jocasylver
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.11.2021
- Poena
- 195
Ne znam ali cesto naletim na neki video sa ovakvim home screenom.
Imala sam ja app widgy, ali treba dodatna podesavanja vecine aplikacija. Da naciljas gde kliknes pa da tu stavis link ka aplikaciji, nekad je otvori, nekad ne. Brzo me smorilo.Ne znam ali cesto naletim na neki video sa ovakvim home screenom.
prijatelju ako meni na 16pm reloaduje sve i svasta kako li ce tebi raditi... Pre neki dan otvorim viber a on prikaze onu ikonicu za ucitavanje sto vrti u krug kao kad gasis tel i cekam da otvori viber.... Kad krenes brzo da saltas po interfejsu i radis par stvari istovremeno iz vibera u mail iz maila u poziv pa nazad na viber on radi kao da ima 60hz a ne 120, tragedija i ne dirajte ne znam sta vas mami uopste taj 26, ja sam nazalost dobio tel sa 26 inace ne bi u zivotu instalirao.Mislio sam upgrade da uradim ali nema sanse, vidim na reditu dosta se zale na memorijsku zahtevnosti najvise.
Posto imam 13 Mini, koji je i dalje poprilicno jak hardware, 4GB rama, a mnogi na iOS26 su frustrirani da ubija aplikacije kod multitasking-a. I to lagano koriscenje par laksih aplikcija. Sramota da je tako lose optimizovan ili sta vec. A nije toliko do aplikacija jer meni nove aplikacije rade ok na iOS 17.
Ja sam morao upgrade sa iOS15 na iOS17 zbog APP 2 pre 2 godine. I srecom iOS 17 radi i dalje super na 13 mini.
Tipa neka navigacija aktivna, youtube u pozadini svira, Safari par tabova, Otvaranje kamere za sliku, messaging aplikacija. Sve radi bez prekida, laga, ili ubijanja aplikacije. Nisam probao ali izgleda na iOS26 ovo nema sanse da radi. Neki spominju da kada rade samo Copy/Paste iz app u app, reloaduje aplikaciju, sramota. Ima neko iskustva na iPhone-u 13?
sve im je to taktika, moze im se, relano nije moguce da kraljevi optimizacije naprave ovakav haos od software-a, ovo je ocigledno namerno. Nisu oni ovde izmenili 99% sistema, promeni su temu uredjaja i ceo uredjaj se vratio 5 godina u nazad. Android leti naspram iosa , danas sa koristio hyper os na 15u, ma to tako lepo, glatko, savrseno radi. Dok ios koji je bio sinonim za to sada radi jezivo.Hvala! Ne mami me ali recimo ako hocu APP 3, mora novi iOS. Tako da mi je i to razlog da ostanem na APP2.
Pa nista onda ne diram, jer se i nista ne dobija, samo mogu da izgubim. Puno se bas zale na multitasking, neki mozda to ne primete i ok im je da se ucita aplikacija ponovo, jer brzo otvori ali to nije normalno, a i trosi bateriju dodatno.
Pogotovo se to vise prijavljuje na 13 sa 4GB rama. Nije mi jasno otkad je 4GB malo da se koristi 4-5 aplikacija koje realno ne smeju da zauzmu vise od 200-300Mb, bezveze. Secam se kako sam ubio iPhone SE 2016 sa update-om pre, a pricali kako ok radi novi iOS na njemu. Sve je sporije radilo, potpuno iste aplikacije su se reloadovale cim se malo nakupi par u pozadini. Sporija tastatura/lag ponekad itd.
Probaću reset network connection. Ovo ostalo sam probala. Oba su mi broja esim. Baš čudno da oba broja izgube konekciju.Da li je uvek na istoj lokaciji i da li si odradila reset network connection?
Settings/General/Transfer ili Reset iPhone i onda izabereš Reset Network Settings.
Pre toga prvo odradi volume up, pustiš, volume down, pustiš, pritisneš power i držiš dok se telefon ne ugasi i ponovo upali i pojavi jabuka i onda pustiš.
Možeš da zameniš sim karticu, ali to se dešava i na esim-u, koliko shvatam. Pretpostavljam da jesi pošto verujem da to znaš jer odavno koristiš više Apple uređaja, ali moram i to da napišem 😃
Sve ostalo bi podrazumevalo kompletno brisanje telefona, uz oprethodni backup, clean install, provera da li se to dešava kad ne vratiš backup. Ako se ne dešava više, vratiš backup, a ako se i dalje dešava, servis i da oni vide do čega je.
Takođe na 16PM multitasking očajan, ubija i fabriče app, , takođe mi se dešava u nekim trenucima kao da ima 60hz. Ne ideit na 26.prijatelju ako meni na 16pm reloaduje sve i svasta kako li ce tebi raditi... Pre neki dan otvorim viber a on prikaze onu ikonicu za ucitavanje sto vrti u krug kao kad gasis tel i cekam da otvori viber.... Kad krenes brzo da saltas po interfejsu i radis par stvari istovremeno iz vibera u mail iz maila u poziv pa nazad na viber on radi kao da ima 60hz a ne 120, tragedija i ne dirajte ne znam sta vas mami uopste taj 26, ja sam nazalost dobio tel sa 26 inace ne bi u zivotu instalirao.
Dešava se na A1, prebaci samo na E, nemaš internet, običan poziv samo radi. Do mreže.Ne znam gde da postavim pitanje ali izgleda da nije samo do iphone. Jel se dešava nekome da nestane signal i mobilni net na par minuta? Nestane mi i na a1 i na yettelu u isto vreme. Već drugi put se dešava u poslednjih par dana.
Juče popodne, pala mreža A1 isto na (samo pozivi) oko 13:00, bio u TC Galeriji, pitam ljude oko sebe i nikom ne radi A1.Dešava se na A1, prebaci samo na E, nemaš internet, običan poziv samo radi. Do mreže.
Imam problem sa brzinom wifi mreze koju koristim kod kuce. Kada udjem u informacije o samoj wifi mrezi, stavim private wi fi adress brzina ode na maksimum medjutim posle nekog vremena brzina bude svega 30mbps. U cemu je problem?
Na ostalim telefonima u kuci (svi android) na speed testu pokazuju normalne brzine od 300-400mbps.
Mislis na ovo?Pogledaj da li ti je aktiviran Private Relay na toj WiFi mreži.
Mislis na ovo?
Izgleda da sam resio problem nakon sto sam stavio na off Limit IP Address Tracking na toj wifi mrezi, od juce pokazuje full brzinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari