Šta je novo?

iOS 18

Ni ja nikada nisam imao problem, a cujem drugi se zale nema notifikacija, itd... Meni nikad nista. WA, VIBER, sve to je to slicno.

A uvek mi je ugasen Background refresh za sve, ne vidim poentu te funkcionalnosti, kada push radi. Mozda nesto oko toga zeza.
Ja sam par problema za 6-7 godina imao sa Viberom. Obicno se rijesi sa iOS update-om/Viber update-om. Ovaj “najnoviji” je poceo sa ios 18. Kolege na poslu takodje imaju isti problem. Posaljes poruku, stoji satic dole gdje bude kvacica. Nekad mahinalno posaljem i zakljucam telefon, pa udjem i vidim da nije otisla.

Pisao sam supportu, sve smo pokusavali, obrisao cak i Company portal (hvala Bogu) koji moramo koristiti zbog posla. Bilo malo dobro i opet isto. Mislim da je ovo do ios-a ovaj put ipak.

Slazem se sa svima koji kazu da su obrisali Viber. Kad bi se mogao uciniti nedostupnim, a da samo ostanu neke grupe i to bilo bi super.

Kako da znam koja mi app puno trosi bateriju? Dal je ovo do iosa 18 ili sta vec al baterija ne moze dan da izdrzi ceo kao nekad na ios 17

Stigao 18.2, za sada nema bugova da sam primetio, radi lepo, nema lag tastature sto je najvažnije i sve aplikacije rade… Za Image Playground mora prijava kao za AI ali evo već dan ceo skoro cekam odobrenje…

Stigao 18.2, za sada nema bugova da sam primetio, radi lepo, nema lag tastature sto je najvažnije i sve aplikacije rade… Za Image Playground mora prijava kao za AI ali evo već dan ceo skoro cekam odobrenje…
Jel laguje kontrolni centar,meni laguje na iphone 16 pro verzija ios 18.0,a ostalovsve radi kakovtreba,samo kad trebam da dodam ikonice u kontrolni centar,tad ima lagova,ali razlika od ios 17 je bogami velika,ikone izgledaju drugacije i podesavanje i mnogo modernije...

Ne laguje, bas je smooth ( operator :ROFLMAO: ) animacija i kod swipe down i kod menjanja tabova... doduse ja imam samo 3 ali su nabudzeni sa velikim widgetima...

Zna li se kad će RCS kod nas?

Iphone 13… na 18.1. samo problemi… naime od poslednje bete i RC-a imam problem sa zvukom tokom poziva… tokom poziva ako pojacam zvuk na vise od 2/3 slajdera cuje se distorzija zvuka, ne znam kako drugacije da ga opisem. Ima li jos neko takvih problema?
Nikakvih problema sa 18.0.1 na 13

Treba posebna tema za BETA. Samo zbunjujete sta su problemi sa aktuelnim iOS-om.

Nisam primetio da u nekom postu ne pise da se radi o beti, vidis beta, ne zanima te preskocis... ovako one koje zanima mogu da prate napredak i da predju jer sto ne bi koristio neke funkcije vec sada ako to radi kako treba... a nije bas da tema gori od milijardu komentara pa da ne moze da se sve isprati...

Nismo daleko od RCS, A1 se sprema na nivou grupe da ubaci, bice i kod nas onda... samo taj sajt nije bas najbolji jer za dosta provajdera nije azuran, oslanja se na Apple koji iz ne znam kog razloga nije aktuelan...

Ako posle 30 postova gde pisem da sam na beti i iz kontexta posta se ne vidi da je beta onda stvarno, a pri tome nije izasao ni 18.1 za javnost, valjda je na tech forumu to dovoljno... ali svakako mea culpa :ROFLMAO:

btw, za BETU 18.2 jos uvek nije odobren pristup Image Playground, neverovatno...

Da ti budem iskren,nisam imao pojma sta mu dodje Image Playground ali sam guglao.Majko mila,koja zaludna stvar,kao sto ljudi kazu i za novo camera dugmence ili kako se vec zove. Mozda sam mator pa ne razumem poentu ali meni glupost zesca,ne zameri. :D
Integracija sa Chat Guptom mladjim je vec interesantna stvar,visestruko primenjiva.
18.2 ,za siroke narodne mase ce sledece godineili gresim?

