Ali stoji mu na punjacuDruze,ako je tebi na 100% kad krenes s posla,daj otkaz. Kod tebe se puno radi.😁
U teoriji, moguće je da imaš neki spajver u telefonu, ali to nije Pegasus - njega koriste samo državne agencije širom sveta. Certo Software je dobar za skeniranje telefona (mora preko kompjutera), ali nije jeftin, oko 80e godišnje. Ja bih na tvom mestu obavezno skenirao telefon tako nekim softverom.Dobio sam mejl (spam sanduce) da kao imam 48h da uplatim 1.200$ na neki racun jer je neki pegasus ili tako nesto instaliran na moj telefon i da vec mjesecima prati sta radim i da ce neke slike/snimke poslati svima na wa/instagram itd.
Mejl je poslan sa moje mejl adrese kao beljeska samom sebi.
Napominjem da niti sam sta skidao niti posjecivao.
Skoro sam isto imao onu "prijetnju" kad sam posjetio sajt "Srpski car".
U pitanju su apartmani.
Mislio sam da je iOS po pitanju toga siguran, barem to se ranije nije desavalo.
Sacekaj ios 20 pa polako digni na 18.Slucajno rucno proverih imal kakvih azuriranja na svojem 11 pro max i evo rezultata. 17.7 a za njime i ios 18 stigao. Sta mislite dal azurirat na 18 ili da se saceka malo da vidimo iskustva drugih?
Srpski jezik nije stigao sa 18 predpostavljam..Sacekaj ios 20 pa polako digni na 18.
On topic:
Suštinski, kako hoćeš. Ios 18 je stabilan, nisam primetio neke probleme. Sa druge strane, nije sad life changer. Ionako svi pričaju o ikonicama i customizaciji home screena kao i uvek. Meni je najveći update integracija calendara i remindersa
Nije pitanje za ovu temu, ali ne, nije stigao uz iOS18.Srpski jezik nije stigao sa 18 predpostavljam..
17.7 i 18 su "isti"Ja sam na 17.7, idemo po redu, i da sacekamo da se zavrsi testiranje 18-ce prvih nedelju dana u siroj javnosti.
Na Androidu nikada zvanično do sad nije pronadjen virus.U teoriji, moguće je da imaš neki spajver u telefonu, ali to nije Pegasus - njega koriste samo državne agencije širom sveta. Certo Software je dobar za skeniranje telefona (mora preko kompjutera), ali nije jeftin, oko 80e godišnje. Ja bih na tvom mestu obavezno skenirao telefon tako nekim softverom.
Mnogi ljudi nisu ni svesni koliko špijunskog softvera danas postoji i šta je sve moguće postići sa njima. iOS jeste bezbedniji od Androida, ali daleko od toga da je imun.
Edit: imaš i iVerify za 3 evra, jedno mesečno kompletno skeniranje džabe....
Edit2: ne bi bilo loše ni skenirati mail-ove (data breaches) preko nekog antivirusa
I Android i iOS su podložni malicioznom softveru, malveru... Samo što su sad popularniji spajveri (špijunski softver) nego virusi, ako ćemo o terminologiji... Suština je da su oba OS-a ranjivi, a iOS nešto manje... Jedan pogrešan klik i neko može da ima sve tvoje podatke ili da ti pali kameru i mikrofon... Postoje i "zero click" spajveri (da korisnik telefona ne mora da klikne na neki link i slično), ali njih koriste samo državne agencije.Na Androidu nikada zvanično do sad nije pronadjen virus.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari