Šta je novo?

iOS 16

Ja nikakvih problema nisam imao do sada sa YT na 16.1, mada moja aplikacija izgleda drugačije od ove tvoje iz nekog razloga.
Evo proradio, jeste se promenio izgled aplikacije u odnosu na dan pre, bitno da radi.

Prilozi

• FC753A11-173A-4A7B-AD70-B90AD8D035DE.png
    FC753A11-173A-4A7B-AD70-B90AD8D035DE.png
    536.2 KB · Pregleda: 201
Meni nikako neće iPhone Xs da se puni kako treba posle update-a na 16.1.
Kad mu odradim clean install radi punjenje bez problema, ali čim povučem backup i uradim restore cvrc, puni se ko puž.
Toliko imam podataka na telefonu da nema šanse da sada sve radim od početka, ukucavam 1000+ kontakata i ostalo.
Popizdeo sam.
iskljuci optimised battery charging

Ima već ta opcija, verovatno postepeno izbacuju pa će stići i tebi… inače ne radi uvek, nekad se na istim deonicama pojavi nekad ne…
Ovde nesto ne stima. Imam iPhone 12, iOS 16.1 , Google nalog (registrovan / adresa na Srbiju) vise od deceniju, a vlasnik pomenutog iPhone-a vise od godinu dana (Jezik Engleski, Shipping adress Germany zbog nekih aplikacija koja nisu dostupni ako je Srbija), sve aplikacije (ukljucujuci i Google Maps) redovno azurirane i nemam tu "Show speed limits" opciju... Kako je to moguce ? Ako je do sada nisam dobio u nekom azuriranju, a kad cu je dobiti ? Kako je kod drugih korisnika iPhone-a? Tesko da samo meni fali ta opcija !?? Sem dark mod-a, nisam menjao default opcije u Google aplikacijama. Evo kako taj deo Google maps settings-a (Navigation deo) izgleda kod mene (levo je Google maps settings, a desno je info najnovije verzije):

Prilozi

• GM1.jpg
    GM1.jpg
    151.3 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Da ne budem lenj, evo sta kaze Google search... Dzaba, meni je iOS kao i Google maps zadnja verzija, ali Speed Limits opcije i dalje nema...

Prilozi

• GMaps.jpg
    GMaps.jpg
    70.3 KB · Pregleda: 148
Kao što reče kolega gore, verovatno postepeno izbacuju, voli Gugl to da radi.
Ja takođe nemam tu opciju.

iskljuci optimised battery charging
Ne pomaže.
Uradim restore i dok je zakačen posle restore-a na comp puni se relativno brzo, čim ga skinem i pokušam ponovo da ga priključim puni se brzinom od oko 1% na oko 7-8 minuta, užas.
Sad ću da uradim potpuno clean install, pa da vidim kako se ponaša baterija kad je skroz prazan, bez aplikacija.
Moram da nađem u čemu je fora, jer ovakav telefon mi nije funkcionalan uopšte.

edit: OK, uradio clean install, punjenje radi normalno. Sad ću da vratim samo podatke i sva setovanja, pa da vidim da li je do toga ili problem pravi neka App. Dakle, restore bez aplikacija.

Poslednja izmena:
Instalirao sam iAmazing i ukapirao gde je problem.
Iz nekog razloga, ikonica na iPhone ne prikazuje dobro procenat napunjenosti baterije, pa zato i traje duže punjenje.
Npr. prikaže mi 68%, a u iAmazing očitam da je 60%, pa dok se ne napuni do 69% stoji na ikonici nepromenjeno i ja mislio da neće da puni bateriju. Puni, ali prođe jedno 10-ak minuta bez promene i tek onda počne da diže % i na iPhone.
Koja glupost, zezao sam se bezveze.

Je l može da se isključi duplo obaveštenje za sms? Stigne mi sms, vidim od koga je, neću da otvorim, posle 2,3min opet zvoni za sms za tu istu poruku...

Messages/notifications/customise notifications/repeat alerts

16.2 sredinom decembra
16.3 u februaru

Kakva je baterija na 16.1? Trenutno sam na 16.02 i ovo je najpribliznije 15.5 sto sam imao, iphone 12 je u pitanju. Da li vrijedi ici na 16.1? ili da nista ne diram, dok se konacno ne ustabili ova 16ica. 😔

Da li se nekom desava da prilikom prvog poziva pise call failed kao da je neko odbio poziv i kako resiti

Da li neko zna kako da podesim da mi se sa promenom na dark mode promeni i wallpaper? Kao sto je bilo na iOS 15.

Nikako... Ukinuto je to... Mozes obilaznim putem preko Focusa ili da sam menjas lock screen...

614C0C46-0D1D-49D5-B44B-9E7FBD7FA8C3.png
Ljudi sta je pametno da uradim yt mi nikako ne radi vise posle apdejtova, zadnja verzija ios, reinstalirao sam yt jedno 3-4 put isto vec 15 dana kako mi ne radi. Doslo mi telefon da promenim, ima li neko ideju sta je pametno odraditi?

@drgonzo jesam po 10x dnevno resetujem i samo je jednom na kratko proradilo kad sam pisao u ovoj temi. Wifi ukljucivao i iskljucivao, par mreza probao, 4g sve isto ovo. Retko proradi na minut i to samo kad resetujem telefon 10x zaredom.

Google rollout. Ima na sve strane android i ios ljudi se žale. Dok se ne stabilizuje ovaj novi YouTube to je problem.

Mada u okolini od 11 IPhone samo jedan ne radi. Mada i njemu je proradio posle par dana.

Mozda da ubacis DNS neki google... ne kosta da probas...

Lako je: settings > wifi klikneš na i kod tvoje mreže > DNS pa imas configure DNS ( automatic) Klikneš > izabereš manual i ukucaš pod add server : 8.8.8.8 i/ili 8.8.4.4

To je to, ako želiš da vratiš na stare samo promenis sa manual na automatic…

8E742772-1305-4397-B208-5A2031F926E0.png
Probao sam i sa 8.8.8.8 i ovaj drugi nece, dok preko browsera radi yt kako treba :/

Onda ne stvarno do yt aplikacije… nema druge nego da sačekaš…

Neko je spominjao da mu ne prikazuje alarm na widgetu, ja rekoh da probam, jer ne stavljam widgete i radi.

16.1 ip14p

Prilozi

• 8A74B704-E931-4A7C-AF91-C54951611E7C.png
    8A74B704-E931-4A7C-AF91-C54951611E7C.png
    767.6 KB · Pregleda: 95
16.1.1 is live

Nazad
Vrh Dno