Šta je novo?

iOS 16

Jeste konfuzija sa notifikacijama pogotovo sto je po prirodi dole desni palac, pa ili se mahinalno sklone ili ne vidis da procitas sta je. U svakom slucaju mislim da su se oni vise oslanjali na to da ljudi stalno nose watch, sa njim i notifikacijama nema greske. U telefon redje gledam, samo onu sumu notifikacija mrdnem levo da se sklone sve.

E ako im je to logika i razlog da ne naprave nesto da radi posao onda…:

Iz nekog razloga forum vodi ka lošoj rezoluciji slike…

Evo ovako:

Je l postoji mogucnost opet da mi pustis link za sliku posto je isteko? Nikako ne mogu da nadjem a izbrisao slucajno sa telefona.
To je ova slika al nije u full rezoluciji.

Prilozi

• 3E4AF7FC-494A-4DCE-8A98-9C7F87DAB09F.jpeg
    3E4AF7FC-494A-4DCE-8A98-9C7F87DAB09F.jpeg
    17.8 KB · Pregleda: 191
@daca96 naravno, Imam u još većoj rezoluciji nego sto je vojo okačio samo moram da nadjem, negde je na cloudu, okačiću…

Propustim jer ne ostaje na lock screenu vec se pomeri sa ekrana. I posto mi notifikacija sluzi da ne zaboravim da imam to nesto pristiglo, desi se upravo to - zaboravim da je bio propusten poziv/poruka/mejl. Potrebno je navici se na stalno podizanje i proveru da li sam nesto zaboravio. Meni je to vrlo lose resenje. Takodje kada na primer udjem u instagram recimo, imam poruku, odgovorim ili procitam - ona ostaje u notification centru, dok je ne otvorim odatle ili fizicki ne uklonim iz not.centra. Ne moze niko da me ubedi da je to prakticno. Mozda cu se navici na to resenje, ali svakako je sve to prilicno haoticno.

Sa dna ekrana prstom prevuci na gore, izbaciće stara obaveštenja tj. sklonjena.

Oce ali po meni je to ocajno resenje, treba stalno da proveravam. Valjda je poenta da pogledas i odma vidis. Zasto bi moj telefon on mene krio notifikacije?

Znam kako da ih nadjem, ali ne zelim da trazim obavestenja cija je poenta da mene obavestavaju da postoje….

Izbacili su jos jedan Rapid Security Response Update za 16.2 Beta korisnike... Sada se saznalo, da je ovo, kao i prvi put, samo test RSR sistema, kako ce se u buducnosti resavati sigurnosne zakrpe sa brzim update koji ce trajati kratko i biti mali...

^ nisi ništa, telefon puni do 80% bateriju i stane. Posto ustajes u 5:30h naučio je vremenom da do tada telefon bude pun. Meni je tako za 6:15h

• Like
Reagovanja: rix
Kako sam azurirao na zadnju viber verziju telefon prodisao. Nevjerovatno. Nisam ga ni restartovao niti ista.🤣🤣🤣

Imam pitanje za kolege koje koriste Family sharing. Konkretno me zanima za icloud prostor, video sam tutorijale na yt i nije mi sportno kako se podesava, vise me zanima deo posle da li moze da se tipa ogranici broj GB koji koristi druga osoba i da li na tom deljenom prostoru jedna ili druga osoba mogu da vide sta se nalazi od dokumenata, slika i slicno?

Svi fajlovi su privatni i ne mogu da ih vide drugi ćlanovi u okviru Family share programa.

Everyone’s personal files and preferences remain private​

When you share iCloud+, family members can’t see each others’ photos, files or documents. And when you share other subscriptions, such as Apple Music, Apple Fitness+ or Apple TV+, each person will see their own preferences and recommendations – not the whole family’s.

https://support.apple.com/en-gb/HT201060#storage

Takođe, ne možeš da određuješ koliki deo prostora koristi koji član u grupi 😃

Na 16.2. beta 4 mislim da su popravljene notifikacije na lock screen-u. Sad odmah pokazuje da nema starijih notifikacija, bez potrebe da povlačim na gore...8A095BA7-C0F7-40B9-B32E-E3AD4756E226.png

Moj wallpaper, msm to sam ja na slici 😊

Je l postoji neki nacin da pojacam zvuk alarma a da se notifikacije/pozivi ne cuju toliko glasno?

Smara me da svako vece pred spavanje moram da pojacavam ringtone jer se alarm ne cuje.

Na ultra naprednom uredjaju u 2022. godini na najbolje optimizovanom sistemu ne postoji opcija da se podesi zasebno: jacina zvuka alarma, jacina zvuka zvona i jacina zvuka notifikacije.
Zasto je to tako pitaj boga, valjda da na iosu 18 mogu da kazu na prezentaciji da su implementirali nesto novo..

Poslednja izmena:
Mozete ovde iskljuciti opciju kao na slici pa cete uvek imati istu jacinu zvona i alarma.

Prilozi

• FA928DFA-3D25-4B12-B94D-3E744B167897.jpeg
    FA928DFA-3D25-4B12-B94D-3E744B167897.jpeg
    226.4 KB · Pregleda: 130
Kako nema? Imaš opciju u alarmu samo za alarm

Prilozi

• 8AA6C2DD-AC69-41CF-933F-9F1476FDD159.png
    8AA6C2DD-AC69-41CF-933F-9F1476FDD159.png
    261.4 KB · Pregleda: 120
U klasicnom alarmu nema, ima u sleep wake up.

Ma meni je ovaj vid alarma bio smaranje za pdesavanje pa ga nisam ni koristio
Sad cu da isprobam i ja

Izašao update za SwiftKey.
Radi logovanje.

Bio neko kukao za swift beše @marko_ns

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno