Šta je novo?

iOS 16

Već par dana pokušavam da rešim problem. Telefon sam update na iOS 16.2. i time valjda i Home aplikaciju. Prvo sam pokušao i HomPod da podignem na 16.2 ali bez uspeha i onda sam ih vratio na fabričko i pokuašo ponovo i ništa. Kad povežem HP dobijem da je u statusu Configuring i tako stoji konstantno. Danas sam HP povezao na PC i preko iTumes uradio update na 16.2. povezao se i opet ista stvar... Tako da sada ne da nemam home hub, sada više nemam ni HomePod u funkciji... Da odlepiš...

Ja ne bih azurirao. Ovaj lik do sada nije omasio makar sto se tice 13 PM.

Čovek bi pomislio da najpouzdaniji lik sa jutjuba lično piše ovde po raznim Apple temama na Benchmarku....

Kako neko 10 dana nakon apdejta primeti da je baterija “malo losija”? Ja prvo pomislim ok vise sam cackao telefon bla bla… ali da primetim da je baterija “malo losija” nema sanse.

Hahah, da da, ili kad napišu užasna je baterija, a ono napunio ga 2 puta i to negde koristio navigaciju ili imao loš signal pa mu potrošilo malo više.

Ja primećujem po noćnoj potrošnji da je sad lošije . Na 15.7 i sad na 16.2 troši nekih 5,6 % noću dok na 16.1.2 1 do 2%. Mada očekujem i ovde da bude bolje uskoro .

Ja primećujem po noćnoj potrošnji da je sad lošije . Na 15.7 i sad na 16.2 troši nekih 5,6 % noću dok na 16.1.2 1 do 2%. Mada očekujem i ovde da bude bolje uskoro .
Evo meni je od ponoci do 7:30 ujutru skinulo tacno 0%, iphone 13 + ios 16.2, tebi nesto radi u pozadini ili imas losiji signal

A vama sto skida 0%, jel vam pogaseno sve zivo, mozda uključen avio mod? Mozda gasite i sam telefon dok spavate.

Ukljucen je samo do not disturb do 6 ujutru. Wifi, bt, data je sve ukljuceno, na 16.1.2 mi je skidalo 2-4% nocu.

Bio sam na swift, sad kad sam se vratio nemam emoji na ios tastaturi? Cini mi se da je to podesavanje bilo ovde3F092BF5-870D-4DAA-8F44-B42E71C54A5C.png

Jel koristi neko samsung watch uz ios 16? Imam samsung gear s3, povezao ga juče sa 13 minijem, preko galaxy watch aplikacije, ali mi ne stižu notifikacije uopšte. Pozivi rade najnormalnije.
Sad nemam pojma da li je ovo problem do iosa 16, ili je nešto drugo u pitanju. Do sada sam sat koristio sa android telefonom, i sve je radilo bez problema.

Ja sam bas iz tog razloga prodao huawei gt3 pro, jer nisu dobro radile notifikacije i sama aplikacija..

Ja koristim sa Galaxy watch 3. Notifikacije uredno stižu, doduše sa malim zakašnjenjem. Dok sam bio na Samsung telefonu, bilo je trenutno.

U čemu je što sa prekidanjem veze na Hotspotu (iPhone 14 Pro, iOS 16.2)?
Koliko vidim, to je velika razlika u odnosu na Android, Hotsport veza se gasi ukoliko nema razmene podataka, jednostavno prekine.
U Androidu se može trajno staviti da Hotspot traje, dok se ručno ne ugasi. U čemu je štos, kako napraviti Hotspot da radi trajno (video sam dosta žalbi na netu)?

Nikako. To je jedna od vecih mana. Maximize compatibillity navodno ne gasi hotspot, ali nesto ne vidim da je tako.

Ovo sa prekidanjem veze na hotspotu je bas bezveze

Nikako. To je jedna od vecih mana. Maximize compatibillity navodno ne gasi hotspot, ali nesto ne vidim da je tako.
Prilično ozbiljna mana. Postoji li neko rešenje tipa da se šalju podaci u prazno čisto da se održi veza?

Koliko sam primetio ukoliko se ne gasi ekran veza radi, dakle ipak je vezano za činjenicu da telefon ode u lock/sleep režim
i nakon nekog vremena kaže "e sada nema više razmene kilobajta, gasim hotspot"?
Meni se desilo bukvalno da sam otišao da napravim kafu pred sastanak, ali kada sam se vratio,
telefon je uredno isključio hostpot, ništa me nije ni pitao (čitaj, kasnio sam na sastanak).

