Šta je novo?

iOS 17

Ne znam jel tripujem al izgleda da su i Apple Carplay malo redizajnirali, svidja mi se.. Ovo je konkretno deezer.
IMG_0186.png

Uf nisam stigao da pogledam ali incoming call pa kad mi razvuce onu low res fotku iz imenika od pojedinaca brate pa to je bruka kako je ruzno. Moze li da se to nekako iskljuci!? Danas me zvao drugar inkada sam video dolazeci poziv cisto me uplasio nisam smeo da se javim

Постоји ли опција да на Apple CarPlay има проценат батерије?

Niko mi nije odg moram opet pitati, da li je zvuk notifikacija konacno kao i pre ili je stisan i dalje da se jedva cuje?

I na temi ip12 i 14 pricamo kako moramo da skinemo melodije kako bi se glasno cule, utuljene su na ios 16. Imam oko sebe i 12 i 13 i 14 i svuda se jedva cuje zvuk maila, vibera, zakljucavanja telefona. Pun je net toga, super ako tebi radi ok, ali meni od 12ice na ovamo evo ne radi

Promenili su default zvuk za notifikacije iz Tri-Tone u Rebound i toliko je tiho da iritira kad ti je potrebno da cujes notifikaciju za aplikacije ciji se zvuk svodi na default, a ne na sobstveni koji može da se bira. Pričam recimo za ne-default mail aplikaciju, FB i IG ne koristim, ali kažu korisnici da je identično.
Skraćeno :)

https://9to5mac.com/2023/09/19/ios-17-iphone-app-notification-sound/

Pozdrav ljudi.

Ranije na 16.6 je weather widget na home screen i na lock screen mogao da radi i kada je selektovano koriscenje lokacije WHILE USING THE APP ONLY. Sada kada je ta opcija ukljucena widget na home screen i na lock screen ne prikazuje vreme, dok se ne ukljuci WHILE USING THE APP OR WIDGETS. Ima li nekog resenja za ovo?

Takođe tačno, promenili su i za location mora da se izabere hile using the app or widget, to je jedini način da radi widget za vremensku prognozu na osnovu aktuelne lokacije :)

Da li i 14pro ima sada opciju za 24mpx?
Nema, samo 12 i 48 MPX.
Ali ima 48 heif jel?
Tako je.

Promenili su default zvuk za notifikacije iz Tri-Tone u Rebound i toliko je tiho da iritira kad ti je potrebno da cujes notifikaciju za aplikacije ciji se zvuk svodi na default, a ne na sobstveni koji može da se bira. Pričam recimo za ne-default mail aplikaciju, FB i IG ne koristim, ali kažu korisnici da je identično.
Skraćeno :)

https://9to5mac.com/2023/09/19/ios-17-iphone-app-notification-sound/

Takođe tačno, promenili su i za location mora da se izabere hile using the app or widget, to je jedini način da radi widget za vremensku prognozu na osnovu aktuelne lokacije :)

Nema, samo 12 i 48 MPX.

Tako je.
A u cemu je fora sa tihim notifikacijama? Npr poruka se cuje normalno, ali mail i viber jedva da se cuje. Zna nekad da kad mi neko salje 5 poruka za redom, jed a od tih 5 se cuje jako tj normalno. U isto vreme, samo koleginica koja nosi XR ima i dalje najnormalniju jacinu svega kao i pre.

instagram se bukvalno ne cuje , viber zlo koliko lose radi na ios - u zadnjih godinu dana.Ne znam ovi delevoperi sta rade a i sam apple.Ove nove funkcije od ios 17 sto su ubacili tipa kad previse gledas u ekran upozorava te i ostale gluposti , cim sam ukljucio odma baterija pocela brze da se prazni , dok ih nisam ukljucivao mislio sam da sa ios 17 je baterija najbolja do sada..

instagram se bukvalno ne cuje , viber zlo koliko lose radi na ios - u zadnjih godinu dana.Ne znam ovi delevoperi sta rade a i sam apple.Ove nove funkcije od ios 17 sto su ubacili tipa kad previse gledas u ekran upozorava te i ostale gluposti , cim sam ukljucio odma baterija pocela brze da se prazni , dok ih nisam ukljucivao mislio sam da sa ios 17 je baterija najbolja do sada..
Gde se nalazi ta opcija, ja je ne vidim nigde a citam da je spominju?

Settings pa screen time i tu se nalazi opcija screen distance

A u cemu je fora sa tihim notifikacijama? Npr poruka se cuje normalno, ali mail i viber jedva da se cuje. Zna nekad da kad mi neko salje 5 poruka za redom, jed a od tih 5 se cuje jako tj normalno. U isto vreme, samo koleginica koja nosi XR ima i dalje najnormalniju jacinu svega kao i pre.

