Šta je novo?

iOS 15

Je l moram za svaku aplikaciju posebno?

Moraš..odi u postavke pa obavjesti.. otvori app koji želiš..(recimo npr poruke) i odznači one tri kvačice za alarm (zaključan zaslon,centar za obavjesti i baneri..)..i tako si narediš za bilo koju aplikaciju za koju nećeš da ti pali display..

Ali onda necu imati notifikacije na zakljucanom ekranu kada upalim ekran ili spustim centar za notifikacije.

Haha hvala ti na pomoci ali nije to ono sto trazim :D

Ne znam da li si nekada koristio android, ali kao na njemu :D Ekran se pali prilikom poziva i sms-a samo.

Otvori app koji želiš..(recimo npr poruke) i odznači one tri kvačice za alarm (zaključan zaslon,centar za obavjesti i baneri..)..i tako si narediš za bilo koju aplikaciju za koju nećeš da ti pali display..

A što sam ti ja ovdje napisao...znači podesi si što god hoćeš od aplikacija da ti pali ili nepali display tj da ti se prikaže ili ne prikaže obavijest u centru za notifikacije...(viber,sms,whatsapp,poziv i ostalo)

A što sam ti ja ovdje napisao...znači podesi si što god hoćeš od aplikacija da ti pali ili nepali display tj da ti se prikaže ili ne prikaže obavijest u centru za notifikacije...(viber,sms,whatsapp,poziv i ostalo)
Evo iskljucio sam lock screen za viber, ekran se ne pali ali i kada ga upalim notifikacije nema ni na zakljucanom ni na otkljucanom ekranu nego tek kada spustim centar za notifikacije. Ja zelim da se ekran ne upali prilikom poruke sa vibera ali kada pritisnem dugme za paljenje ekrana da me te notifikacije sacekaju kako na zakljucanom tako i na otkljucanom ekranu.

Evo iskljucio sam lock screen za viber, ekran se ne pali ali i kada ga upalim notifikacije nema ni na zakljucanom ni na otkljucanom ekranu nego tek kada spustim centar za notifikacije. Ja zelim da se ekran ne upali prilikom poruke sa vibera ali kada pritisnem dugme za paljenje ekrana da me te notifikacije sacekaju kako na zakljucanom tako i na otkljucanom ekranu.

Eh to neće ici..jedino onako možeš podesiti...tj kad otvoris centar za notifikacije..onda vidiš poruku ili poziv..

To mozes samo ako imas Apple Watch da se ne pali telefon.

Da l se isplati dizati 6s na Ios 15? Dal ce totalno da dotuce bateriju?

Meni je na iphone se 1gen sahranio bateriju doslovno ogromna je razlika nastala nakon nadogradnje na ios 15.

Mislim da ne diras, pogotovo jer su promene neprimetne.

Već 8 meseci kupujem gift card da bih plaćao apple care, sad odjednom neće da prihvati plaćanje karticom. Probao sam sa dve različite ali ništa... Kupujem ih preko app stora na ajfonu. Nalog je na US ali do sad nije pravilo problem, ne mogu da ga promenim na SRB jer imam $6 na nalogu. Probao sam preko iTunes da napravim novi srpski nalog ali i tamo na kraju mora US adresa i takođe odbije karticu za kupovinu gift card-a. Na obe kartice imam dinare, što do sad takođe nije bio problem...

Imao sam sličan problem - ponovio sam kupovinu za nekoliko dana i sve je prošlo kako treba.

Meni je danas treći dan kako neće da prođe

Kako kontakte koji su sinhronizovani na gmail nalog da prebacim na icloud nalog?

Najsigurnije da skines VCF (vCard) fail sa gmail naloga i uploadujes na iCloud

Hocu da dodam rodjendane nekim kontaktima ali automatski se brise, dok ako napravim novi kontakt u telefonu i dodam rodjendan ostaje.

Meni je danas treći dan kako neće da prođe
Zvao sam banku sad (OTP), rekli su da su privremeno blokirali trgovca (nekki itunes apple racun) zbog sumnjivih tansakcija. Rekli su da mogu da probaju da odblokiraju trgovca za mene ali onda snosim svu odgvovornost ako mi skinu sve pare sa računa ili nekako prevare...

Vec nekoliko meseci je tako sa OTP bankom i odblokiraju isključivo na lični zahtev. Vrhunski neinteligentan potez da svima blokiraju pristup Apple-u i kupovini na njihovom sajtu.
Takođe računaj da neće da prođe kupovina kartice od 50$, a 25$ prolazi najnormalnije.

Ja danas bez problema kupio gift card od $50 sa intesinom karticom. Zivo ne zanima kakve su im to sumnjive transakcije.

Vec nekoliko meseci je tako sa OTP bankom i odblokiraju isključivo na lični zahtev. Vrhunski neinteligentan potez da svima blokiraju pristup Apple-u i kupovini na njihovom sajtu.
Takođe računaj da neće da prođe kupovina kartice od 50$, a 25$ prolazi najnormalnije.
Zvali me posle sat vremena da mi kažu da su trenutno odblokirali za mene i da budu na liniji dok kupim, pa opet da blokiraju. Kupio $50, prošlo iz prve bez problema. Rekli da ih opet tako pozovem ako bude trebalo

Kakav je sot??
😂😂😂

Kakva je baterija?:LOL:

Edit: Procitah spoiler tek nakon poruke :D

Apdejti su mom starom ajfonu se prve generacije uništili bateriju, tako da se sad plašim da apdejtum 13 mini 😄

Ne znam da li je prava tema, ali mozda neko zna odgovor. Imao sam iphone 12 prosle godine i jedna od stvari koja me je nervirala na ios je sto google mape nisam mogao da podesim da glas bude na srpskom ako je telefon na engleskom.. smeta mi u stvari nakaradno citanje naziva nasih ulica. Kad sam sad bio u grckoj koristili smo g mape na drugarovom iphone 11, i video sam da samo izgovara pravac bez citanja ulica. Kako to u grckoj izgovara samo pravac (sto je ok) a kod nas cita i nazive ulica?

Nazad
Vrh Dno