "hejtujem" apple, ali opet cu gledati livestream WWDC

Poslednja izmena:
@manfromearth
Pitao sam ko od vas nece gledati a ne ko hoce jer znam da cete svi to gledati samo zato sto "ne valja". :)

@djurkash @Caesar
Za sta vam treba forum?
Skuvane romove nemate na iOS a sve potrebne tutoriale imate recimo na iClarified.
Za pirateriju na PC imate apptrackr, a verzija toga na samom uredjaju je installous koji radi upravo kao i sam appstore samo besplatno :)

Od popularnih foruma koje ja koristim su xsellize, sinfuliphone ali mozda postoji jos nesto samo za iPad sto ja ne znam
I naravno tu je i nas iSrbija.

Poslednja izmena:

Da ali su napravili ogroman hype za tim iPad-om, ima i drugih revolucionarnih proizvoda, tipa onaj funrobot kako se vec zove sto sam usisava kucu, napraivo ga MSI, 400$ kosta, to ima za 90% populacije vecu upotrebnu vrednost do iPad-a,....

Marketing, marketing :), hteo ti to ili ne,...

Ne hejtujem Apple, samo me nervira njihova nonsalantna politika, a WWDC 95 % necu gledati, nemam vremena, sta je najbitnije procitam za par minuta,...

Pa ti kupi usisisvac niko ti ne brani :)
A marketing je marketing i svako se reklamira, ali kazem ti ako bi imali samo marketing kao sto ti pokusavas da dokazes, odavno bi propali jer svako posle par sati koriscenja nekog proizvoda moze da skonta da li je prevaren ili nije i to uopste nije ovde tema. :wave:

Poslednja izmena:
Pa ti kupi usisisvac niko ti ne brani :)
A marketing je marketing i svako se reklamira, ali kazem ti ako bi imali samo marketing kao sto ti pokusavas da dokazes, odavno bi propali odavno jer svako posle par sati koriscenja nekog proizvoda moze da skonta da li je prevaren ili nije i to uopste nije ovde tema. :wave:

Usisavacu rucno :),...

Naravno tu si u pravu, ali marketing moze da pomogne jako puno i izbaci nesto na povrsinu i "napali" vecinu da taj proizvod kupi. Naravno iPad ima sto sta da ponudi. Evo kada bi imao dva tableta koji su u svakom mogucem smislu isti, da je na jednom Samsungov logo, a na drugom Apple-ov logo, 90% ljudi bi uzelo Apple :), i ja bih bio u tih 90%, sam zakljucujes ko je kriv za to :). Ja licno nemam nekih ogromnih problema sa tim brendovima, ali trenutno da pitas prosecne korisnike koji bi pre telefon uzeli HTC Sensation ili iPhone 4, pretpostavljam da bi se vecina odlucila za iP :), jednostavno za vecinu prosecnih korisnika Apple je vrh u svakom mogucem smislu, a kada ih pitas zasto veze nemaju, opet zakljucujes sam sta je uzrok tome :),...

Zamalo da i ja budem zrtva te marketinske igre (vise puta sam dolazio u iskusenje), ali hvala Bogu, zdrav razum je na kraju ipak pobedio :),...

Haha smesno je procitati tako nesto. Iz kog razloga. "Razum je pobedio" :). Po kom to osnovu:)?! Svaki telefon je dobar, pogotovo danasnji iz klase ip4 tako da marketing ne igra neku ulogu tu. Nego ko sta voli. I sad je najsmesnija kontra koja se udara kao e sad necu kupim iphone4 zato sto je to apple i zato sto ima ne znam kakav marketing:). To se kosi sa mozgom:) (inat hm....).

