Šta je novo?

iOS 16

Indeksiranje kolege, strpite se dan dva…

Мени је данас ок батерија. 13 про
72B17F48-D0DF-4F75-A111-2463137A8320.png

Prilozi

• D4A43C63-B2D1-40F4-9ABA-0E0315DCC5E1.png
    D4A43C63-B2D1-40F4-9ABA-0E0315DCC5E1.png
    270.4 KB · Pregleda: 26
Znam da je rano i da će verovatno sve leći na svoje mesto, ali za sada mi se baterija bukvalno duplo brže troši nego na ios 15. iP13PM je u pitanju. Obično u ovo doba dana imam oko 3h sota i oko 65% baterije, danas isto toliko sota i 40% baterije. Bas drastična razlika. Nadam se da je u pitanju neko indeksiranje ili nešto tako.
Isto. Ip13 običan i to ne koristim telefon ništa posebno.

Kod mene za sada baterija odlicna, obicno u ovo vreme budem na 30%, sada sam na 55% 13PM isto koriscenje kao i svaki dan, videcemo hoce li ostati ovako ili se danas nesto posebno desilo..

Naravno da treba sacekati par dana sa analizom baterije, pricamo to od davnina...

Jednom godisnje veci update i uvek identican pocetni, battery like, deo teme 😃

Indeksiranje, jos uvek neusaglasene aplikacije, tacnije, koje cekaju ljudski update za novi sistem. Najbolje je što se to najviše odnosi na upravo najčešće korišćene aplikacije.

Ja sam ažurirao sve app sinoć nakon instalacije 16 i od jutros mi se čini da bolje drži bateriju nego na 15. 12 pro je tel

Jel neko ima problem, ili bolje reci resenje problema da se trazi unos Apple ID sifre (iako ista nije menjana ili odjavljena) kada se telefon upali ? To se ranije nije desavalo (ni sa jednom verzijom pre 16)... Testirao sam i recimo svaki drugi ili treci put mi trazi da opet unesem Apple ID sifru, nije bas pravilo da mi trazi svaki put... Probao sam neka resenja sa neta, ali problem je i dalje prisutan. Kada se upise sifra, sve bude i radi OK, ali ume da nervira... U pitanju je iPhone 12, iOS 16.0.

Apple ID problem.jpg

Tražio mi je jednom nakon update, mada ni ne gasim telefon, možda će da traži opet.

^ meni je isto tražio jednom pri kupovini aplikacije sa ios16, dok sa 15 nije ni jednom a telefon samo nekoliko puta restartovao

12 PRO - telefon se nekako ubrzao nakon updatea na iOS 16. Mislim radio je odlicno i pre toga (brze od svih ovih top flagship Huawei, Xiaomi i Samsunga), ali se ubrzanje, odnosno neka dodatna glatkoca u radu primeti. Posto ga dugo koristim, naravno da mogu da procenim. Kod klinca na 13 PRO Max sve radi isto, nismo primetili neko dodatno ubrzanje ili glatkocu. Baterija i dalje drzi kao i pre, nikakve razlike nema, osim sto sam primetio za okvirno par procenata brze punjenje - ali to ne mogu da povtrdim dok ne proverim detaljno. Ovo za ubrzanje u radu se svakako primeti (naravno nije poleteo, vec se primeti bolja glatkoca, brze otvaranje aplikacija i slicno).

Neko napisa da se baterija na 13 Pro Max brze trosi, ali kod klinca nikakve razlike nema, kaze potpuno sve ok s trosenjem baterije.

Ne znam, ja nekako imam utisak da ne radi fluidno kao ios 15. Recimo, Airpods Pro se sporije povezuju nego ranije. 12 Mini

Ne radi u većini evrope, jer Apple ne meri AQI u većini Evrope.

Izasla Beta 16.1 sa Live Activities API :)

Meni je baš bolja baterija na iOS 16. A zašto to mogu da kažem, jer sam dobio nov telefon od Apple-a i sećam se prvih rezultata na iOS 14. Odnosno na iOS 15.

Iphone 12 u pitanju.

Problem sa Viberom je rešen na 16.1 developer beta.

Prvi utisak je da su animacije notifikacija sad definitivno fluidnije. Uveren sam da je na iOS15.x bilo u 60hz, dok je sad 120(mozda 90?).
Ali i dalje swipe notifikacija je u 60 :/

Bitno da ne radi gore pogotovo da ne jede bateriju na starijim modelima, a moraju nesto da ostave i za IOS 17 :)

Lepa sitnica koju donosi 16.1 je i da prilikom podesavanja lock screena sada se otvara dodatni prozor gde se moze podesavati home, mnogo elegantnije resenje :)

dodata i opcija Clean Energy charging

Jutros sam ažurirao na iOS 16, primetio sam da se prilično sporije puni nego inače, ne znam da li je još neko to zapazio?
iPh 13 Mini

Nazad
Vrh Dno