Šta je novo?

iOS 10

Mislis da bih progledao sa IOS-om?

Ja sam dugogodisnji korisnik Droida a i WP ... sta je to bolje na IOS-u da bih zaboravio te dve platforme i prigrlio Apple?

Drugim recima nisam koristio iOS sem malo u telenoru, mts ili VIP-u, ali ipak imam oravo da ga pljujem i lupam neke gluposti.
I nisi ti pisao objektivno vec pljuvao i generalizovao korisnike iPhonea u svrhu flame-ovanja :)
Necu da ti odgovorim na pitanje vezano za sta je bolje jer to jedva cekas da bi poceo pisati gluposti, ali ako malo upotrebis google doznaces sam ako te bas zanima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trebalo bi sad za vikend da uzmem IP, pa me zanima kako ide to oko izbora lokacije vezano za appstore. Jel treba odabrati Hrvatsku, ili ima i Srbija? Nemojte zameriti na noob pitanju, ali ovo će mi biti prvi kontakt sa ios-om, pa ne bi da se zeznem.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ukoliko neces kupovati aplikacije, totalno ti je nebitno. U suprotnom , ako odaberes Hrvatsku moze neka kartica da se veze koliko znam, a ako odaberes US, imas gift kodove na raznim sajtovima.

Trebalo bi sad za vikend da uzmem IP, pa me zanima kako ide to oko izbora lokacije vezano za appstore. Jel treba odabrati Hrvatsku, ili ima i Srbija? Nemojte zameriti na noob pitanju, ali ovo će mi biti prvi kontakt sa ios-om, pa ne bi da se zeznem.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Moj ti je savet da stavis US sa nekom drzavom koja nema porez. Najveci je izbor aplikacija (razlikuje se od zemlje do zemlje), ne mozes da placas nasim karticama, ali kupis preko neta gift card, dopunis i vozis.

iOS ili Android je cista individualna stvar od korisnika do korisnika. Prvenstveno zavisi od toga sta korisnik zeli od svog telefona. Licno ja sam koristio Android dok se nije pojavio Iphone 4. Od tada samo koristim iOS. Jer zadovoljava ono sto meni treba od telefona. Onaj ko ne zna sta zeli od telefona, ili zeli telefon kao statusni simbio. Taj nikada nece biti siguran da odabere platformu.

Poznajem ljude koji jos uvek koriste Android 2.3.6 koji su rutovani i sa custom rom. Razlog je taj sto taj telefon je on prilagodio svojim potrebama i vrsi mu posao. Njega ne zanima statusni simbol, ves njegov telefon.

Upravo tako.
Ne vredi raspravljati o tome.

Pogotovo ne sa ljudima ciji drugar ima Iphone, pa ga je nekoliko puta cackao...

Jos jedna stvar me nervira i nikako ne mogu da je svarim. Danas deca u osnovnoj skoli imaju pametne telefone. I onda neko pita na forumu da mu se pomogne oko izbora telefona. Neko se potrudi pa mu objasni podrsku i performanse telefona. I taj ko je postavio pitanje pita opet : A sta ti je to.

Pa druze ti si onda postavio pogresno pitanje. Tvoje pitanje je trebalo biti : Koji je telefon danas fensi.

.....Bar da mogu da skinem neki pdf stavim u folder i sl.. Al ***, "zbog sigurnosti ne može"......

Šta znači ovo? Odakle da skineš, gde da staviš? Kakva sigurnost?

iTunes je dovoljno samo prvi put da se poveže kablom, kasnije ide bez žice. Svaka aplikacija ima svoj prostor u kome možeš da odlažeš fajlove. Skoro svaka ima ugrađen WiFi server za razmenu fajlova. Skoro svaka može da podeli fajl sa drugim instaliranim aplikacijama.
Neko mi pošalje arduino ino fajl na Telegram, ja ga podelim sa, npr easyFTP, smestim u neki direktorijum i otvorim u internom tekst editoru. Sredim ga i pošaljem mailom nekom trećem.

Problem bi bile negrupisane notifikacije, fali opcija za brisanje keširanih podataka po aplikacijama i grupno. Moraš da je obrišeš komplet i opet instaliraš.
Verovatno još po nešto, ali ovo je na prvu ruku.
I ne, nije savršen, daleko od toga, ali je bar tri koplja ispred po integraciji i logici. YMMV ;-)

Šta znači ovo? Odakle da skineš, gde da staviš? Kakva sigurnost?

iTunes je dovoljno samo prvi put da se poveže kablom, kasnije ide bez žice. Svaka aplikacija ima svoj prostor u kome možeš da odlažeš fajlove. Skoro svaka ima ugrađen WiFi server za razmenu fajlova. Skoro svaka može da podeli fajl sa drugim instaliranim aplikacijama.
Neko mi pošalje arduino ino fajl na Telegram, ja ga podelim sa, npr easyFTP, smestim u neki direktorijum i otvorim u internom tekst editoru. Sredim ga i pošaljem mailom nekom trećem.

