Šta je novo?

iOS 15

Meni se cini da mi baterija slabije ‘drzi’ na 15.3
I to osetno. 13 pro

I meni je osetno lošija baterija na 15.3 u odnosu na 15.2, ali je sistem primetno fluidniji. 13PM.

Mislim da je malo prerano govoriti o bateriji..par dana da prođe da se indeksira sistem...kod mene 12pro se cini isto za sada..ali se slažem sa Predragom da malo fluidnije radi telefon..

Pa fluidnije radi uvijek nakon azuriranja par dana i to je to. Najbolje da to niko nije skontao, a koristite ios duze od mene sigurno.

Tako mi je vec 2 godine nakon svakog azuriranja ios-a. I onda kao da uspori (naravno ne u pravom smislu rijeci, ali nije ista fluidnost kao nakon azuriranja i prvih 24-48h koristenja).

Beta verzija iOS 15.4 omogucava funkcionisanje Face ID sa maskom i kad ne nosite Apple Watch.

Opcija je i da dodate "naocare", dioptrijske, da bi bolje radila funkcija kad se nose maska i naocare, a ne radi sa naocarima za sunce i potrebno je da se gleda u telefon pri otkljucavanju (attention for Face ID).

Znači opet uskačem u beta voz... :ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reagovanja: iOS
Ili to ili da se strpis mesec dana, racimo 😄

Nisam mogao da čekam, ovo mi je najbitnija opcija koju su mogli da ubace. Radi dobro, treba mu za nijansu više vremena nego bez maske ali moguće je da će vremenom raditi jednako brzo.

Tek sam instalirao, pa ne znam da li ima nekih bugova, niti kakva je baterija.

Bitno je napomenuti da FaceID sa maskom radi samo na iPhone-u 12 i 13.

Ne kontam zasto nisu ubacili 11-ice...

Stvarno nije OK da ne puste ovo otkjucavanje sa maskom za sve telefone koji imaju FID.

It is not clear why Apple has limited Face ID with a Mask to the ‌iPhone 12‌ and newer, but there may be some differences in Face ID hardware over the years that allow it to work for some devices and not others in terms of reasonable security. It's also possible that Apple will expand Face ID with a Mask to older iPhones in future betas.

Mene čudi da nisu to ubacili kao novi feature za iphone 13. (A verujem da je hardver identičan, čini mi se da su spominjali brže otključavanje samo prilikom predstavljanja XS).

Svi pričaju o hardveru u gornjem delu ekrana, niko ne razmatra način čuvanja tih informacija u telefonu.

Poslednja izmena:
Da li se jos nekome desava da dobije obavestenje o poruci na viber, pogleda ono nista, meni danas dva puta, da li je do iosa ili ovog djubreta vibera.

Verovatno je neko obirsao poruku i zato je više ne vidiš.

Gde je opcija da se uključi ekran kad stigne obaveštenje?

Da li se jos nekome desava da dobije obavestenje o poruci na viber, pogleda ono nista, meni danas dva puta, da li je do iosa ili ovog djubreta vibera.
Meni se redovno desava, uglavnom kad sam na mob net a signal je slab, dodje obavestenje, poruka se ne pojavi odmah kad otvorim. Cim se signal vrati u normalu pojavi se i poruka.

Inace nisam ispratio da li tako treba, ali kad iskljucim wifi ili mob dat u not centr-u, ili recimo bluetooth, ne iskljuci se vec moram da udjem u settings i tamo iskljucim.

Meni se redovno desava, uglavnom kad sam na mob net a signal je slab, dodje obavestenje, poruka se ne pojavi odmah kad otvorim. Cim se signal vrati u normalu pojavi se i poruka.

Inace nisam ispratio da li tako treba, ali kad iskljucim wifi ili mob dat u not centr-u, ili recimo bluetooth, ne iskljuci se vec moram da udjem u settings i tamo iskljucim.
Isto se i meni dešava kad je lošiji signal da stigne notifikacija a poruku vidim tek kad se poboljša internet.

Svima je tako što se tiče WiFi i Bluetooth konekcija

Kako da podesim da mi Fitnes aplikacija prati korake preko telefona? Inače imam apple watch i kad ga nosim sve je super ali kad ga ne nosim iz raznih razloga, nema nikakvih podataka o kretanju itd...

Idi u Health/Steps/Data sources i vidi da li ti je tu telefon ukljucen.

wow, uđoh tu i vidim da ima istorija od novembra (tačno od datuma kad sam i kupio fon i watch) apsolutno svakog kretanja. Tipa 12 Novembar 2021 18:46:57 117m (metara)... Kad se uđe u sat isto tako ima otkucaji srca, stepenica itd par meseci unazad na svakih par minuta...

Edit: evo i primera kako izgleda, mozda je jos nekome zanimljivo da vidi

Prilozi

• D58A5A70-1D51-4813-8C08-27873F19AF45.png
    D58A5A70-1D51-4813-8C08-27873F19AF45.png
    299 KB · Pregleda: 62
Šta se dešava sa animacijama i tastaturom? Odjednom mi sve animacije postale slide sa desna u levo. Mnogo me iritira. Takođe i tastatura baguje. I pre 15.3 je bilo a i posle update. Od skoro mi se dešava. I kad će da vrate kursor u phone aplikaciju. Ovo postaje ozbiljna blamaža za apple.
Iphone 11 u pitanju.

Meni ksoro nestala camera app iz liste morao sam restart home pa ponovo da slazem ikone po folderima da bi se vratila. Stvarno ima nekih smesnih bagova ios. I mnogo me iritira sto vecina aplikacija akd se zatvore i cak pogase skroz se uvek vrate na poziciju gde si ih ostavio

Šta se dešava sa animacijama i tastaturom? Odjednom mi sve animacije postale slide sa desna u levo. Mnogo me iritira. Takođe i tastatura baguje. I pre 15.3 je bilo a i posle update. Od skoro mi se dešava. I kad će da vrate kursor u phone aplikaciju. Ovo postaje ozbiljna blamaža za apple.
Iphone 11 u pitanju.
Restartuj, desilo se meni juce na 13pro a i na XS pre nekog vremena.

15.3.1 is up

Nazad
Vrh Dno