Šta je novo?

iOS 15

Znači gremlini... :alien:

Update...

Izašao update za YouTube rešio problem.

1B840A4D-30FC-4F0B-A9DF-59894DADBF43.jpeg

Plasim se da updatujem iOS, ce mi pokvari bateriju🙈

Uradio sam update za Youtube , problem i dalje nije resen..linija jos uvek tu.
Deinstalirao i ponovo instalirao Youtube aplikaciju i problem resen :)

Update iOS, i YT, linija je tu, ali nestane posle par sekundi po pustanju videa. :D

Da li je moguće da posle mesec dana korišćenja iPhone 13 mini još uvek mi ne izbacuje obaveštenje da ažuriram IOS? I dalje je na 15.2.1 kao kada je aktiviran. Mislim... Daleko od toga da mi to nešto smeta, ali svaki iPhone koji sam imao bilo nov bilo polovan je uvek čim se uloguje (ili posle dan dva) pokazivao obaveštenje za ažuriranje sistema.

Da li je moguće da posle mesec dana korišćenja iPhone 13 mini još uvek mi ne izbacuje obaveštenje da ažuriram IOS? I dalje je na 15.2.1 kao kada je aktiviran. Mislim... Daleko od toga da mi to nešto smeta, ali svaki iPhone koji sam imao bilo nov bilo polovan je uvek čim se uloguje (ili posle dan dva) pokazivao obaveštenje za ažuriranje sistema.
Mozda ti je iskljucen automatic updates.

Da, idi rucno u settings/general/ software update jer trebalo bi da je mini na 15.5 sada.

Jeste isključen. To uvek između ostalog medju prvim stvarima uradim kada aktiviram novi telefon. Ali do sada je uvek izbacivalo obaveštenje na settings da je dostupna nova verzija IOS-a iako sam isključivao aut update. Ovo sada prvi put da nije izbacilo notifikaciju. Svakako se mislim da ništa ne diram. Neka si ga na toj verziji.

Moze pomoc, kako da odredjenom kontaktu dodam mp3 pesmu koju sam ubacio u telefon kao ringtone? Dakle, ne svima nego odredjenom kontaktu.
Hvala unapred

Ih slaksm da je to tako jednostavno ali nije.
Na toj putanji sto si ti napisao i nema opcije edit kad se ode na kontakte.
A i kad odem na neki kontakt i zelim da mu editujem ringtone ne nudi mi da na primer stavim mp3 pesmu koja je sacuvana na telefonu.
Mozes li ponovo da pogledas ili jos neko?

Ih slaksm da je to tako jednostavno ali nije.
Na toj putanji sto si ti napisao i nema opcije edit kad se ode na kontakte.
A i kad odem na neki kontakt i zelim da mu editujem ringtone ne nudi mi da na primer stavim mp3 pesmu koja je sacuvana na telefonu.
Mozes li ponovo da pogledas ili jos neko?

Onda nešto nisi uradio kako treba ili se ne razumemo. Kako si upacio mp3 za zvono? Ako si odradio sa Garageband ili na drugi način i vidi se u zvona i možeš da ga postaviš kao podrazumevno globalno onda se vidi i u kontaktima.

Kako nema opcija "edit"? Kada uđeš u bilo koji kontakt gore desno stoji "edit".

Untitled.png ui.png

hvala slaksm.
OK taj deo putanje edit kontakta vidim.
Ali, problem nastaje posle ovoga sto si prikazao kao screen shoot. Pesma je kasicna mp3 koju sam sacuvao u files folderu na telefonu i zelim nju da koristim kao ringtone. Ne znam kako da to uradim preko Garage banda. Tako da kada odem na ovu ringtone opciju sto si pokazao on samo pokaze predefinisane ringtonove i ne nudi mi opciju tipa browse i da dodam tu koju hocu iz gore pomenutog foldera.

ima na yt upustva za to. pogledaj, imas 4 klika da odradis

hvala slaksm.
OK taj deo putanje edit kontakta vidim.
Ali, problem nastaje posle ovoga sto si prikazao kao screen shoot. Pesma je kasicna mp3 koju sam sacuvao u files folderu na telefonu i zelim nju da koristim kao ringtone. Ne znam kako da to uradim preko Garage banda. Tako da kada odem na ovu ringtone opciju sto si pokazao on samo pokaze predefinisane ringtonove i ne nudi mi opciju tipa browse i da dodam tu koju hocu iz gore pomenutog foldera.