Problem bi bile negrupisane notifikacije, fali opcija za brisanje keširanih podataka po aplikacijama i grupno. Moraš da je obrišeš komplet i opet instaliraš.
Verovatno još po nešto, ali ovo je na prvu ruku.
I ne, nije savršen, daleko od toga, ali je bar tri koplja ispred po integraciji i logici. YMMV ;-)

A šta bi da mi je komp u kvaru? Po meni je suludo da zavisim od itunes-a pored smart telefona koji je skuplji od kompa na kome mi je itunes. Sa androidom sam bio siguran da mi ne treba komp jer bukvalno sve može kao na kompu, čak da ga pretvoriš u desktop ako poželiš..

Mislim na to da odem na neki sajt i skinem pdf fajl koji mi je potreban npr taj dan za školu i imam ga u mojim fajlovima.. Ono najpostije moguće, klik i imam fajl u fonu (ponavljam se, kao što sam mogao na Androidu). Ili da uđem u moje fajlove i foldera da vidim šta ja to imam u fonu, prebacujem iz foldera u folder, uređujem foldere i podatke gde mi šta odgovara. Uzmem prebacim na fon instalaciju nekog programa jer nemam fleš trenutno pa prebacim kod druga jer nam je hitno i slične stvari koje možeš da očekuješ od "pametnog" telefona..
Ili da aplikacija nije dostupna u store-u koji mi je na fonu(usa store nemam mozzart bet aplikaciju) pa odem na proveren sajt i skinem instalaciju, pa instaliram tu aplikaciju.. Ili skinem neki film, stavim ga u koj folder, pa skinem prevod, otpakujem ga iz zipa, stavim u folder gde je film pa ga pustim.. Ili spakujem folder od 200 slika u zip fajl i pošaljem nekom na mejl ili preko blututa npr.. Ili mi kolega preko blututa pošalje Word fajl ili pdf u školi koji mi treba odmah a nemamo net...
Ili sam došao u školu da predam seminarski ali sam zaboravio na prvu stranu da upišem ime i prezime(ovo mi se desilo) pa onda uzmem fleš sa istim seminarskim, povežem ga na fon preko otg adaptera koji mi je uvek u novčaniku, izmenim fajl i spašen dan.
Jel to mnogo za očekivati od "pametnog" telefona od 600+ eura?

Nije mnogo, ali za tebe onda definitivno nije iOS jer sve to možeš da uradiš, ali uz malo gimnastike, interneta i po koju aplikaciju više.

Druze skini ga u iBooks. To ti je fabricka aplikacija na svakom iphonu. Tu je mozes otvarati za citanje i prosledjivati dalje.

Nema potrebe za nervozom i sarkazmom,ako mislis da iOS nije dovoljno pametan za tvoje potrebe,ti nadji neki pametniji.

Nije, zato ću i da se vratim kad dođem do para na Android [emoji4] Konkretno oneplus 3t jede malu decu [emoji2]

Otg ne možeš ni sa aplikacijom [emoji2] Niti da skineš zip i otpakuješ ga, takođe ni torrent..

A šta bi da mi je komp u kvaru? Po meni je suludo da zavisim od itunes-a pored smart telefona koji je skuplji od kompa na kome mi je itunes. Sa androidom sam bio siguran da mi ne treba komp jer bukvalno sve može kao na kompu, čak da ga pretvoriš u desktop ako poželiš..

