Šta je novo?

iOS 16

Danas nakon instalacije 16.1 nije radio whatsap sad radi ali poruke ne stizu dok se ne udje u samu apk. Da li je jos nekom tako ip12pro
U celom svetu ne radi od jutros. Serveri prsli šteta par milijardi $.

Nema veze sa iOS-om.

Ovo sam i ja primetio. Kako menjas region ako si vec na US Store-u?
Mislio sam na podešavanje u General>Language and region>Region. Na ovaj način je npr. moguće dobiti Apple News u Srbiji.
Međutim, moram da se ispravim, kod mene ipak nije reč o brisanju pesama zbog nekakvih regionalnih ograničenja. Reč je o tome da je Apple pesme koje su mi nedostupne zamenio kvalitetnijim verzijama, ali su meni one prethodne verzije bile dostupne do apdejta, a posle apdejta nestale. Sve pesme koje sada imam "zatamnjene" mogu da dobijem ako ih ručno pretražim i dodam u library. S obzirom da se moj library sastoji iz više hiljada pesama, reč je o verovatno desetak sati izgubljenog vremena koje ću morati da žrtvujem u narednom periodu da bih obnovio library...

Izasla Beta iOS 16.2: 20C5032e...

Najvaznije, moze da se izabere da Live Activities budu cesce...

El ima neko problem sa vidzetom za alarm na 16.1 vidim po netu da se ljudi zale a i meni takodje od apdejta ne radi kako treba. Prikazuje da je alarm ugasen iako nije, tek kad upalim ugasim raspored spavanja proradi. Na prethodnoj veziji je radio bez greske. 13pro je u pitanju.

Kod mene na obicnom 13 nema problema, jedino sto na lockscreen widgetu stoji da je alarm off iako je uredno namesten i zvoni ujutru

Ja imam, iphone 12
Pise alarms off iako imam aktivan alarm pon-petak.

Ja Imam preko Health podešen Alarm (Pon-Pet)… posle petka ujutru meni u widget-u više ne prikazuje sledeći alarm, tek kad se aktivira alarm u ponedeljak ( aktivira se normalno iako se ne prikazuje u widgetu)onda piše vreme sledećeg alarma …iphone 11 pro max je u pitanju

Mislim da su vidžeti generalno bagoviti sada. I meni alarm isto tako pokazuje a i vidžet za baterije mi malo baguje i na home screenu i na lock screenu. 13 pro

Kada su u Wallet-u tj ApplePay-u uključi opcija double-click side button javlja se primetan delay kod zaključavanja ekrana (od trenutka kada se pritisne power dugme do trenutka zaključavanja ekrana). Jasno mi je da sam delay mora postojati, da se ostavi vremena za taj drugi klik ukoliko želimo da pokrenemo plaćanje, ali mi nešto deluje predugo, bode mi oči... Pitanje za ljude koji duže koriste tu opciju - da li je tako od ranije ili je možda na iOS 16 taj delay postao duži?

Oduvek je tu kasnjenje za sve koji koriste opciju duplog klika za nešto.

Definitivno su *****ali nesto sa vidzetom za alarm idalje ne radi kako treba a radio je perfektno na prethodnoj verziji. Ako ne umeju da naprave vidzete nemoj ni da ih ubacuju sve vise ios lici na android.

Ja i ne koristim te vižete, nisam koristio nikakve ni na androidu pa mi nisu ni ovde potrebni. Ne sviđa mi se što ios sve više hoće da liči na android

Nije problem u samim widgetima vec sto nam planski daju funkcije na kasicicu... Sledece ce biti interaktivni widgeti i to ce biti predstavljeno kao velika stvar itd...

Ali to je nesto sto se mora prihvatiti... Ne tezi ios da lici na android, naprotiv, ali prosto neke stvari se moraju ubaciti jer korisnici traze...

Na sve sam se navikao i sve radi extra. Na poslednjem update 16.1 mi je cak i baterija osetno bolja. Nema nikakvih leak itd. E jedino mi smeta dialer

^ ako je sve super i zadovoljan si taj dialer može da prođe takav kakav jeste

Jel ima neko objašnjenje zašto MozzartSport aplikacija zahteva pristup lokaciji da bi funkcionisala? Bez te dozvole ne može da se pristupi aplikaciji. Gledam i ne verujem.

^ma prolazi ali je tuzno da u 2022 godini ima ovakav dialer ..

^ oni su kao kompanija ekstremni i rade kako oni smatraju. Sa jedne strane je to dobro a sa druge mogli bi i promeniti neke sitnice zbog korisnika

Jel ima neko objašnjenje zašto MozzartSport aplikacija zahteva pristup lokaciji da bi funkcionisala? Bez te dozvole ne može da se pristupi aplikaciji. Gledam i ne verujem.
Jer možeš da se kladis možda samo iz Srbije( kapiram da je iz tog razloga jedino).

Ja u bih i ne trazi mi to. Cesto otvaram vijesti, sad sam otvarao par puta i sve radi. Ja sam na iOS 15

Jer možeš da se kladis možda samo iz Srbije( kapiram da je iz tog razloga jedino).
zapravo ovo nije tacno, po zakonu moras da budes drzavljanin srbije da bi se kladio i kockao u kladionicama i kocarnicama u Srbiji, a mozes da se kladis iz svih zemalja sveta sem USA jer oni imaju neki zakon koji to zabranjuje.

Posle azuriranja na 16.1 youtube mi ne radi uopste, jel se jos nekom desavalo isto, bukvalno odmah posle apdejta vise mi ne radi, ima li resenja cak je i yt poslednja verzija. Sta god pustim pise kao na slici…

Prilozi

• 16FA5B0C-1F19-44E2-BC7D-E1BB22BDD5A9.png
    16FA5B0C-1F19-44E2-BC7D-E1BB22BDD5A9.png
    471.7 KB · Pregleda: 114
Ja nikakvih problema nisam imao do sada sa YT na 16.1, mada moja aplikacija izgleda drugačije od ove tvoje iz nekog razloga.

Prilozi

• IMG_1601.PNG
    IMG_1601.PNG
    505.6 KB · Pregleda: 96
Meni i na 16.1 deluje da mi sisa bateriju. Ne radi mi se cista instalacija a mozda bi bilo pametno jer vucem backup od IP11.

Meni nikako neće iPhone Xs da se puni kako treba posle update-a na 16.1.
Kad mu odradim clean install radi punjenje bez problema, ali čim povučem backup i uradim restore cvrc, puni se ko puž.
Toliko imam podataka na telefonu da nema šanse da sada sve radim od početka, ukucavam 1000+ kontakata i ostalo.
Popizdeo sam.

Dali neko zna kada ce Google maps za iOS (iPhone) dobiti opciju "Speed Limits" kao na androidu ? Ovo je korisno kada se vozi van grada i na auto-putu, a ova opcija odavno postoji i lepo radi za Google maps navigaciji na androidu...

Prilozi

• GM.jpg
    GM.jpg
    64.4 KB · Pregleda: 72
Ima već ta opcija, verovatno postepeno izbacuju pa će stići i tebi… inače ne radi uvek, nekad se na istim deonicama pojavi nekad ne…

Prilozi

• 8B6560E4-4385-4C1D-9DA5-E64593E5492D.jpeg
    8B6560E4-4385-4C1D-9DA5-E64593E5492D.jpeg
    59.3 KB · Pregleda: 72
Nazad
Vrh Dno