Šta je novo?

iOS 9

Zasto ne??? Cekaj. Ocito si nov na apple polju posto se ne secas kako je radio 3gs npr do zadnjeg sw? Savrseno radi i sa io6 a dobio je od 3.0 mt notif centar itd itd itd... Zaista ne razumem kako kjudi pricaju napamet... Pobogu kjudi od kada jobsa nema apple razvojni tim ima ventila, ispeglace 9 ali tek sa revizojom 9.1-2 sta nam to govori da ih zabole da zapinju kad ne moraju i mogu natenane.... Kod jobsa je bilo ajde odmah da se zavrsi to do prezentovanja, i ios je bio ispeglan i u betama... Mislim znam sta procam koristio sam iste... Ovo sada je ocaj jad i beda android bez malo ... Ali ako nastave ovako nece ih lepo izaci.... Apple se zna sta je bio ( apple will not sell the shi*) seca se neko ko je to rekao? Ali ponavljam ios9 je daleko bolje resenje u neti nego finalna 84-841 evo sad sam na 9.1 i zadovoljan sam i dalje im Pisem jer nije to onaj ios sto je nekada bio....

Prilozi

• image.png
    image.png
    178.4 KB · Pregleda: 180
Poslednja izmena:
Aj prvo smiri prste ili promijeni tastaturu (to mozes na iosu) pa lagano u diskusiju....

Kad to sredis napisi mi obrazlozenje zbog cega mi na iPad air-u puca sistem kad pokrenem Safari sa 3-4 tab-a i recimo Unified Remote (placena app)....

^^ Glupost totalna.

Vi bi da sa svakim novim os-om imate sve bolje i brze telefone i da svaki novi os donese nesto novo na hw star nekoliko godina.

Kao sto sam vec cini mi se pisao, nije u tome problem.
Problem je u tome, sto onda uopste i nude update za 4S, ako ne mogu da ga doteraju da radi kako valja?
Ako je toliko ocigledno da uredjaj ne moze hardverski da isprati najnoviji softwear onda lepo otkazi podrsku za isti i gotovo, a ne nude nesto sto laguje koliko i galaxy s3 mini...

Poslednja izmena:
Nemam taj problem. Ne puca mi nista trenutno 4 app i safari za 2 taba... Ali ako mislis reloaduje? Onda je to znog manjka ram-a... I narqvno ocajne optimizacije.... Ios 9.1 je malo bolji i ispeglaniji od 9.0 videces vec za mesec dana... :)

Poslednja izmena:
Kao sto sam vec cini mi se pisao, nije u tome problem.
Problem je u tome, sto onda uopste i nude update za 4S, ako ne mogu da ga doteraju da radi kako valja?
Ako je toliko ocigledno da uredjaj ne moze hardverski da isprati najnoviji softwear onda lepo otkazi podrsku za isti i gotovo, a ne nude nesto sto laguje koliko i galaxy s3 mini...

Da bi se qrcili kako imaju duzu listu podrzanih uredjaja jer eto "najnoviji ios mozete imati na vasem starom telefonu iako nas boli qrac kako to radi. Ako hocete bolje, kupite najnoviji telefon"

Nemam taj problem. Ne puca mi nista trenutno 4 app i safari za 2 taba... Ali ako mislis reloaduje? Onda je to znog manjka ram-a... I narqvno ocajne optimizacije.... Ios 9.1 je malo bolji i ispeglaniji od 9.0 videces vec za mesec dana... :)

Ne reloaduje, restartuje mi se tablet. Reloaduje on cesto ali na to sam navikao silom prilika.

Sad sam instalirao ios 9 i nisam nesto zadovoljan...
Da li postoji mogucnost da se vrati na 8.1.4?

Kako? Ne vidim nista u opcijama na telefonu da mogu da vratim?
Jel mora preko itunes?

Mojih par utisaka, instalirao sam iOS 9 jučer na 6 Plus i performanse su ok. Neposredno posle apdejta imao sam utisak da laguje malo, ali danas baš lepo radi.
Autonomija baterije ako nije bolja, onda je nepromenjena, nema nikakvog draina.
Novi app switcher je napravljen u "carousel" stilu, nešto kao Googlove kartice, samo se skroluje horizontalno a ne vertikalno. Iako lepo izgleda, čini mi se da je stari app switcher bio pregledniji, ali mislim da se aplikacije nešto brže zatvaraju u novom.
Nove opcije u Spotlight-u (Siri Suggestions) mi deluju potpuno nepotrebno, neke od opcija nisu ni dostupne kod nas i mislim da ću ih isključiti za par dana.
Primetna su unapređenja u nekim aplikacijama, npr Apple Music je brži, očišćen od nepotrebnih opcija, itd.
Sa novim OS-om konačno su dostupni i content blockeri za Safari, instalirao sam jedan i unapređenje brzine surfa je veće nego što sam očekivao.
Sve u svemu, zadovoljan sam.

9to5mac - iOS 9 features:
[YOUTUBE]hZAv6lvrjvM[/YOUTUBE]

neke novine u iOS 9, predstavljene u vidu gifova:
http://gizmodo.com/the-best-hidden-changes-in-ios-9-in-gifs-1711575927

Evo i 2 bolesno dugačka reviewa, ako nekog interesuje:
Ars Technica http://arstechnica.com/apple/2015/09/ios-9-thoroughly-reviewed/
iMore http://www.imore.com/ios-9-review

Meni se switcher bas ne svidja... Bas ne mogu da se naviknem... Nedostaju mi favorites i recent puno...