Nemam ja sta da zameram, nisam nikako vezan za Apple sem sto koristim uredjaje ( mada radim na tome da bude preduzece :) ) da si ovako nesto napisao za Sony Ericsson bilo bi ozbiljnih problema :ROFLMAO:

Vidi, meni je jako korisno, milion puta mi treba neka grafika ili ilustracija za npr prezentaciju ili post za drustvene mreze pa onda to generisem sa AI za par minuta i bude jedinstveno umesto da skidam sa stock-a gde ce jos 10000 imati isti post ili jos gore pravim sam ili cimam dizajnere... bice korisno i za notes gde ce moci da se prave lepe prezentacije i da se doda ilustracija...

Integracija sa ChatGpt sad ne radi bas najbolje, odnosno samo par puta mi se ponudio da resi nesto preko njega i to je bilo dobro ali ne radi uvek... Bice super kada krene da cita bolje kontekste i da ima context awareness ( da me ubijes ne mogu da se setim kako to najbolje na srpskom da napisem )... Znam da je jezik problem za Siri ali ko i malo zna engleski stvarno moze sebi mnogo da olaksa zivot i ustedi vreme :)

18.2 bi trebalo krajem decembra ako je po ranijim datumima izlaska, ali posto je tu AI i kasni se mozda se pomeri na sledecu godinu, svakako ne bi trebalo puno da se ceka jer je beta izasla na vreme...

Nisam primetio da u nekom postu ne pise da se radi o beti, vidis beta, ne zanima te preskocis... ovako one koje zanima mogu da prate napredak i da predju jer sto ne bi koristio neke funkcije vec sada ako to radi kako treba... a nije bas da tema gori od milijardu komentara pa da ne moze da se sve isprati...
Ja jesam primetio, vise puta je bilo zbunjujuce, a i pretrpana tema - pogotovo komentarisanje oko problema u beti, koga to interesuje. Sto se mene tice ili odvojena tema ili idi na neki apple forum, pa besplatno budi beta tester :).

Meni se i dalje čini da je ta nadogradnja na ai totalno bespotrebna bar tako brzo i nespremno kad ima aplikacija chat gpt i Leonardo AI i Microsoft ai koji se ne naplaćuju. Verovatno jer ja siri ne koristim zbog jezika. No sačekaću da izađe za ipad pa da probam.

I mene zbunjuje da li pišete o beti ili zbaničnom, najbolje da se razdvoji tema o beti (ili regularana verzija) pa tamo nastavite.

Pa stani malo. Ako je ChatGpt integrisan sa siri zar nema razgovora na srpskom jeziku!?

Ide prvo Siri pa onda ChatGpt, a posto Siri ne podrzava srpski jezik onda...

uzgred, nisam znao da je bench skupina postala tako lako zbunjiva, uvek je lakse preskociti post nego nesto smisleno napisati, a valjda je poenta da se razvije malo naprednija diskusija a ne da bude samo meni radi, meni ne radi...

Kome je do AI moze na svakom ajfonu da instalira chat gpt, copilot ili gemini… iz mog iskustva najbolje odgovore daje chat gpt a copilot je malo iza. Odlicno odgovaraju na srpskom a kada postavis konkretno pitanje dobices u 95% slucajeva odlican odgovor. Tako da ne fali mi Apple Inteligence… jedino bih voleo image editor opcije ali i to se resi instaliranjem trecih aplikacija…

Namjerno sam to napisao u smislu zašto su ovi iz apple takvi kre*eni. Integracija sa svim jezicima i multi jezicnost bi otvorila mnoga vrata i garant im obezbedila zaradu

Presao sam na Ios 18 cim je dosao kod nas i baterija je bila super prve 2 nedelje, ali od pre neki dan bas zeza...mnogo krace traje, ili mi se bar tako cini...ne znam sta je u pitanju.
Telefon je IP 13 Mini i BH je 85%.

Isti slučaj i kod mene na 13 mini. U početku nisam primećivao promenu ali u zadnjih desetak dana mi se mnogo brže prazni.

otkud subotom update?

Njemu je ponedeljak. :D

uzgred, nisam znao da je bench skupina postala tako lako zbunjiva, uvek je lakse preskociti post nego nesto smisleno napisati, a valjda je poenta da se razvije malo naprednija diskusija a ne da bude samo meni radi, meni ne radi...

Forum je postepeno vremenom od enthusiast based postao consumer based. Realnost je da su, umesto npr jailbreaka, glavne teme ovde postale dostupnost kod operatera, BH i random problemi sa Viber aplikacijom.

Nazad
Vrh Dno