Šta je novo?

iOS 8

Pocinjem da se nerviram oko toga, radi i dalje ok, ali je sa 7.1.2 radio bas dobro... Mozda sa 8.1 dodje do poboljsanja?

Kod mene je na ipad3 katastrofa... Otežano skrolovanje, nestabilne aplikacije, gesture malo malo pa zaglavi, a ne radi mi više ni pop3 mail nalog kod telekoma u mail aplikaciji...

ipad4 ista stvar....

Kod mene nema problema sa stabilnoscu, sve to radi dobro, baterija drzi dobro kao i ranije, nego je tromiji sistem, primeti se da nije ispeglan kao 7.1.2. U safariju je letelo sve, i one najzahtevnije stranice, sad kad skrolujem zna da zastane na sekund.. nije smak sveta, ali kad naviknes da radi savrseno glatko ovo sad iritira. Da, i otvaranje zahtevnih pdf-ova je gore i to primetno.

ma meni fazon u nekoj ne zahtevnoj igri koja je bez problema radila, sada u privh minut zabode na pola sekunde kao ko na kompu u igri kad pocnes da igras pa dok ne kokne u ram steka, pa posle radi ok... a i ovako nije fluidan sistem kao sto je bio, bas se primeti. kao sto kazes, kad se naviknes, ovo nista vise ne radi, sem sto nervira i bode oci

El moguce da niko od vas nema problem sa wifijem ? :)
Malo radi malo ne radi. Tj. vise ne radi nego sto radi, jedino reset pomaze, a nesto ne bih da resetujem 5x dnevno telefon.
I ne nije do rutera jer je pre 4 dana sa IOS 7.1.2 radilo savrseno, kao sto i ostalih 5 uredjaja u kuci nema problema.

Jes probao da odradis forget network pa da se nakacis opet?

Da. Sve zivo isprobano.
Uradio sam i restore kao nov telefon, i nije pomoglo. Radi korektno nekoliko sati i onda pocne da brlja.

Probaj da ides na forget, posle nemoj izabrati wifi koji zelis nego idi na other i ti upisi ime wifija. Meni je to pomoglo.

I to sam probao. Nista.
Nekad cak ni ne mogu da upalim wifi, samo je sivo i to je to dok ne restarujem telefon. Onda kad upalim wifi ne nadje uopste router pa samo vrti onaj kruzic i stoji tako u nedogled.

edit:
Kad rucno upisem kaze: "could not scan for the wifi networks''

Poslednja izmena:
Uleteo ti falerican :( Reklamiraj ako mozes,ako ne nadaj se da ce 8.1 da popravi stanje

Kome da reklamiram iphone 4s 3 godine star, koji je do pre nedelju dana radio savrseno sa IOS 7.1.2. :D
Ne bih ja uopste radio update da nije zabagovo i otisao u ''recovery mode'', a jedini nacin da se ozivi je bio restore i update kroz itunes. :S:

Velika je sansa da je hardverski kvar u pitanju.

Moguce, mada se sve nekako nadam da nije jer je do update-a radio kako treba.
A i ovakve teme po netu mi ulivaju nadu, tj. nisam jedini sa wifi problemom. :)
https://discussions.apple.com/thread/6546549
Kako citam, ovi sto testiraju iOS 8.1 b2 kazu da je problem resen, pa se iskreno nadam da ce to resiti i moj problem. Samo vec da ga izbace. :)

Moguce, mada se sve nekako nadam da nije jer je do update-a radio kako treba.
A i ovakve teme po netu mi ulivaju nadu, tj. nisam jedini sa wifi problemom. :)
https://discussions.apple.com/thread/6546549
Kako citam, ovi sto testiraju iOS 8.1 b2 kazu da je problem resen, pa se iskreno nadam da ce to resiti i moj problem. Samo vec da ga izbace. :)

Imao sam telefon sa istim simptomima... Kažu da je problem lem na wifi čipu... U Beogradu popravljaju za 20 do 40e. Neku ljudi su i sami rešavali grejanjem fenom pa hlađenjem, ima klipova na YT. Softverski ga rešiti nećeš.

Nisam ni skontao da je ip4s u pitanju! Btw sto nisi radio shift+restore na 7.1.2 vec si isao odma na 8?!

Kad upadas ko Tarzan u temu :d . Verovatno je vec zakasnio za tako nesto .... ;)

Velika je sansa da je hardverski kvar u pitanju.
Ne znam zašto bi bio hardverski kvar, pa jel lepo čovek kaže da nije imao problem na 7.1.2, već su problemi počeli kad ga je podigao na 8.
Pritom su i neki korisnici drugih modela ajfona prijavili probleme sa wifi na iOS 8.

@Marsovac: mislim da će tvoji problemi da se reše sa sledećim apdejtom, ne preostaje ništa nego da budeš strpljiv do tada...

@proday
nisam ja hteo, to me stupidni itunes natero. :(
Ne secam se sad tacno datuma, al ako se dobro secam negde oko 1.10. su prestali da ''potpisuju'' 7.1.2 verziju, jedina ponudjena opcija unutar itunes-a mi je bila update and restore na 8.0.2.
Probavao sam ja tu shift+restore varijantu, al jednostavno nije prolazila, negde u po instalacije je odbijao da instalira sa nekom error porukom.
Telefon je tako zabagovao da je samo setup as new phone uz update and restore proslo.
No nebitno sad, nadam se da ce problemi biti reseni sa updateom jer koliko vidim ima ljudi i sa novim novcatim ip6 da kukaju na isti problem.
Ima i ovih kojima se ovaj problem desava i na ipad-u, sto je tek katastrofalna situacija, jer su im ovim bagom prakticno napravili neupotrebljiv uredjaj. :d

Poslednja izmena:
Probaj ovako da popravis wifi:

1) reset network settings (General > Reset > Reset Network Settings), a zatim
2) iskljuci wifi networking u sledecem delu settingsa (Settings > Privacy > Location Services > System Services)
3) iskljuci i ukljuci iphone :)

Poslednja izmena:
Ne znam zašto bi bio hardverski kvar, pa jel lepo čovek kaže da nije imao problem na 7.1.2, već su problemi počeli kad ga je podigao na 8.
Pritom su i neki korisnici drugih modela ajfona prijavili probleme sa wifi na iOS 8.

@Marsovac: mislim da će tvoji problemi da se reše sa sledećim apdejtom, ne preostaje ništa nego da budeš strpljiv do tada...
koliko sam ja shvatio imao je problem na 7.1.2
Kome da reklamiram iphone 4s 3 godine star, koji je do pre nedelju dana radio savrseno sa IOS 7.1.2. :D
Ne bih ja uopste radio update da nije zabagovo i otisao u ''recovery mode'', a jedini nacin da se ozivi je bio restore i update kroz itunes. :S:
a itunes mu je dao samo update na 8.0.2, sto je i uradio

Narode da li se nekom dešava da se konstantno pri pokušaju sync-a kompa sa telefonom nakon restora backup-a,pojavljuje poruka da komp nije autorizovan(i ako je bio pre backup-a) a kad se dodeli ponovna autorizacija opet se vraća na isto...iTunes ponavlja da nije autorizovan komp.Tako da ne mogu da vratim aplikacije na telefon...inače iPhone 6 je u pitanju a backup je sa 5S.

Valjda ce ispraviti bug-ove iz 8.02

@nikola
To sam pokusao i nije dalo rezultate.

@ilidan
Nisi dobro skapirao, telefon je savrseno funkcionisao sa 7.1.2 i wifi je radio normalno. Nakon sto je zaglupeo i otisao u recovery mode morao sam ga updateovati na 8.0.2 preko itunesa, od tog momenta krecu problemi sa wifijem.
Mozda je to zaglupljenje zapravo bilo prouzrokovano kvarom na wifiju, to ne znam, uglavnom cekam iOS 8.1 i nadam se da ce to resiti problem, posto nisam jedini kome se ovo desilo. Masa ljudi se zali po forumima i to ne samo sa starijim telefonima vec i sa novim ip6.

Na ipad3 bezveze, pa ti računaj...

Kod mene iPad 3 na iOS 8.0.2, posle nekog vremena proradio znatno bolje, sad mislim da i nema bitne razlike u odnosu na 7.1.2. Gomila aplikacija se ažurirala (neke i više puta), pretpostavljam da je zbog toga. Safari radi odlično konačno, prvih 10 dana nakon nadogradnje je radio primetno sporije nego sa 7.1.2. I žena je primetila poboljšanje, da ne bude da je umišljeno :)

Nazad
Vrh Dno