Šta je novo?

iOS 26

Izvinjavam se ako je bilo vec pitanje na proslin stranama.

Je l’ jos nekom 26.4 doneo bug sa lagovanjem ikonica kada se skroluje kroz home screenove? Kao na jeftinim androidima se pojavljuju prazne ikonice i “loaduju” u hodu. Bas je iritantno.

Ja mislim da se tako nešto ne pojavljuje ni na jeftinim Androidima. Imao sam vise jeftinih Androida tokom godina i ni na jednom nikakve ikonice nisu lagovale. Probaj da uradiš hard reset posle apdejta. BTW, koji model je u pitanju?

Ja mislim da se tako nešto ne pojavljuje ni na jeftinim Androidima. Imao sam vise jeftinih Androida tokom godina i ni na jednom nikakve ikonice nisu lagovale. Probaj da uradiš hard reset posle apdejta. BTW, koji model je u pitanju?
iPhone 17 base

Pod “jeftinim” androidima sam najvise mislio na tipa one od 100€ iz 2015…

Edit: hard reboot mi je zakljucao telefon i nisam mogao uci u isti dok se nisam spojio na kucni wifi jer je “iphone locked to owner”. Sta li su idioti radili sa updateom…

Ikonice i dalje laguju

Prilozi

• IMG_6521.png
    IMG_6521.png
    54.5 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Ne znam ko ce mi poverovati, ali kad uzmem bratov honor 200 cini mi se, i tatin a55 zadivi me fluidnost
Nekad sam isao na iphone zbog toga 😀

Naravno kad je sve u 120hz, dok na ajfonu neke animacije su zaključali na 60hz. Vrv da uštede na bateriji ili nekompetentnost poslednjih par godina zbog situacije na globalnom nivou(k0rona, woke dei employment(ja tipujem na ovo)).

Jeste, nego kažem generalno u samom ios-u nije sve glatko i uvek 120hz(npr kad brišemo sliku u galeriji animacija je 60hz). Zato neki midrange samsung/oneplus/xiaomi deluju fluidnije.

Obrisao sam sad više slika u galeriji (stavljao sistemska podešavanja i na 60Hz i na 120Hz) pokušavajući da shvatim šta to nije fluidno i da li može fluidnije i rekao bih da ako može fluidnije od toga to onda ljudsko oko prosečne osobe ne može da registruje. Sve mi to deluje kao marketinška fora.

Moze fluidnije daleko, ios gura spore animacije, kao kad bi android drzao na 2x, i nemas opciju da ih ubrzas, a imam utisak i da imamo tu opciju on bi seckao nerealno. Odavno je android prevazisao ios sa brzinom i animacijama koje su nekad bile jedan od bitnih faktora za kupovinu. To sto neko ne vidi razlike, nisu mu bitne i primetne ne znaci da ne postoje. Evo ja sam pre neki dan imao ciaomi 15 ultra i hyper os 3.0 je raketa naspram iosa. Samsung ui mi je i dalje iza iosa, ali ostali su bas bas brzi. Sa druge strane apple zna da izbaci ios gde bateriju ne mozes potrositi dok kod androida je to redak slucaj. Ja bih rado zrtvovao bateriju za brze animacije.

Ne bih rekao da je samsung ui sporiji od ios. Imao sam s25 običan koji je baš brz i još kad mu se stave animacije na 0,5 telefon leti. Iphone 17 mi je sporiji dosta

I kakvi su utisci? Jel proleteo sistem, ram ok, baterija ok?
U mom slucaju za nijansu gori od 26.3, a koliko su ga nahvalili svi kad su probali 26.4RC, kao da je obnovio sve telefone i vratio kad su ih kupili 😀
Keyboard bug i dalje stoji tu. I sa tipkanjem i sa onaj emoji keyboard #$#%#!@#. (Da me ne nervira ovaj emoji keyboard bug, ostao bih na 26.3 dok radi telefon)
Takodje pojavili su se i vise bugova nego sto je pre bilo.
Opet se pojavio on bug sa smanjenim zvukom kad tipkas na tastaturi nakon restart telefona,a bio je jos kad sam kupio telefon (nije bilo uopste strasno jer restart radim bas retko), sto su ga bar kod mene na ios 26.3 ispravili.
Ne radi ona opcija (Screen Distance) sto te sprecava da ne drzis telefon preblizu kad blejis u njega.
Baterija za nijansu losija isto, ali nista strasno. (ne nije samo zato sto je jos skoro nakon apdejta, zato sam sacekao da prodje par dana, ali jos prvog dana isto trosi bateriju. Dok sa 26.3 nije trosio blesavo bateriju i neposredno nakon apdejta)

Na 26.3 jedini bug sto sam primetio i nervirao me je vezan za emoji tastaturu. Ostalo nisam primetio da mi baguje i baterija bila kao kad sam kupio telefon na 17.1, a kapacitet opao za jedno 600mah.

Iphone 15 pro max je u pitanju.

