Šta je novo?

iOS 26

Da, taj bug sa notes se vuče još od nekih beta…

Aplikacija Instagram je dobila update kojim ikona izgleda isto i na 18 i na 26, tacnije prilagođena je liquid glasu ali je na ios18 isto.

Znači mogao je i ios18 dobiti liquid glass

Čitav ios26 je jedna velika prevara i sminka.

U Appleu očigledno ponestalo ideja šta raditi

Da li jos neko ima ovako sa desne strane ekrana? Do sada sam primetio da ima dosta bagova i bas me cudi da su pustili takav update.IMG_1857.png

Aplikacija Instagram je dobila update kojim ikona izgleda isto i na 18 i na 26, tacnije prilagođena je liquid glasu ali je na ios18 isto.

Znači mogao je i ios18 dobiti liquid glass

Čitav ios26 je jedna velika prevara i sminka.

U Appleu očigledno ponestalo ideja šta raditi
Netacno... I ovo pokazuje koliko je lako prevariti korisnike... Jeste instagram ikona dobila update na iOS 18 koji na prvi pogled izgleda kao liquid glass ali sta je zapravo uradjeno: dodali su se okviri gore levo i dole desno koji su u fazonu liquid glass ali sta je problem, pa u tome sto na iOS 26 se on renderuje u real time ( i to u HDR, sto je neverovatno) pa tako taj odsjaj od stakla iliti liquid glass se pomera u zavisnosti od pozadine, rotacije ekrana itd...

Dakle, nije iOS 26 prevara i sminka nego se korisnici ne udubljuju i onda neke stvari koje su zaista fascinantne sa tehnoloske strane ( o ukusima da ne raspravljamo) podvode pod prevaru i sminku... i ne ne moze to na iOS 18...

Je l ima neko ideju zbog čega mi je ponekad pozadina na zaključanom ekranu zamagljena a nekad ne? Dešava se potpuno nasumično, nezavisno od doba dana, fokus moda ili režima štednje baterije.

15 Pro je u pitanju, ako je to uopšte bitno

Je l ima neko ideju zbog čega mi je ponekad pozadina na zaključanom ekranu zamagljena a nekad ne? Dešava se potpuno nasumično, nezavisno od doba dana, fokus moda ili režima štednje baterije.

15 Pro je u pitanju, ako je to uopšte bitno
Ako nije i car play gde se isto bluruje Lock screen kao kod ovih situacija navedenih onda je bug… meni se dešava da posle car play ostane još par min blurovan dok se ne vrati na normalu sam ili ako ga otkljucam onda se odmah sredi…

Inače, kad sam kod car play, žena probala na novom Qashqai posle sto godina ubedjivanja juče, danas me zove vratio joj se na fabrički meni, kaže koji je ovo srednji vek 😂

Ali realno su widgeti pun pogodak, bas je šteta sto nam sve daju na kašičicu…

Kod mene na 14p trenutno sve radi super, od onoga sto koristim, samo me jako nervira sto smo dobili android.

Nije to Drndroid, to je veliki deo Jailbreaka....eeeeee, kako su to dobra vremena bila :)

Ako nije i car play gde se isto bluruje Lock screen kao kod ovih situacija navedenih onda je bug… meni se dešava da posle car play ostane još par min blurovan dok se ne vrati na normalu sam ili ako ga otkljucam onda se odmah sredi…

Inače, kad sam kod car play, žena probala na novom Qashqai posle sto godina ubedjivanja juče, danas me zove vratio joj se na fabrički meni, kaže koji je ovo srednji vek 😂

Ali realno su widgeti pun pogodak, bas je šteta sto nam sve daju na kašičicu…
Nije, moj auto ne podržava car play. Evo kako to izgleda:

Prilozi

• IMG_2945.png
    IMG_2945.png
    821.5 KB · Pregleda: 183
  • IMG_2944.png
    IMG_2944.png
    281.7 KB · Pregleda: 197
Da to je to… onda je neko bug sigurno… probaj da restartujes telefon ako već nisi…

Nije do njegovog telefona, ja na 2 telefona imam isti bug
Resi se tako sto se zakljuca telefon i otkljucA

Ja sam namestao taj neki lock screen wallpaper sa izduzenim satom i posle vratio (i obrisao taj testni lock screen) i sad mi se desi da na par sekundi nakon zakljucavanja sat bude izduzen i vrati se na normalnu velicinu.

I dalje nisu resili ovaj bag sa praznom notifikacijom 🙄

Prilozi

• IMG_1866.jpeg
    IMG_1866.jpeg
    222.8 KB · Pregleda: 93
Ima dosta bagova...nadam se da ce sledeci update to da resi, ili bar vecinu...takodje, baterija mi traje krace na 13 mini...jeste baterija za menjanje, ali mi je duze trajala na iOS 18. :D

iPhone 16 pro, dešava mi se nekad da nemam ikonice kad ga otključam, već samo nazive aplikacija i onda se vrlo brzo pojave i ikonice.
Takođe dešava mi se da čet na whatsapp ode nekako gore i da onda imam prostor između tastature i poslednje poruke.

Kupio sam 16 pro pre koji dan i uradio setup bez icloud. Ažurirao sam softver na iOS 26 onda uradio reset na fabrička podešavanja i uvezao backup sa iPhone 13. Ne znam da li ovo ima veze.

Bas jezivo.
oticu na samsung ultru nastave li da me nerviraju
A u poslenje vreme bas imam kratak fitilj

Kako da ti kažem da kupiš nov telefon a da ti ne kažem da kupiš nov telefon poslovna politika
Ovo je i Samsung radio sa s7-8-9-10. Novi softver i stariji telefoni se prazne nenormalno, noviji telefoni kidaju. I tako u krug. Imao s5/s7edge/note8/s10+ itd.. sve su to lopovi

Pa ko vas je tuka da odmah radite up. Vratite se na 18.7, kida sve :) ko da ne znate da sve no1 ne valja do .1

Koliko je bio komplikovan za razvoj iOS 26 možda najbolje pokazuje to sto je dialer tek sa 26.1 dobio liquid glass ( namerno malim 😂)

Spisak svih do sad otkrivenih poboljšanja:

Ja odmah nastavio na 26.1 za ovih sat vremena sam primetio bag da crkavaju slova sa kvačicama, radi nekoliko puta i onda prc moraš da izlaziš iz aplikacije, ž najčešće pukne.

Ovo je tragedija sta su napravili sreca pa mi je iphone sekundarni telefon, pa ne primecujem toliko sve bagove koji postoje u ovoj beti od os-a. Samsung prosle godine sa oneui8 barem nije izbacio poluproizvod, ovo je bilo samo da ga puste kako je narod i navikao...

Ovo je i Samsung radio sa s7-8-9-10. Novi softver i stariji telefoni se prazne nenormalno, noviji telefoni kidaju. I tako u krug. Imao s5/s7edge/note8/s10+ itd.. sve su to lopovi
Meni se na 16pro baterija prazni veoma brzo, a telefon je kupljen pre koji dan. Duze mi je trajala baterija na matorom iPhone 13. Katastrofa. Prilicno sam nezadovoljan, ne kosta malo para.

Meni zapravo mnogo bolje radi na ip13 običnom nego na ipad-u. Na ipad-u kad svajpujem na sve aplikacije mora da zaštuca a novi dugmići prekopitani sa macOS-a preklapaju se sa strelicom da se vratim nazad u nekoj aplikaciji tj ne preklapaju se uvek nego samo kad je umanjen prozor aplikacije. Bilo je na beti toga, al pomislih promeniće to do izlaska zvanične verzije....

Nazad
Vrh Dno