Šta je novo?

iOS 17

Slažem se, ali to će verovatno ubaciti u neku od sledećih glavnih verzija sistema kao veliki novitet 😁

Pa fotografije i idu automatski u punom kvalitetu, jedino što može format da se menja u zavisnosti od uređaja na koji se šalje, ali svakako nema kompresije.

Tačno je da Airdrop ne vrši kompresiju slika, mislim od iOS 8, ali ne idu svi podaci po default-u pošto se veličina fajla razlikuje od originala ako se ne uključi opcija u okviru Option toggle-a pri deljenju slike :)

If you have the latest iPhone, or even one running the latest iOS (iOS 13), you might have noticed a file size difference if you use AirDrop to share your images. That is because, in the recent iOS versions, AirDrop does not share the original image by default. Instead, it removes quite a bit of meta-data, edit history, and a bunch of other information from the images being shared. Also, they don’t explicitly say so, but I suspect that they do compress the images as well, even though the resolution remains the same.

If you want to share original quality images, all you have to do is activate a toggle in the settings. To do that, select a few images on your phone, hit the share button, then hit options (it shows just below the number of images selected), and enable the toggle with the heading “Include – All Photos Data.” AirDrop will now share original quality images.

Takođe

https://whatsabyte.com/does-airdrop-reduce-quality-explained/

Poslednja izmena:
Nikad mi se sam nije update-ovao. Zena drzi mesecima bez update-a, isto joj se nikad nije sam updateovao.

I kod mene na 15 i kod žene na 13 je isključen auto update. Kod mene se samo odjednom pojavi ona crvena tačkica da ima apdejt pa me nervira, a kod nje stoji par dana i samo se ažurira preko noći.

Meni stoji obaveštenje za ažuriranje od kako se pojavio 17.3.1 i nije se sam ažurirao.

Moras se povezati na wifi i ostaviti preko noci da bi sam uradio update.

O tome i pričam. Ali ne vidim zašto to radi ako je opcija auto update isključena. Ne bi trebalo da povlači update bez obzira na wifi

Skine update i preko dana kad je na WiFi i punjaču. Posle nudi da se odmah uradi update ili later. Najčešće ljudi kliknu to kasnije i on to preko noċi odradi. Jedini način je na learn more da se skloni obaveštenje, udje u Settings, iPhone Storage i obriše skinuti update fajl.

Jasno, samo mislim da je glupo što ga uopšte skida ako je već isključena opcija auto apdejta. Imam recimo razlog zašto neću trenutno da ažuriram i ne želim da tražim fajl po telefonu i brišem niti da pazim da mi ne bude u isto vreme na punjaču i wifi-ju. Ali hvala svakako na pojašnjenju

• Like
Reagovanja: iOS
Jasno, samo mislim da je glupo što ga uopšte skida ako je već isključena opcija auto apdejta. Imam recimo razlog zašto neću trenutno da ažuriram i ne želim da tražim fajl po telefonu i brišem niti da pazim da mi ne bude u isto vreme na punjaču i wifi-ju. Ali hvala svakako na pojašnjenju

Jedino logično je da ne skida ipsw ako je veċ isključena opcija za automatski update softvera. Jedno je logika i šta su kao zvanično ponudili upravo zbog prigovaranja korisnika i onog što je realna situacija na terenu 😃

Čekam stable, ali lepo što sad u battery info odmah piše broj ciklusa. iMessage dobio upgrade. I side loading stiže samo u EU kao i da mogu drugi engine da koriste za browser, problem je u tome što to pravi dupli trošak da održavaju browser za deo sveta koji je praktično Safari skin, i da prave sa svojim engine za EU.

Meni je baterija na 17.3.1 nerealno dobra. Ispada sto mi je stariji tel baterija bolje drzi :) zaista ne znam sta bolje moze od ovoga sto se baterije tice.

Ja takav drain imam na 14PM sa 17.3.1 koji je počeo pre par dana da to nije realno. Preko noći omlati telefon sa 80% na 55%. Gasio, palio, nema šta nisam radio, soft reset, hard, ma ništa. Vidim da instagram troši dosta, uradio sam njegov update koji je izašao pa ću ispratiti danas.

Treba namenski uzeti jedan telefon za socijalne mreze. Koliko mogu da osakate bateriju zbog 100 procesa koji te u pozadini skeniraju 24h to nije normalno. Inace od kako ih nemam telefon glat 2 dana baterija i na 12ci, a i kad sam presao na 14 Pro. Standby je od 0-2% kako kad zavisi koliko dobijem notifikacija.

Мени батер заиста одлична, два дана може са неким да кажем нормалним кориштење, током ноћи у да сам примијетио узима око 4 процента макс мада зависи од нотификација, Једном ми је 6 % тада сам спавао мин 10 сати. Друштене мреже свуда највише троше, на свим телфонима које имао је тако било. едит: Пошто играм nba fantasy у ноћни сатима добијем гомилу нотификација.
Ако ми нешто једе батерију то је снимање, због потребе посла има дана када има по пар неколико сати снимања и ту пође неких 30-40% батерије зависи само је ли Full hd или 4к. Мада на количину снимака и то ми је ок.

Čekam stable, ali lepo što sad u battery info odmah piše broj ciklusa. iMessage dobio upgrade. I side loading stiže samo u EU kao i da mogu drugi engine da koriste za browser, problem je u tome što to pravi dupli trošak da održavaju browser za deo sveta koji je praktično Safari skin, i da prave sa svojim engine za EU.
Мислим да неће многи барем не још постављати свој engine, али свакако мислим да то неће бити толики проблем у будућности.

Poslednja izmena:
Ja takav drain imam na 14PM sa 17.3.1 koji je počeo pre par dana da to nije realno. Preko noći omlati telefon sa 80% na 55%. Gasio, palio, nema šta nisam radio, soft reset, hard, ma ništa. Vidim da instagram troši dosta, uradio sam njegov update koji je izašao pa ću ispratiti danas.
FB i Instagram to redovno rade, verovatno opet namerno. Jer su namerno puštali drain u aplikacijama da testiraju korisnike da li će da obrišu, rezultat je da neće.

Sve da je to i zapravo moguće i tačno - šta je benefit tog testa?

Nazad
Vrh Dno