Baguje app store kod update apps i kod hladnog starta npr whatsapp ima laga, odnosno prvo ide crni ekran pa tek onda se ucita sto me iritira užasno...

Od dobrih stvari izdvojio bih nove precice na tastaturi i trackpad sa dva prsta i zum na videu... Dobra fora je za loše wifi mreze da prelazi na cellular i kad se ubace slušalice precica za muziku...

App swicher mi je bio komplikovan samo 3 dana nakon toga shvatio sam da je daleko logicnije reseno i meni je daleko lakse favorite i dalje imas kada klizis skroz levo... A azuriranje app wtf? Nemam ni jedan od problema ni sa viber ni sam whatsapp niti bilo cim.... A koristim ios9 od prve bete. E sad ono sto zameram ovom iosu jeste to sto nije 9.1 ubacen kao finalni jer je daleko ispeglaniji(provereno) i meni radi bukvalno 1-10 8 a veruj mi ios 8 je od mene imao 3-4

Dobro druze, to sto ti nemas problema, drugi jos mogu imati.. Viber i kod mene pocinje sa crnik ekranom..

Outlook redovno bude crn sekund, pa se tek onda "pojavljuje" aplikacija...

Dobro druze, to sto ti nemas problema, drugi jos mogu imati.. Viber i kod mene pocinje sa crnik ekranom..
Naravno.

Cudno mi je jer se za ovih nekoliko meseci nikada nisam susreo sa takvim problemima, bilo je npr zakasnelih animacija koje su blagi uzas, i dobro je da su to resili, ali to nikad... Moguce je da zeza kada se radi update pa backup, samo to nisam ni jednom radio sa 9...

Poslednja izmena:
App swicher mi je bio komplikovan samo 3 dana nakon toga shvatio sam da je daleko logicnije reseno i meni je daleko lakse favorite i dalje imas kada klizis skroz levo... A azuriranje app wtf? Nemam ni jedan od problema ni sa viber ni sam whatsapp niti bilo cim.... A koristim ios9 od prve bete. E sad ono sto zameram ovom iosu jeste to sto nije 9.1 ubacen kao finalni jer je daleko ispeglaniji(provereno) i meni radi bukvalno 1-10 8 a veruj mi ios 8 je od mene imao 3-4
moguce da cu se navici na switcher, za sada je uzas...

nemas favorites, tu su Siri suggestions koji cesto izbace neke nebuloze... mnogo je bolje bilo ranije, imas favorites i recent, u svakom slucaju vise volim da sam izaberem favorites nego da mi Siri to bira...

azuriranje app se danas sredilo nekim cudom, a do tada je islo u loop i ostajale su u update sekciji i pored toga sto sam ih upravao azurirao... :d

btw, dobra vest je i screen on time za svaku aplikaciju, eto Gizmo nece vise morati da se muci kod testova, niti ce biti dileme da li je screen on time realan ili ne, a ispostavilo se da jeste :)

Prešao na iOS 9 i moram priznati da je fon sporiji (Iphone 6). Prva tri poziva nisam mogao da prekinem odmah (tek posle skoro minut se sam isključio), sporije otvara aplikacije. Jedino sam primetio da je baterija bolja. Čini mi se da su ga žestoko isfušerisali. Verujem da će sa 9.1 ispeglati sve ove gluposti, ali brate mili što lepo niste spremili sve na vreme. Pa bilo je 3 meseca testiranja beta verzije.

Upravo tako,prava konstatacija imali su dosta vremena da ispeglaju sistem...U principu nije los ima bagova malo je i sporiji sve je to zanemarljivo ali korisnici traze sa pravom da radi savrseno...Nista nam ne preostaje nego da cekamo 9.1...

znači već pričamo o udateu?

Nadao sam se da se neće nastaviti ovako,pošto je ios 8 zaista podbacio žestoko...

Vi sa problemima, da li ste radili OTA ili restore i set up as new?
Imao sam i ja problem posle OTA, ali kad sam odradio restore iOS 9 radi savrseno, bolje nego bilo koji pre njega na iP6.

Azurirao moj iPad Mini (A1455). Primecujem drasticno losije performanse kompletnog uredjaja do te mere da cu morati da uradim jedan clean install. Inace sam uradio OTA. I meni switcher ne radi, gledao sam tutoriale ali nisam uspeo da ga aktiviram?

I ja sam uradio OTA. Samo mi jedna stvar nije jasna. Vi koji idete set up as new, uopste ne vracate svoj backup?

Na iPadu to nikad nisam radio kad god je milestone update bio. Clean install, sve app instaliram/podesim za 15ak minuta, slike su u iCloud-u i to je to.

To je ok. Mislio sam na iPhone. Bez nekih poruka, jednostavno ne mogu. :)

Da li je jos nekom edit box ispod status bara u levom search meniju kada udje u poruke, izadje na home screen pa ide levo?
59c096ffccbf2819536920aa7cad1d3c.jpg

@nikolaj
pa copy/paste-uj ih u recimo Notes i zakaci na iCloud i odradi clean.

A ne.. nije to jedna poruka.. :) No sve u svemu, nista nije alarmantno na iOS 9, tako da je ok. :)

Nazad
Vrh Dno