Šta je novo?

iOS 16

Imam "problem", neki put kad mi stigne obaveštenje ekran se normalno uključi ali se posle toga ne ugasi, može da stoji tako satima uključen. Koliko sam primetio, uglavnom bude kad slušam yt ili yt music (imam premium pa bude zaključan i ugašen ekran)...

Imam "problem", neki put kad mi stigne obaveštenje ekran se normalno uključi ali se posle toga ne ugasi, može da stoji tako satima uključen. Koliko sam primetio, uglavnom bude kad slušam yt ili yt music (imam premium pa bude zaključan i ugašen ekran)...
Koji telefon je u pitanju?

Instalirao neko 16.1.1 na Xs?

Iapplebytes na YT i baci pogled. Malo slabija bat, ali nista specijalno.

Tu gde je i najpotrebniji :)

Ćao, koristim 13pm i od update-a na ios 16 više nemam mogućnost da izaberem tip mreže da bude 2g ili 3g. Navodno nema jer se u Americi do kraja ove godine gase 3g predajnici. Da li se neko susreo sa istim problemom i da li postoji rešenje? Bitno mi je zbog mreže u predelima gde nema 4g pokrivenost

Nije ti to zbog Amerike, nego verovatno si na A1 koji je postao sertifikovan za 5G, i onda su se izgubila podešavanja ta 2G i 3G, ali ne brini u predelima gde nema 4G signala se automatski povezuje na 2G/3G. Isto se desilo svima nevezano za regiju gde si kupio telefon. Ubaci npr mts karticu i videćeš opet ta podešavanja.

Šta znači 'sertifikovan' ? Za koji milenijum ?

To ti je otprilike dozvola da 5G radi na toj mreži, tako da kada jednog dana A1 pusti 5G mrežu iPhone korisnici će odmah moći da je koriste. Za 4G kada je pušten u SRB nije bila neophodna sertifikacija da bi radio, ali je bilo upozorenje, dok je trenutno za 5G sertifikacija neophonda. Takođe 5G sertifikacija i auutomatski važi kao sertifikacija za VoLTE. U priloženim slikama se vide podešavanja za A1 i mts na iPhone-u 13.

Prilozi

• IMG_1063.PNG
    IMG_1063.PNG
    74.2 KB · Pregleda: 78
  • IMG_1064.PNG
    IMG_1064.PNG
    68.2 KB · Pregleda: 78
Jel još nekome baš lose radi aplikacija KupujemProdajem? Brljavi, ne pamti pretrage, nekad ne stigne ton obaveštenje ili obaveštenje u potpunosti, neće da učita sadržaj na wifi pa moram da se prebacim na 4g ili da brišem aplikaciju iz memorije i ponovo pokrećem i sl.?

^ meni na 13pm radi normalno, sve sto si naveo radi kako treba.

Majku mu što mene onda zeza... Nije pri svakom ulasku tako ali često se desi da nešto nije kako treba. Možda pravi problem onaj AdBlock tj VPN kad sam na wifi.

^ ako sumnjas na to isključi pa probaj, ako nije do toga probaj obrisati app pa je ponovo instaliraj

Od jutros kad podginem telefon i ekran se auto uključi treba i do 5s da face id otključa telefon, nekad samo odbije kao da ne može da prepozna. Kad uključin ekran preko dugmeta otključava uvek instant kako i treba.

^ Meni face id generalno brljavi, cesto nece da me prepozna, a uvece u 90% slucajeva me ne prepozna.

@zholinho po meni neverovatno kako dobro radi i sa maskom, suncanim naočarima, obrisi i postavi ponovo ID. Ako i tada bude zezao nešto je hardverski problem.

^ Meni face id generalno brljavi, cesto nece da me prepozna, a uvece u 90% slucajeva me ne prepozna.
Ili je HW problem ili ne otvaraš oči. Namesti ponovo. Ili staklo se prelama maska možda ide dublje.

Inače za otvaranje očiju bilo mi smešno, ali drugarica kad je jako svetlo ckilji i žalila se kako je ne prepozna, utvrdili da ne otvara oči, čim je počela da otvara oči ono počelo da prepoznaje.

meni ne otvara samo kad imam jedne bas tamne naocare, sa drugim cija su stakla svetlija otvara odmah, i znam da je to i do podesavanja u samo telefonu koje ne znam da li da ostavim ili iskljucim jer generalno nije lose zbog sigurnosti...

Poslednja izmena:
Imam ono 5d staklo, mozda ono zeza, probacu ponovo da namestim.

edit: pretpostavljam da vam radi i po mraku?

^ kod Iphone face id nije bitno da je dan, sumrak, noc… dok na primer kod Samsunga čim je sumrak džaba sve neće se otkljucati.

Radi sad super nakon resetovanja. Citao sam malo, apple je cak i patentirao nacin kako radi face id, nije kao kod androida, nego prave IR sliku lica, zato nije bitno da li je mrak ili nije.

Jel još nekome baš lose radi aplikacija KupujemProdajem? Brljavi, ne pamti pretrage, nekad ne stigne ton obaveštenje ili obaveštenje u potpunosti, neće da učita sadržaj na wifi pa moram da se prebacim na 4g ili da brišem aplikaciju iz memorije i ponovo pokrećem i sl.?
Meni se resetuje često kad mi se pojave novi oglasi iz sačuvane pretrage. Ne znam da li je do dns-a, ne koristim kp mnogo pa mi nije problem.

Kp ne radi kao na androidu. Ako pokrenes pretragu po poslednjim pretragama onda on izlista sve i svasta. Jedino mi filter pretrage radi kroz sacuvane pretrage. Bug u aplikaciji

Ne znam da li je dobro mesto za ovo pitanje, ali hajde da probam. Pre par dana sam sa 8P presla na XS Max, klonirala onako standard, odradio update na 16.1.1. Medjutim, htela sam da otvorim mbanking aplikaciju i odma mi je ponudilo da otvaranje bude preko face id (bilo je preko otiska prsta) i tu dolazi do buga da aplikacija ne mrda dalje, nece da otvori kartice i sve. Krenem da reinstaliram aplikaciju, kad ono nema je uopste na store (uniCBanka). Pogledam u svoju istoriju aplikacija, nadjem je i samo mi kaze da nije dostupno u mom regionu i drzavi. Promenim region i drzavu na drugu par puta, kaze mi connection lost. Ni preko sajta banke ne otvara link ka aplikaciji, url pise da je apple music i nista ne otvori. U banci nemaju pojma sta je, apple supp nema pojma sta je.

Da li neko od vas zna kako da opet dodjem do aplikacije, da li neko ima direkt da mi da da je preuzmem (neki apk fajl ili sta vec)? Da li je iOS pobrljavio ili ko? Zasto bi faceID bagovao tamo?

ova app?

EC6210C3-B84A-4DA4-B7B6-B404FF007797.png

na kom app store je nalog?

Nazad
Vrh Dno