Šta je novo?

iOS 9

Evo cisto da prijavim. Nakon OTA updatea mi je iPad Air 1 malko stucao, ali odradio sam restore i ide sve kao po loju. Nikakvih usporavanja. Kao nov.

Ios 9.1 i emulator za segu hahaha pa ovaj ipad zlata vredi :-D

Prilozi

• image.png
    image.png
    393.3 KB · Pregleda: 140
Da prijavim bug u iOS9:
- kada imate propusten ili primljen poziv od nekoga koga imate u imeniku memorisanog sa vise brojeva, kada kliknete na njegovo ime u call listi, ne znate sa kog broja vas je zvao (nijedan broj nije obelezen drugacije)

Da li moze neko da potvrdi da li ovaj bug postoji i na 9.1 Beta?

i ja nasao jedan bug
- uradite copy nekog teksta, zatim u poruci u kojoj se nalazi neciji broj telefona press and hold na taj broj i Send message. zatim da paste-ujete tekst. ne moze, ne daje uopste meni za paste

Kad radite restore, da li postoji mogućnost da se bekapuju na cloud samo aplikacije i slike npr? Kapiram da se uradi restore, pa povrati ceo bekap, nema nikakvog smisla.

Kad radite restore, da li postoji mogućnost da se bekapuju na cloud samo aplikacije i slike npr? Kapiram da se uradi restore, pa povrati ceo bekap, nema nikakvog smisla.

Bekapuje samo korisnicke podatke, sve fajlove koje korisnik moze da napravi ili izmeni. Sistemski iOS fajlovi nisu bekapovani. Tako da iOS restore moze da pomogne ako postoji neki problem sa sistemskim iOS fajlovima, i nakon toga onda vratis korisnicke podatke iz bekapa.

Bekapuje samo korisnicke podatke, sve fajlove koje korisnik moze da napravi ili izmeni. Sistemski iOS fajlovi nisu bekapovani. Tako da iOS restore moze da pomogne ako postoji neki problem sa sistemskim iOS fajlovima, i nakon toga onda vratis korisnicke podatke iz bekapa.

Da, zapravo dobijes čist sistem bez "repova" sa sačuvanim appovima i podešavanjima i sve radi fino.

Da, zapravo dobijes čist sistem bez "repova" sa sačuvanim appovima i podešavanjima i sve radi fino.

Sad sam skroz zbunjen - nov sam u iOS svetu - clean restore je kada uradis bekap telefona, odradis restore i vratis taj bekap?

Nije kada odradis restore telefona i onda opet instaliras app jednu po jednu, sve opet namestas?

Jer ako je prva varijanta, pa to je sjajno. Ja sve izbegavam clean restore misleci da cu morati apsolutno sve ispocetka, a nikako mi se ne radi to.

A sto je najcrnje poslao sam feedback jos u jednoj od prvih iOS 9 Beta.

Takođe poslao feeback za ovo u 9.0 Beta 4, ali je očigledno ostalo bez toga…

Sada sam na 9.1b1 i zadovoljan sam. Kada je izašla 9ka, uradio restore, pa OTA na 9.1b1 i onda restore from iCloud i uspio da povratim nekih 3GB prostora na telefonu. Inače 5S 16GB...

Ima li jos neko ovaj problem...supruga ne znam kog djavola updateovala Iphone 5 na ovaj muceni ios9, i sad ne radi Phone App, dakle kliknes na zelenu slusalicu i zakuca na izboru imenika. Ako kroz settings udjes u phone app opet zakuca. Ako kroz kontakte izaberes nekog i kliknes tu da ga zoves zove i radi normalno, wtf? Restore uradjen i dalje ne radi...

Da prijavim bug u iOS9:
- kada imate propusten ili primljen poziv od nekoga koga imate u imeniku memorisanog sa vise brojeva, kada kliknete na njegovo ime u call listi, ne znate sa kog broja vas je zvao (nijedan broj nije obelezen drugacije)
Hm, sad sam proverio u Recents primljen poziv od kontakta sa više brojeva, uredno je prikazan broj sa koga je zvao (obojen u plavo)

Hey Siri se ne aktivira samo na moj glas kako je podesen. Gledao sam neki video i ukljucio se.
Testirao danas na nekom video reviewu gde je lik 5 puta uzastopno rekao "hey siri", a meni telefon bio na punjaču, nije se aktivirao.

Što se bugova tiče, primetio sam da postoji usporavanje kad se prvi put posle uključenja fona ode na Siri suggestions/Spotlight Search ekran, tu se zakoči malo i posle radi ok.

Sad sam skroz zbunjen - nov sam u iOS svetu - clean restore je kada uradis bekap telefona, odradis restore i vratis taj bekap?

Nije kada odradis restore telefona i onda opet instaliras app jednu po jednu, sve opet namestas?

Jer ako je prva varijanta, pa to je sjajno. Ja sve izbegavam clean restore misleci da cu morati apsolutno sve ispocetka, a nikako mi se ne radi to.

Imas opciju posle restora da dobijes "cist" uredjaj bez icega kao nov, ali ako si ga prethodno bekapovao, onda ti da opciju da ti vrati sav softver, podatke i podesavanja samo sa "cistim" iOSom. Drugim recima vrati ti sve appove i podesavanja. Samo treba strpljenja jer ume da potraje. Najbolje je prosetati se, sesti negde na pice i vratiti se da ne bi zurio u progress bar i gubio zivce.

Edit: i obavezno reci ukucanima da ti slucajno ne gase komp!!!

Poslednja izmena:
Radjen clean restore bez backupa?

Rađen je restore, ali sa bekapom doduše. Mada u poslednjih mesec dana nije ništa instalirano od aplikacija 100%. Bukvalno kako je urađen update na ios9 tako je telefon zabo i ćao...

Apple Releases iOS 9.0.1 With Multiple Bug Fixes

Apple today released iOS 9.0.1, a minor update that introduces several bug fixes for iOS 9. The iOS 9.0.1 update comes just one week after iOS 9 was released to the public on September 16.

iOS 9.0.1 is available to all iOS 9 users as an over-the-air update. Here's a full list of the bug fixes the update includes:
- Fixes an issue where some users could not complete setup assistant after updating
- Fixes an issue where sometimes alarms and timers could fail to play
- Fixes an issue in Safari and Photos where pausing video could cause the paused frame to appear distorted
- Fixes an issue where some users with a custom APN setup via a profile would lose cellular data
iOS 9.0.1 is a minor update that introduces bug fixes and performance enhancements to iOS 9. iOS 9 is Apple's latest operating system, which focuses on proactivity and intelligence with updates to Siri and Search. It also includes a split-screen multitasking feature for the iPad and updates to several Apple-branded apps.

počelo je (facepalm)

Jeste da je svake godine ovako,al opet muka mi je više od updatetova,posle shitOS 8.

Očekujem da dogura do 9.5

Poslednja izmena:
Da, stvarno je problem kliknuti par puta i dobiti update... ;)

nego ladno ima screen recording za igrice :)

9.01 je OTA update, potpuno besmisleno je raditi clean... al ajde ako imas vremena slobodno :)

Ovaj ios kao da nisu stigli da zavrse pa su svesno izbacili verziju koja bi inače bila beta. Neuobicajeni bagovi. U svakom slučaju, bolje da izbacuju ovako brzo update nego da ne izbacuju.

Poslednja izmena:
Neverovatno,kad nema update-a nevalja...kad ima opet nevalja...Onda bi bilo najpametnije da se pređe na stare non smart telefone i mir.

Ozbiljnost kompanije se meri po mom mišljenju baš u tim update fajlovima...pokazuju da rade i da imaju obavezu prema kupcu.Što nije slučaj sa Android platformom.

Screen recorder sam imao od ios 7 na asphalt igri bez dodatnih app. Inace hvala bogu da cepaju ipdate shift restore radim na 9.0-9.1 i moja politika je da propustim neku verz, ali ovaj 9.0.1 je izuzetan.

Poslednja izmena:
9.0.1 ubija kako radi, koliko je bio usporen sa 9.0 toliko sad razbija.
Taman nisam radio clean od Novembra pa sam sad uzeo da ga razmrdam malo jer sam stvarno odusevljen sa pomakom 9.0 -> 9.0.1

Kod mene nista specijalno, i dalje problem sa status barom prilikom otkljucavanja touchID-om, ne znam da li je do animacije, koliko me iritira upalio sam reduce motion i "resio" problem ali nije to resenje opet

Nazad
Vrh Dno