Šta je novo?

iOS 16

Oni su reselleri, ne bih njima nosio na servis nista.

Pa sad...Ne želim da ispadne da branim Apple jer stvarno nije tako, ali ako čovek ima 8 a sad je izašao 14, u međuvremenu je ios napredovao, dobijao nove funkcije i mogućnosti, i plus su telefoni dobijali nove, naprednije komponente, teško da telefon iz 2017 i 2022 mogu da rade apsolutno isto ili da je to bilo koja vrsta primoravanja

Moja poenta nije vezana samo za iphone 8, uzeo si iz konteksta samo ono sto zelis da uzmes jer imas iphone pa ajd da branis investiciju :). I razumem te. I ja imam iphone, 11-icu, koja katastrofa radi nakon apdejta i sa kojom sam se mucio sa apdejtovima dok nisam skontao da trebam da spustim loptu i da cekam. Takodje, o 11-ici sam konkretno pricao a u kontekst indirektno stavio i starije verzije iphonea i tu cinjenicu da ih boli uvo da optimizuju os. Kada kazem optimizacija os-a, ne mora 8-ica da ima iste os featurse kao 14-ica ali neka radi kako treba. Zamisli kupis nov laptop 2022 das 1000e, tipa i5 neka nova generacija ili amd ryzen (svejedno), 16 giga rama, win 10 ubija kako radi, i onda za 2 godine krece da trokira, secka itd, zato sto si uradio win update. Pri tom, ne mozes update da vratis nazad i to ti je sto ti je, imas polu krs masinu koju si pre 2 godine platio 1000e i kao ****** mora da kupis nov jer nisu optimizovali os za "stare" uredjaje. Pretpostavljam da ne bi bas tako pricao i branio odredjeni brend ili jos gore opravdavao na neki nacin :)

Ne možeš da poredis sa windowsom. Poredi sa npr Samsungom. Evo ti npr od prvog dana s22 ultra dropuje pozive. Na svake dve godine moraš uzeti novu S seriju, jer useru update.

Evo 12ka koja je kod žene radi normalno kao i moja 14ka, sem što moj ima malo brzi cpu i gpu.

Sto ne mogu da uporedim sa windowsom i laptopom koji sam recimo platio isto koliko i telefon? Mislim, i te kako moze da se uporedi jer mi je laptop bukvalno alat od kog zivim, isto kao i telefon. Operativni sistem je operativni sistem, ili je optimizovan ili nije. Ali ajd, razumem te jer svi koristimo uredjaje za razlicite taskove, te je prihvatljivo da iz tvoje perspektive ne moze da se uporedi, ali iz moje moze jer u ovom imaginarnom primeru sam prilozio uredjaje istog cenovnog ranga koji u mom slucaju dele uloge za neke stvari..

Nisam ja nikakav investitor, koristim 13 pro i Pixel 7, tako da nisam branitelj ni jednog tabora. Kao drugo, čovek je rekao da ima 8 i meni savršeno ima logike da taj telefon ne radi posle 5 godina kao neki noviji. Žena ima 12 običan i eno ga leti na 16.1.1, tako da niko ne oseća potrebu za 14. A to poređenje sa windowsom i lap topovima nema veze u ovoj priči koliko god da si ga platio, ali čak i to, neku najnoviju igru koja je izašla ovog meseca sigurno nećeš pokrenuti na istim podešavanjima na lap topu kupljenom sada i onome od pre 5-6 godina, ako uzmemo u obzir približno sličnu konfiguraciju

Kolega, ako ti licno nisi investirao novac i vreme za kupovinu tih uredjaja koje koristis, onda je sve jasno i nemamo sta da pricamo dalje.

Takodje, zao mi je sto ne citas ono sto pisem ili citas ali uzimas u kontekst samo ono sto je u tvom interesu kako bi izvuko konverzaciju u svoju korist. Ovo se konkretno odnosi na pricu o mom licnom iskustvu sa iphone 11 koje sam kroz pricu uporedio sa kolegom koji poseduje iphone 8 i delimo iskustvo. Takodje se odnosi i na razlicite perspektive u poredjenju uredjaja jer ih koristimo na razliciti nacin i za razlicite stvari, koje bi objektivno gledano trebalo biti razumljive za obe strane. Jer objektivno gledano, i tvoja prica pije vodu, i moja prica pije vodu. Sad, za sta ces se uhvatiti i iz kog razloga ces se uhvatiti za odredjeni argument je na tebi :). U prevodu, ili si se uhvatio kao pijan za plotno za subjektivne argumente jer svako svog konja (investiciju ili poklon) hvali, ili ces objektivno da pogledas na primere i prilozena iskustva i da prihvatis da i te kako moja poenta ima smisla.

Ja sam konzument, investitor teško. I samo sam mišljenja da telefoni stari 5-6 godina ne mogu da rade isto kao ovogodišnji modeli jer je sve evoluiralo. Tebe niko ne primorava da apgrejduješ sistem, da imaš neki Xiaomi, Honor ili slično iz tog vremena, imao bi sistem iz 2020 i to bi bilo to. Lično, da ja imam ajfon 8, ne bi me bilo briga za ios 16 jer bi mi to značilo da me ne interesuje napredak ni hardvera ni softvera, i to je skroz ok.
Ali da ne bih dalje išao u off, kao neko ko ima 13 pro i Pixel 7, mogu samo da konstatujem da ios 16.1.1 radi mnogo bolje nego Android 13 na Pixelu 7,koji nikako da ispeglaju, tako da mislim da sam sigurno mirniji sa ajfonom u narednim godinama apgrejda sistema nego sa Pixelom.

