Šta je novo?

iOS 16

Ne stižu mi notifikacije (baneri i zvuk) za Mail aplikaciju. Badge-vi rade.

IMG_2323.PNG

Šta radim pogrešno?

Ako je za mail koji je iCloud, logično je da je koristi 😃 Ako je Gmail, takođe je logično da ne radi push već fetch i da notifikacije nisu funkcionalne.

Posle apdejta na 16.6 primećujem značajno kraće trajanje baterije i dodatno zagrevanje telefona.

koliko dana posle update?

Meni se grejao i na 16.5.1 i sad na 16.6. 😅

koliko dana posle update?
Odmah, mada je tada već bila paklena vrućina pa sam grejanje pripisivao vremenu. Baterija mi skoro duplo kraće traje. U idle sa ugašenim ekranom napominjem da ne arči bateriju. Iphone 8 plus je u pitanju, ali opet cenim da to ne mora da bude razlog. Inače, uvek gasim sve opcije i manje bitne servise koji pretenduju da rade u pozadini.

Odmah, mada je tada već bila paklena vrućina pa sam grejanje pripisivao vremenu. Baterija mi skoro duplo kraće traje. U idle sa ugašenim ekranom napominjem da ne arči bateriju. Iphone 8 plus je u pitanju, ali opet cenim da to ne mora da bude razlog. Inače, uvek gasim sve opcije i manje bitne servise koji pretenduju da rade u pozadini.
odradi faktori reset, meni na 16.6 se daleko manje zagreva.

Ja sam primetio isto to sto i ti, i posle sam video da je brigtness vislje postavljen nego inace. Smanjio sam brigthness i bolja je baterija

Meni je definitivno 16.5.1 prouzrokovao pregrevanje fona. Necu preci na 16.6, bicu strpljiv i sacekacu 17.

Radi na 14 Pro bolje od prethodne verzije, nikakvo dodatno zagrevanje, baterija za nijansu bolja, ali to je i očekivano za nov i aktuelan model, sve drugo bi bilo nenormalno 😃

I posle reseta na fabrička baterija se troši kao luda, a nova je i na 100% health-a. Izgleda da podrška za starije modele postoji čisto da zamažu oči. Ranije je to bilo mnogo bolje. Vratio se na android dok ne sakupim para za neki noviji ajfon.

Nakon tog telefona je izašlo još pet generacija novih, bez ljutnje, nije realno da očekuješ da može novi i zahtevniji iOS sa još zahtevnijim aplikacijama da džzi bateriju iliole dobro kao pre 😃

Sedmicu digao na 15 sa 10-ke fore radi i umesto jednom dnevno mora, za uobičajen rad i kad bi on bio glavni telefon, dva puta dnevno punjenje 😁

Naravno, sve se slažem. Podrška je bila dobra sve do zadnjeg apdejta. Samo sam se možda previše navikao na kvalitet podrške za stare telefone do sada. Da budem pošten, prava je majstorija postići da sa baterijom od 2700mah telefon izdrži ceo dan. Ako ne grešim, tako nešto na androidu bi bila naučna fantastika.

Zena mi ima iphone 6s plus. Skoro joj je puna memorija. Viber joj zauzima skoro 17gb. Od toga je 11gb podataka a 6gb keš memorija aplikacije. Kroz samu aplikaciju piše da ako to izbrišem da neće nestati poruke i lični medija podaci i da će se učitati ponovo. Šta onda tačno briše kada bi izbrisao tu keš memoriju? Redovno joj radim backup Vibera na icloud.

Takođe, telefon joj ima problem sa kućnom wifi mrežom. Često joj se prebacuje na 4g i tako joj svlači podatke. Probao sam da se raskačim pa povežem, da je zaboravim pa ukucam šifru opet, ali isto se dešava. Telefon joj je povezan, ali je registruje kao da nema izlaz na net i prebaci na 4g. Drugi uređaji rade normalno sa istom tom mrežom. Šta može biti razlog?

ako nece nista da brise neka uzme telefon sa 1TB memorije, a ne telefon star 8 godina. cudi me da neko ko toliko koristi viber ne zna ni kako viber (backup) radi?

jesu ti drugi uredjaji isto stari telefoni? na sta se kace? jeli taj ruter isto star uredjaj? kada kazem star mislim nesto slicno godistu iphone 6s.
mada danasnji 4G ima dovoljne brzine kao i wifi, ne vidim u cemu je toliki problem ako prebaci na 4G (jedino mozda vise trosi bateriju, ali opet kontam da ima punjac, jer se i wifi nalazi u kuci, nije negde napolju)

ilindane, osim prekorevanja zasto mi zena nema skuplji telefon, nista pametno nisi rekao.

verujem da bi i ona volela da ima 14 pro max, ali ebiga, nije izvukla sedmicu kad se udavala. moje pitanje je bilo šta će tačno brisanje keš memorije iz viber aplikacije konkrentno da izbriše. pretpostavljam da briše slike iz aplikacije koje nisu preuzete u galeriju, ali nisam siguran.

ruter je neki mts-ov, stavili su ga prošle godine. ostali uređaji normalno funkcionišu i ne skidaju se sa njega, i stariji i mlađi. problem nije trošenje baterije i brzina 4g veze, nego potrošnja podataka iz paketa.

U Viberu Settings > Storage - obriši i Cache i media fajlove koji su višak. Cache ništa ne remeti (ni medije ni poruke), upravo probao :) Imao sam oko 500MB cache i nekih 1.7GB photo/video materijala.
Settings > Media > Keep Media - postavi neku razumnu vrednost (ja držim na 1 Month)

ilindane, osim prekorevanja zasto mi zena nema skuplji telefon, nista pametno nisi rekao.

verujem da bi i ona volela da ima 14 pro max, ali ebiga, nije izvukla sedmicu kad se udavala. moje pitanje je bilo šta će tačno brisanje keš memorije iz viber aplikacije konkrentno da izbriše. pretpostavljam da briše slike iz aplikacije koje nisu preuzete u galeriju, ali nisam siguran.

ruter je neki mts-ov, stavili su ga prošle godine. ostali uređaji normalno funkcionišu i ne skidaju se sa njega, i stariji i mlađi. problem nije trošenje baterije i brzina 4g veze, nego potrošnja podataka iz paketa.
u prevodu: ako vec toliko puno koristi Viber da ima 15GB podataka u njemu, onda je valjda naucila kako da ga bekapuje.
ili ja nesto ne razumem kako se koriste programi?

sto se tice rutera, moguce da je noviji chip koiji ne saradjuje bas najbolje sa wifi chipom u starom iphone, ili je neki problem sa wifi chipom u iphone

neko ko toliko koristi messenger, obicno ima paket sa dovoljno podataka, jer je to primarni vid komunikacije
ili opet ja nesto ne razumem?

nisam hteo ni da prekorim ni da pametujem, vec kada je to primarno, onda ili se brise redovno ili se uzme telefon sa dovoljnim kapacitetom da podmiri potrebe kako se koristi (ako ne zeli da se brise). recimo ja kako koristim telefon meni je dovoljno 64GB memorije, nekome je to nedovoljno za bilo kakav daily usage

Nemam naviku da se ubedjujem sa ljudima po internetima, ali pošto ipak hoćeš nešto i da pomogneš onda cu i da pojasnim 🙂

Moja žena je light user mobilnog, koristi društvene mreže i youtube. To i jeste razlog zašto nema bolji telefon od ovoga, ne treba joj. Taj telefon inače ima 128gb memorije što je dobro i za današnje standarde. Međutim, pre par meseci smo dobili bebu. Žena je slika i snima konstantno i deli to preko Vibera. Velikom brzinom puni memoriju i onda gledam kako da to sve ishendlujem. Gledajući Šta zauzima memoriju video sam tu keš memoriju i odatle moje pitanje. I kod mene viber zauzima 15gb ali je keš samo 100mb. Svo to slanje slika i društvene mreže vuku dosta podataka tako da joj treba wifi.

Koliko ja znam, keš u vajberu su samo profilne slike kontakata, one explore gluposti i slično. Ne dira ti poruke, fotografije...

Jel se zna koliko će još verzija 16 izaći posle 16.6 pre nego što izađe 17? Ne računam bete

Nazad
Vrh Dno