Šta je novo?

iOS 17

Kako su vam iskustva sa MTS-om po pitanju VoLTE usluge?

Kada korisnik razgovara preko VoLTE-a, drugi pozivalac koji ga u tom trenutku pozove neće dobiti informativnu SMS poruku kada pozvani korisnik više ne bude zauzet. Takođe, pozvani korisnik neće dobiti SMS poruku da je imao propušten poziv.
Primetio sam da često nemam povratne informacije da me je neko zvao ili da više nije zauzet, nisam ni slutio da je to do ovoga što sam citirao (sa MTS sajta). Inače, tu su liste uređaja koji podržavaju VoLTE.

Lista za A1, Yettel mrežu ne koristim.

Da li neko koristi dual sim (npr. MTS esim i A1 sim kartica) bilo koje kombinacije mreža? Kako se VoLTE tada "ponaša"? Da li radi na obe mreže ili mora nešto da se podešava? Mrzi me više da nosim dva telefona, privatni i službeni i prešao bih na kombinaciju esim privatni, kartica službeni.

Možeš da zasebno uključiš za MTS, ako želiš, a, prema ovom što pišu kolege, u A1 je po default-u uključeno. Svaki operator je Settings-u sa svojim podešavanjima za pozive i mrežu.

Poslednja izmena:
Kako su vam iskustva sa MTS-om po pitanju VoLTE usluge?
Losa, bas losa. Imam e-sim i kad sam aktivirao Volte na poslu bilo da me neko zove ili da zovem veza se uspostavi ali ne cujem drugu stranu. Isto tako cesto puca cim se druga strana javi. E sad ovo je vezano samo za lokaciju na poslu ali posto tu imam najvise poziva moram sam volte da iskljucim.

Da se nadovežem na jučerašnje pisanje: zamenio sam A1 sim karticu i nakon dva restarta telefona radi mi VoLTE. U podešavanjima ga i dalje nema, ali radi. 🙂

Losa, bas losa. Imam e-sim i kad sam aktivirao Volte na poslu bilo da me neko zove ili da zovem veza se uspostavi ali ne cujem drugu stranu. Isto tako cesto puca cim se druga strana javi. E sad ovo je vezano samo za lokaciju na poslu ali posto tu imam najvise poziva moram sam volte da iskljucim.
Imam e sim vise od dve godine od trenutka kad sam upalio telefon, volte takodje, nikakav problem sto se tice poziva nisam imao. U mts-u sam.

Skinuo 17.2 betu 2, oko 600mb, za sad super sve, 15PM. Po meni su bete postale isto stabilne kao obicni releaseovi, vec dugo.

Jel sada Coverage promenjen u AppleCare & Warranty?

Vrlo lagani desetominutni bug fixing update 😃
Reklo bi se isključivo security updae kao zagrevanje za 17.2. Svakako uvek pohvalno, iako nisam ovako pričao u vreme kad je jailbreak bio must have i praktično diktirao kad može da se pređe na sledeću verziju 😄

Nešto se priča da će sideloading biti omogućen EU korisnicma od 17.2

Da li Srbija tu spada ili ne?
Po čemu će se to uopšte gledati? Po zemlji App Store-a?

Hm...kada je region na US, onda nije moguće instalirati neke naše aplikacije. Ima li za to neki workaround? Primera radi, Lidl Plus, Parking Manijak. Ima gospođa u top da me stavi zbog kupona i parkinga :D.

Pisano milion puta. Developeri imaju mogućnost da ograniče na kojem AppStore će im biti dostupne aplikacije. Nema logike da lokalne aplikacije budu dostupne na svakom AppStore.
Rešenje ti je 2 naloga, RS i US, pa prebacuješ sa naloga na nalog po potrebi u AppStore (ne iCloud u telefonu, ne menjaš ni region u AppStore) kada hoćeš da skineš novu app sa tog marketa. Update radi najnormalnije, ne treba prebacivati nalog za update aplikacija.