Osim ako ne kupis kontigent od 100+ komada, mobilni a ni laptop tesko mogu da se okarakterisu kao investicije. To bi barem ti trebalo da znas, Gordone Geko ;)

Iz tog razloga, tesko da ovde neko brani investiciju, vec samo prenosimo sopstvena iskustva sa uredjajima. Moje iskustvo je da 100 stvari mogu da se zamere Apple-u, ali isporuka softvera i duzina upotrebljivosti uredjaja nikako ne mogu. Garantujem da samo jedan telefon koji se pojavio kada i iphone 11 bolje radi od njega. Taj telefon je 11 pro.

Ili mozemo ovako da kazemo: Ako kupis telefon i planiras da ga zamenis za godinu dana, bukvalno je svejedno sta ces kupiti, svi ce dobro raditi. AKo planiras da menjas za 2-3 godine, onda je iphone verovatno bolja opcija od drugih prozvodjaca. Ako planiras da koristis uredjaj 4-5 godina (ili dok ne crkne), iphone je jedina prihvatljiva opcija.

Od jutros kao da mi sve notifikacije idu direktno u notification centar. Uopste ne mogu da pohvatam princip ponasanja notifikacija… stigao mi neki sms, baz zvucne notifikacije samo kad sam povukao vidim ga u not.centru..:

Je l ima neka fora kako da se sa Adblock zablokiraju reklame u vajberu?

kolege, ja sam sa huawei (android) presao na iphone 8 plus....kupio sam je od jednog poznanika koji je sebi uzeo iphone 12...u trenutku te kupovine baterija mi je bila na 87 a sada trenutno 81.....stvarno sam prezadovoljan ios sistemom i kako je radila do sada....ovo mi je prvi iphone i zato postavljam ovakva pitanja jer nisam neko ko se razume u ovakve stvari....zelja mi je da zamenim 8 plus sa nekim novijim ali finansije mi kvare planove.....dosta ljudi mi kazu da ne kupujem nista ispod 12 mini jer nema smisla.....evo sad ja vas pitam sta bi bila pristojna zamena za moj 8 plus ali da budem 3 god miran? hvala puno svima.

Ljudi,savet-Da li preporučujete kupovinu Apple Watch S3 kao zamenu za Huawei GT2? Koristim IP 11

ja ti preporucujem iako je serija 3 matora. Gt2 je igracka za Apple sat.

Izgledom da ali se tu svako poredjenje zavrsava. Imao sam GT2 pa presao na AW6,da ne mislis da pricam napamet. AW je ,vizelno, mozda najgrdji sat na trzistu ili mozda bolje reci najobicniji.

Izgledom da ali se tu svako poredjenje zavrsava. Imao sam GT2 pa presao na AW6,da ne mislis da pricam napamet. AW je ,vizelno, mozda najgrdji sat na trzistu ili mozda bolje reci najobicniji.
Kako si zadovoljan? Imam GT2 i planiram da predjem na AW7, jedino me brine baterija, navikao sam na 10ak dana bez punjenja...

48 sati bio bio neki maximum,manje vise.

Ljudi,savet-Da li preporučujete kupovinu Apple Watch S3 kao zamenu za Huawei GT2? Koristim IP 11
Ni u ludilu. GT2 ostavi i koristi ga i dalje. GT2 je vise fitnes band nego smartwatch. Baterijom ces se razocarati. 10-15 dana naspram jednog dana, posto je model star i BH mu je sigurno ispod 90%. GT2 ljepsi, djeluje kao pravi sat. Imas pozive na njemu i dosta. Kod mene AW 5 nakon 2 godine traje dan, ujutru od 6-22h ostane mi 15-20-25%, zavisi. Ocajna je baterija. 36-48h je max na AW 7-8 i to da pazis sta koristis.

Evo mesec dana na ios, ja logiku onoga ko je osmislio ovaj Notification centre ne razumem. Toliko notifikacija propustam, poruka i sl. Meni to nema nikakve logike da notifikacije prosto nestaju sa lock screena i da stalno moram da mislim da li potencijalno imam neku poruku ili obavestenje. Uzas kako to sve “radi”. Funkcionise jedino za podsetnik.

Ja upravo odgovorio na notifikaciju jer je ostala na pocetnom ekranu, a na istu sam juce odg… pu.🤣

E da i to se desava da ostanu u tom “centru” iako sam odgovorio/video istu u aplikaciji, ovo posebno primecujem kod instagrama. E sad da li je sve ovo bug ili feature? 😂

Upravo dolaze notifikacije, zvuk sve. Ali ih nema nigdje kad otvorim viber. Smecari najveci.

Ne znam, ali nikad nisam imao problem sa notifikacijama.

Ne razumem tačno kakvi su vam to problemi sa notifikacijama. Da, od 16 izlaze odozdo i slažem se da je preglednije bilo na 15 ali mi se nije desilo da propustim nešto. Ako ništa drugo, kad otključam telefon vidim na samoj aplikaciji onaj kružić sa brojem. Podešeno mi je na list i samo se ređaju...

Propustim jer ne ostaje na lock screenu vec se pomeri sa ekrana. I posto mi notifikacija sluzi da ne zaboravim da imam to nesto pristiglo, desi se upravo to - zaboravim da je bio propusten poziv/poruka/mejl. Potrebno je navici se na stalno podizanje i proveru da li sam nesto zaboravio. Meni je to vrlo lose resenje. Takodje kada na primer udjem u instagram recimo, imam poruku, odgovorim ili procitam - ona ostaje u notification centru, dok je ne otvorim odatle ili fizicki ne uklonim iz not.centra. Ne moze niko da me ubedi da je to prakticno. Mozda cu se navici na to resenje, ali svakako je sve to prilicno haoticno.

Nazad
Vrh Dno