Šta je novo?

iOS 9

pa mozes za svako ime da napises new notes i pejstujes sve [emoji4].
tako bih ja odradio i uvek su tu. seckace ti i dalje dok ne odradis clean a on se preporucuje pri prelasku na skroz novu verziju iOS-a.

pogledaj i programe tipa iBackups i slicno koji imaju opciju da bekapujes pa vratis posebno poruke, slike, mejlove... itd.

Vi sa problemima, da li ste radili OTA ili restore i set up as new?
Imao sam i ja problem posle OTA, ali kad sam odradio restore iOS 9 radi savrseno, bolje nego bilo koji pre njega na iP6.
+1
Uradio restore pa set up as new na 4S(!?) I sve radi normalno kao I na iOS8,ne razumem kako vama koci I stuca na sesticama I cemu toliko pljuvanje ,problem je ocigledno da vas I nacina updejta....

Tebi je na 4S stekala i osmica, pa ne vidis razliku. Nebo i zemlja.

Prvo sam instalirao Crystal, bio je besplatan jučer, danas je 0.99$. Video sam da dobro radi.
U međuvremenu sam video da na netu najviše hvale Peace (2.99$), pa sam ga kupio i sad ga koristim.
Staviću u temi o iOS aplikacijama više detalja.

Eto Peace povucen za dva dana postojanja. Daju refund.

Šta treba da se desi kad se uključe slušalice? Kod mene se ne dešava ništa, a smatram da je to korisna stvar. Jel treba negde da se uključi taj proactive?

Zaključaj telefon,stavi slušalice, i klikni na home dugme, pogledaj donji levi ugao.

Sa aux kablom neće. Probaću kasnije sa original slušalicama

+1
Uradio restore pa set up as new na 4S(!?) I sve radi normalno kao I na iOS8,ne razumem kako vama koci I stuca na sesticama I cemu toliko pljuvanje ,problem je ocigledno da vas I nacina updejta....
Čekaj... ako proizvođač nudi OTA update, zar ti nije logično da se podrazumeva da i takav update treba da radi korektno? Tako da nije do korisnika, nego je baš do njih. To što je neko pametan provalio da je bolje na onaj drugi način, je druga priča.

Tip je skontao da blokira i sadrzaj koji nije za blokadu i osecao se zbog toga nelagodno. Ako mene pitas dobio je novac od nekog veceg igraca :)

Čekaj... ako proizvođač nudi OTA update, zar ti nije logično da se podrazumeva da i takav update treba da radi korektno? Tako da nije do korisnika, nego je baš do njih. To što je neko pametan provalio da je bolje na onaj drugi način, je druga priča.

Ja restore radim samo na ovim vecim prelazima, na manjim iskljucivo OTA.
Zasto? Plasticno da objasnim. Pijes pivo iz jedne case (iOS 8.4.1), pa u nju sipas vino (iOS 9), da li ce to vino imati pravi ukus? Ne. Da li se to vino moze piti iz iste case iz koje si pio pivo? Da. To je sustina. Telefon ce raditi, ali kad je veca promena onda prosto treba (ne treba, ali je pozeljno) sve odraditi iz pocetka i nece biti nikakvih problema. Isto kao i na drugim sistemima sto moras wipe cache i factory reset. U sustini, ovo je jedno obicno flesivanje i nista drugo. Cak i korak krace od onoga sto se radi na Androidu (nema ulazenja u recovery i wipe).

Elem, baterija izgleda kida kako drzi na iP6. Cekam da se isprazni do kraja pa da vidim konacni rezultat. Ovo za sada je impresivno.

Sve je tačno šta si napisao i apsolutno se slažem s tobom. Jedino što nisam pričao o tome, nego da je Crapple slagao četrnaestogodišnju crnkinju iz Luizijane da slobodno može sa osmice na devetku i putem OTA... ako me razumeš.

Zasto? Plasticno da objasnim. Pijes pivo iz jedne case (iOS 8.4.1), pa u nju sipas vino (iOS 9), da li ce to vino imati pravi ukus? Ne. Da li se to vino moze piti iz iste case iz koje si pio pivo? Da. To je sustina. Telefon ce raditi, ali kad je veca promena onda prosto treba (ne treba, ali je pozeljno) sve odraditi iz pocetka i nece biti nikakvih problema. Isto kao i na drugim sistemima sto moras wipe cache i factory reset. U sustini, ovo je jedno obicno flesivanje i nista drugo. Cak i korak krace od onoga sto se radi na Androidu (nema ulazenja u recovery i wipe).

Elem, baterija izgleda kida kako drzi na iP6. Cekam da se isprazni do kraja pa da vidim konacni rezultat. Ovo za sada je impresivno.

Ovo tvoje bi imalo smisla ako bi 9 bio dizajniran od nule, a sa obzirom da to nije, ne vidim razliku sto OTA nije ekvivalent onom restoreu na nuli na kojeg ces opet vratiti backup 8.4.1. Ja sam od 3GS i 5.0.1 na ako se ne varam do 6 8.4.1 uvijek radio OTA update i uvijek je radio perfektno.

I sad sam na iOS9 uradio OTA i nakon toga clean restore na isti i štekao je oba puta daleko više nego 8.4.1. Zato sam se vrnuo brzo nazad.