Ma dva naloga nema šanse. Nije kvantna fizika da ima recimo Moj A1, Yettel-a, Banca Intesa, Moj SBB na US store-u, a nema Parking Manijak. Ajde Lidl manje više, ali da se šaltam nema šanse. Ništa, neka šalje onda SMS poruke za parking. Hvala ;).

Bukvalno jednom to uradiš i zaboraviš posle. Manje vremena nego što ti treba da pošalješ SMS za parking.

A što ne koristiš zvaničnu app parking servisa? Nje ima i odlično radi

@Amortizzer Probaću da instaliram danas pa neka proba da li joj odgovara, a ne vidim zašto ne bi. Neka ćuti, dobila je poklon za NG :D.
@baltam0s Ne radim ja, nego ženche koju apsolutno ne zanima ništa osim da koristi uređaj. Hoću da se roknem kada živiš sa nekim tolike godine, u IT-ju si, a ona ignoriše sve to :D :D :D. Šok brate :D.

Ma sve jasno, imam isti slučaj u kući - zato kažem, namestiš jednom, sve je tu i posle nema šta da se zezaš.

Pisano milion puta. Developeri imaju mogućnost da ograniče na kojem AppStore će im biti dostupne aplikacije. Nema logike da lokalne aplikacije budu dostupne na svakom AppStore.
Rešenje ti je 2 naloga, RS i US, pa prebacuješ sa naloga na nalog po potrebi u AppStore (ne iCloud u telefonu, ne menjaš ni region u AppStore) kada hoćeš da skineš novu app sa tog marketa. Update radi najnormalnije, ne treba prebacivati nalog za update
Ako možeš da mi razjasniš ovo.....znači uđeš u APPstore na telefonu uradiš sign out pa onda sign in sa drugim nalogom....To hoćeš da kažeš?

da

Ako možeš da mi razjasniš ovo.....znači uđeš u APPstore na telefonu uradiš sign out pa onda sign in sa drugim nalogom....To hoćeš da kažeš?
Tako je, ne moraš uraditi sign out kompletnog iCloud naloga u Settings telefona, nego samo u AppStore aplikaciji Sign Out, pa Sign In sa nalogom iz drugog regiona.
Poskidaš aplikacije koje ti trebaju, ponovo Sign Out u AppStore, vratiš se na originalni nalog i do sledeće potrebe za aplikacijama sa drugog store ne moraš ništa da radiš. Aplikacije dobijaju updates nevezano za ulogovani nalog.

Možeš menjati i region na svom nalogu u AppStore ali ako imaš slučajno aktivne pretplate (npr. iCloud prostor) ili sredstva u Wallet-u, nećeš moći da promeniš region. Lakše je prebaciti nalog u AppStore jednom u X meseci.

Da ne misle ljudi da je ovaj problem Apple eksluziva, ista je situacija i na Google PlayStore. Konkretan primer, Sony aplikacije za Playstion nisu dostupne u našem regionu jer ne postoji zvaničan PS Store u Srbiji, pa se ljudi dovijaju skidanjem APK ili promenom regiona ali neće da priznaju...

Jedina zackoljica kod drugog stora je sto mora i novi email da se koristi, tako da cu radije rucno da odradjujem neke stvari nego da moram i dva mejla da imam.

velik problem imati dva gmail naloga :)

Jedina zackoljica kod drugog stora je sto mora i novi email da se koristi, tako da cu radije rucno da odradjujem neke stvari nego da moram i dva mejla da imam.
Jedina začkoljica je što region na nalogu možeš promeniti jednom u 90 dana ali ako vam je tako jednostavnije, slobodno...

iOS 17.1.2 katastrofa baterija na iP 13 pro, iscuri oo 20% preko noći, za izbegavati.. Takođe prestao da radi esim koji imam. Dugo toliko loš update nisam video.

Nazad
Vrh Dno