Mislim na to da odem na neki sajt i skinem pdf fajl koji mi je potreban npr taj dan za školu i imam ga u mojim fajlovima.. Ono najpostije moguće, klik i imam fajl u fonu (ponavljam se, kao što sam mogao na Androidu). Ili da uđem u moje fajlove i foldera da vidim šta ja to imam u fonu, prebacujem iz foldera u folder, uređujem foldere i podatke gde mi šta odgovara. Uzmem prebacim na fon instalaciju nekog programa jer nemam fleš trenutno pa prebacim kod druga jer nam je hitno i slične stvari koje možeš da očekuješ od "pametnog" telefona..
Ili da aplikacija nije dostupna u store-u koji mi je na fonu(usa store nemam mozzart bet aplikaciju) pa odem na proveren sajt i skinem instalaciju, pa instaliram tu aplikaciju.. Ili skinem neki film, stavim ga u koj folder, pa skinem prevod, otpakujem ga iz zipa, stavim u folder gde je film pa ga pustim.. Ili spakujem folder od 200 slika u zip fajl i pošaljem nekom na mejl ili preko blututa npr.. Ili mi kolega preko blututa pošalje Word fajl ili pdf u školi koji mi treba odmah a nemamo net...
Ili sam došao u školu da predam seminarski ali sam zaboravio na prvu stranu da upišem ime i prezime(ovo mi se desilo) pa onda uzmem fleš sa istim seminarskim, povežem ga na fon preko otg adaptera koji mi je uvek u novčaniku, izmenim fajl i spašen dan.
Jel to mnogo za očekivati od "pametnog" telefona od 600+ eura?

Slažem se sa tobom u potpunosti i ja sam ovako razmišljao nekad,da ne kažem kad sam bio mlađi,al da tad.

Sad me baš briga za sve to,jer nemam vremena da se bavim telefonom.Kupio sam ja njega,a ne on mene i ne želim da razmišljam da li će raditi,da li će zabagovati,da li ću morati sve izpočetka...već od njega očekujem da uvek radi kao sat,a to jedino može ios,zato što je zatvoren za sva ta čačkanja i nameštanja. Manite me samo priča oko Cydia i ostalih gluposti.Koristio sam to dosta dugo i nikad mi telefon nije bio stabilan.

Imaš to što imaš,jel ti odgovara?ne.Uzmi Android i imaj "slobodu".

Namerno pod navodnicima,jer to je samo uslovna sloboda,iz razloga koji sam naveo.

Da imam love,napravio bih ceo apple sistem us tanu,ovako iphone+mini+mbp prastari.

Poslednja izmena:
Druze skini pdf u iBooks. To ti je fabricka aplikacija na svakom iphonu. Tu je mozes otvarati za citanje i prosledjivati dalje.

Na App Store imas brdo File Managera. Instaliraj koji ti odgovara i udri sve sto ti treba. Samo treba procesljati App Store.

Druze skini pdf u iBooks. To ti je fabricka aplikacija na svakom iphonu. Tu je mozes otvarati za citanje i prosledjivati dalje.

Na App Store imas brdo File Managera. Instaliraj koji ti odgovara i udri sve sto ti treba. Samo treba procesljati App Store.

Ma sve je jasno,ko hoce-nadje nacin,ko nece-nadje izgovor.

Pravo zboris Conquer.
Sto jes jes.

Razlika je samo sto na ios10 imas knogo vise koraka i gimnastike.Treba da budes ios geek da bi mogao najprostiju stvar da uradis.Nekome odgovara a nekome ne.Stvar izbora.

Jeste,ne mozes da gledas slike preko tv-a,procitali smo to x puta. [emoji16] Ako je samo to za tebe jedina razlika,onda super.

Jel ima možda aplikacija za otg? Da očitam fleš na fonu i prebacim preko njega neki fajl u moj folder? Ili sam našao izgovor?

Nije, zato ću i da se vratim kad dođem do para na Android [emoji4] Konkretno oneplus 3t jede malu decu [emoji2]

Otg ne možeš ni sa aplikacijom [emoji2] Niti da skineš zip i otpakuješ ga, takođe ni torrent..

Dvoumio sam se da li ovo uopste da prokomentarisem,ali jednostavno je jace od mene.
Po cemu to "jede malu decu" ? Ako pricas o performansama,iP 7/7+ su daleko ispred svega. Od najzahtevnijih programa i aplikacija do igrica. Imas testove brzine i temperature,vrte se mesecima na yt. Odrade sve a da se ne oznoje,dok na ovim drugim mozes jaje ispeci. Sad ce neko reci,a cena? Pa to kosta. Ali u svakom slucaju,i dalje mislim da iPhone nije za tebe.

Poslednja izmena:
kao da nisi citao sta je pitao covek gore.

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Jesam,i dobio je adekvatne odgovore. Samo sto mi je smesno to sto ti uvek imas potrebu da dodjes i bacis hejt kada je iOS i iP u pitanju. I ptice na grani znaju za tvoj problem sa gledanjem slika na tv-u uz komentar kako sve moras pomocu gimnastike,stapa i kanapa. Ako si uopste korisnik istog,do sada bi sigurno skontao i mnoge prednosti. Ako si nekad to spomenuo,a da nisam procitao,unapred se izvinjavam.

