Šta je novo?

iOS 16

Nema toga od marta prošle godine (iOS 15.4), tj od kad je A1 SRB dobio sertifikaciju za 5G, VoLTE je podrazumevano uključen. (Na uređajima koji ne podržavaju 5G kod A1, kao i na drugim mrežama kod nas i dalje postoji switch za VoLTE)

Cudno da na Yettelu i MTS-u ima switch, a da kod A1 nema. Mozda neko nece da ga ukljuci, mislim meni ne smeta puno.

Operateri sami biraju kakve će dozvole da daju korisnicima. Npr kod A1 ne možeš ni APN da promeniš na iPhone-u.

Upravio dobio 16.5.1 (c)

Povremeno mi trebaju aplikacije van našeg regiona, pa me zanima jel ok da se izlogujem sa srpskog naloga,
ulogujem na francuski, skinem i vratim se da koristim redovno naš?

Ukratko koristio bih 2 AppleID naloga( rb i Fr), ovaj drugi možda jednom u tri meseca samo da skinem šta mi treba, pa me zanima jel ima nekih loših posledica..
Hvala

Slobodno. Ja sam na USA a koristim srpski kada treba nešto pa vratim na USA.
Moram samo onaj kontrolni kod za kartice u apple pay da ukucam opet.

Možeš da koristiš koliko god hoćeš naloga, ja koristim dva, iako je taj domaći za jednu aplikaciju 😃

Zna li neko kad ce regularna 16.6 ?

But how? Tri emaila? U isto vreme nemoguce na jednom uredjaju?
Pa tri maila za app store, pa ih saltam po potrebi...apple id mi je turski, preko njega plaćam icloud, family od 2tb je 130 lira (4.3eur) i to je sad poskupelo, pre mesec dana je bilo 65 lira...subskripcije ili ako kupujem neke aplikacije, preko tog turskog jer je najeftiniji, preko americkog placam ac+ i srpski mi je po defaultu jer nema reklama i za domaće aplikacije

Meni rešio problem sa mrežom, e sad da li je bio problem uopšte ili je bilo do A1, ali evo rezultata od juče i danas posle update-a u isto vreme.

Pre update-a

IMG_3259.png

Posle update-a

IMG_3258.png

Jel moguce napraviti shortcut za lockscren ali onaj kao na dugmetu, ovo sto sam ja nasao za lockscreen nije direktno kao dugme vec zakljuca tel, a ekran sija jos par sec i onda kad krenes da stavis tel u torbicu ispritiskas uvek nesto…

Misliš da zaključaš telefon, a ne pritiskaš power dugme 😃

Settings/Accessibility/Touch/Back Tap izabereš recimo Double Tap i onda Lock Screen.

Odmah da znaš, vrlo verovatno će ti se desiti da nekad zaglupi i neće da odreaguje na to.

Misliš da zaključaš telefon, a ne pritiskaš power dugme 😃

Settings/Accessibility/Touch/Back Tap izabereš recimo Double Tap i onda Lock Screen.

Odmah da znaš, vrlo verovatno će ti se desiti da nekad zaglupi i neće da odreaguje na to.
Probao sam to prvo, precesto se zaglupljuje, tapkam ko blesav, nista, na dugme cemo onda..

Nesto ne tapkas kako treba😉 .Ja to koristim od kad se pojavilo,retko kad ne funkcionise.

Ja sam se navikla preko AssistiveTouch da zaključavam i smanjujem pojačavam ton... Ali zato zna da mi smeta da kuglica 100x, ne znam gde ću je..

Isto kao i 16.5.1. 😅

Odlično i deluje čak tečnije i minimalno štedljivije za 14 Pro u odnosu na prethodne verzije.

Meni isto kao zadnjih 10ak verzija, standarno, odlicno, bez ikakvih problema. :D

Citao sam da neki prijavljuju drain u toku mirovanja, a meni se to desilo bas na 16.5.1, svukao je preko noci 25% ko zna na sta, nije ni na wifi bio...

Nazad
Vrh Dno