Šta je novo?

iOS 16

Nakon što je to i Apple rekao 😃 Loično je ali izgleda da u ovo vreme sve mora da se crta 😃

BH mi je u 3 dana pao za 2%,

Skoro redovno se u Settings-u vidi da je smanjen battery health za porocenat ili dva nakon update-a, naročito je to logično na telefonu koji je star sedam meseci 😃 Nemoguće je da telefon starenjem ne smanjuje taj procenat i mislim da Apple nije nikad ni trebao da ga ubaci, previše ljudi gledaju. Oduvek mi se svaki iPhone ponašao identično i uvek je, što se tiče baterije, moglo da se primeti kad počinje da se brže prazni, čak i nakon debelo propuštenih update-ova ips-a 😃 Pišu korisnici i u raznim Apple temama ovde na forumu kako im je battery health 100% i nakon više od godinu, skoro dve, na 100%, a realno nije tako zato što je fizički nemoguće i nerealno 😃
Mislim da je ovo previše priče o bateriji 😃 Pro Max i uživa čovek sa baterijom 😁

ig,fb užasno zapucavaju
Sve si već napisao i zna se do koga je taj deo.

Tačno je da ovaj update, kao i svaki prvi veći update ima bagove, neki su univerzalni, a neki su vezani više za pojedine modele 😃

Iphone se2 najlosiji update do sad, a bilo ih je dosta u poslednje 2 i nesto godine. Zapucavanja, kocenje, bagovi itd itd. Nocas zanimljiva stvar, gledao neki video na fb i spustio tel i zaspao, ujutro i dalje fb video ide iako je tel bio okrenut ekranom na dole. Alarm isto ima neki bug ili ne zvoni ili samo se javi na 1-2 sec i to je to. Da nemam masu podesavanja oko google auth vratio bih se na 15, al ovako jedva cekam novi updata.

Za alarm ne znam kako je na se2 ali meni na 13 pro to isto radi, kada uzmeš telefon u ruke ili ti opazi lice utiša alarm jer kapira da si ga registrovao. Isto i sa pozivima, utiša ih kada registruje lice što mi ponekad zasmeta na poslu jer stavim telefon na stalak pa je uvek u poziciji da mi snimi lice i nekad mi se desi da propustim poziv.

Haptic heedback trosi bateriju? A mi do sada mislili da vibro motor radi na vazduh... Od cega sve prave vesti....

Meni je procenat baterije pao za 1 posle update, na stabilnih 99% posle godinu dana... srecom stize 14 Pro, inace ne znam sta bih radio :ROFLMAO:

Da li još neko koristi alfanumeričku šifru, i da li vam se isto ne pojavi tastatura pri boot, nego mora da se klikne power dugme da ugasi i opet upali ekran, pa izađe? Na iOS 15 je normalno radilo.
Koliko vidim ko koristi PIN, sasvim normalno radi.

da, mislim da apple kaze 1% per month

Da li je normalno 5% BH manje za 7 meseci korišćenja ? 11 je u pitanju
Meni je 11ica drzala 99% do pre neka 2m, sad je evo na 93%, razlika u koriscenju sto je 10ak dana bio koriscen na moru (suncu). Uzet u avgustu prosle godine.

Stigao neki djavo.

Prilozi

• 084FC89E-590F-4253-AF62-C9352DFB8031.png
    084FC89E-590F-4253-AF62-C9352DFB8031.png
    276.4 KB · Pregleda: 114
Moj Iphone 13 jos uvek na 100 % posle 3 meseca , takodje i 8 dana mora na jakom suncu :)

Moj Iphone 13 jos uvek na 100 % posle 3 meseca , takodje i 8 dana mora na jakom suncu :)
Biće 7-8-9 meseci 100% jer je fabrički kalibrisana verovatno ~105%. Onda na mesec i po do dva po 1% na dole. Normalno za litium-ion.

Poslednja izmena:
To battery health nisu trebali da nam omoguće uvid nikako. Sad ću da mu flesnem ovaj 16.0.2
Koristim swiftkey tastaturu i imam neki bug sa njom kada pokrenem search ona se ni ne pojavi ponekada. Blanko je deo gde treba da je tastaura i neće da je prikaže

Instalirao 16.0.2 na ip13 mini, nisu dodali procenat za bateriju :/

Koja fascinantnost sa procentom baterije, obelezice ceo novi iOS sistem... :rolleyes:

Ako se neko pitao gde je nestao Duplicates album, novo je da se sad pojavljuje samo kad pronadje duplikate, inace nestane...

16.0.2
I dalje traži šifru za nalog pri svakom boot, i dalje ne izbaci tastaturu kad se uključi.

Ja ne znam što se ostalima sve to dešava, ne traži mi šifru nikad, SwiftKey radi odlično, na viberu stižu poruke normalno, ispravili su bug za online status na istom, bh mi je 100% i posle 16.0 i 16.0.2. Jedino me nervira sto nema dana u nedelji na srp više, verovatno ih neće ni biti osim ako nekad ne ubace srp jezik. I tačno ću sad da izbaksuziram.

I dalje sam na 16.0 Viber apdejtom rijesen problem online statusa, ali sada ne dolaze notifikacije. Pokušao sa brisanjem aplikacije i ponovna instalacija, ali nema efekta.

16.1 beta 2 radi lepo viber…

Ja ne znam što se ostalima sve to dešava, ne traži mi šifru nikad, SwiftKey radi odlično, na viberu stižu poruke normalno, ispravili su bug za online status na istom, bh mi je 100% i posle 16.0 i 16.0.2. Jedino me nervira sto nema dana u nedelji na srp više, verovatno ih neće ni biti osim ako nekad ne ubace srp jezik. I tačno ću sad da izbaksuziram.
mene nervira nakon viber update-a kada su resili online status sada na PC stigne viber poruka a na telefon/sat ne stigne nista nego moram da ubijem viber i da ga upalim ponovo(13 pro max) isto se desava i sa 16.0.2

Ne stize ni meni. Rijesice se, stalno zeznu. Ne treba azurirati Viber nikada na zadnji verziju. Kad god sam azurirao, problem je bio.
Probaj ugasiti notifikacije na sat i trebalo bi dolaziti na telefon. Ipak ne radi. Kad god mi se desavalo ovo, ugasim obavjestenja na sat i radi.🤣

Zaobiđite prigovore i nerviranje ok Viber-a , identično je ponašanje, vezano za notifikacije i na mnogo nižim iOS verzijama. Nekad normalno rade, nekad tek nakon pokretnja aplikacije. Uvek ponavljamo da je jedna od najbagovitijih aplikacija. 😃
Nema veze koji je iOS na telefonu.

Nazad
Vrh Dno