Mislim da ću definitivno odlučiti da nadograđujem sistem tek kad izađe verzija xx.5. Ovo je za moj ip13 i ipad pro definitivno najgori update. Na ipadu danas sa 10% na 4% baterije svukao za minut. Samo da završim ilustraciju, ono svuče bateriju brzinom svetlosti. Na telefonu mi od 7 do 10% noću svuče i sa uštedom i bez uštede baterije. Konstantno sam na 30% baterije na telefonu. Imam utisak da što mi je baterija punija brže se prazni. A sot mi je na telefonu 2h dnevno i moram da ga punim i po 2x nekad, sve kao da ima baterije za sutradan a on noću jede li jede. Aplikacije se iz čista mira zamrznu. App store konstantno učitava pola dana instalirane aplikacije....na oba uređaja. Malopre mi nestao i wifi i mobilni net na oba uređaja, ali fb, ig rade i wifi na kompu radi ali ova dva idiota na ios-u ne rade ni preko chrome ni preko safarija. I tako nekih pola sata. Urađen restart više puta posle poslednjeg ažuriranja.

Slicno iskustvo sa 11 pro, telefon radi perfektno ali baterija uzas, narocito na 4g.

Mislim da ću definitivno odlučiti da nadograđujem sistem tek kad izađe verzija xx.5. Ovo je za moj ip13 i ipad pro definitivno najgori update. Na ipadu danas sa 10% na 4% baterije svukao za minut. Samo da završim ilustraciju, ono svuče bateriju brzinom svetlosti. Na telefonu mi od 7 do 10% noću svuče i sa uštedom i bez uštede baterije. Konstantno sam na 30% baterije na telefonu. Imam utisak da što mi je baterija punija brže se prazni. A sot mi je na telefonu 2h dnevno i moram da ga punim i po 2x nekad, sve kao da ima baterije za sutradan a on noću jede li jede. Aplikacije se iz čista mira zamrznu. App store konstantno učitava pola dana instalirane aplikacije....na oba uređaja. Malopre mi nestao i wifi i mobilni net na oba uređaja, ali fb, ig rade i wifi na kompu radi ali ova dva idiota na ios-u ne rade ni preko chrome ni preko safarija. I tako nekih pola sata. Urađen restart više puta posle poslednjeg ažuriranja.
Ti donji procenti nikad ni na jednom telefonu tj smart uredaju nisu bili nimalo ujednaceni ni relevantni.
Pricam za slucaj iPada. Ima veze sa navikama oko punjenja i tako to, ali generalno sve ispod 30% nije zdravo za bateriju uopste.

Sto se tice azuriranja, da kucnem u drvo, u domacinstvu 13 Pro, 12 obican, 12 pro max, sve bez ijedne greske, tj. isto kao i uvek. Anegdotalno prijatelj sa 14 Pro nema zamerki isto, mada on nije imao sa cega da apdejtuje na 16 jer dolaze sa njim.
Dosta brze opadaju Battery Health procenti na 13 Pro nego sto je to bio slucaj na drugim telefonima i drugim apdejtovima, ali sto bi rekao Surdilovic...
Ovo sa freezovanjem sam imao na 13 Pro i tastaturom prva dva mala apdejta, ali je popravljeno jos pre mesec i jace.

Možda ima veze sa tim što ih skoro uvek stavim na punjač sa min 20% al nekad se zadesi da mi baš treba ipad. Kod mene je 100% već 7 meseci bh al to nema veze sa subjektivnim osećajem da baterija dosta kraće traje. Baš je primetna razlika ios 15.5 npr i ovaj 16.2. Dešavalo se da po 3 dana ne pipam telefon a sad on sam svlači koliko hoće i kad hoće. I to je manji problem nego što zaštekaju aplikacije same od sebe. A da stvar bude još smešnija meni viber oduvek radi kako treba a svi se na njega žale.

Ni ja nisam primetio nista cudno sa 16.2 na 13 Mini, za sada sve okej.

Prilično ozbiljna mana. Postoji li neko rešenje tipa da se šalju podaci u prazno čisto da se održi veza?

Koliko sam primetio ukoliko se ne gasi ekran veza radi, dakle ipak je vezano za činjenicu da telefon ode u lock/sleep režim
i nakon nekog vremena kaže "e sada nema više razmene kilobajta, gasim hotspot"?
Meni se desilo bukvalno da sam otišao da napravim kafu pred sastanak, ali kada sam se vratio,
telefon je uredno isključio hostpot, ništa me nije ni pitao (čitaj, kasnio sam na sastanak).
ping google -t

:D

Meni je baterija na 16.2 vrh, odlicna, mont everest baterije... Sve radi kako treba

Nazad
Vrh Dno