Šta je novo?

iOS 17

Ljudi su pisali, čak je i Apple priznao, da se alarm nasumično ne oglašava. Znači radiće normalno 4 dana, petog neće, džabe praviš alarm za 5 minuta... čak je i objašnjeno da je nešto vezano za attention awareness, i da se radi na ispravci

Čak je počeo nasumično da se ne čuje kad zvoni, ali na 17.4.1 ili se ne čuje ton , klik, kad pritisneš power dugme. Restart telefona reši, ali to nije nikako normalno ponašanje i počeo je to da radi od kad je izašla nova verzija iako je telefon još uvek na prethodnoj 😁

Skenirao sam neka dokumenta u notes, kako sad to pogledati na racunaru? Kad posaljem na mail, stize mi link sa icloud-a. Trebaju mi slike ili u pdf.

Slikaj kamerom i sačuvaj sliku u Files ili skini neki free program za skeniranje dokumenata i sačuvaj u Files ili diraktno pošalji na mail. Takođe je moguće da je fajl veći od 25 MB i da ti zato šalje kao link da skineš, a ne kao attachment u mailu.

Eh a neko rece pre par postova, "savrseno radi iphone, mora o necemu da se pise (za BH)"..

Super savrseno radi, samo moze da se desi da te radnom ne probudi za posao.

Pa ne kupuje se Pixel zbog alarma, nego zbog kamere.

A Ajfon se kupuje zbog alarma? Koliko se sećam, piše se o najčešćim bagovima koji su se pojavili od relativno skoro

Nije li se to skoro baš tebi i još jednom kolegi desilo na Pixelu?
Nije, meni se promenila vremenska zona.

Svakako nije sad rec o tome, nego o upravo toj samouverenoj recenici, cak malo i preterano samouverenoj da nema o cemu da se pise jer sve radi savrseno, pa mi je bilo smesno jer se odmah posle toga desilo ovo. To za pixel nikad nije receno, niti je iko rekao, ali ovo je tema za iOS, tako da necemo o tome.
Takodje Djilkos se sprda, ne moras se hvatati bukvalno za svaku recenicu.

Sprdam se i ja. Pišem o uređajima koji koštaju preko 1k eura a onda omanu na nečem tako bazičnom kao što je alarm. Tebi se promenila zona sama od sebe (?!) pa ti nije zvonio sat, na iOS-u su počele da se pojavljuju fotografije obrisane pre 10 godina i da se ne čuje alarm... Morate prihvatiti da su uređaji nesavršeni a ne da se vređate kao da vam život zavisi od njih. I vrlo imamo pravo da ih kritikujemo zbog toga.

Ja sam pogasio i ponovo popalio alarme i problem se rešio sinoc i jutros 2x je zvonio kako treba……

To su nasumična pisanja, meni iPhone 15 radi savršeno bez i jednog problema (za sad), zato i jesam napisao da o nečemu mora da se piše jer je tema bila malo zamrla i ljudi se ne žale ni na šta konkretno. Isto je i kod žene na 13, iz mog iskustva je iOS 17 jako dobro utegnut i ispeglan.

Sprdam se i ja. Pišem o uređajima koji koštaju preko 1k eura a onda omanu na nečem tako bazičnom kao što je alarm. Tebi se promenila zona sama od sebe (?!) pa ti nije zvonio sat, na iOS-u su počele da se pojavljuju fotografije obrisane pre 10 godina i da se ne čuje alarm... Morate prihvatiti da su uređaji nesavršeni a ne da se vređate kao da vam život zavisi od njih. I vrlo imamo pravo da ih kritikujemo zbog toga.

Pa upravo zato sam i napisao, jer u temi imas takvih osoba gde se pomene nesto za iPhone oce glavu da ti razbiju, pa imas ovih koji pricaju da je savrsen da mora da se pise barem o bateriji kad nema sta drugo i tako.

A ja sam prvi dosao i za svoj uredjaj koji mi odlicno odgovara napisao mane i primedbe koje sam primetio u toku koriscenja itd.

Da ne pominjem da je taj isti alarm na iOS-u jedna obicna smejurija u odnosu na bilo koji alarm na androidu. Prvo nema skoro nista sto ima android, drugo ne mozes da vidis, po meni jako korisnu stvar, kad ga navijes za koliko ce da zvoni. Osecam se dosta sigurnije kad ga navijem i vidim da je to zapravo to vreme koje zelim, a ne da proveravam 10 puta da li sam dobro.
Da ne idem dalje gde ne mozes da ga drzis npr u jedno odredjeno vreme stalno, ali ako zelis da ga pauziras za npr jedan dan ne mozes to da uradis, nego moras da ga ugasis nacisto pa posle ponovo palis.

Meni alarm stoji radi reda, organizam se sam budi pre alarma u tacno vreme kad duze vreme ustajes u to odredjeno vreme. A inace 17.5 odmah iste sekunde kako se pojavio, nikakav problem nemam. :D

Da ne pominjem da je taj isti alarm na iOS-u jedna obicna smejurija u odnosu na bilo koji alarm na androidu. Prvo nema skoro nista sto ima android, drugo ne mozes da vidis, po meni jako korisnu stvar, kad ga navijes za koliko ce da zvoni. Osecam se dosta sigurnije kad ga navijem i vidim da je to zapravo to vreme koje zelim, a ne da proveravam 10 puta da li sam dobro.
Da ne idem dalje gde ne mozes da ga drzis npr u jedno odredjeno vreme stalno, ali ako zelis da ga pauziras za npr jedan dan ne mozes to da uradis, nego moras da ga ugasis nacisto pa posle ponovo palis.
Ovo sve potpisujem od reči do reči, ali stoji teza da je iOS sistem na koji se ili navikneš ili ne. Ja lično balansiram između ajfona 15 i S23, a za vikend možda uzmem i Pixel 8, pa će 2 na doboš

Ovo sve potpisujem od reči do reči, ali stoji teza da je iOS sistem na koji se ili navikneš ili ne. Ja lično balansiram između ajfona 15 i S23, a za vikend možda uzmem i Pixel 8, pa će 2 na doboš
Ako mislis da na telefon od 1000+ evra treba da se navikavas, a ne da mozes da ga prilagodis svojim potrebama (kao sto mozes android), onda okej hahah

Da ne dodje do zabune, ja mnogima u mojem okruzenju preporucujem ajfon i zbog mene su ga i uzeli, kao i moja devojka, i prezadovoljni su, ali da ima mnogo gluposti, itekako ima.

Takodje sve pisem i iz svog iskustva, jer mi je poslovni iPhone 13 pored mog Pixela telefon koji svakodnevno koristim i nosim sa sobom.

Samo kažem da je iOS prosto takav. Svi mi koji smo preko deceniju proveli na Androidu imamo raznih pitanja vezano za iOS, puni su forumi pitanja kako da se namesti nešto kao na Androidu. Ljudi koji su isto to vreme proveli na iOS-u nemaju taj osećaj i ne vole "slobodu" Androida. Ja lično vidim prednosti i mane oba sistema, zato mi i nije toliko lako da prelomim. Ne računajući ograničenja iOS-a za ove dve godine koliko ga koristim nisam imao ni jedan jedini problem u radu, i kad još na to dodam kamere.... Pixel 7 sam imao mesec dana kad je izašao i 5 puta bio nedostupan u centru grada. Ovde to nisam imao, niti bilo šta slično.

Zbog kod velikog broja korisnika i opterećena oko budilnika evo rešenja 🤣
Pogledajte prilog 442627
Imam ja. Budi iz mrtvih. Od stresa se budiš 5 minuta pre alarma da ga ugasiš da se ne dere. Meni noću skida 3%, ovaj novi update. Ovako nije trajala baterija kad je bio nov telefon. Ip13 napunio 2 godine pre neki dan. Dodje mi žao da ga ažuriram na 18 kad izadje a ažuriraću ga u roku od odmah vrv.

Zbog kod velikog broja korisnika i opterećena oko budilnika evo rešenja 🤣

Ako je u Apple izvedbi, punjenje na lightning ili usb-c, ali se kabl posebno prodaje 😁

Možeš tako što klikneš da ga isključiš i ponudi ti da li je samo za sledeći alarm ili na duže hoćeš da to uradiš 😃

Ja ne koristim alarm.😁

Никакав проблем у раду, ових пар дана. Имам једну замјерку али није везани за рад тел.

Ima li još neko problema sa iMessage-om? Samo je odjednom počeo da šalje sms-ove danas popodne, uredno je i dalje uključen iMessage u opcijama, ništa nisam menjao. A stižu mi iMessage poruke od drugih ljudi. Inače u yettelu sam

Takođe 15pm na 17.5 bez problema.

Ne sluzi alarm samo za budjenje da bi se islo na posao, postoje i ljudi u godinama, zaboravni, treba popiti lek neki i slicno :D

Restart iMessage servisa je rešio problem, nadam se da je trenutni neki bug bio u pitanju.

Slikaj kamerom i sačuvaj sliku u Files ili skini neki free program za skeniranje dokumenata i sačuvaj u Files ili diraktno pošalji na mail. Takođe je moguće da je fajl veći od 25 MB i da ti zato šalje kao link da skineš, a ne kao attachment u mailu.
Samo da se nadovezem, mozda bude od pomoci nekom. Skenirani dokumenti u notes se mogu sacuvati u files, pritiskom na strelicu pored naziva skeniranog dokumenta. Pojavljuje se kao pdf u files, tako da nema potrebe za drugim aplikacijama.

Evo i kod mene jutros omasio alarm, nije zvonio. Prvi put mi se desava, alarm je podesen kroz sleep scheduler.

Nazad
Vrh Dno