Back to topic.
IPad 2 porucen donosi ortak iz amerike(3g model) pa de nadam da ce preneti to lagano preko granice pa se javljaju utisci:)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

@salac
AVplyer nije jedini koji podrzava titlove ali jeste najbolji i pusta sve zivo dok taj VLC sto je povucen nije pustao bas sve formate i nije sve islo glatko (imas poredjenje i ovde na forumu) a povucen je zato sto nema nikakve veze sa pravim VLC-om koji znamo na PC i bunili su se autori pravog VLC.
Novije verzije AVPlayerHD imaju podrsku za dual core koji se nalazi u iPad2 i zato pusta lepo i zahtevnije stvari.
Sto se tice skaliranja, na iPad veoma uskoro nece uopste biti potrebe da se pokrene bilo koja iPhone aplikacija i da se koriste takve improvizacije (po kojima je poznat neko drugi ), ali ako je neko naviknut na improvizacije to mu nece smetati i tablet aplikacije nece igrati presudnu ulogu ako ne postoje.

Haha smesno je procitati tako nesto. Iz kog razloga. "Razum je pobedio" :). Po kom to osnovu:)?! Svaki telefon je dobar, pogotovo danasnji iz klase ip4 tako da marketing ne igra neku ulogu tu. Nego ko sta voli. I sad je najsmesnija kontra koja se udara kao e sad necu kupim iphone4 zato sto je to apple i zato sto ima ne znam kakav marketing:). To se kosi sa mozgom:) (inat hm....).

Razum je pobedio po tom osnovu, da ce lap po toj ceni isplatiti sebe jako brzo, par meseci, a tablet ce se u mom slucaju isplatiti nikad :), mislim da sam izvlacis zakljucak iz ovoga.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3875&idPhone2=3275

Dobar je telefon iPhone 4, ali za isti novac moze da se uzme mnogo bolji telefon, zato postoji konkurencija :),...

Samo nek ti ortak otpakuje taj model, eventualno ukljuci, procice 100 % :),...

Ne znam odakle tebi ideja da ljudi kupuju iPad da bi taj ipad sam sebe isplatio? To radi mozda 1% ljudi.

P.S. Ti kupi taj HTC i tesi se da imas bolji telefon od iP4, bar na papiru :)

Poslednja izmena:
Ne znam odakle tebi ideja da ljudi kupuju iPad da bi taj ipad sam sebe isplatio? To radi mozda 1% ljudi.

P.S. Ti kupi taj HTC i tesi se da imas bolji telefon od iP4, bar na papiru :)

Mogu da ti dam odgovor na ovo, ali i ti i ja cemo i dalje da mislimo isto, tako da cela ova diskusija ne vodi nicemu :).

Utesicu se :),...

Nah, samo treba celoj situaciji da se pridje nepristrasno. imao iP 2g,3g,3gS, sad Desire HD i SGS (a izmedju toga svasta nesto). Iskreno svi su dobri za nesto. I sensation je odlican ali isto tako i ip4. Mozda Sensation ima jaci HW ali je iOS bolje optimizovan pa rade isto (mislim ja sam svojevreno kukao kako SGS radi sporije od mog starog 3Gsa, i radio je na kojekakvim shit romovima. Dok sad mislim da SGS radi istom brzinom kao sto je radio 3Gs).

Uostalom, kao sto sam 1000 puta rekao :), svako kupuje sta zeli i sta mu je potrebno. Ali isto tako nema razloga pljuvati nesto drugo kao sto se radi:), zar ne?:).

Isto sa iPadom, neko ce uzeti njega neko android tablet, ali nema potrebe doci sad ovde i prosuti drvlje i kamenje po iPadu (ne kazem da ti radis neko vidjalo se to bas).

A i sto kaze priest procenat ljudi koji kupuju tablete a zele da isplate isti taj tablet njegovim koriscenjem tezi 0. (sto znaci nije to do iPada, nego do bilo kog tableta).

P.s. Znaci samo otpakuje, stavi u torbicu i laganezi :D? Znaci nema vise zapisivanja kad se izlazi iz zemlje sta nosis i sta donosis natrag:).

Nazad
Vrh Dno