Jedino što mogu da zaključim je da ih nisu odradili kako treba, ili možda bolje rečeno, deluje kao da su ih samo odradili. Default notifikacija je blizu neupotrebljivosti ako vam je telefon u džepu ili malo dalje.

Jedan bug koji sam danas primetio je da mi notifikacije prikazuje ovako u desnom uglu do pola vidljive kao na slici ova srednja. Desilo se i za viber i za wa... iphone se3

Prilozi

• IMG-6c1795440ecbd3ce4b1530470df3624f-V.jpg
    IMG-6c1795440ecbd3ce4b1530470df3624f-V.jpg
    90.6 KB · Pregleda: 158
Jedan bug koji sam danas primetio je da mi notifikacije prikazuje ovako u desnom uglu do pola vidljive kao na slici ova srednja. Desilo se i za viber i za wa... iphone se3
Au bre, gde zakloni ovu lepotu sa tim notifikacijama ;)

Ja sam tel skinuo sa punjaca juce oko 20h, nisam nesto koristio tel, par poziva, par poruka, 2 fotke, baterija je trenutno na 95%. U toku noci nije pala ni 1%, zaista ios 17 svaka preporuka, bravo za apple nema sta.

Hmmm. Posteri trenutno kod mene nemaju opciju dodatka fotografije vec samo contact photo moze da se izmeni. Na posteru sam text i bckground color. Nije mnogo bitno ali da vidim taj hype sta je... Pa i nisu ga nesto razradili. ios17.0.1

Snasao sam se. Mora novi poster i onda edit ;-)

Poslednja izmena:
Kod razgovora, jel postoji nacin da se promeni ona siva pozadina koja kao da je na 100% osvetljenja, bas mi nekako cudno izgleda, kao cuvena crna boja na ips ekranima.

To su bas ocajno odradili, deluje nepovezano sa ostatkom ios, da ne kazem da mi deluje androidski, xiaomi resenje.

To je novi, poboljsanji "feature" i ne moze da se promeni. Izgleda ocajno.

Da li se desilo jos nekome da lozinke koje su sacuvane za sve sajtove, aplikacije i slicno postoje i dalje, ali ne se ne popunjavaju automatski na ios 17, dok je na 16 to funkcionisalo perfektno.
Ovo mi olaksava puno na dnevnom nivou jer odredjene aplikacije koje koristim u poslovne svrhe moram da kucam za njih hiljadu slova i brojeva.

Kod razgovora, jel postoji nacin da se promeni ona siva pozadina koja kao da je na 100% osvetljenja, bas mi nekako cudno izgleda, kao cuvena crna boja na ips ekranima.

To su bas ocajno odradili, deluje nepovezano sa ostatkom ios, da ne kazem da mi deluje androidski, xiaomi resenje.
Ni približno ne deluje kao Xiaomi rešenje. Xiaomi je bukvalno izmislio dizajn mnogih fabričkih aplikacija u odnosu na ovo što Apple radi.

Ono na šta sivilo liči jeste stock Google phone aplikacija koja je u dizajnerskom i funkcionalnom nivou podjednako dno dna kao i ova na ajfonu.

I da, može sivilo da se promeni, ali samo za kontakte. Ali i tu moraš za svaki kontakt pojedinačno.

Prilozi

• IMG_2553.jpeg
    IMG_2553.jpeg
    107.7 KB · Pregleda: 105
Da li se desilo jos nekome da lozinke koje su sacuvane za sve sajtove, aplikacije i slicno postoje i dalje, ali ne se ne popunjavaju automatski na ios 17, dok je na 16 to funkcionisalo perfektno.
Ovo mi olaksava puno na dnevnom nivou jer odredjene aplikacije koje koristim u poslovne svrhe moram da kucam za njih hiljadu slova i brojeva.
Meni se desava i bas mi smeta.

Meni i dalje sve funkcionise kako treba, samo malo drukacije, npr kad menjam profile na instagramu nemam u dnu ponudjeno koji cu da isaberem, vec kad kliknem u polje username i ukucam prvo slovo, iskace mi ceo prof na koji se automatski prijavljuje bez kucanja lozinke. Malo je bezvezno i zaguljenije jer treba da se pojavi, ali sifre su i dalje tu. Radi sve i na safariju.

Ja sam primetio da mi je par puta zaglavio Settings, samo force restart rešava problem.

Instant su izbacili 17.0.1, nisam pratio predjasnje strane teme ali proverite ako niste, mozda resave te neke probleme.

Meni se iskreno uopste ne svidja ios17 na ip13 obicnom, deluje kao da im je cilj bio da opterete sistem, ni blizu nije fluidan telefon kao sa 16com

Brzi je telefon sa 16, bar 14 Pro, a vidi se i po rezultatima...

Prilozi

• IMG_4615.png
    IMG_4615.png
    275.7 KB · Pregleda: 84
  • IMG_4614.png
    IMG_4614.png
    273.7 KB · Pregleda: 58
Nazad
Vrh Dno