Ne možeš, nije ovo android u ovim stvarim, nažalost. Dakle to što si skinuo moraš da isečeš na 30 sekundi i pretvoriš u appleov format mislim da je m4a ili a4m, tako nekakva budalaština. A onda da ga "uvezeš" među zvukove, i tek onda se vidi i možeš da ga postavljaš za šta god želiš.

Ja to radim sa garageband programom. Evo ovde imaš kako se to radi:

hvala slaksm na pojasnjenju i izdvojenom vremenu.
Pokusacu po linku koji si dostavio.

Slaksm samo da javim da sam uspeo, ne mogu da se ne otmem utisku da sam fasciniran kakvo znanje coveku treba da bi na ajfonu postavio ringtone…
Hvala jos jednom.
Elem, mozda je promenjeno update-om, ali me zanima ako se u toku poziva pritisne power button da li je i ranije prekidao poziv, da li to moze da se promeni da side button tipa zakljucava ekran a ne da prekida poziv?

Ne znam da li mi se čini ili je baterija sa 15.5 jedno 30% bolja na iphone 11

Ima li opcija da se, kroz Find my aplikaciju,vidi istorija lokacija ako je aktivirana opcija deljenja lokacije sa nekim?

Ima opcija samo trenutne lokacije i to je to, bar ja ne uspevam naci nista drugo.

Na fonu je isorišćeno 103gb memorije, a na icloud-u 52gb, ako uradim fabrički reset (da bih se vratio na ios 15, sad sam na 16), koji su to podaci od 50gb koji se neće vratiti?

To niko ne moze da ti kaze sa sigurnoscu. Uvek je bilo da ne mozes da vratis backup sa vise na nizu verziju.
Pokusaj da skines ipsw za aktuelni iOS, obrisi beta profil, povezi na iTunes i shift plus update i pokazes mu taj fajl koji si skinuo, ako hoce tako.

Vratio sam back up sa clouda i sve je tu. Imam problem sto su slike u galeriji maltene strimovane sa icloud-a, treba im sekund-dve sa se ucitaju. Ako idem dublje u galeriju i po nekoliko sekundi za svaki skrol. Kako da ih prebacim sve na memoriju fona?

Settings > [tvoje ime] > iCloud > Photos i ukljuci Download and Keep Originals.

Treba vreme da se ucitaju sve slike. Mislis vratio si backup koji si napravio pre podizanja na beta verziju :)

Settings > [tvoje ime] > iCloud > Photos i ukljuci Download and Keep Originals.

Treba vreme da se ucitaju sve slike. Mislis vratio si backup koji si napravio pre podizanja na beta verziju :)
To mi je ukljuceno ali od juce i dalje ucitava celu galeriju, a photos zauzima 599mb... Skinuo sam slike manuelno sa iclouda i ako
Ih raspakujem vrv ce da se dupliraju samo?

Tako je, imao sam izbor back up od 21. juna i 6og. Za 21. mi izbaci da moram da nastavim sa koriscenjem beta programa a za 6. sve normalno :)

Naravno, tako je logično 😃
Nemoj da ih još ubacuješ ručno, dobar WiFi i strpljenje 😃

Vec dve noci je bio na punjacu, na wifi-u dva metra od rutera i nista... Ovo mi se pojavilo lad sam hteo da iskljucim( da bi probao opet da ukljucim) icloud sa "photos"E90062F2-4FA9-4028-AA52-664A053A82D4.png

Nazad
Vrh Dno