Pojavio se lag pri otkljucavanju sa status barom, prvo se pojave ikonice pa onda status bar, radio i restore pa set up new i dzabe

Zivo me interesuje koliko je to bolja sada baterija, pogotovo ako neko ima 6 plus...I pogledajte, kada se udje u statistiku baterije ima fora da se vidi koliko je koja aplikacije drzala ekran ukljucuenim, sumirano naravno...

Evo na ip6, prvo praznjenje.
Poslednja 3h je bio na wifi, ostalo vreme na 4G. Sinhronizacije popaljene, auto osvetljenje, lokacija upaljena.
ef7f369571718df83ce84244169d6d37.jpg

Iphone 6+ po meni baterija slicna kao i na 8.4.1, cak malo i gora nego pre.

25c99d60dff2d71142adf4b8b249bb15.jpg

Poslednja izmena:
Kako da uradim restore ? clean restore, jel to briše sve ?

Jel ostaju podaci, aplikacije , konkretno komercijalna banka. Sećam se kad sam je aktivirao, da sam dobio broj od nekih 20 cifara.

Imenik

Nije mi jasno sada, zar 6 ne bi trebalo da gura 10h usage a 6+ 12h? Po vašim slikama je to dosta manje...

Pa i standby time isto troši bateriju zar ne? Prebaci standby u usage i dobices i vise od 10 odn 12h.

Poslednja izmena:
Kako da uradim restore ? clean restore, jel to briše sve ?

Jel ostaju podaci, aplikacije , konkretno komercijalna banka. Sećam se kad sam je aktivirao, da sam dobio broj od nekih 20 cifara.

Imenik

Lagano. Povezes telefon i racunar kablom. Upalis iTunes, uradis bekap na racunar i onda kliknes na "restore iPhone". Kad sve zavrsi mozes da vratis bekap koji si prethodno odradio, vratice ti doslovno sve, cak i raspored aplikacija, ali mislim da ove za banke nece raditi dok ti je ponovo ne aktiviraju tj dok ti ne daju taj kod (tako je barem sa intezom).

Mislim da je covek hteo da kaze kako se baterija prazni/trosi cak i kad se ne koristi telefon, sto jeste istina.
Elem, meni je na prethodnom 8.4.1 baterija bila ocajna, skoro da nisam dan mogao da sastavim ako iole intenzivnije koristim telefon. Sada na ovom poslednjem se stvar znacajno popravila. Siguran sam da ce mi izgurati dan bez problema, otprilike kao sto je bilo na 8.4. Ne zanima me koliki je sot ili usage ili standby, to je cista patkometrija kao i sinteticki testovi. Bitno je da telefon radi, kako radi, kao i to da gura dan bez bojazni da ce riknuti bas onda kad ti je najpotrebniji.

Mislim da je covek hteo da kaze kako se baterija prazni/trosi cak i kad se ne koristi telefon, sto jeste istina.
Elem, meni je na prethodnom 8.4.1 baterija bila ocajna, skoro da nisam dan mogao da sastavim ako iole intenzivnije koristim telefon. Sada na ovom poslednjem se stvar znacajno popravila. Siguran sam da ce mi izgurati dan bez problema, otprilike kao sto je bilo na 8.4. Ne zanima me koliki je sot ili usage ili standby, to je cista patkometrija kao i sinteticki testovi. Bitno je da telefon radi, kako radi, kao i to da gura dan bez bojazni da ce riknuti bas onda kad ti je najpotrebniji.
Znam ja dobro šta je hteo da kaže, a i ova diskusija nije ograničena samo na ovu temu, i znam o čemu pričam...Zainteresovan sam za 6 plus, ali samo ako je poboljšano trajanje baterije u novom iOSu, a ne pogorsano, kako izgleda na osnovu prvih rezultata...

Poigrao se malo sa svojim vremešnim 4S i evo ga k'o nov :) Uradio sam mu restore, a ako počne nešto da krlja, vratiću ga na 8.4.1 na kome je takođe lepo radio.
Prvi utisci su da ne vidim neku veliku razliku ni u + ni u - u odnosu na prethodnu verziju. Imam utisak da je odziv i na odlazni i na dolazni poziv nešto brži, a deluje mi i da je nešto glasniji. Aplikacije koje koristim rade jednako dobro kao i pre, dok je kretanje kroz menije nešto sporije. Ili mi se samo čini pošto je sad sve malo drugačije nego na 8.4.1. Uglavnom, nemam nikakvo kočenje niti bilo kakav problem sa otvaranjem bilo čega. Ono što mi odmah pada u oči je da je nekako ''bledunjav''. Mislim na ikonice i početni ekran. Kao da su mu boje malo ''isprane'' ali to se primeti sada a za par dana korišćenja navići ću se. Za trajanje baterije ćemo videti, mada tu nema mnogo šta da se dobije kad je svakako već stara i takva je kakva je. U svakom slučaju, ja zadovoljan :)

@djurkash, kod mene i ljudi iz moje okoline jeste bolja autonomija i sve lepo radi. Zaista sam prijatno iznenadjen. Nema onog "kasnjenja" ili sta god to bilo prilikom javljanja na dolazni poziv, okrenes telefon displejom prema stolu i nece se isti paliti kad stigne neka notifikacija, imas taj low power mod (nisam ga probao pa ne znam koliko produzava autonomiju), imas u gornjem levom uglu "back to" dugme itd.

Nazad
Vrh Dno