Šta je novo?

iOS 18

Kod mene ne radi volte (A1, 14PM, iOS 18).

Edit: gužva je i na korisničkom servisu, izgleda da dosta ljudi zove podršku večeras, možda zbog toga zovu?

Poslednja izmena:
Ajmo, utisci...?
Posle dva sata igranja, po meni najveće ažuriranje u poslednjih nekoliko godina. Baš su se približili Androidu u svakom mogućem pogledu - ne samo da ikonice mogu da se ređaju po želji već je moguća promena veličine ikona, tema (da budu dark/light/automatic ili tinted), detaljno podešavanje Control centra...

Svaka aplikacija sada može pojedinačno da se zaključa sa Face ID. Tu su napokon i T9 Dialer i Sheduled message. Takođe podržan je i rcs. Nova Password app je super, red je bio da omoguće da se šifre WiFi mreža dele sa qr kodom. Šteta što to ne može iz WiFi menija, već mora iz aplikacije. Takođe, napokon možemo da promenimo default prečice na zaključanom ekranu.

Nova Photos app mi se ne sviđa za sad.

Kalkulator je odličan, posle toliko godina zanemarivanja su ga ažurirali, pa sam mogao da izbrišem Uno Calc i Photomath koje sam do sada koristio.

Na 15 Pro sve leti, nisam primetio nijedan frame drop ni u jednoj aplikaciji. Za bateriju je još uvek rano, videću kroz nekoliko dana kada sve legne na svoje mesto.

Navikli smo da ti ne pratiš na času, najgori si đak :D

Gde da pišemo A1 da ih cimamo za VoLTE? Da sam znao ne bi radio update, ovo mi je velik hendikep.
Mene ubedjivali da nije problem do njih. Inace zvao sam korisnicku podrsku… i mene uzasno nervira ovo, od prve bete ne radi

I dalje zeza na A1 volte, malo je kao radilo, sad mrka kapa. Srediće verovatno za par dana.

Navikli smo da ti ne pratiš na času, najgori si đak :D

Gde da pišemo A1 da ih cimamo za VoLTE? Da sam znao ne bi radio update, ovo mi je velik hendikep.
Ja sam im već pisao u vezi ovog problema. Imaš na A1 sajtu kontakt formular, ispuni se za minut... Ako ih zatrpamo porukama da ne radi volte, možda brže srede problem.😀

Meni u vikendici na selo radi? A1 i yettel
Javljam kad odem medju civilazicu posle :D

Osim problema sa volte na A1 ima li kakvih drugih,,Nisam odmah instalirao, sad mi izbaci update skoro 7gb. o cemu li se radi

Oo da li je moguće da su konačno stavili da kada kucaš broj u phone izbacuje predloge ko može da bude

Po meni odličan iOS 18. Dosta stvari su dodali, sve više kao Android

I onaj ugrađeni Adblock (Hide distracting items) u Safariju je odlična opcija, mada oni sami navode da nije trajno rešenje za reklame

Sve okej za sada što se tiče ažuriranja, ima par bagova, ali prva verzija je i rešiće verovatno (npr kada se podešava control center zabodu ikonice, kao da nestanu, pa u screen time-u su mi dark ikone dok su svuda ostalo light, itd… svakako sitnice ali ono). Najveća mana mi je što su u kontrolnom centru u “Connectivity” delu istakli airplane mode i airdrop koje retko koristim a podatke i bt zabili u podmeni, faktički klik više za istu stvar… Znam, mogu da dodam to ručno pored, ali glupo da imam duple stvari u tom delu. Photos na prvu loptu loš, tj mislim da je najlošija stavka tu reprodukcija snimaka, ne može odmah fullscreen nego mora još jedan klik da bi bio fs, ali privićićemo se valjda.

A imate li mogućnost uključivanja RCS poruke? Mi ni na 13pro, ni na 14proMax nemamo

Dobija ono što je baš trebalo. A sada ćeš videti kako android kopira padajući meni.
Na koji meni misliš?
Meni je svakako primarni, moj, telefon andorid, a poslovni ajfon, tako da koristim aktivno i jedan i drugi sistem.

JA nigde ne vidim rcs u porukama? Jel to na narednu verziju ili mora nesto da se cacka

Na yetelu ne rade rcs kod mene...nema opcije da se ukljuci..

Nema RCS izgleda još uvek. Verovatno čekamo update, ne znam koji drugi razlog može da bude?!

Upravo update, ne vidim nesto novo preterano ali nisam jos stigao da iscackam, potrebna pomoc oko control centra kako zameniti mesta npr. Air dropu i mobiln podacima?
Premale su mi ikonice a iskreno i ne koristim airdrop uopste
Upravo update, ne vidim nesto novo preterano ali nisam jos stigao da iscackam, potrebna pomoc oko control centra kako zameniti mesta npr. Air dropu i mobiln podacima?
Premale su mi ikonice a iskreno i ne koristim airdrop uopste
i da i dalje nema precica za paljenje lokacije, meni je ovo bas glupi sto su toliko za neke najobicnije stvari ograniceni

Meni koji se spusti od gore, isti sistem će uraditi na Android a posebno samsung da se može menjati.

^ sad će da naprave da može imati promene kao i na apple, veće ili manje ikone. Hteli ili ne jednostavno samsung juriša da iskopirane apple. Imali 10x i čim je apple stavio 5x eto i njih oni su jednostavno kao mali mujo, gde apple eto i njih.

Svetu se ne može ugoditi. Kad nema promena, što nema promena. Kad ima promena, haha kopira android. Jel mogu moderatori da kiknu ove "to ima Samsung odavno" sa teme... Ne doprinose ničemu na temi. Nikakva korisna informacija.

Svetu se ne može ugoditi. Kad nema promena, što nema promena. Kad ima promena, haha kopira android. Jel mogu moderatori da kiknu ove "to ima Samsung odavno" sa teme... Ne doprinose ničemu na temi. Nikakva korisna informacija.
A zasto da me kikne? Zato sto sam rekao nesto sto jeste tacno? Pritom, ako pratis temu mogao si da vidis da koristim ajfon a ne Samsung. Međutim nisam iskompeksiran pa da ne priznam sta je kod konkurencije bolje ili gore! Nema gore od fanbojeva, na svakom forumu!
I pritom sam nahvalio ios 18 jos od prve bete, bez obzira na problem sa volte na A1 mrezi.

Nazad
Vrh Dno