I kakvi su utisci? Jel proleteo sistem, ram ok, baterija ok?
Čini mi se da je na 16 PM sve bolje po malo. Kao nešto i ostane u ram memoriji sada a sutra opet to isto nije u ram memoriji i to pričam za fabričke aplikacije npr. poruke ili imenik (primeti se kada se učitavaju ponovo), ali nije to sređeno.
Update mreže na A1 je rešio neke sitnice, sada u liftu pokaže lepo odmah E, pre je pokazivao LTE a bio mrtav telefon sa signalom, takođe nije za sada bagovao kada se prebacivao sa 5G na 4G da zakuca internet (uđeš u lift recimo, A1 inače kuburi sa zatvorenim prostorom po BG, a 5G tu i nema). Nisam mnogo isprobavao bag sa 5G jer troši bateriju i držim 4G, i tako su jdane brzine upload na A1 da i nema razlike.

5g me ne zanima, ne znam ni sto se ljudi prze oko toga kad koristi apsolutno nema nikakve sem jedenja baterije i trosnja struje uzalud. Updateovao sam ga juce iako sam bio zadovoljan sa .a verzijom jer su svi svuda poceli da hvalospevaju .4 ali ja za sada ne vidim bas nista..

Ljudi, ja bi voleo da znam da li korisnici na samsungu imaju ovoliko stvari koje im ne radi?
Jedno poprave drugo pokvare, ne kontam sta se desava
Koj je poenta prekaska na novi ios ako ga 8 meseci peglaju, dobijes 2 meseca gotov proizvod i onda ti grunu betu za novi i ti se nalozis i predjes i onda opet ajmo patnja 🙂

A to je sve stvar kako to gledaš, evo npr moja devojka koristi 14 pro max već tri godine prezadovoljna, uvek na najnovijem sistemu i samo cepa, ništa se ne žali. Takođe brat, snajka, kolega, drug itd itd..

Dok ja imam poslovni ajfon i koristim ga naravno mnogo manje nego svoj Pixel, pa mi smeta sve živo.

Tako da kontam da za većinu prosečnih korisnika ajfona ništa nije kako ne treba i sve full radi, samo nama tech zaluđenicima svaka sitnica smeta, što je totalno ok i sam sam takav.

Ljudi, ja bi voleo da znam da li korisnici na samsungu imaju ovoliko stvari koje im ne radi?
Koj je poenta prekaska na novi ios ako ga 8 meseci peglaju, dobijes 2 meseca gotov proizvod i onda ti grunu betu za novi i ti se nalozis i predjes i onda opet ajmo patnja 🙂
Lepo sledeći put apdejtuješ na 27.5.

Meni sve sljaka kako treba, cini mi se da su i tastaturu sredili, nema vise gresaka pri brzom kucanju

To jedino možeš da saznas ako predjes na Samsung. Ako ti iphone pravi toliko problema možda je to najbolja opcija za tebe😉

Oni koji su na 60hz i ne mogu da vide problem generalno jer on trza pa trza, a oni koji nose jace modele, a ne vide probleme onda ni nemaju potrebu za tim uredjajem, mogu da nose i tel od 200e. Kad se uzme telefon od 1000+ eura bez obzira kog je brenda najmanje sto ocekujem je da se zalim na bilo sta. Cemu onda premium segment ako isti problem imam i ja, i onaj sto je potrosio upola manje..

Isto možeš da pitaš zašto neko kupi kola od 100.000, a ne od 30.000 kad je plastika ista koja krcka ili zašto rerna od 300.000 kad može da peče ona od 35.000...

Jednostavno kupuje ko sta hoće i može i to je to. Meni je to okej. Kome je problem sto je dao veće pare i nije zadovoljan, uvek postoji izbor za manje pare i bude zadovoljan sa tim. Ne ovo nije konzumerski trip, nego jednostavno ja ništa ne vidim da je bolje u drugom taboru za iste ili manje para i zato ostajem ovde.

Evo bukvalno pre pola sata sam cackao neku noviju Motorolu ne bih li namestio drugaru neku bankarsku aplikaciju......gospode koliko je to lose na drndroidu.
Uvek mi je drago da se malo potsetim i opet ukapiram da je IOS galaksijama prostiji i lepsi za koriscenje.

Ja koristim oba, IP17PM i S24 Ultra, pre toga S23, Note 10... Samsung-u je bilo potrebno par godina da sredi seckanja notification panela i sl. Egde panel je takođe dugo seckao, ako su mu uključene transparencije. Otključavanje kod Samsung-a nekada ide "fluidno" nekada secka. Svaki novi OneUI najavljuje fluidan UI. Kod Samsung-a je bitno nakon svakog update-a da se odradi wipe cache particije i nema problema.

IOS 26 jeste bio nešto lošiji jedino do 26.2.
26.3 je već otklonio sve nedostatke.

K'o da zapošljavaju samo mučenike iz Indije i Pakistana...

Ja sam to uvek bio spreman da kazem, jer pored S25U, 16 Pro Max mi nikad nije delovao da radi u 120Hz

Nazad
Vrh Dno