Da se ne vraćam nazad, ono za zip sam skoro pisao. Poslao zapakovan supaplex mailom, prebacio ga u easy, otpakovao, menjao fajlove, zapakovao. Poslao nazad. Može sve, samo je jednostavno logika drugačija. Navikao si na Android i Windows, normalno da ti treba vremena da se prilagodiš. Ne sami ti konkretno , verovatno svako ima neko vreme za tu tranziciju. Neko jednostavno ne uspe, sve mu naopako i naglavačke. Pa da vidiš ljude koji prvi put uzmu android nakon ios-a. To je tek smejurija sa uzaludnim gestovima po ekranu. Apple ima tu zaokruženu celinu, radi sve zajedno i ne popuštaju ni malo. Kome odgovara, ok. Kome ne, ili aplikacije sa strane, ili promeniš platformu. Niko te ( još ) ne primorava da se mučiš. ;-)

Ja sam evo napunio pola godine na iOS-u. Nema sta nisam radio na Androidu od tweak-ovanja kernela, preko kompajliranja aplikacija i flesovanja svakakvih alpha i beta ROM-ova. U trenutku kada sam kupovao telefon (iP7) mogao sam da biram sta cu tada u to vreme, ali jednostavno podrska + drzanje cene posle godinu dve i logicno je bilo da uzmem iPhone.

Mnogo brze sam se privikao nego sto sam mislio da ce mi trebati.

Tu zatvorenost sistema ne osetim, naravno sa mojim koriscenjem. Dobijem na mail PDF, ako treba da prosledim odradim share ili upload na dropbox. Fotke obradim bez problema u nekom programu, video materijal u iMovie. Integracija kalendara sa sistemom je nesto sto mi se svidja bas, npr dobijem poruku "Vidimo se danas u 14h" ( dobijem hyperlink (danas u 14h)) klikom na to, baca me u kalendar i sve namesteno, samo da napisem ime, lokaciju itd. Uniformisanost animacija je ista generalno i to sve lepo izgleda, da ne pricam koliko su iOS aplikacije bolje odradjene i vise eye candy.

3D touch sam poceo sve vise da koristim, kao i spotlight.

Konstantnost imam u trajanju baterije, gotovo da tacno znam koliko ce mi trajati baterija.

iTunes mi je pomogao da konacno imam album artwork koji godinama odlazem, a sada je tu. Dva puta sam samo koristio kabl za ovih 6 meseci i to je to. Sve radim preko wifi-a.

Naravno ima neke stvari koje me i nerviraju, npr upload na dropbox kada je ugasen ekran, promena ikona (malo da razbijem monotoniju), blurovan dock, grupisanje notifikacija, wifi podesavanje (primarni AP (ko koristi UniFi zna o cemu pricam))..

P.S Ne znam za vas, ali ja notification bar vise ne koristim, to sam u poslednje vreme skontao.

Ima jos dosta toga, ali generalno to je to.

Neki malo previse brane iOS, iako su neke stvari totalno van pameti i komplikovane nepotrebno, ne razumem zasto bih branio nesto sto je van logike. Generalno volim iOS, i ne bih koristio Android ali recimo Itunes je dosta zbunjujuc, tu nema price. Iako koristim iOS 6+ godina (poznajem sve zivo oko sistema, JB-a itd), ali i dalje ne znam sta ces se desiti kada nesto hocu da dodam pre iTunes-a. Sva muzika mi je nestala, jer sam hteo da dodam jedan dodatni album preko drugog kompa. Google-ovao sam sat vremena da vidim kako to uopste da uradim preko kompa na kom nemam backup, i na kraju sve zeznuo. Eto tako neka sitnica napravi solidan problem. Koliko je vecina stvari neverovatno jednostavno i dobro uradjena, tako je ponesto skroz bezveze bez ikakvog razloga.

Poslednja izmena:
Notification bar mi je super za poruke, tapnem 3D i odgovorim na poruku dok radim nesto u nekom programu,aplikaciji...

@Nenad22
Taman posla da ga neko brani,vec smo apsolvirali da ima mane i manje-vise koje su.
Samo je nekim ljudima ukazano na to da za neke stvari postoji resenje,samo se treba informisati. A druga stvar je koliko je to nekome prakticno,logicno,itd... Kao sto rece kolega gore,jos niko nas ne primorava da koristimo iOS,android ili neku trecu platformu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno