Šta je novo?

iOS 26

Nista ovo ne valja. Gledao par puta kada odem na face i lagano gurnem gore ili dole, kada treba stati scroll, kao da secne, zastane na sitno dva tri puta, ono tak, tak, tak. Kod zene na samsungu sve leti, fuidno, ma da secne. Ne znam, ali osecam se kao da imam krs od telefona. Ako programeri ovo ne poprave update-om, definitivno prelazim na android. Besan sam i osecam se prevarenim... tolike pare i dobijem kvalitet fona od 200e.

Baš su zeznuli sa 26.

iPad mini 2021 secka još uvek na sve strane, a treba još 3-4 godine da prima ažuriranja.

iPhone 15 Pro radi relativno dobro, ali još uvek ima bagova:
  • tastatura
  • pregled tabova u Safariju zna da izgubi tastere, pa mora da se ubije aplikacija.
  • senčenje ispod ikonica na početnom ekranu zna još uvek da se pomeri.
  • nije mi sačuvao time lapse video posle 10 minuta snimanja, snimanje je bilo uključeno, video se jednostavno nije pojavio u galeriji.
  • prekidači za budilnik trepere kad se uključuju/isključuju, primer ako ih je 4 na listi, uklj./isklj. jedan, a drugi zatrepere.
  • često me izloguje iz određenih aplikacija kod kojih to ranije nije bio slučaj, kapiram da može biti i do aplikacije, ali se pre 26ice nije dešavalo na toliko aplikacija.

@slaksm
U pravu si ali Microsoft izbaci win i odmah krene u ispravke ocitih gresaka, dok je Apple postao gori od njih, tj, izbaci nesto sa bagovima i umesto da ono sto je ocito, odmah i prvo resava, on navodno ispravlja nesto ispod haube sto niko ne vidi.
Ne znam za vas ljudi ali ja se zaista, najiskrenije osecam razocaranim i telefon pocinjem da posmatram kao neki krs koji jedva cekam da zamenim, a opet nekako mi zao, tj, lomim se, i kao da nije vise pitanja kada, vec trenutak kada cu prelomiti.

Zar te ne obeshrabri to sto je na Androidu tek divljina i nered?

Ja msm da se desava sledeca stvar. Apple je pripremio reklame "opasnu lovu" kroz sledeca azuriranja. Dali su nam ocajan ios 26 da bi odmah najavili ultra optimizovani performance ios 27. Cekaj bre, pa sto ne optimizovaste 26.... Dakle ako budemo hteli brz ios, moze, bice tu ali sa reklamama....

I novim uredjajem jer ce stari biti “slabi” da izguraju tu suvu inteligenciju.😂

Nije im ovo prvi put da ovako brljave sa nekom glavnom verzijom iOS-a i onda narednu ispeglaju kako treba.

"Najbolje" je što ovo apsolutno ne utiče na smanjenje prodaje njihovih uređaja 😁 MI čitamo kritike ljudi ovde na forumu, u svetu kritike na Reddit-u, gde se takođe sve i svašta, i što treba i što ne treba, kritikuje, ali stvarnost je drugačija. Vćinu korisnika čine ljudi koji u najvećem procentu ne primećuju gomilu sitnih, a često ni većih bagova, kojima ništa ne smeta i njima deluje da sve radi keko treba. Zato kažem da ove stvari ne utiču na njih i ne pomeraju ih iz mesta da pažljivije i brže isprave bagove, ne plasiraju verzije koje su nekad bile rezervisane za beta verzije 😃

Zar te ne obeshrabri to sto je na Androidu tek divljina i nered?
Ne uopste. Tamo za 500e mozes dobiti solidan nov fon, dok kod nas, da se tako izrazim, nov fon kosta duplo vise a nije duplo bolji. Ako cemo krajnje posteno, meni se cini da koja god je ta nova verzija androida trenutno aktuelna, ista u ovom trenutku radi bolje od Ios-a, e sad to sto tamo ima brdo neoptimizovanih app, to je vec druga prica, ali sam os mi se cini da je tamo bolji. Da se odmah razumemo, licno, kao i vecina ovde, koristim Iphone zato sto mi se isti dopada, ali ovo sto se desava, sada vec duze vreme....ovo je kriminal.

Jeste,nema tu sta da se brani kad je neodbranjivo.

Ja stojim na 18 na 15 pro i ne pada mi napamet update sve dok ne morA, kad pitanje je

Ali najgore sto harware nikada jaci, a oni sve gori software prave, kako je recimo iPhone 13 radio na iOS 15, ili iPhone 4s na iOS 5, to je savrseno tecno, nista nema da stucne. A novi feature-i ne opravdavajuj usporenje i zahtevnost sada, nema nista drasticno novo niti korisno. Da telefonu treba 8GB rama+ za osnovne aplikacije, neracunajuci igre, pre su slicne aplikacije savrseno radile sa 1GB rama.

Pa evo izbacise laptop sa tim hardware-om koji kosta upola manje od njihovog telefona sto je takodje apsurd i gle cuda na njemu sve radi ok juce sam ga cackao 2h..

Ja sam prešao na iphone čim su uveli 120hz promotion sa 13pm. Videlo se da to nije uvek 120hz, čekaj jedan update, pa drugi itd.. i dalje nije to-to. Verujem da 90% korisnika i ne primećuje drop kad se odradi neki teži task(slikanje noću i sl.), to animacija izlaska iz aplikacije je kao kad upalimo battery saver.
No dobro, izbor je tu, zašto ne prelazim(o) na android, ne znam....

Kad gledas u isti ekran ne mozes da primetis, ja sam prvi put primetio razliku kad sam sedeo pored buraza i nekog xiaomija…bilo mi cudno kako su mu tecne animacije 😃

Nista ovo ne valja. Gledao par puta kada odem na face i lagano gurnem gore ili dole, kada treba stati scroll, kao da secne, zastane na sitno dva tri puta, ono tak, tak, tak. Kod zene na samsungu sve leti, fuidno, ma da secne. Ne znam, ali osecam se kao da imam krs od telefona. Ako programeri ovo ne poprave update-om, definitivno prelazim na android. Besan sam i osecam se prevarenim... tolike pare i dobijem kvalitet fona od 200e.
Obrati se na https://developers.facebook.com/support/

Može li se na IOS-u kao na Androidu, tačnije Samsungu namjestiti "circle to search". Vidio sam kroz "shortcut" da može ali je problem što google lens pretrazuje kompletan screenshot što nije baš komforno. Može li se namjestiti da se zaokruži prstom, dio ekrana za koji želim pretragu? Čak i crop mi je polu-rješenje, hoću da može da se zaokruži baš? 🙂

Može li se na IOS-u kao na Androidu, tačnije Samsungu namjestiti "circle to search". Vidio sam kroz "shortcut" da može ali je problem što google lens pretrazuje kompletan screenshot što nije baš komforno. Može li se namjestiti da se zaokruži prstom, dio ekrana za koji želim pretragu? Čak i crop mi je polu-rješenje, hoću da može da se zaokruži baš? 🙂
Može, ali malo “gluplje”. Napraviš skrin šot i onda tu kružiš pratom oko čega oçeš. To fino radi i bolje na pixelima, i tačniji podaci. Al pošto se na ajfonu krsti, ne levo desno nazad, može se nazvati da je OK 🙂

26.4.1 izašao

Prilozi

• IMG_3606.png
    IMG_3606.png
    318.1 KB · Pregleda: 57
Stabilnost i sigurnosne zakrpe.
.1 verzije nikada ne donose neka značajna unapređenja i izmene.
Telefon je fuidniji za nijansu, ispravljeni neki bagovi sa notifikacijama u suštini ništa vau.

Nisu naveli u release notes osim generalnog "ispravke bagova", ali su na 9to5Mac naveli da se ovim ispravlja bag koji je pravio probleme sa sinhronizacijom fajlova na iCloud za neke aplikacije koje koriste CloudKit framework, uključujući i Apple Passwords app.

Takođe je Stolen Device Protection automatski uključen.

Meni ovaj update doneo isto da ne radi charge limit. Radio regularno do danas.
Dugo nisam koristio iOs, jel to regularno pobrljavi ili je to nesto novo?

S vremena na vreme ga pusti on do 100% zbog kalibracije baterije, meni je to isto radio i Macbook prošle nedelje posle ažuriranja.
Sledeće punjenje će ispoštovati taj limit, ne brini

Nazad
Vrh Dno